jakie okna wybrać do domu w stylu PASSIVE HOUSE ???
jakie okna wybrać do domu w stylu PASSIVE HOUSE ???
Witam Serdecznie jestem na etapie budowy domu energooszczędnego w stylu Passive House, kto produkuje okna pcv lub drewniane ze współczynnikiem przenikania ciepła U=0.8 dla całego okna ?
proszę o info.
pozdrawiam
Przemek
[email protected]
proszę o info.
pozdrawiam
Przemek
[email protected]
Jeśli dobrze pamiętam, bo teraz nie mam dostępu dodokumentacji systemowej, do domów pasywnych stosuje się okna "skrzynkowe".
Nie słyszałem żeby ktoś w Polsce coś takiego oferował z PCV.
Pozostają okna drewniane, wykonanie okna "skrzynkowego" z drewna z zewnętrzną szybą pojedyńczą i wewnętrzną zespoloną zależy w głównej mierze od chęci. W 2006 roku na targach w Łodzi widziałem takie okna, niestety nie pamiętam nazwy firmy.
Pozostają okna drewniane, wykonanie okna "skrzynkowego" z drewna z zewnętrzną szybą pojedyńczą i wewnętrzną zespoloną zależy w głównej mierze od chęci. W 2006 roku na targach w Łodzi widziałem takie okna, niestety nie pamiętam nazwy firmy.
...ARIES ŁódźDAREK 13 pisze:Jeśli dobrze pamiętam, bo teraz nie mam dostępu dodokumentacji systemowej, do domów pasywnych stosuje się okna "skrzynkowe".
jawaryn 
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
Hola Hola..
Okna do domów pasywnych to nie tylko "każdy profil" 5 komorowy z MD.. Z dostępnych rozwiązań w PL, to specjalny profil ma Rehau, Aluplast i Schuco. My produkujemy na Schuco SI82, czyli profil 7 komorowym w skrzydle i 6 komorowym w ramie.. do tego MD. I z całym szacunkiem, nie jest to "każdy profil"
SI82 ma odpowiedni certyfikat Instytutu Domu Pasywnego w Darmstadt.
pzdr
Okna do domów pasywnych to nie tylko "każdy profil" 5 komorowy z MD.. Z dostępnych rozwiązań w PL, to specjalny profil ma Rehau, Aluplast i Schuco. My produkujemy na Schuco SI82, czyli profil 7 komorowym w skrzydle i 6 komorowym w ramie.. do tego MD. I z całym szacunkiem, nie jest to "każdy profil"
SI82 ma odpowiedni certyfikat Instytutu Domu Pasywnego w Darmstadt.
pzdr
-
dociekliwiec
- Małomówny

Zastosowanie szyby o wsp 0,5 nie rozwiązuje zimnych ram okna. Wspomniana firma z tego co pamiętam w AT ma wsp ramy i skrzydła na poziomie 1,4-1,5. Nie jest to więc jakiś inponujący współczynnik jak do domu pasywnego. Lepiej sprawa wygląda w MS gdyż zgodnie z AT mają wsp 1,2 dla ramy i skrzydła.klajster pisze:http://www.jocz.pl/?p=nowosc
Panie Przemku. Montaż - proszę zwrócić uwagę by okna o niskim współczynniku prawidłowo zamontowano. Inaczej szkoda kasy.
P.S.
Pozdrawiam wszystkich uczciwych.
Pozdrawiam wszystkich uczciwych.
-
dociekliwiec
- Małomówny

-
dociekliwiec
- Małomówny

-
ekodomgizycko
- Zaangażowany