EFEKTOR nie ma szkła
EFEKTOR nie ma szkła
Wczoraj dostałem cennik z ceną powyżej 80 złotych. W biurze mi powiedzieli, że powodem jest fakt, że nie mogą mi zapewnić szkła pod zamówienia i żebym zamawiał gdzie indziej. Coś niesamowitego - nie spodziewał bym się tego po nich. Płacę rzetelnie - co do dnia.
A to była tak dobra firma.
Inni mają szkło - bez problemów złożyłem zamówienia.
Nigdy już nie będę więcej się z nimi zadawał. Nie życzę sobie żeby ktokolwiek z Efektora do mnie przyjeżdżał z ofertą.
A to była tak dobra firma.
Inni mają szkło - bez problemów złożyłem zamówienia.
Nigdy już nie będę więcej się z nimi zadawał. Nie życzę sobie żeby ktokolwiek z Efektora do mnie przyjeżdżał z ofertą.
W tamtym roku współpracowałem z Efektorem i też nie zamierzam już nigdy więcej z nimi się nie zadawać. W szczycie sezonu pomimo , że miałem limit , aby mogli skierować zamówienie do produkcji kazali spłacić jednorazowo cały limit. Gdy spłaciłem i zadzwoniłem kiedy będą szyby odpowiedzieli, że teraz mam zapłacić przedpłatę do tego zamówienia. Nie spotkałem jeszcze takich krętaczy!!!
-
Scotch&Soda
- Małomówny

Dla kogo nie ma to nie ma, dla ABM-u ma
Także punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
Prawda jest taka jest boom w budowlance z tego to powodu dostawcy materiałów do produkcji okien staną przed dylematem: którym firmom zapewnić materiały, a które odstrzelić! Zostaną tylko te firmy okienne które biorą dużo i płacą
Więc pożegnamy wszystkich badziewiarzy handlujących chłamem na kilku procentach zysku
Bo cóż to za okno o34 za 290 zł ale bez szyby
Jak chłop włoży szybę to cena okna w materiale wyniesie 600zł
To się nazywa polityka sprzedaży
JAK COś SIę NIE OPłACA TO SIę TEGO NIE ROBI! Proste prawda
Julek w takim razie już niedługo będziesz bogaty
POZDRO 
Julek w takim razie już niedługo będziesz bogaty
Alleluja i do przodu
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
-
martscapes
- Czytelnik

-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Chciałoby się powiedzieć że g... płynie z prądem.lekomin pisze:Nie drobnica, ale duzi producenci sprzedający po wariackich cenach. Garażowcy po prostu się dostosowali do trendu. Jeśli chcecie szukać winnych, to dzwońcie do Dobroplastu i Drutexu. Po prostu mali garażowcy nie nadają kierunku trendowi.. oni po prostu z nim płyną.
No ale nei wrzucajmy wszystkich do jednego worka. Wśród drobnych też się znajdą nie rzadko rzemieślnicy, których produkt zasługuje na uznanie za włożone w nie serce i zapał.
Ostatnio widziałem u Klienta takie drzwi wewnętrznę że nie uwierzyłbym. Co prawda odtwórcze.. ale zrobione z klasą. Polecam DOBRYCH!
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
finlandia,
bez przesady. Chodziło mi o to, że raczej trudno posądzać bardzo małe firmy o ustalania trendu cenowego. Trend cenowy ustalają duzi gracze, a mali muszą się czymś odróżnić. Albo jeszcze niższą ceną, albo wyższą jakością. I do tej drugiej strategii należą mali rzemieślnicy. Niektórzy z nich naprawdę robią cudeńka. Ja mam w domu drewniane drzwi, robione przez rzemieślnika od podstaw, za cenę równą cenie drzwi PCV odemnie z firmy. Bym tymi drzwiami zawojował rynek, ale niestety on może robić jedną sztukę na tydzień :-0
Z firm produkujących tanie okna mój głęboki szacunek ma Drutex, jako firma są bardzo dobrze zorganizowani i po prostu wybrali inną odemnie strategię sprzedaży. Jest inna firma produkująca tanie okna, ta od kur, i oni mają w firmie bu^^^ przeokropny. Mówią to wszyscy: klienci, dostawcy i sami pracownicy firmy
Podaję te dwa przykłady, żeby pokazać, że poziom firmy zupełnie nie jest proporcjonalny do poziomu cen ich produktów.
bez przesady. Chodziło mi o to, że raczej trudno posądzać bardzo małe firmy o ustalania trendu cenowego. Trend cenowy ustalają duzi gracze, a mali muszą się czymś odróżnić. Albo jeszcze niższą ceną, albo wyższą jakością. I do tej drugiej strategii należą mali rzemieślnicy. Niektórzy z nich naprawdę robią cudeńka. Ja mam w domu drewniane drzwi, robione przez rzemieślnika od podstaw, za cenę równą cenie drzwi PCV odemnie z firmy. Bym tymi drzwiami zawojował rynek, ale niestety on może robić jedną sztukę na tydzień :-0
Z firm produkujących tanie okna mój głęboki szacunek ma Drutex, jako firma są bardzo dobrze zorganizowani i po prostu wybrali inną odemnie strategię sprzedaży. Jest inna firma produkująca tanie okna, ta od kur, i oni mają w firmie bu^^^ przeokropny. Mówią to wszyscy: klienci, dostawcy i sami pracownicy firmy
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Lekomin, fakt- moje okreslenie jest mocno przesadzone, ale ze je gdzies juz słyszalem to w tym wątku samo wycisnęło mi się na klawiaturę.
Wszystkich urażonych przepraszam.
Nie obrażanie było moim zamiarem - po prostu - firmy są różne i każda ma swoje miejsce na rynku. Są dobrzy i trochę lepsi lub też całkiem słabi.. Chcemy sprzedawać droższe (lub drożej), to się tego nauczmy.
Wszystkich urażonych przepraszam.
Nie obrażanie było moim zamiarem - po prostu - firmy są różne i każda ma swoje miejsce na rynku. Są dobrzy i trochę lepsi lub też całkiem słabi.. Chcemy sprzedawać droższe (lub drożej), to się tego nauczmy.
Szkło
Niestety podwyżka cen szkła jest nieunikniona. Zadziwiające jest to, że producenci szkła a tak naprawdę hutnicy są zgodni co do podwyżek i jak ten jeden wielki karter robią to kiedy chcą, często jak tylko chcą i za cenę... i tak musimy zamawiać szkło aby zamykać linię produkcyjną, a tym samym zadawalać klientów. Kolejna podwyżka - opłata energetyczna. podejrzewam że realna jest cena zespolenia 4/16/4 - 100,00 zł metr kw.
Effector niestety ma takie terminy jakie ma. Czas oczekiwania 7 dni roboczych. Jeśli chodzi o wartość daleko nam jeszcze do 80,00 zł netto za metr kw.
Pozdrawiam
Effector niestety ma takie terminy jakie ma. Czas oczekiwania 7 dni roboczych. Jeśli chodzi o wartość daleko nam jeszcze do 80,00 zł netto za metr kw.
Pozdrawiam
-
martscapes
- Czytelnik

Re: Szkło
U mnie akurat obinżkasunaj78 pisze:Niestety podwyżka cen szkła jest nieunikniona.
Nie produkuje zbyt wielu okien , ale na obslugę ze strony effectora nie mogę złego słowa powiedzieć .Jest to jeden z bardziej elastycznych dostawców. To że producęci profili ,szyb i okuć mają dużo pracy to każdy wie , teraz mogą wybrać odbiorców , siłą rzeczy wibiorą dużych i z płynnością finansową.
słyszałem, że handlowcy zwalniają się na potęgę a w zakładzie na północy stracili wszystkich klientów. Podobno stara kadra zarządzająca odeszła a nowa nie zna się na tym co robi. Mówił mi sprzedawca od nich że takiego cyrku to dawno nie widział.
Szkło mają w każdym razie. Jak to można taką firmę rozwalić, pewnie właściciel nie wie o niczym.
Szkło mają w każdym razie. Jak to można taką firmę rozwalić, pewnie właściciel nie wie o niczym.
Effector nie m szkła? Polemika.
Co bzdury wypisuje Pan na forum! Sądzę, że każdy producent ma prawo, aby nierzetelnym płatnikonm-którzy cały czas finansują swoją działalność poprzez dostawców- powiedzieć kiedyś stop! Oczywiście wtedy jest totalne oburzenie! Ale mam nadzieję, że czas takich Producentów wkrótce dobiegnie końca! Brawo Panie Prezesie Ciesek. Za konsekwencje i za zasady należą się Effectorowi słowa uznania.
GUCIO - nie pij tyle.Gucio pisze:POLECAM VTM MURÓW [ OPOLSKIE] ZERO PROBLEMÓW I DOBRA JAKOŚĆ![]()
SPAHIS - jak będziesz PŁACIŁ to EFFECTOR będzie dostarczał Ci szyby. Sugeruję Ci abyś OBRÓT nie mylił z ZYSKIEM !!!
Effectorowi nigdy nie brakowało szkła i nie braknie dla Klientów, którzy regulują należności TERMINOWO.
Mówiąc wprost: NIE MA KASY NIE MA SZKŁA !!!
...ja Was też
Narra
jawaryn 
EFFECTOR..............
Dzień dobry,
Chciałbym korzystając z forum wyrazić swoją opinię nt. firmy Effector z Kielc.
Zajmuję się analizą rynku, badaniami rynkowymi i publicystyką branżową.
Mam okazję podczas spotkań i wywiadów wysłuchiwać opinię rynkową o wielu poducentach i dostawcach.
Również spotkałem się z firmami , które zaopatrują się w szyby zespolone w firmie "Effector".
Nigdy nie usłyszałem złego zdania na temat obsługi i jakości szyb produkowanych przez Effector i to nie tylko ze strony odbiorców, ale i nawet ich konkurencji.
Firma postrzegana jest na rynku jako bardzo rzetelna w kwestii dostaw, jakości i obsługi.
Miałem również okazję spotkać się osobiście z właścicielem firmy- panem Cieskiem i przeprowadzić z nim wywiad. Muszę przyznać, że spotkanie z nim zrobiło na mnie duże wrażenie. Pan Leszek Ciesek zbudował bardzo rzetelną i sprawną firmę w zakresie produkcji szyb i listew budowlanych, obie te firmy są liczącymi się w branży producentami. Jestem pod osobistym wrażeniem tych firm i pana Cieska- jako menedżera.
Wszystkich Państwa zachęcam do przeczytania wywiadu z panem Cieskiem, który lada moment ukaże się na portalu oknonet.pl
PS. "Prawdziwa cnota krytyk się nie boi"- J.I.Krasicki
Z pozdrowieniami branżowymi: Ravic
Chciałbym korzystając z forum wyrazić swoją opinię nt. firmy Effector z Kielc.
Zajmuję się analizą rynku, badaniami rynkowymi i publicystyką branżową.
Mam okazję podczas spotkań i wywiadów wysłuchiwać opinię rynkową o wielu poducentach i dostawcach.
Również spotkałem się z firmami , które zaopatrują się w szyby zespolone w firmie "Effector".
Nigdy nie usłyszałem złego zdania na temat obsługi i jakości szyb produkowanych przez Effector i to nie tylko ze strony odbiorców, ale i nawet ich konkurencji.
Firma postrzegana jest na rynku jako bardzo rzetelna w kwestii dostaw, jakości i obsługi.
Miałem również okazję spotkać się osobiście z właścicielem firmy- panem Cieskiem i przeprowadzić z nim wywiad. Muszę przyznać, że spotkanie z nim zrobiło na mnie duże wrażenie. Pan Leszek Ciesek zbudował bardzo rzetelną i sprawną firmę w zakresie produkcji szyb i listew budowlanych, obie te firmy są liczącymi się w branży producentami. Jestem pod osobistym wrażeniem tych firm i pana Cieska- jako menedżera.
Wszystkich Państwa zachęcam do przeczytania wywiadu z panem Cieskiem, który lada moment ukaże się na portalu oknonet.pl
PS. "Prawdziwa cnota krytyk się nie boi"- J.I.Krasicki
Z pozdrowieniami branżowymi: Ravic
Effector nie ma szkła: Apel do naszej branży.............
APEL:
W codziennym życiu i polityce mamy do czynienia często z niegodziwością i ludzką złośliwością, być może i zazdrością, przez które to rzczy nasze życie codzienne jest trudniejsze i bardziej szare. Ale i mamy dowody altriuzmu, życzliwości i cieszenia się z sukcesów innych ludzi.
Dołużmy wszelkich starań, aby w naszej branży skończyć z tą niegodziwością i starajmy się wyróżnić kulturą biznesową poprzez którą staniemy się bardziej dojrzalsi i wzajemnie życzliwi sobie nawzajem.
Z pozdrowieniami : RAVIC
W codziennym życiu i polityce mamy do czynienia często z niegodziwością i ludzką złośliwością, być może i zazdrością, przez które to rzczy nasze życie codzienne jest trudniejsze i bardziej szare. Ale i mamy dowody altriuzmu, życzliwości i cieszenia się z sukcesów innych ludzi.
Dołużmy wszelkich starań, aby w naszej branży skończyć z tą niegodziwością i starajmy się wyróżnić kulturą biznesową poprzez którą staniemy się bardziej dojrzalsi i wzajemnie życzliwi sobie nawzajem.
Z pozdrowieniami : RAVIC