co z Budvarem?
co z Budvarem?
Co się dzieje z firmą Budvar, czy juz zupełnie wycofali sie z thyssena? Co sądzicie o ich nowym profilu?
[quote="KNMTG"]Dużo robią na TROCAL-u. Thyssena już nie ma. Salamandra też nie ma - w zasadzie. Ale Decco jest , Avantgard jest i Drutex ma nowy profil.
Czy Klient końcowy zwraca uwagę na profil w dzisiejszych czasach ? Może co setny albo jeszcze lepiej.
dużo racji w tym co piszesz KNMTG, ale trafiają sie coraz częściej tzw. klienci uswiadomieni, ktorzy są w stanie sami z siebie zapytac o profil, stabilizatory, budowe szyby, itp. w wiekszosci przypadkow rozmowa z nimi to sama przyjemnosc, bo sobie myśle: "w koncu ktos przygotowany do zajęć
". z drugiej strony jesli przychodzi do mnie klient z wiedzą zerowa, to raczej nie informuje go sam z siebie, ze producentem profilu jest firma X czy Y. w końcu klient trafił do mnie dzieki poleceniu albo reklamie, na ktora to ja a nie firma X czy Y wyłozyłem pieniądze. jesli producent profilu chce budować sobie markę w moim biurze handlowym, to prosze bardzo,ale najpierw prosze dołozyć sie do budżetu na reklamę.
a tak btw. co sie dzieje z roplasto? slyszalem, ze potracili w zeszłym roku sporo odbiorców?
pozdrawiam
Czy Klient końcowy zwraca uwagę na profil w dzisiejszych czasach ? Może co setny albo jeszcze lepiej.
dużo racji w tym co piszesz KNMTG, ale trafiają sie coraz częściej tzw. klienci uswiadomieni, ktorzy są w stanie sami z siebie zapytac o profil, stabilizatory, budowe szyby, itp. w wiekszosci przypadkow rozmowa z nimi to sama przyjemnosc, bo sobie myśle: "w koncu ktos przygotowany do zajęć
a tak btw. co sie dzieje z roplasto? slyszalem, ze potracili w zeszłym roku sporo odbiorców?
pozdrawiam
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
Chodzą tzw. plotki, że Roplasto w Niemczech ogłosiło plajtę. Ale oficjalnej informacji nie widziałem..
Na rynku okiennym przetasowania jak co wiosnę.. to jest jedyny rozsądny moment, na ew. zmianę profilu. Z tego co się słyszy, to jakichś spektakularnych ruchów nie będzie, każdy profil ma swoich liderów, i ich się trzyma. Jeśli już, to w tym roku kontynuacja trendu z zeszłego roku, czyli wyżynanie małych profilowców. My w zeszłym roku dokładnie obejrzeliśmy rynek, szukając tzw. taniej piątki, zwanej też Świętym Graalem, z przeznaczeniem na rynek deweloperski. Koniec końców, nic z tego nie wyszło, a zamiast taniej piątki wprowadziliśmy drogą siódemkę
pzdr
Na rynku okiennym przetasowania jak co wiosnę.. to jest jedyny rozsądny moment, na ew. zmianę profilu. Z tego co się słyszy, to jakichś spektakularnych ruchów nie będzie, każdy profil ma swoich liderów, i ich się trzyma. Jeśli już, to w tym roku kontynuacja trendu z zeszłego roku, czyli wyżynanie małych profilowców. My w zeszłym roku dokładnie obejrzeliśmy rynek, szukając tzw. taniej piątki, zwanej też Świętym Graalem, z przeznaczeniem na rynek deweloperski. Koniec końców, nic z tego nie wyszło, a zamiast taniej piątki wprowadziliśmy drogą siódemkę
pzdr
Co z Budvarem
Placi z w wyprzedzeniem? za co ??? bo za uslugi wykonane na ich rzecz napewno nie....
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
Khmm.. widziałem jedynie ich bilans i rachunek zysków i strat.. gdyby bardzo mi się chciało, to można z tego sklecić cash flowKNMTG pisze:
Z tego co pamiętam to Pan Trzciński płaci poddostawcom CO DO DNIA
Z tego co oglądałem [a co roku oglądam bilanse kilkunastu firm z branży] wzorowi uczniowie to Oknoplast i Drutex
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
Jeśli ktoś ma w planach giełdę [a Budvar ma] o się dąży do maksymalizacji zysków, nawet kosztem zapłacenia wyższych podatków.. Bo z każdej złotówki zysku płaci się 19 groszy, a każda taka złotówka zysku w momencie wejścia na giełdę warta jest od 10 do 100 złotych.
KNMTG, nie niewyraźnie piszę. Są na zysku, przeprowadzili w 2005 r. operacje pomiędzy dwoma spółkami. Lekko to zagmatwane.
Po prostu zyskowność, poziom zadłużenia i kilka innych rzeczy wygląda gorzej [to wcale nie znaczy że wygląda źle] w porównaniu z kilkoma innymi firmami.
Ot co
KNMTG, nie niewyraźnie piszę. Są na zysku, przeprowadzili w 2005 r. operacje pomiędzy dwoma spółkami. Lekko to zagmatwane.
Po prostu zyskowność, poziom zadłużenia i kilka innych rzeczy wygląda gorzej [to wcale nie znaczy że wygląda źle] w porównaniu z kilkoma innymi firmami.
Ot co