WYMIXOWAŁEM SIE Z TEJ BRANŻY

Awatar użytkownika
RRQ
Ekspert
Ekspert
Kontakt:

WYMIXOWAŁEM SIE Z TEJ BRANŻY

Post autor: RRQ »

W końcu opuszczam szeregi trzcigodnych okniarzy :-D po kilku latach podcierania tyłka przeróżnym osóbką, przepychanek i oglądania serialu "jak nie dać sie wydymac i wydymac innych" ide w inna stronę.

UFFFF
Pozdrawiam

oknoAD

Majster
Małomówny
Małomówny

Post autor: Majster »

i masz racje kolego!!!!Czy jeszcze pozostały ci resztki nerw,po tylu latach???i co teraz bedziesz robił???? moze i ja skorzystam....
pozdrawiam
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

...GOOD LUCK...
jawaryn :)
marcel78
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: marcel78 »

Ja również daje sobie spokój po kilku latach,mam juz dosc :roll: Zycze powodzenia innym :wink:
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

a ja sprzedaję,sprzedaję,sprzedaję.....
zaliczyłem zawał przez to sprzedawanie ;) ale dalej sprzedaję....
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: michalek »

w tej branży trzeba mieć d... z betonu, i kohones ze stali. nie liczę mocnego kręgosłupa. a niektórzy muszą jeszcze jak się okazuje popracować nad serduszkiem :lol:

geronimo
Czytelnik
Czytelnik

GOOOOOOOOOODDD SPEEEEEED, bravo

Post autor: geronimo »

bravo, ta branza przezywa prawdziwy kryzys. kazdy chce super produkt w najnizszej cenie a tak (mądrzy ludzie to wiedzą) się nie da!!! Każdy każdemu w d.... wchodzi żeby tylko sprzedać a jesteśmy jedną z niewielu (może jedyną gałęzią branży budowlanej) w której nie rosną ceny (mówię o oknach). Temat maksymalnie chory. wszyscy korzystają z dobrego czasu i rozwoju branży tylko nie my OKNIARZE!!! Ceny u hydraulików poszły do góry o 150% (i dobrze bo były śmieszne) a my nadal walimy się po kostkach.

Osobiście nie twierdzę jednak, że nasze kochane "okienka" to najgorsza branża w kraju ale należy zastopować ten przygnębiający pęd obniżania cen. DOŚĆ PANIE I PANOWIE!!! To nie market z warzywami gdzie przekupy nie porównując towarów dokładnie walczą tylko o cene.

Proponuje powstanie nowego znaku towarowego oznaczającego wysoką jakość i przystępną cenę (w tej kolejności). Zapraszam do zgłaszania propozycji!
:D :D :D

Życzę Ci RRQ zdrowia i powodzenia!!!
geronimo
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

spotkałem się bodajże w kamiennej górze ze zrzeszeniem dilerów pod nazwą europejskie systemy okienne. jak dobrze pamiętam mieli wspólnie negocjować ceny z producentami ale także ustalać minimalne ceny sprzedaży. nie jestem pewny, czy czegoś nie pomieszałem ale sama idea strasznie mi się spodobała. można nieźle w ten sposób wyregulować rynek lokalny pod warunkiem dostatecznej liczby członków.
Awatar użytkownika
RRQ
Ekspert
Ekspert
Kontakt:

Kurcze jak widze nie tylko nerwy siadaja. serducha też.

Pozdrawiam

ps. ja na razie tylko kolkcionuje wrzody :-D
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

RRQ pisze:Kurcze jak widze nie tylko nerwy siadaja. serducha też.

Pozdrawiam

ps. ja na razie tylko kolkcionuje wrzody :-D

wrzody tutaj to jak katar
pozdrawiam serdecznie
Gregowski
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Gregowski »

A co marchew holenderska? Pozdrawiam
arek666
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: arek666 »

Boję się że po tylu latach stajemy się "kalekami", czy my umiemy sprzedawać jeszcze coś innego :shock:

Może macie jakieś pomysły ??? :lol:
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

oczywiście że możemy sprzedawać coś innego. tylko czy chcemy? prawda jest taka że każdy troszkę narzeka ale w głębi duszy nas to kręci na swój sposób tym żyjemy.
przemek zawiecie
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: przemek zawiecie »

RRQ jak wypaliles sie w okienkach w PL to rozkrec to samo na Ukrainie. Pracowalem tam 6 miesiecy w okienkach i jest tak jak u nas bylo w 95 roku. kazdy kupuje za fajne pieniadze. Znam ludzi i tamtejsze uklady a ssanie jest tam fajne i popyt pierwsza klasa. Jak bym mial tam madrego szefa to pewnie siedzial bym tam do tej pory. chcesz? pomoge!
Awatar użytkownika
RRQ
Ekspert
Ekspert
Kontakt:

przemek zawiecie pisze:RRQ jak wypaliles sie w okienkach w PL to rozkrec to samo na Ukrainie. Pracowalem tam 6 miesiecy w okienkach i jest tak jak u nas bylo w 95 roku. kazdy kupuje za fajne pieniadze. Znam ludzi i tamtejsze uklady a ssanie jest tam fajne i popyt pierwsza klasa. Jak bym mial tam madrego szefa to pewnie siedzial bym tam do tej pory. chcesz? pomoge!
jest to jakaś myśl, natomiast do takiej działalności trzeba sie mocno przygotować. Podoba sie mi natomias Pana podejście "jak sie nie da czegoś zrobić trzeba znaleść kogoś kto o tym nie wie; przyjdzie i to zrobi"

Pozdrawiam
arek666
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: arek666 »

michalek pisze:oczywiście że możemy sprzedawać coś innego. tylko czy chcemy? prawda jest taka że każdy troszkę narzeka ale w głębi duszy nas to kręci na swój sposób tym żyjemy.

oczywiście masz rację, ja jeszcze rok temu mówiłem że sprawia mi to frajdę, ale teraz tylko czasami i po cichu o tym myślę. Uważam że można jeszcze zarobić dobre pieniądze w tej branży, tylko trzeba podejść do tego bezstresowo. a od znajomych wiem że w kazdej branży jest taki sam "młyn" i niezdrowa konkurencja.

Pozdrawiam wszystkich sprzedawców i handlowców. :D
ODPOWIEDZ