PROFIL DECEUNINCK ZENDOW
Deceunick Zendow
Od 6 lat z Deceunick na dobre i na złe.
Krótko. Bardzo dobry system okienny. Jak ktoś wcześniej powiedział ważny również dobry producent który potrafi zrobić dobre okno. Sprzedając okna w tym systemie nie mam problemów a klienci są zadowoleni.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zendow
Ironista jakie znaczenie ma cena magicznego O34? Moim zdaniem żadnego. Każdy wie że większość firm wprowadza ludzików w błąd oferując to magiczne okno w rewelacyjnie niskiej cenie. Ludziska chodzą od firmy do firmy z pytaniem ile kosztuje takie okno. Wybiera tam gdzie jest tanio z przekonaniem że tak samo inne okna sa tanie. Nawet nie przypuszcza że zapłaci więcej niz tam gdzie okna relatywnie są na tym samym poziomie cenowym. Jestem przekonany że gdyby ktoś chciał kupić tylko i wyłącznie xxxx magicznych okien nikt nie sprzeda w tej cenie. Oczywiście mówię o oknach w cenie poniżej 400 zł netto.
Od 2 lat nie mam w ofercie tzw okien typowych. Owszem kupuję trochę drożej okna w wymiarach do 1500x1500, ale okna nietypowe cenowo zostały zbliżone do okien typowych poprzez większy rabat. Czy Deceunick Zendow jest droższy od innych dobrych systemów, nie sądzę.
Efekt końcowy dla klienta jest taki że za O34 płaci więcej, mniej za pozostałe tzw. okna typowe.
Pozdrawiam
Od 2 lat nie mam w ofercie tzw okien typowych. Owszem kupuję trochę drożej okna w wymiarach do 1500x1500, ale okna nietypowe cenowo zostały zbliżone do okien typowych poprzez większy rabat. Czy Deceunick Zendow jest droższy od innych dobrych systemów, nie sądzę.
Efekt końcowy dla klienta jest taki że za O34 płaci więcej, mniej za pozostałe tzw. okna typowe.
Pozdrawiam
Re: Zendow
masz rację, ale uważam że Zendow jest jednak za drogi na to co prezentuje:tatko pisze: Czy Deceunick Zendow jest droższy od innych dobrych systemów, nie sądzę.
Pozdrawiam
1. 70 mm ma większość profili
2. biel już nie z Mondiala (RAL9016 ma większość)
3. 3 litwwy przyszybowe ? może jakiś argument na +
4. na rynku od 2 lat więc nie powołasz się na 10 lat na odbarwienie jaką dawał Deceuninck Polska
5. coś jeszcze ??
pozdrawiam
Cytat
"masz rację, ale uważam że Zendow jest jednak za drogi na to co prezentuje:
4. na rynku od 2 lat więc nie powołasz się na 10 lat na odbarwienie jaką dawał Deceuninck Polska
5. coś jeszcze ??"
Ironista to nie jest tak że tylko Deceunick Zendow i więcej nic. Jest kilka innych systemów tak samo dobrych. To że preferuje ten system nie wynika z jego "cudownych" właściwości.
ad.1. Ile systemów ma 3 komorowe profile o szerokości 70 mm? Ilu sprzedaje w cenie 3 komorowych o szerokości 60 mm?
ad.2 nigdy nie preferowałem bieli jaką ma Mondial. Gdyby ten fakt miał tak duże znaczenie nie można by sprzedać innych systemów które w porównaniu z Mondialem sa "szare" lub "żółte" (nazewnictwo klienteli),
ad.3 listwa standardowa dla mnie jest najlepszym z możliwych rozwiązań ze względu na łatwość montażu żaluzji oraz rolet.
ad. 4 warunki gwarancji pozostały takie same jak dla Mondiala.
Pozdrawiam
"masz rację, ale uważam że Zendow jest jednak za drogi na to co prezentuje:
5. coś jeszcze ??"
Ironista to nie jest tak że tylko Deceunick Zendow i więcej nic. Jest kilka innych systemów tak samo dobrych. To że preferuje ten system nie wynika z jego "cudownych" właściwości.
ad.1. Ile systemów ma 3 komorowe profile o szerokości 70 mm? Ilu sprzedaje w cenie 3 komorowych o szerokości 60 mm?
ad.2 nigdy nie preferowałem bieli jaką ma Mondial. Gdyby ten fakt miał tak duże znaczenie nie można by sprzedać innych systemów które w porównaniu z Mondialem sa "szare" lub "żółte" (nazewnictwo klienteli),
ad.3 listwa standardowa dla mnie jest najlepszym z możliwych rozwiązań ze względu na łatwość montażu żaluzji oraz rolet.
ad. 4 warunki gwarancji pozostały takie same jak dla Mondiala.
Pozdrawiam
dokładnie tak. Każdy podejmując decyzje o sprzażdy kieruje się różnymi kryteriami. W moim sumowaniu za i przeciw padło na Deceunicka. Próbowałem z Veka, Aluplast, Rehau, Salamander - nie wychodzi. Za wyborem Deceunickiem w moim przypadku przemawia sam system oraz producent a co za tym idzie ludzie tam pracujący. Zgoda, jest wiele tańszych okien na rynku, łatwiej sprzedać je. Ja chcę jeszcze popracować w tej branży a z byle jakim produktem na dłuższą metę się nie da.
Pozdrawiam
Pozdrawiam