montaż okien w Niemczech?> czy wolno...

marekb
Czytelnik
Czytelnik

montaż okien w Niemczech?> czy wolno...

Post autor: marekb »

witam,
mam szybkie pytanko do zorientowanych...
Niemiec kupuje u mnie okna z montażem. Podobno właściciel firmy może je zamontować a jego pracownicy już nie... (jak wiadomo brak pozwolenia na pracę w niemczech) Dlatego Niemiec chce aby nasi pracownicy pootwierali jednoosobowe firmy.
Cała sprawa jest dla mnie dziwna i nie do końca rozumiem o co chodzi. Czy ktoś z Was ma może doświadczenia tego typu i byłby na tyle wyrozumiały aby mnie oświetlić ???

Serdeczne z góry dzięki...
zdrówka życzę...
Marek B

oknoAD

okna174
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: okna174 »

Niemiec ma stuprocentową rację

Jeśli chcesz znać szcegóły zgłoś się do gościa , który nazywa się Jacek Franek - polsko - niemiecki adwokat . Jak masz duże ciśnienie , to może znajdę gdzieś namiar. Ostatnio nawet widziałem go w TV . Polska ,co prawda , jakiś WOT , chyba . No ale tam to i moja firma wystepowała. Cha.cha , cha,

W pełni legalna praca w Nieczech jest droga , bardzo droga , gość pomoże ci jak zmniejszyć te koszty . Niestety potrzebny jest czas. - Opcja jednoosobowych firm jest w miarę korzystna. Ale uważaj jak Cię złapią na autostradzie ze sprzętami do montażu ( bez pozwolenia ) to ... gratulacje.

Pozdro
miroslaw

odp.

Post autor: miroslaw »

Nigdy ale to nigdy nie łap sie na montaz okien w Niemczech szczególnie załatwianych przez polaków.Ja i 3 osoby zostalismy oszukani na transakcji,gewerby które nam pozakladali sa faktycznie potrzebne ale jak zaczniesz pisac rachunki to jestes udupiony przez finasowy i placisz:skladki kwartalne na ubezpieczenie ok. 300euro,za mieszkanie ok. 200-300euro na m-ąc i reszta co ci zostanie to marne grosze.Ostrzegamy wszystkich.Jeden z takich gosci mieszka w Monachium.Niech nikt sie na to nie nabiera ,tam nie ma kasy i nikt nie placi z powodu wymyslanych gwarancji.Jeszcze cię zje sposób montażu okien na sruby i sznury systemu Illbruck.
sahra
Czytelnik
Czytelnik

Re: odp.

Post autor: sahra »

Nie wiem Kolego czy aby nie miales pecha bo z tym montagem w niemczech nie jest az tak strasznie . Zgloszenie " Gewerbe" kosztuje 26 Euro pracujac na zasadzie " Ich AG" masz prawo zarobic ok 15.000,00 Euro bez podatku oplata za kase chorych plus inne koszty to juz inny temat.Faktem jest ze montag " na pianke i sruby " to juz przeszlosc w niemczech wiec koszty tasm itp musisz wkalkulowac , no ale co do kalkulaci to trudno zeby kogos robil to za ciebie. Znajomosc jezyka to podstawa , zwieksza to uznanie na rynku pracy ..... Powodzenia !
ODPOWIEDZ