Do producentów!!

leninek
Czytelnik
Czytelnik

Do producentów!!

Post autor: leninek »

Kiedy i o ile wreszcie podniesiemy ceny?
Ludzie na produkcji chcą coraz więcej i więcej, szkło, okucia drożeją a finalny produkt nie (bynajmniej u mnie). Co sądzą o tym koledzy producenci?
Dilerów się nie pytam bo oni tylko psują rynek...

oknoAD

parapetypcv
Zaangażowany
Zaangażowany

Re: Do producentów!!

Post autor: parapetypcv »

leninek pisze:Kiedy i o ile wreszcie podniesiemy ceny?
Ludzie na produkcji chcą coraz więcej i więcej, szkło, okucia drożeją a finalny produkt nie (bynajmniej u mnie). Co sądzą o tym koledzy producenci?
Kolego tu się mylisz z tego co pamiętam to do mnie przyjeżdzają PH od producentów i to oni proponują coraz niższe ceny :oops: :oops:
sahra
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: sahra »

Pozwole sobie Kolego zauwazyc ze kiepski z ciebie biznesmen!" pytasz kiedy masz podniesc ceny na swoje produkty zamiast wypracowywac wlasyny sukces. Szczekasz na dilerow ale bez nich tez cie bedzie ciezko zyc . Mysle ze to wlasnie producenci niezle mieszaja na tym rynku , sprzedaja indywidualnym za ta sama cene co dilerowi ale to jest zgubna droga . Caly polski rynek nie przetrwa zbyt dlugo calego procesu przemiany jaki wielkim tempem ruszyl ale to juz zupelnie inny temat
aluland
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

ceny

Post autor: aluland »

kazdy reaguje według swojego planu, chcemy nowego związku np od wzrostu cen?
Biznes to ciagłe sledzenie rynku i wyciąganie maxa.
finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: finlandia »

]

Leninek, chyba pisałeś to na kolanie i w trakcie pochodu 1-o majowego.
Jesteś przedsiębiorcą zatrudniającym 5 osób? Dobry dealer ma większe obroty, w wyższym segmencie i z większą kulturą.
Co mam powiedziec o Was, którzy sprzedajecie bez faktury? W dodatku nie uznajecie później reklamacji, a Klienci przy tym wstydzą się przyznać że dali się nabić w butelkę! Ci głupi kupią jeszcze raz oddając się zwykłej naiwności.

Trochę szacunku się należy choćby za samą obecność na forum i kulturę.
Ostatnio zmieniony wt maja 08, 2007 10:17 am przez finlandia, łącznie zmieniany 1 raz.
lekomin
Fachowiec
Fachowiec
Kontakt:

Post autor: lekomin »

My podnieśliśmy się w styczniu. Jak dobrze pójdzie to uda nam się do sierpnia z tymi cenami wytrzymać. A później i tak nie będzie szyb, więc ceny pójdą w kosmos.

Nie wiem czy to wyczytaliście, ale podano, że w Ikw. 2007 r. ilość zezwoleń na budowę domów wzrosła o 50% w stosunku do ubiegłego roku.

aluland
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

i kolejna podwyzka...

Post autor: aluland »

od połowy maja kolejny wzrost cen na.... na szkło, a jak inaczej.
finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: finlandia »

Czyli po wakacjach na okna będzie ogłaszana aukcja jak na pustaki? Kto da więcej?
Chore, ale pamietam taki rok. Chyba był to`99 i koniec duzej ulgi budowlanej. Dealerzy brali z magazynu co popadło. A potem seria niezapłaconych faktur, bo nie wszystko się udało sprzedec..

Nie życzę tego nikomu, ale co można zrobić by przygotować się na drugą połowę roku? Jakieś pomysły?
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

finlandia pisze:Czyli po wakacjach na okna będzie ogłaszana aukcja jak na pustaki? Kto da więcej?
Chore, ale pamietam taki rok. Chyba był to`99 i koniec duzej ulgi budowlanej. Dealerzy brali z magazynu co popadło. A potem seria niezapłaconych faktur, bo nie wszystko się udało sprzedec..

Nie życzę tego nikomu, ale co można zrobić by przygotować się na drugą połowę roku? Jakieś pomysły?
1999 to pikuś przy tych problemach ze szkłem niskoemisyjnym jaka już się na dzień dzisiejszy rodzi.
Niestety, ale dla wszystkich nie starczy. Sierpień będzie tu miesiącem przełomowym. Jedynym wyjściem będzie zwykła szyba - na floatach. Tego chyba nie zabraknie - ale kto to wie ?
jawaryn :)
ODPOWIEDZ