jakie okna?
jakie okna?
witam wszystkich. mam problemik. chcę kupić okna do całego domu ale nie wiem jakie. im więcej wycen tym większy mam zamęt w głowie. jakie okucia? z jakich profili? jaką firmę wybrać ze śląska lub małopolski- mieszkam na pograniczu tych województw. dzięki za porady. :?: :?: :?: :?:
no to polecam :
Avante - technika okienna - wypas wyposażenie
MS pomorska fabryka okien (gorzej z reklamacjami)
Oknoplast Kraków - nie taki wypas jak wyzej ale też będziesz zadowolony
Eko okna Racibórz - zawsze w razie czego przyjedzie serwis,niezła cena
Jezierski - okna
innych nie wymieniam (pewno znajdzie sie jeszcz kilka firm)
Natomiast ze względu na wygodę w przyszłości - odpuścił bym okna drewniane
Wybierając okna patrz na producenta i jego opinie (nawet ze średniaka zrobi okna z których będziesz zadowolony)
omijałbym małe firmy które owszem kuszą cena, ale nie te narzędzia i maszyny do produkcji, większe ryzyko że znikną z rynku.
W razie czego pisz na priv : [email protected]
Avante - technika okienna - wypas wyposażenie
MS pomorska fabryka okien (gorzej z reklamacjami)
Oknoplast Kraków - nie taki wypas jak wyzej ale też będziesz zadowolony
Eko okna Racibórz - zawsze w razie czego przyjedzie serwis,niezła cena
Jezierski - okna
innych nie wymieniam (pewno znajdzie sie jeszcz kilka firm)
Natomiast ze względu na wygodę w przyszłości - odpuścił bym okna drewniane
Wybierając okna patrz na producenta i jego opinie (nawet ze średniaka zrobi okna z których będziesz zadowolony)
omijałbym małe firmy które owszem kuszą cena, ale nie te narzędzia i maszyny do produkcji, większe ryzyko że znikną z rynku.
W razie czego pisz na priv : [email protected]
-
parapetypcv
- Zaangażowany

??/
kolego kup sobie okna kture ci się wydają wizualnie najlepiej pasujące wszyscy juz od dawna produkują w tych samych technologiach i standardach ja bym nie wybieral za długo bo i tak po miesiącu nie będziesz przywiązywał do tego problemu żadnej wagi
pozdrowienia
p.s.
wszystko zależy od montażu okienek
pozdrowienia
p.s.
wszystko zależy od montażu okienek
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Komarko, o jakiej wygodzie w przyszłości mówisz?
Czy wiesz z własnej praktyki jak prosto robi się konserwację dobrych okien drewnianych?
Nie jest prawdą że wszystkie okna drewniane trzeba co3 lata malować. Tylko raz wdziałem 7-letnie okna które wymagały większego nakładu pracy, za to codziennie obserwuję 3-4 letnie PCW którego normalnymi środkami nie da się doprowadzić do bieli, bo tak na nie podziałał czas i zanieczyszczenia z ulicy.
Co rok szoruję z żoną nasze okna z PCW by jakoś wyglądały i szczerze powiem, że to nie należy do przyjemności.
Czy wiesz z własnej praktyki jak prosto robi się konserwację dobrych okien drewnianych?
Nie jest prawdą że wszystkie okna drewniane trzeba co3 lata malować. Tylko raz wdziałem 7-letnie okna które wymagały większego nakładu pracy, za to codziennie obserwuję 3-4 letnie PCW którego normalnymi środkami nie da się doprowadzić do bieli, bo tak na nie podziałał czas i zanieczyszczenia z ulicy.
Co rok szoruję z żoną nasze okna z PCW by jakoś wyglądały i szczerze powiem, że to nie należy do przyjemności.
-
Dealer2007
- Małomówny

finlandia - na pewno sprzedajesz (i wolisz) dobrze okna drewniane.zapewne masz z nimi mniej kopotu niż z PCV, ja mam niestety odwrotne doswiadczenie niż Ty. Z tąd poleciłem klientowi dobre okna z PCV. PS - okien z PCV nie należy szorować - do mycia służą specjalne płyny - i po kłopocie.
Natomiast poleć klientowi chociarz 2-3 firmy z okienkami z drewna - takie z jakimmi nie będzie kłopotu. NIech sam wybiera !!
Natomiast poleć klientowi chociarz 2-3 firmy z okienkami z drewna - takie z jakimmi nie będzie kłopotu. NIech sam wybiera !!
-
Dealer2007
- Małomówny

Panie Oknohit
Nie pracuję i nigdy nie pracowałem w firmie Margo. Pańska wypowiedz na forum jest poprostu żenująca i świadczy tylko o pańskim poziomie.
Proponuję zająć się polityką- takimi wypowiedziami robi się w tej chwili karierę. Prosze przeczytać inne posty, są przynajmniej rzeczowe i obiektywne-polecam.
Pozdrawiam i więcej nie polemizuję, bo nie ma sensu.
Nie pracuję i nigdy nie pracowałem w firmie Margo. Pańska wypowiedz na forum jest poprostu żenująca i świadczy tylko o pańskim poziomie.
Proponuję zająć się polityką- takimi wypowiedziami robi się w tej chwili karierę. Prosze przeczytać inne posty, są przynajmniej rzeczowe i obiektywne-polecam.
Gratuluje drugiego wpisu na forum!!!Dealer2007 pisze:Panie Oknohit