Adams - okna na profilu ....

chudy_szymon
Czytelnik
Czytelnik

Adams - okna na profilu ....

Post autor: chudy_szymon »

...wzmocnienia ze stali ocynkowanej we wszystkich profilach ościeżnicy, skrzydła i słupka; we wszystkich ościeżnicach wzmocnienia o przekroju zamkniętym...

powyżej cytat ze strony fabryki ADAMS.
Czy okna tej fabryki wykonywane są na profilu Aluplast? na stronie Aluplasta nie widziałem profili ze wzmocnieniem stalowym zamkniętym. (interesuje mnie profil Ideal 4000 Round-Line)

P.S. bez podtekstów. jestem klientem. nadal szukam dobrych okien. a cena tych jest ciekawa. wciąż się zastanawiam...

Pozdrowienia dla wszystkich

oknoAD

komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

szymon - profile zamknięte to niestety nieszczęście - wyższe wsp przenikania ciepła. Natomiast profil aluplasta przy "normalnych rozmiarach" nie wymaga zamkniętych wzmocnień.
(zamknięte w skrzydle ? - ho ho ho to ktoś przedobrzył??)
robop
Małomówny
Małomówny

Post autor: robop »

Tam gdzie producent profila zaleca aby stal w ramie była zamknięta oznacza to iż profil jest na tyle slaby ( wygina się ) że jest konieczne wkładanie stali zamkniętej . Ale firma adams zaczyna robić na gealanie i może tam dają stal zamkniętą ???????
john pcv
Czytelnik
Czytelnik

http://forum.oknonet.pl/forum/viewtopic.php?t=8462&start

Post autor: john pcv »

Nie wiem na czym produkujesz robop`ie ale ja trzy lata produkuję na Gealan`ie i muszę Ci oznajmić, że w każdej aprobacie ITB znajdziesz profile ze stalą 1,5mm otwartą. Natomiast do Twojej wiadomośći to powiem Ci również, że profil ten sam w sobie jest sztywny, dlatego nie uważam, że wymagane jest wzmocnienie zamknięte. Natomiast wracając do firmy Adams to jest najbardziej moim zdaniem szanowany producent na rynku i wśród Aluplastowców tylko się marnował, wreszcie ktoś pożądny będzie w naszej drużynie. A wracając do tych wzmocnień to ty jako producent zapewne dajesz 1,2mm wzmocnienie i walczysz ceną a firma Adams daje lepszy standard okien i okuć i drożej potrafi to sprzedać a co za tym idzie jest to godne wystawienia na piedestał. To jest najlepszy przykład dla całej naszej branży jak zrobić dobrze i równie dobrze to sprzedać. A Wy się czepiacie bo tak nie potraficie i szukacie tylko tych oszczędności w każdym elemencie a ten biedny partner kupuje ten szajs od Was a potem męczy się u ostatecznego klienta. :lol:
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

ADAMS, LANKO, IZOPLAST, JARBETAL SZCZYBELSKI, PLASTORAMA, BIS, AKCENT, ADRO to porządni producenci. Pewno jest więcej ale tych znam i widzę co robią.

Pozdrawiam
jawaryn :)
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

tak M_A_R_T_I
wynika to z ogólnego wzoru na przewodzenie ciepła - przewodzenie ciepła przez powierzchnię dwa razy większą jest zazwyczaj dwa razy większe (wzmocnienie o kształcie zamkniętym ma dwie ścianki przewodzące wzdł.przekroju profila - zamknięcie typu L lub C - jeden - pomijam sytuację gdy profil C jest zorientowany obiema ściankami równolegle do podłoza)
oczywiście przy zastosowaniu takiego samego materiału o tej samej grubości ścianli

lekomin
Fachowiec
Fachowiec
Kontakt:

Post autor: lekomin »

gdyby to było takie proste, to zgodnie z Twoją koncepcją, brak jakiegokolwiek okna (brak powierzchni przewodzenia..) dawałby idealną izolację ;)

Dzisiaj miałem w ręku Gealana, i powiem szczerze, że otwarte wzmocnienie w ramie to zdecydowanie "na oko" za mało.
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

tak właśnie jest lekominie- na tej zasadzie budowane sa termosy ;)
jeśli ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości to radzę sięgnąć do podręczników szkoły średniej czy też nawet podstawowej ;)
branżownik
Czytelnik
Czytelnik

Re: Adams - okna na profilu ....

Post autor: branżownik »

chudy_szymon pisze:...wzmocnienia ze stali ocynkowanej we wszystkich profilach ościeżnicy, skrzydła i słupka; we wszystkich ościeżnicach wzmocnienia o przekroju zamkniętym...

powyżej cytat ze strony fabryki ADAMS.
Czy okna tej fabryki wykonywane są na profilu Aluplast? na stronie Aluplasta nie widziałem profili ze wzmocnieniem stalowym zamkniętym. (interesuje mnie profil Ideal 4000 Round-Line)

P.S. bez podtekstów. jestem klientem. nadal szukam dobrych okien. a cena tych jest ciekawa. wciąż się zastanawiam...

Pozdrowienia dla wszystkich
Odkąd sięgam pamięcią, to Adams stosuje wzmocnienie zamknięte we wszystkich ramach i nie jest to spowodowane kruchością profilu lecz polityką firmy: zwiększyć wypas zamiast obniżenia ceny. Niewielu już takich "polityków" pozostało na rynku- z bardziej znanych to Oknoplast i Jezierski, :roll: może jeszcze kilku mniejszych- reszta wdała się w bezsensowny wyścig szczurów. Nie wiem tylko jakie będa wkładać do tego Gealana.... :roll:
Wracają do wzmocnienia- Veka też daje profil zamkniety w ramie, a przecież taka "miętka" nie jest. :lol:
ekodomgizycko
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: ekodomgizycko »

chudy_szymon
Sprzedaje okna AdamS i moim zdaniem(a przerobiłem wiele tematów)obsługa+terminowość oraz jakość sprzedawanego produktu = na bardzo wysokim poziomie,czego życze innym firmą.Co do jakości(czytaj forum branzowe w roku 2006 wygrał test na najlepsze okna z 10).Pozdrawiam i zycze trafnych decyzji
HOMIZ
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: HOMIZ »

MOIM SKOROMNYM ZDANIEM
ADAMS ROBI NAJWIĘKSZĄ GŁUPOTĘ, ŻE PRZECHODZI POWOLI NA
GEALANA. TERAZ BĘDZIE SPRZEDAWAĆ 5-KOMORÓWKĘ NA 62mm.
ekodomgizycko
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: ekodomgizycko »

HOMIZ pisze:MOIM SKOROMNYM ZDANIEM
ADAMS ROBI NAJWIĘKSZĄ GŁUPOTĘ, ŻE PRZECHODZI POWOLI NA
GEALANA. TERAZ BĘDZIE SPRZEDAWAĆ 5-KOMORÓWKĘ NA 62mm.

tez mi sie to nie podoba
john pcv
Czytelnik
Czytelnik

http://www.forum.oknonet.pl/forum/viewtopic.php?t=8462&s

Post autor: john pcv »

Z tego co ja wiem to szlagierowym produktem firmy Adams będzie 6-komorówka 74mm Gealana, produkt w klasie A, okleiny w klasie A i nie wiem czego Wam jeszcze brakuje? 5-tkę 62mm mają mieć jako produkt do walki właśnie z takimi, którzy szaleją na rynku z ceną poniżej kosztów. Ludzie dajcie żyć!!! Kiedy my zaczniemy zarabiać kasę? Czepiacie się firmy, która robi od lat coś dobrego tylko ten pajacowaty Aluplast robi wszystkim źle! Przypomnijcie sobie kto razem z Panią Kaczyńską rozpoczął walkę cenową na rynku? Kto zaniżał ceny? Na jakim systemie? No i tu macie odpowiedź : aluplast (dno)
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: DAREK 13 »

Wszystko co kolega napisał jest ok. ale walka cenowa na wolnym rynku trwa ciągle, ceny nie są zaniżane (dumping jest nie legalny) na wolnym rynku a jedynie kształtowane na niższym poziomie.
Na stronie www.boeing.com możesz poczytać sobie o walce cenowej

Both the passenger and freighter versions of the 747-8 will allow operators to maximize their profitability. Seat-mile costs for the 747-8 Intercontinental are 10 percent lower than the 747-400, with nearly equivalent trip costs. The 747-8 Intercontinental is more than 10 percent lighter per seat than the A380, and consumes 10 percent less fuel per passenger. That translates into a trip-cost reduction of 19 percent and a seat-mile cost reduction of more than 3 percent compared to the A380.

Skoro takie firmy mogą toszanowni Panowie uznajcie walkę cenową za element rynku i proszę nie piszcie o zaniżaniu ceny. Droga powrotna znów nas zaprowadzi do stwierdzenia że " robotnik wraz z rolnikiem i inteligentem pracującym stanowią zdrowąsiłę narodu...." :) :) :).

http://www.boeing.com/commercial/747fam ... round.html
ODPOWIEDZ