ILE ZA MONTAŻ OKIEN????

polbest
Małomówny
Małomówny
Kontakt:

ILE ZA MONTAŻ OKIEN????

Post autor: polbest »

Witam!

Mam pytanko.Szanowni koledzy z branży ile kasują swoich klientów za montaż:
1.stan surowy
2.okna w bloku
3.skrzynkowe

Pozdrawiam i czekam na Wasze propozycję w tym Nowym Roku. ;)

oknoAD

Awatar użytkownika
RRQ
Ekspert
Ekspert
Kontakt:

Post autor: RRQ »

10 funtów brytyjskich - 1mbo :-D 8)

A co to za znaczenie skoro dzis ktoś powiedział mi że montuje 1 sztuke drzwi wewnętrznych za 20 zł ......

PODSUMOWUJĄC

... zależy od rynku.....
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: michalek »

podstawowy 18-25
całkowity w nowym 30-40
w skrzynkach 40-60
ceny netto dla klienta z materiałem

do tego zabudowa z dociepleniem 180
maggregor
Fachowiec
Fachowiec

Post autor: maggregor »

michałek to z tego wynika że najlepiej u ciebie opłaca się zabudować
z ociepleniem 180 to nie drogo to co że klient będze miał ślepoł kuchnie
bo reszta to dosyć drogo.

pozdrawiam MAGGREGOR
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

względne pojęcie drogo - skoro takie ceny tzn ze klienci chcą tyle Michałkowi zapłacić. poza tym skoro tyle Michałek bierze to pewno szanuje swoich ludzi od czatnej roboty i nieżle im płaci;) = nie wyjeżdżają do irlandii
Przy ustawicznym braku fachowców ceny montaży pójdą pewno z 30-50% do góry w sezonie - no chyba że jak u mnie = konkurencja dalej robi montaż gratis (przy 22% stawki VAT :):)
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

drogo. tak jak napisał komarko drogo to rzecz względna. ja tak nie uważam. jeżeli chodzi o zabudowę na naszym terenie grasował szalony architekt, który nastawiał ludziom ekranów z dykty. nie muszę chyba pisać o właściwościach izolacyjnych takiego elementu. nie wspomnę też o ustawności pokoju gdzie okno jest od ściany do ściany

jeżeli chodzi o sam montaż to chciałbym się spytać czy ty tak bardzo tanio chcesz sprzedawać montaż? taki jesteś dobry wujek? to przelej mi parę stówek na konto. bo ja staram się sprzedać jak najdrożej aby mój szef nie musiał żałować chłopakom na wypłaty, żeby wykonać zlecone prace jak najlepiej jak najlepszymi materiałami. reasumując: dzięki takim cenom firma sprawnie funkcjonuje, wszyscy są zadowoleni (łącznie z klientami) a my mamy coraz większą sprzedaż.
i o to chyba chodzi
pozdrawiam serdecznie

michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

PS. a jak dam radę to zabudowę sprzedam i 400za m2 ale chłopaki pomalują a i baranka czy kornika położą na zewnątrz a wewnątrz gładź. a co...
maggregor
Fachowiec
Fachowiec

Post autor: maggregor »

Zgadzam się komarko1 towar i uslugo jest tyle warte ile klient chce lub
jest w stanie za niego zapłacić .

pozdrawiam MAGGREGOR
snow dog
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: snow dog »

u nas na wsi (w Gdyni)

po obwodzie:
stan surowy od 20
wymiana szwedzkich od 35
wymiana skrzynkowych od 45
za montaż parapetów nie doliczam - to jest gratis
ps.
rzecz jasna plus Vat
snow dog
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

oby tak dalej albo drożej. bo kurczę usługi remontowe w końcu zaczęły drożeć a montaż okien od paru lat na tym samym poziomie albo i taniej.
pozdrawiam
Pelikan
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Pelikan »

Z pełnym poszanowaniem dla Ciebie Czlowieku, ale jak to powiadają nie samym chlebem żyje człowiek, a ile zapłacą Tobie za usługę to zależy od tego jak szanujesz swoje usługi, jak 5 zł to 5 zł. Przepraszam, ale cenię sobie szczerość!
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

Pelikan pisze:Z pełnym poszanowaniem dla Ciebie Czlowieku, ale jak to powiadają nie samym chlebem żyje człowiek, a ile zapłacą Tobie za usługę to zależy od tego jak szanujesz swoje usługi, jak 5 zł to 5 zł. Przepraszam, ale cenię sobie szczerość!
z pełnym poszanowaniem dla Ciebie Człowieku to chyba nie wiesz co mówisz (piszesz) szanuj tak strasznie swoje usługi i sprzedawaj po np 100 zł za metr z materiałem (głęboki szacunek).
realnie na możliwą do uzyskania cenę wpływa kilka czynników np.: cena montażu u konkurencji, opinia na rynku o firmie itp. a zbytni "szacunek" do własnej roboty zaprowadzi cie po zasiłek

z szacunkiem
pozdrawiam
ODPOWIEDZ