Ferno
komarko1 - jeżeli chodzi o termin to okna zamówiłem na początku sierpnia i miałem je otrzymać w pierwszych dniach września ( tak jak na potwierdzeniu ) póżniej był początek pażdziernika, połowa pażdzienika i dalej nic - teraz powiedziano mi że mają problem z dostawą wzmocnienia do futry bo podobno centrala nie zapłaciła kontrahentowi. A ja dale słucham uwag od swego klienta.
ODRADZAM TĄ FIRMĘ!!!
ODRADZAM TĄ FIRMĘ!!!
certys - napisałeś ze czekasz na okna grubo ponad miesiąc - więc ci odpowiedziałem. Jak widzisz raczej nie staram sie pisać żle o firmach (czasem łyżeczka dziegciu) a przynajmniej imiennie.No chyba ze ktoś tak jak zwiazek okienny (na którego forum piszemy
) deklaruje że nie ocenia producentów nie będących ich członkiem - nastepnie ocenia Oknoplast K. - który członkiem NIE JEST. Przy czym ocena jest kłamliwa i wprowadzająca w błąd (mam na myśli niereprezentatywne badania rynku branży okiennej - do czego publicznie na forum przyznał isę pan R Klos w imieniu zwiazku)
Niemniej ferno jak i oknoplast cenię za ich jakość szkoleń i logistykę.Tutaj cenie oknoplast również za marketing (jeden z najlepszych jeśli nie najlepszy utworzony wizerunek poprawnych okien)
Natomiast ferno jest firmą na tyle dużą że jak jesteś małym odbiorcą to cię oleją chyba że napiszesz do dyrekcji z grożbą i postraszeniem sądEM. Z racji tego że kiedyś u nich pracowałem o pozostałych info - mogę podać na priv. Jeśli natomiast chcesz mieć szybko okna drewniane to zwiaż sie z troche mniejszym producentem dla którego będziesz choć trochę znaczył jako odbiorcA.POZDRAWIAM.
Niemniej ferno jak i oknoplast cenię za ich jakość szkoleń i logistykę.Tutaj cenie oknoplast również za marketing (jeden z najlepszych jeśli nie najlepszy utworzony wizerunek poprawnych okien)
Natomiast ferno jest firmą na tyle dużą że jak jesteś małym odbiorcą to cię oleją chyba że napiszesz do dyrekcji z grożbą i postraszeniem sądEM. Z racji tego że kiedyś u nich pracowałem o pozostałych info - mogę podać na priv. Jeśli natomiast chcesz mieć szybko okna drewniane to zwiaż sie z troche mniejszym producentem dla którego będziesz choć trochę znaczył jako odbiorcA.POZDRAWIAM.
przestrzegam
zamowione 5 pazdziernika, mialy byc na 23 listopada. 21 Listopada kiedy dzwonilem zeby sie umiowic na montaz (nie bylem o niczym informaowany) powiedziano mi ze na poczatek grudnia. Wiec zapytalem czy moge zmienic jedno okno i pan powiedzial mi ze nie sa jescze produkowane wiec moge. A ze zmieniam okno to trzeba dodac jescze z tydzien , tak wiec na 12 grudzien. czyli dzis. A dzis mnie poinformowano (sam dzownilem, gdzyz dalej nie jestem o niczym infomowany) ze styczen..i nie wiadomo ktróry.
kaliope jak czytam twój post to zaczyna mi sie przypominać stary kawał o Leninie : ....................otwieram lodówkę - Lenin,otwieram konserwę ...
Podobnie z Twoim rozpaczliwym postem nt okien z firmy Ferno. Zrób tak (ręcze ze to uzyskasz) - w zwiazku z niedotrzymaniem terminu zażycz sobie rabat np 5% albo zagroż zerwaniem umowy i zwrotem zaliczki razy 2. Myślę ze to zrekompensuje twoje straty moralne związane z oczekiwaniem.
Podobnie z Twoim rozpaczliwym postem nt okien z firmy Ferno. Zrób tak (ręcze ze to uzyskasz) - w zwiazku z niedotrzymaniem terminu zażycz sobie rabat np 5% albo zagroż zerwaniem umowy i zwrotem zaliczki razy 2. Myślę ze to zrekompensuje twoje straty moralne związane z oczekiwaniem.
komarko 1 - mówiąc szczerze to wątpię aby twoje rady coś pomogły - firma jest beznadziejna ( jeśli chodzi o okna pcv ) gdy chcesz się czegoś konkretnego dowiedzieć i ustalić przełączaja telefony od handlowca do księgowej, kierownika produkcji, dyrektora sprzedaży itd. Pisma ws. np zawyżonej kwoty faktury pozostają bez odpowiedzi. Na okna przyszło mi czekać kilkanaście tygodni - radzę wam szczerze unikajcie tej firmy!!!
Komarko są firmy w których na ich okna (dobre okna) czeka się max 10 do 14 dni np.okna AVANTE.Natomiast okna drewniane to faktycznie horror.Około 3lata temu zamarzyło mi się handlować oknami z drewna ,po telefonie do producenta(Urzędowski-wtedy wydawało mi sie ,że to najlepsza frma)udałem się do ich przedstawiciela najbliższego mojej miejscowości wpłaciłem zaliczkę na okna ekspozycyjne i jak się wszyscy domyślacie tutaj był koniec nojego handlu oknami z drewna.Ani kasy ani okien.Wiem ,że to wina przedstawiciela a nie producenta alllllle.[/quote]
Jendrek
nie wypada mi pisać żle o ferno w którym pracowałem jakiś czas i nie ukrywam zdobyłem jakże cenne doświadczenie - więc zamilknę na temat ferno
Co do Avante to zgadzam się - rośnie produkt który może zastąpi słąwą i jakościa OK - z tym że na razie nie ma przesadzonej reklamy a jest rzetelny produkt.PS - bardzzo rzetelny - trzymać tak dalej techniko okienna!