Szukam dobrych okien PCV w Łodzi.
Szukam dobrych okien PCV w Łodzi.
Chodzi o nowy budynek mieszkalny. Jakie profile, szyby, okucia? Gdzie dobra jakość za przystępną cenę??? Proszę pomóżcie!
Profil koniecznie 5 komorowy , szyba 1,0 , okucie z zaczepem , blokadą klamki , koniecznie dobra uszczelka najlepiej TPE , ozdobna listwa przyszybowa i solidna klamka taka której nie otworzy z zewnątrz byle drutem po nawierceniu ramy i dopłać za kolor przynajmniej z zewnątrz . I jeszcze jedna rada : poszukaj okien produkowanych daleko poza Łodzią . Pozdro
Witam serdecznie -poszukaj i wybierz okna avante www.avante.pl
MS też mogą być lecz z takim wyposażeniem jak avante beda duzo droższe. JCC (jakość czyni cuda) .Pozdrawiam
MS też mogą być lecz z takim wyposażeniem jak avante beda duzo droższe. JCC (jakość czyni cuda) .Pozdrawiam
Jendrek
OK nic ciekawego nie ma w swojej ofercie. po prostu łądnie nazywają zupełnie przeciętne elementy okna i bardzo agresywnie się reklamują. może trafia to do laików ale tzw ludzi z branży w konia nie zrobią nawet jak sobie zrobią tysiąc badań (które tylko oni pozytywnie przejdą)Szerszel pisze:To ciekawe że na branżowym forum najczęściej polecane firmy to MS i Technika a nie np. okna z krakowa , wbrew temu co głosi ich reklama . Wygląda na to że najlepsze firmy okienne sa na północy kraju !
Aby była " trójka " jak ostatnio w szkołach dodam firmę JOCZ.
pozdrawiam
Chyba już mam!!!
Prawdopodobnie będą to okna Avante- profil 5 komorowy, ciepła ramka i chyba okucia antywyważeniowe+P2, dwie uszczelki (nie zdecydowałam się na trzecią-uciążliwość przy myciu). Kolor obustronny ciemny dąb lub macore. Czekam na wycenę. W przypadku drastycznego zaskoczenia chyba ponegocjuję
Dziękuję za pomoc, ale oczywiście to nie zamyka wątku. Bardzo proszę o opinie.... . Może coś dodać, z czegoś zrezygnować? Serdecznie pozdrawiam.
to dobry wybór. nie żałuj pieniązków na coś dobrego a nie będziesz żałowała. pozdrawiam serdecznie i powodzenia w negocjacjach cenowychaneta7311 pisze:Chyba już mam!!!Prawdopodobnie będą to okna Avante- profil 5 komorowy, ciepła ramka i chyba okucia antywyważeniowe+P2, dwie uszczelki (nie zdecydowałam się na trzecią-uciążliwość przy myciu). Kolor obustronny ciemny dąb lub macore. Czekam na wycenę. W przypadku drastycznego zaskoczenia chyba ponegocjuję
Dziękuję za pomoc, ale oczywiście to nie zamyka wątku. Bardzo proszę o opinie.... . Może coś dodać, z czegoś zrezygnować? Serdecznie pozdrawiam.
Też uważam że to dobry wybór.
Pamiętaj jednak że dom to kompozycja wielu elementów i zastanów się czy w wybranym przez Ciebie kolorze kupisz też bramę garażową , drzwi wej. rolety zew. ewentualnie wewnętrzne w kasetach itp.
A co do orzecha to zdecydowanie lepiej prezentuję się na zewnątrz niż w środku , do koloru wewnątz konecznie kamki w starym złocie lub podobne .
Teraz kieszeń sprzedawcy zrobi się przyjemnie cięzka od zaliczki.
Pamiętaj jednak że dom to kompozycja wielu elementów i zastanów się czy w wybranym przez Ciebie kolorze kupisz też bramę garażową , drzwi wej. rolety zew. ewentualnie wewnętrzne w kasetach itp.
A co do orzecha to zdecydowanie lepiej prezentuję się na zewnątrz niż w środku , do koloru wewnątz konecznie kamki w starym złocie lub podobne .
Teraz kieszeń sprzedawcy zrobi się przyjemnie cięzka od zaliczki.
Aneta jeśli już trafiłaś do salonu/biura handlowego/ okien avante to możesz być pewna ,że zostałaś potraktowana bardzo poważnie iprofesjonalnie ,zresztą jak w całym kraju w takich salonach.Na tym forum raczej nie oczekuj podpowiedzi o rabat poprostu okna mają taką wartość nie inną w danej firmie, ale życzę powodzenia u szefa firmy.Widzę, że jesteś osobą konkretną i wiesz czego potrzebujesz ,dokonalaś dobrego wyboru i tego sie trzymaj profil styl ładnie się prezentuje zwłaszcza w kolorze ,co do roletek to przy oknach w kolorze wewnętrznym zastanowił bym sie poważnie trudno dobrać wlsciwy kolor jedynie chyba identyczny jest złoty dąb.Nawiasem mówiąc niezłą chatkę budujesz .Pozdrawiam
Jendrek
jasne kobieto możesz liczyć na duży upust przy takim zamówieniu a ten 1% to poprostu jaja , u mnie miałabyś 10% i to bez żadnej łaski. Jakoś dużo zwolenników tych okiem AVANTE dla mnie to okna jak okna nie widzęw nich wielkoego halo bo niby w czym są lepsze od innych ( biała listwa do brązowych okien - dziwadło) .Pozdrawiam
zastanów się nieraz drogi forumowiczu co piszesz. bo co jeżeli ta firma już, przy tak dużym zleceniu, ustaliła marżę na 10-15%? sprzedasz bez marży bez żadnej łaski. nie znasz sprawy a wydajesz wyroki.klajster pisze:jasne kobieto możesz liczyć na duży upust przy takim zamówieniu a ten 1% to poprostu jaja , u mnie miałabyś 10% i to bez żadnej łaski. Jakoś dużo zwolenników tych okiem AVANTE dla mnie to okna jak okna nie widzęw nich wielkoego halo bo niby w czym są lepsze od innych ( biała listwa do brązowych okien - dziwadło) .Pozdrawiam
nie awante tylko avante. a możesz się tego dowiedzieć w bardzo prosty sposób. www.avante.pl i czytaj uważnieDAREK 13 pisze:Gdzie w Łodzi znaleźć to Awante?
Kto to sprzedaje, od kiedy i gdzie?
pozdrawiam
Strona koszmar.......widać że firmę tworzą młodzi komputerowcy, ale to nie jest moja sprawa.
Jeśli te okna sprzedaje wymieniona łódzka firma to muszą być baaaaaaaaaaaardzo taniutkie, albo stał się cud.
Od kiedy pamiętam zawsze w tamtym miejscu, pod taką samą nazwą (co się chwali) sprzedawano okna nie poprzez obsługę, prezentację, rozmowę, wyjaśnianienie zagadnień itd itp. Filozofia sprzedaży nie była zbyt wyrachowana a sprzedawcy (nie handlowcy) nie za mocno się wysilali. Po co się wysilać skoro łątwo zarobić sprzedając taniej. Mniemam sobie że firma Avante oferuje bardzo wysoki poziom handlowo-marketingowy i w związku z tym wnioskuję o dokonanym w Łodzi cudzie. Zmienić nastawienie firmy, która przez wiele lat budowała swoją pozycję na nic nie robieniu, poza zbijaniem ceny , to podziwu godne osiągnięcie i graniczy z cudem.
Gratulacje dla Avante pod warunkiem że sprzedają w Łodzi za godziwą kasę i faktycznie zmienili podejście łódzkiej firmy do sprzedaży.
Jeśli te okna sprzedaje wymieniona łódzka firma to muszą być baaaaaaaaaaaardzo taniutkie, albo stał się cud.
Od kiedy pamiętam zawsze w tamtym miejscu, pod taką samą nazwą (co się chwali) sprzedawano okna nie poprzez obsługę, prezentację, rozmowę, wyjaśnianienie zagadnień itd itp. Filozofia sprzedaży nie była zbyt wyrachowana a sprzedawcy (nie handlowcy) nie za mocno się wysilali. Po co się wysilać skoro łątwo zarobić sprzedając taniej. Mniemam sobie że firma Avante oferuje bardzo wysoki poziom handlowo-marketingowy i w związku z tym wnioskuję o dokonanym w Łodzi cudzie. Zmienić nastawienie firmy, która przez wiele lat budowała swoją pozycję na nic nie robieniu, poza zbijaniem ceny , to podziwu godne osiągnięcie i graniczy z cudem.
Gratulacje dla Avante pod warunkiem że sprzedają w Łodzi za godziwą kasę i faktycznie zmienili podejście łódzkiej firmy do sprzedaży.
cóż nie znam tej łódzkiej firmy więc nie rozumiem sarkazmu w twojej wypowiedzi. można oczywiście skrytykować wszystko co się dzieje na rynku okiennym bo to jest bardzo łatwe i nie wymaga zbytniego wysiłku. ale przyjrzyj się drogi darku 13 całej istocie produktu avante a nie czepiaj się szczegółów. takie wręcz ideologiczne potraktowanie sprzedaży danego produktu jest unikalne w naszym kraju. oni nie tylko dają produkt (bardzo dobry) ale też pokazują jak podejść do jego sprzedaży. nie stawiają na prostackie i agresywne działania marketingowe jak to czyni OK ale starają się skupić dealerów wokół idei sprzedaży okien swojej marki.
pozdrawiam
pozdrawiam
Dla wyjaśnienia z szacunkiem i uznaniem podchodze do tego co zobaczyłem na www.avante.pl.
Dlatego jednak podtrzymuje poprzednią wypowiedź o cudzie w Łodzi, bo wierzę że z takiej jakości marketigowo-handlowej wiedzy i doświadczenia da się wycisnąc kasę, dobrą kase za dobrą obsługę. Nie mylić z produktem, bo nie zanam i nie wiem jaki jest, co nie znaczy że jest zły czy dobry.
Ale by przełożyć takie talenta na rzeczywistość potrzeba odpowiednich ludzi.
W centrali firmy są, w to wierzę, ale jeśli są w Łodzi no to w to już nie uwierzę, chyba że stał się cud.
Dlatego jednak podtrzymuje poprzednią wypowiedź o cudzie w Łodzi, bo wierzę że z takiej jakości marketigowo-handlowej wiedzy i doświadczenia da się wycisnąc kasę, dobrą kase za dobrą obsługę. Nie mylić z produktem, bo nie zanam i nie wiem jaki jest, co nie znaczy że jest zły czy dobry.
Ale by przełożyć takie talenta na rzeczywistość potrzeba odpowiednich ludzi.
W centrali firmy są, w to wierzę, ale jeśli są w Łodzi no to w to już nie uwierzę, chyba że stał się cud.
tak jak pisałem wcześniej nie znam tej firmy z łodzi. jednakże zgadzam się z tobą odnośnie umiejętności (nabytych czy też wyuczonych) sprzedawców - handlowców w procentach 100. niestety firmy nie przygotowane do sprzedaży tego typu produktów tylko psują to, co ktoś mozolnie budował.
pozdrawiam serdecznie
pozdrawiam serdecznie
Ja przepraszam, nie jestem z branży więc moje pytanie zabrzmi pewnie naiwinie-co z łódzkimi handlowcami????? Przyznam, że odwiedziłam kilka firm i w większości zostałam ptraktowana profesjonalnie
. Wybrałam okna Avante bo miały świetną opinię. A co do ich ilości... no rzeczywiście okienek jest sporo (około 30) ale to okna do garażu (oddzielny budynek), piwnicy, parter z gankiem+poddasze. W tym 5 okien tarasowych (dwuskrzydłowych ). Okna ze szprosami kolor dwustronny w okleinie no i cena dotyczy pełnego wyposażenia czyli WK2+P4. Pewnie zresztą zrezygnujemy częściowo z P4 na rzecz P2 i w niektórych miejscach z WK2. Niepokoi mnie tylko to, że profil nie jest barwiony w masie, a co jeśli się zarysuje podczas transportu???? Przyznam, że taki porządny profil powinien mieć to dopacowane. Co Wy na to??? 
Witaj Aneta 7311
Z pewnością Deceunick Zendow, z tego robią okna Avante, kolor dwustronny jest barwiony w masie.
Okucia jakiej firmy stosowane są w tych oknach. Informowanie że WK2 to dodatkowe cztery zaczepy jest wprowadzenim w błąd. Poczytaj na www.roto.pl lub www.winkhaus.pl tam jest więcej na temat okuć anty.
Pozdrawiam
Z pewnością Deceunick Zendow, z tego robią okna Avante, kolor dwustronny jest barwiony w masie.
Okucia jakiej firmy stosowane są w tych oknach. Informowanie że WK2 to dodatkowe cztery zaczepy jest wprowadzenim w błąd. Poczytaj na www.roto.pl lub www.winkhaus.pl tam jest więcej na temat okuć anty.
Pozdrawiam
Witam Pani Aneto
tak sobie pomyślałem że najbardziej zalezy Pani na bezpieczeństwie
otóż ani szyba P4, ani okucie WK2 (niezaleznie od ilości zaczepów)
nie zagwarantują że złodziej się nie włamie !
moja rada (też miałem włamanie)
solidne STALOWE rolety z napędem elektrycznym
oraz system alarmowy na zewnatrz budynku (tzw. kurtyny)
i można spać spokojnie
co do okien radzę głównie skoncentrować się nad ich estetyką
ja co prawda okien avante nie sprzedaję, ale oglądałem stronę www
moim zdaniem naprawdę jest w czym wybierać
tak sobie pomyślałem że najbardziej zalezy Pani na bezpieczeństwie
otóż ani szyba P4, ani okucie WK2 (niezaleznie od ilości zaczepów)
nie zagwarantują że złodziej się nie włamie !
moja rada (też miałem włamanie)
solidne STALOWE rolety z napędem elektrycznym
oraz system alarmowy na zewnatrz budynku (tzw. kurtyny)
i można spać spokojnie
co do okien radzę głównie skoncentrować się nad ich estetyką
ja co prawda okien avante nie sprzedaję, ale oglądałem stronę www
moim zdaniem naprawdę jest w czym wybierać
snow dog
Zastanawiam się Pani Aneto czy na pewno potrzebuje Pani szyb P2 i P4 w budynku mieszkalnym. Moim zdaniem nie , chyba że nie zamierza Pani instalować alarmu ewentualnie rolet zabezpieczających , prosze mi wierzyć najlepsze okna nie zagwarantują pełnego bezpieczeństwa .
Tylko idiota będzie tłukł szybę żeby dostać się do środka , są sposoby które nie robią tyle hałasu.
Cięzkie pakiety szybowe będą powodować szybsze opuszczanie się skrzydeł i konieczność regulacji.
Doradzam WK1 w moim przekonaniu wystarczające .
I jeszcze jedna uwaga do samych okien. Jeżeli profil nie jest barwiony w masie to okna będą wyglądać ładnie tylko całkowicie zamknięte. Przeglądając galerię okien na stronie producenta ( podzielam opinie DAREK 13 ) doszedłem do wniosku że najnowszym hitem są wprawdzie ciekawie komponowane okna ale ochydnie oszpecane frezowaniem zgrzewu , na białym profilu tego nie widać ale na kolorach - porażka. Za tak porzeźbione okana ja bym nie zapłacił 40 koła.
Tylko idiota będzie tłukł szybę żeby dostać się do środka , są sposoby które nie robią tyle hałasu.
Cięzkie pakiety szybowe będą powodować szybsze opuszczanie się skrzydeł i konieczność regulacji.
Doradzam WK1 w moim przekonaniu wystarczające .
I jeszcze jedna uwaga do samych okien. Jeżeli profil nie jest barwiony w masie to okna będą wyglądać ładnie tylko całkowicie zamknięte. Przeglądając galerię okien na stronie producenta ( podzielam opinie DAREK 13 ) doszedłem do wniosku że najnowszym hitem są wprawdzie ciekawie komponowane okna ale ochydnie oszpecane frezowaniem zgrzewu , na białym profilu tego nie widać ale na kolorach - porażka. Za tak porzeźbione okana ja bym nie zapłacił 40 koła.
No więc muszę zadzwonić do Pana z firmy Makarski i jeszcze raz zapytać czy to rzeczywiście profil DZ (choć zapewniał, że tak). bo skoro twierdzi, że nie jest barwiony w masie to chyba coś kręci
. A co do zabezpieczeń to dom będzie monitorowany przez firmę ochroniarską. Może rzeczywiście w związku z tym zrezygnować z tych wszystkich "bezpiecznych" dodatków...... . No chyba że tylko od strony ogrodu (tam może kusić-jest poza zasięgiem wzroku przechodniów i sąsiadów,) chociaż z drugiej strony.... Już nie wiem, poradżcie coś....
Zwracam honor Panu z firmy Makarski-profil jest barwiony w masie-to ja coś pokręciłam
. Więc żeby ostatecznie przypieczętować: mam do wyboru okna Avante, M&S i Schuco (bez wyceny z tej ostatnie firmy bo dopiero ich namierzyłam w Łodzi ). Na co się decydować ? Rozumiem, że Schuco pewnie będzie odbiegałao cenowo od pozostałych ale jeśli jest tego warte to może się zdecydujemy. Dzięki za dotychczasowe rady, wreszcie zdecydowałam - będzie szyba standardowa z ciepłą ramką +WK1.
niech Ci zrobią wycenę na schuco i zobacz jak wyjdzie. ale mimo, że profil jest super to nie wiadomo kto to robi. pomorska też nie jest najgorsza ale ma dużo gorsze uszczelki. wartym zauważenia jest tutaj wkład termo który poprawia znacząco wsp przenikalności ramy (jeżeli pokaże Ci handlowiec przekrój na którym jest napisane że jest 37% cieplej, to pamięta, że nie odnosi się to do całego okna). ja bym osobiście jednak stawiał na avante. bardzo podoba mi się profil zendow. jest bardzo stabilny a to bardzo ważne przy kolorze. jeżeli chcesz to podam ci swoj numer służbowy i chętnie służę radą. pozdrawiam
Okazuje się, że w Łodzi na profilach Schuco okna wytwarzane sę przez jedną firmę-Profilex (ul. Kilińskiego) i drugą w Zduńskiej Woli - PPHU Grzegorz Mileczarek(http://www.mielczarek.winkhaus.pl/index.htm). Czy znacie tych producentów? Jakiej jakości są te okna?
Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam 
-
dragard1951
- Małomówny

masz rację anetko. ale wracając do meritum sprawy to wybierałbym między ms a avante. schuco jest mało znanym na naszym rynku profilem i nie wiadomo co będzie za jakiś czas. w przypadku tych dwóch firm masz w miarę popularne profile okuwane na popularnych okuciach. za jakiś czas gwarantuje ci to łatwiejszy dostęp do serwisu itp.
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
Ale biednej kobiecie robicie wodę z mózgu.. MS albo Avante.. aż spadłem z krzesła.. "okuwane na typowych okuciach", "Schuco jest mało znane".. co wy piliście...
Generalnie jest tak, że pomijając jakieś zupełnie wynalazkowe profile, na każdym profilu jest producent, którego mogę z czystym sumieniem polecić. I tak na Vece to Oknoplast Kraków, na Schuco, że tak powiem nieskromnie to my, i tak dalej. Co do MS to jest cień dawnego, potężnego MSu. Co do Avante, to jak porobią okna z 10 lat to możemy porozmawiać.
Generalnie jest tak, że pomijając jakieś zupełnie wynalazkowe profile, na każdym profilu jest producent, którego mogę z czystym sumieniem polecić. I tak na Vece to Oknoplast Kraków, na Schuco, że tak powiem nieskromnie to my, i tak dalej. Co do MS to jest cień dawnego, potężnego MSu. Co do Avante, to jak porobią okna z 10 lat to możemy porozmawiać.
michalek pisze:....... ale wracając do meritum sprawy to wybierałbym między ms a avante. schuco jest mało znanym na naszym rynku profilem i nie wiadomo co będzie za jakiś czas. w przypadku tych dwóch firm masz w miarę popularne profile okuwane na popularnych okuciach. za jakiś czas gwarantuje ci to łatwiejszy dostęp do serwisu itp.
Strasznie krótko siedzisz w branży kolego, jeśli "schuco jest mało znanym" i nie sprawdzonym profilem
Dodam też, że jest jednym z profili o najlepszej statyce- kwestia znalezienia tylko uczciwego producenta i montażysty.
eh....masz racje lekomin
Moja kolejność : MS potem Avante chociażby że względu na większą dbałość o szczegóły , a deceunick kiedyś to był profil który przyciągał teraz się niczym nie wyróżnia .
Tak czy inaczej na każdym profilu znajdziesz naprawdę fajne i dobre okna , pozostaje kwestia ceny i solidności montażu.
Równie dokładnie przyjrzyj się wytypowanym firmom.
Tak czy inaczej na każdym profilu znajdziesz naprawdę fajne i dobre okna , pozostaje kwestia ceny i solidności montażu.
Równie dokładnie przyjrzyj się wytypowanym firmom.
tylko zobacz ile firm pracuje na tym profilu a znany jest głównie ludziom z branży. zgadzam się że jest to bardzo dobry profil ale jego sprzedaż przynajmniej na naszym terenie jest raczej znikoma.aprel pisze:michalek pisze:....... ale wracając do meritum sprawy to wybierałbym między ms a avante. schuco jest mało znanym na naszym rynku profilem i nie wiadomo co będzie za jakiś czas. w przypadku tych dwóch firm masz w miarę popularne profile okuwane na popularnych okuciach. za jakiś czas gwarantuje ci to łatwiejszy dostęp do serwisu itp.![]()
![]()
![]()
![]()
Strasznie krótko siedzisz w branży kolego, jeśli "schuco jest mało znanym" i nie sprawdzonym profilem![]()
Jest jednym z pierwszych, który pojawił się na naszym rynku, potem był Brugmann, a avante (deceueninck zendow) jest chyba od dwóch lat dopiero- chociaż ładny z kształtu....
Dodam też, że jest jednym z profili o najlepszej statyce- kwestia znalezienia tylko uczciwego producenta i montażysty.
eh....masz racje lekomin
pozdrawiam kolego
Dodam że w całej Polsce sprzedaż schuco jest znikoma. Dużo czasu upłynie zanim osiągnie pozycje Veki Aluplasta czy Deceunicka. Czy jest lepszy o innych profili, duzy znak zapytania. Pomimo krótkiego żywota Avante na rynku opinia na jego temat jest pozytywna. Dodam że Technika Okienna nie jest moim dostawcą. Mój dostawca ( w branży okiennej od 19997r) produkuje okna w systemie Deceunick Zendow, zna Technikę okienną i też ma dobre zdanie na temat ich okien.michalek pisze:tylko zobacz ile firm pracuje na tym profilu a znany jest głównie ludziom z branży. zgadzam się że jest to bardzo dobry profil ale jego sprzedaż przynajmniej na naszym terenie jest raczej znikoma.aprel pisze:michalek pisze:....... ale wracając do meritum sprawy to wybierałbym między ms a avante. schuco jest mało znanym na naszym rynku profilem i nie wiadomo co będzie za jakiś czas. w przypadku tych dwóch firm masz w miarę popularne profile okuwane na popularnych okuciach. za jakiś czas gwarantuje ci to łatwiejszy dostęp do serwisu itp.![]()
![]()
![]()
![]()
Strasznie krótko siedzisz w branży kolego, jeśli "schuco jest mało znanym" i nie sprawdzonym profilem![]()
Jest jednym z pierwszych, który pojawił się na naszym rynku, potem był Brugmann, a avante (deceueninck zendow) jest chyba od dwóch lat dopiero- chociaż ładny z kształtu....
eh....masz racje lekomin
pozdrawiam kolego
Pozdrawiam
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
Co do Schuco.. nie będę się za nich tłumaczył bo i po co.. Oni mają bodaj 1,4 mld euro obrotu na świecie.. Veka jest jakies 5-8 razy mniejsza. To samo Alupast.
Jesteśmy największym producentem na tym profilu Schuco w Polsce i jednym z największych w Europie więc chyba mogę powiedzieć, że wiem o czym mówię
Tak czy siak to jest producent profila typowo niszowego, nakierowanego na najwyższy segment rynku. I sorry, ale mimo prób ani Veka ani Aluplast w tym konkretnym segmencie mają dużo do zrobienia. I teraz jest pytanie, czy rynek będzie szedł w kierunku tanich okien do blokowisk czy okien z wyższej półki do domków jednorodzinnych. My mamy wszystko postawione na ten drugi scenariusz...
Jesteśmy największym producentem na tym profilu Schuco w Polsce i jednym z największych w Europie więc chyba mogę powiedzieć, że wiem o czym mówię
lekomin "tutaj jest twój ksiądz i twoja parafia". Mówimy o osiągnięciach na rynku polskim. Z tego jemy chleb. To po pierwsze. Po drugie co to znaczy "nakierowanego na najwyższy segment rynku". Z moich obserwacji wynika że oznacza to sprzedaż za duże pieniądze produktu tak naprawdę niczym się nie wyróżnającym od innych.lekomin pisze:Co do Schuco.. nie będę się za nich tłumaczył bo i po co.. Oni mają bodaj 1,4 mld euro obrotu na świecie.. Veka jest jakies 5-8 razy mniejsza. To samo Alupast.
Jesteśmy największym producentem na tym profilu Schuco w Polsce i jednym z największych w Europie więc chyba mogę powiedzieć, że wiem o czym mówięTak czy siak to jest producent profila typowo niszowego, nakierowanego na najwyższy segment rynku. I sorry, ale mimo prób ani Veka ani Aluplast w tym konkretnym segmencie mają dużo do zrobienia. I teraz jest pytanie, czy rynek będzie szedł w kierunku tanich okien do blokowisk czy okien z wyższej półki do domków jednorodzinnych. My mamy wszystko postawione na ten drugi scenariusz...
pozdrawiam
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
tatko: po dwakroć się nie zgadzam.
Eksport na zachód jest dużo prostszy (a przede wszystkim bardziej opłacalny), gdy można świecić marką Schuco. Możesz się kłucić lub nie, ale w Niemczech (w przeciwieństwie do Polski) marka Schuco jest bardzo znana. Staram się Schuco przekonać do jakichś akcji w Polsce, ale trwa już to dwa lata bez widocznych rezultatów
Co do najwyższej półki: z całym szacunkiem dla Twoich obserwacji, ale niezgodzę się. Po pierwsze, produkty nie różnią się tylko ceną, różnią się jakością materiałów, wykonania a nawet sposobem sprzedaży. Po drugie, nawet wysoka cena może być wyróżnikiem.. W sumie Audi jest złożone z dokładnie tych samych elementów jak Volkswagen, ale będąc marką bardziej luksusową, kosztuje więcej. Liczy się estetyka, jakość, marka.. dziesiątki różnych zmiennych. Spójrz na swój samochód: nie jest chiński! A mógły być, gdybyś patrzył tylko na cenę.
Eksport na zachód jest dużo prostszy (a przede wszystkim bardziej opłacalny), gdy można świecić marką Schuco. Możesz się kłucić lub nie, ale w Niemczech (w przeciwieństwie do Polski) marka Schuco jest bardzo znana. Staram się Schuco przekonać do jakichś akcji w Polsce, ale trwa już to dwa lata bez widocznych rezultatów
Co do najwyższej półki: z całym szacunkiem dla Twoich obserwacji, ale niezgodzę się. Po pierwsze, produkty nie różnią się tylko ceną, różnią się jakością materiałów, wykonania a nawet sposobem sprzedaży. Po drugie, nawet wysoka cena może być wyróżnikiem.. W sumie Audi jest złożone z dokładnie tych samych elementów jak Volkswagen, ale będąc marką bardziej luksusową, kosztuje więcej. Liczy się estetyka, jakość, marka.. dziesiątki różnych zmiennych. Spójrz na swój samochód: nie jest chiński! A mógły być, gdybyś patrzył tylko na cenę.
tylko że w momencie kiedy kupie bardzo dobry profil deceunincka i np uszkodzę sobie listwę przyszybową to mam w okolicy 4-5 dealerów którzy mi taką listwę sprowadzą. a przy schuco szukaj wiatru w polu (mówię oczywiście o swoim regionie) i nie pomoże pani agacie popularność profilu na zachodzie ani sprzedaż za mld euro.
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
Dzwonisz do swojego producenta, żeby ci taką listwę wysłał z następnym transportem.. jeśli jesteś dilerem. Jeśli jesteś klientem to dzwonisz do przedstawiciela, który sprzedał ci okna, a ten powinien zgłosić się do swojego producenta.
Nie wiem co w tym nadzwyczajnego.. robimy takie rzeczy regualrnie.
No to lekomin przegiąłeś
nie z tym że "dużo " wysyłacie (co mogło by świadczyć o dużej liczbie reklamacji) lecz tym ,że nie wiesz jak często (może poza kilkoma firmami w Polsce) producenci zmieniają profil (potem krzyczą - nie ma i nie będzie) Pomijam firmy które mówią - nie realizujemy reklamacji odpłatnych, jak wielu producentów mimo wszystko zlewa swoich dealerów. Smutna prawda.
nie z tym że "dużo " wysyłacie (co mogło by świadczyć o dużej liczbie reklamacji) lecz tym ,że nie wiesz jak często (może poza kilkoma firmami w Polsce) producenci zmieniają profil (potem krzyczą - nie ma i nie będzie) Pomijam firmy które mówią - nie realizujemy reklamacji odpłatnych, jak wielu producentów mimo wszystko zlewa swoich dealerów. Smutna prawda.
Wielu producentów okien eksportuje okna. Być może więcej niż w systemie Schuco. Pisząc o udziale w rynku okiennym mam na myśli wartość wyprodukowanych i sprzedanych okien zarówno na rynek Polski jak i eksport.lekomin pisze:tatko: po dwakroć się nie zgadzam.
Eksport na zachód jest dużo prostszy (a przede wszystkim bardziej opłacalny), gdy można świecić marką Schuco. Możesz się kłucić lub nie, ale w Niemczech (w przeciwieństwie do Polski) marka Schuco jest bardzo znana. Staram się Schuco przekonać do jakichś akcji w Polsce, ale trwa już to dwa lata bez widocznych rezultatów![]()
Najwyższa pólka w przypadku Schuco objawia się tylko i wyłącznie sposobem sprzedaży. Sam profil robiony jest jak wiele innych i niczym specjalnym sie nie wyróżnia. Ani Audi ani Mercedes w porównaniu z iinymi. Te inne mimo że są na takim samym poziomie technicznym kosztują tyle co średniej klasy samochód.
Pozdrawiam
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
komarko: My zmieniamy średnio raz na 8 lat
Pracowaliśmy na Vece przez bodaj 9 lat z 1,5 miesięczną przerwą na inny profil, który był totalną porażką. Od 3 lat wyłącznie na Schuco i nie zapowiada się na zmianę. Reklamacje, przy naszej skali produkcji, obsługuje jedna, 2 osobowa ekipa i spokojnie się wyrabiają.
Co do listew: jakieś pół roku temu jeden z naszych dilerów poprosił o listwę przyszybową do Perfectline'a: zadzwoniliśmy do znajomego producenta na Vece, załatwiliśmy listwę i ją wysłaliśmy. Nie wiem, jak postępuje Twój producent, ale wiem jak my postępujemy. Nie oszukujmy się, nasze okna kosztują więcej, ale w zamian za to możesz i powinieneś wymagać więcej. Twój wybór.
tatko: profile różnią się. Statyką i estetyką głównie. Mam do Schuco wiele uwag, wiele rzeczy jest do poprawy, ale oni na zachodzie mają wyrobioną markę, a marka jak wiemy, nie bierze się z samego poziomu wydatków reklamowych. W Polsce jest zupełnie inaczej, i Schuco jest stosunkowo mało znaną firmą. Oni tego nie rozumieją i to jest jeden z ich głównych błędów.
Co do listew: jakieś pół roku temu jeden z naszych dilerów poprosił o listwę przyszybową do Perfectline'a: zadzwoniliśmy do znajomego producenta na Vece, załatwiliśmy listwę i ją wysłaliśmy. Nie wiem, jak postępuje Twój producent, ale wiem jak my postępujemy. Nie oszukujmy się, nasze okna kosztują więcej, ale w zamian za to możesz i powinieneś wymagać więcej. Twój wybór.
tatko: profile różnią się. Statyką i estetyką głównie. Mam do Schuco wiele uwag, wiele rzeczy jest do poprawy, ale oni na zachodzie mają wyrobioną markę, a marka jak wiemy, nie bierze się z samego poziomu wydatków reklamowych. W Polsce jest zupełnie inaczej, i Schuco jest stosunkowo mało znaną firmą. Oni tego nie rozumieją i to jest jeden z ich głównych błędów.
aneta - nie kupuj w okna rąbień.kmm okno łódź.pawbud zgierz. handlowałem ich oknami i nie polecam tych wyrobów-niska jakość z kilku przyczyn. powinien ich odwiedzić nadzór budowlany.
bardzo dobra jakość okien to np. petecki łask.budvar zduńska wola.oknoplast kraków.jezierski lekomin.drutex bytów.lanko turek.izoplast łódź.profiloplast poznań.
poczekaj na mnie do wiosny. otwieram produkcję okien i będę robił okna i drzwi z pvc tak jak te jakościowo dobre firmy albo jeszcze lepiej.
aneta nie rób głupstw-niska cena to niska jakość.
bardzo dobra jakość okien to np. petecki łask.budvar zduńska wola.oknoplast kraków.jezierski lekomin.drutex bytów.lanko turek.izoplast łódź.profiloplast poznań.
poczekaj na mnie do wiosny. otwieram produkcję okien i będę robił okna i drzwi z pvc tak jak te jakościowo dobre firmy albo jeszcze lepiej.
aneta nie rób głupstw-niska cena to niska jakość.
gorzej będzie jak za jakiś czas coś się niespodziewanego zdarzy i szacownej firmy J nie będzie. I co wtedy??lekomin pisze:Dzwonisz do swojego producenta, żeby ci taką listwę wysłał z następnym transportem.. jeśli jesteś dilerem. Jeśli jesteś klientem to dzwonisz do przedstawiciela, który sprzedał ci okna, a ten powinien zgłosić się do swojego producenta.
W którymś z kolejnych postów piszesz o statyce i estetyce. A czy deceuninck zendow ma złą statykę. Osobiście uważam, że świetną. A jeśli chodzi o estetykę to rzecz jest bardzo subiektywna. Profil corona wygląda jak Aluplast Ideal 2000. Nie wspomnę o wyższych modelach które są dla mnie okropne (z wyglądu)
Pozdrawiam
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
michalek:
Nie planujemy się zwijać heheh
Co do statyki: nie napisałem, że Schuco jest lepsze czy gorsze.. napisałem, że poszczególne profile mają RÓŻNĄ statykę.. Warto sprawdzić sobie np. wagę 1 mb bieżącego set'u (bo to definiuje grubość ścianek i bardzo poważnie wpływa na statykę). Wychodzą bardzo ciekawe wnioski. Jeśli napiszesz mi wagi set'u różnych profili, i będą one identyczne (np. 5-kom Veki i CT70Cava Schuco i Zendow) to postawie ci piwo..
Co do estetyki: z gustami się nie dyskutuje. Jak mniemam sprzedajesz/produkujesz tańsze okna i na forum piszesz to co mówisz swoim klientom. To jest Twój wybór, i Twoja strategia. Tylko jeśli rzeczywiście masz rację, i okna poszczególnych producentów nie różnią się niczym tylko ceną, to biada nam wszystkim... bo zawsze znajdzie się jakiś d...., który sprzeda o34 jeszcze taniej.
Nie planujemy się zwijać heheh
Co do statyki: nie napisałem, że Schuco jest lepsze czy gorsze.. napisałem, że poszczególne profile mają RÓŻNĄ statykę.. Warto sprawdzić sobie np. wagę 1 mb bieżącego set'u (bo to definiuje grubość ścianek i bardzo poważnie wpływa na statykę). Wychodzą bardzo ciekawe wnioski. Jeśli napiszesz mi wagi set'u różnych profili, i będą one identyczne (np. 5-kom Veki i CT70Cava Schuco i Zendow) to postawie ci piwo..
Co do estetyki: z gustami się nie dyskutuje. Jak mniemam sprzedajesz/produkujesz tańsze okna i na forum piszesz to co mówisz swoim klientom. To jest Twój wybór, i Twoja strategia. Tylko jeśli rzeczywiście masz rację, i okna poszczególnych producentów nie różnią się niczym tylko ceną, to biada nam wszystkim... bo zawsze znajdzie się jakiś d...., który sprzeda o34 jeszcze taniej.
cóż. tak naprawdę mam nadzieję że się nie zwiniecie, gdyż osobiście cenię waszą firmę i życzę wam jak najbardziej dalszego rozwoju.
niestety nie do końca zdefiniowałeś segment na którym pracujemy. klient, który odwiedza nasze biuro ma pełen wachlarz możliwości wyboru - coś tańszego (bez przesady oczywiście) i coś ekstra za oczywiście większe pieniądze. nie jest to łatwe ale jakoś udaje się to połączyć od kilku ładnych lat. spektrum produktów jakie sprzedajemy pozwoliło nam zauważyć, że nie zawsze wysoka cena przynosi klientowi oczekiwaną satysfakcję z produktu.
pozdrawiam serdecznie
niestety nie do końca zdefiniowałeś segment na którym pracujemy. klient, który odwiedza nasze biuro ma pełen wachlarz możliwości wyboru - coś tańszego (bez przesady oczywiście) i coś ekstra za oczywiście większe pieniądze. nie jest to łatwe ale jakoś udaje się to połączyć od kilku ładnych lat. spektrum produktów jakie sprzedajemy pozwoliło nam zauważyć, że nie zawsze wysoka cena przynosi klientowi oczekiwaną satysfakcję z produktu.
pozdrawiam serdecznie
a u mnie to i -150% rabatu
Śmieszą mnie te teksty "u mnie to pani dostała by 10% rabatu" to tak jak jeszcze trochę to wszyscy będą sprzedawać okna jak MACO okucia - chcesz masz -77% łącznie z -58% na anty.
Kupując okna liczy się cena końcowa(dotyczy tylko ceny nie jakości)
Jeszcze można spotkać ludzi dla których liczy się tylko jaki rabat a nie ile zapłacą
Kupując okna liczy się cena końcowa(dotyczy tylko ceny nie jakości)
Jeszcze można spotkać ludzi dla których liczy się tylko jaki rabat a nie ile zapłacą