ABM Jędraszek bardzo dobre opinie

Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

Jeśli chodzi o nie wypłacanie należnych świadczeń pracownikom to rozumiem, że ABM na dzień dzisiejszy ma sprawy w sądzie pracy.
To dziwne ale nie słyszałem o tym a na pewno byłoby o tym głośno.

WIESIU - mam serdeczną prośbę żebyś nie klepał głupot bo i tak to Ci nic nie pomoże. A`propos jak sobie radzisz z komornikami od szkła ?

Co do handlowców na tzw samozatrudnieniu - pracodawca, który w ten sposób sprzedaje musi się liczyć z tym, że jego oferta cenowa może być w pewnym momencie nie atrakcyjna dla odbiorców. Tak na prawdę dobry handlowiec jest doradcą Klienta w temacie jak najlepszych zakupów. Jeśli zrozumie ideę swojej pracy to należy Go raczej scementować z pracodawcą bo się można obudzić z ręką w nocniku jak się nie będzie najtańszym na rynku :roll: sprzedawca z reguły wie o wszystkim w firmie - ma dostęp do wszystkich jej obszarów.

WIESIU jeszcze raz się zesrasz to się pogniewamy.

Narra
jawaryn :)

oknoAD

amateur
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: amateur »

KNMTG pisze:Jeśli chodzi o nie wypłacanie należnych świadczeń pracownikom to rozumiem, że ABM na dzień dzisiejszy ma sprawy w sądzie pracy.
No niestety chłopaki nie mogą nic zrobić bo część jest na czarno a druga część jest na najniższą. Mniejmy nadzieję, że to się zmieni i to szybko.
dobrzepoinformowany
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: dobrzepoinformowany »

KNMTG pisze:
Szerszel pisze:Zwracam wszystkim uwagę, że ABM i jeszcze kilkadziesiąt firm w Polsce ma zagwarantowane dostawy szkła na cały rok.

Co im po szkle jak zabraknie stali ?
Jeżeli chodzi o ABM to widziałem ich okna - tandeta jak przed laty.
Więc skończ Waść tą błazenadę i wstydu oszczędź.
...kłamiesz - zapraszam na halę w Pabianicach. Drzwi otwarte :P
KNMTG - nie zapraszaj na halę do Pabianic., chyba, że jesteś oddźwiernym. :D (bez obrazy)

Słyszałem od zaprzyjaźnionych Czechów, którzy to byli zapraszani przez pracowników na halę, że obraz mieli, ale z kamery przemysłowej :shock: :shock: :shock: :D
Ponoć Tatiana zorganizowała taką prezentację , niezłe co ???
Ludzie jadą swoimi samochodami cały dzień aż spod Pilzna, z nadzieją, że zobaczą park maszynowy, a tutaj zamazany obraz z kamery przemysłowej i nawet kawą nie poczęstują.

dobrzepoinformowany
Czytelnik
Czytelnik

amateur pisze:
KNMTG pisze:Jeśli chodzi o nie wypłacanie należnych świadczeń pracownikom to rozumiem, że ABM na dzień dzisiejszy ma sprawy w sądzie pracy.
No niestety chłopaki nie mogą nic zrobić bo część jest na czarno a druga część jest na najniższą. Mniejmy nadzieję, że to się zmieni i to szybko.
A propos, słyszałem, że strasznie są poirytowani tym niewypłaceniem należnej prowizji do tego stopnia, że się zmówili zrobić WIELKIE KUKU właścicielowi.
Czas pokaże, może czekają na odpowiedni moment ?????
Pożyjemy zobaczymy.
amateur
Czytelnik
Czytelnik

Faktycznie zapomniałem o tych Czechach, już piszę jak to było.
Dawno Dawno temu kiedy ABM zaczął handlować z Niemcami byli handlowcy z budvaru zaczęli spraszać niemieckich dealerów ku wielkiemu zdziwieniu dyrekcji, zawozili ich na Partyzancką 110, gdzie mieści się hala produkcyjna. Oprowadzali Niemców po hali i na końcu linii, na kontroli jakości stały poopierane okna o ścianę a między nimi wiadra, miski i co się dało gdyż niestety daszek przeciekał i to ostro w tym miejscu juz od dłuższego czasu, tam gdzie ciurkiem to do michy a dzie czasami to na okna. Pech chciał iż okna te były przeznaczone dla jednego ze zwiedzających (wynikało to z karty produkcyjnej), koles się z lekka zniesmaczył, co oczywiście wygarnął handlowcom i Tatianie. Do tego bałagan jaki panował, panuje na placu, walające się folie i wióry.
I jak teraz przyjeżdża jakaś ekipa do ABm to są przyjmowani tylko w biurze i tak jak mówi przedmówca hale widzą tylko na monitoringu.

Co do KUKU to nie Prezes a raczej Dyrektor produkcyjny ma się czego obawiać, mówią że jest skur...lem jakich mało, koleś zrobi wszystko by wejść w dupsko Prezesowi, nazywają go wazelina, włazidup itd...
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: Spahis »

Ja dorzucę swoje 3 grosze - u mnie na wichurze jeden z dealerów handluje oknami ABM. Oczywiście zweryfikowałem ich wyrób i nie mam żadnych zastrzeżeń - handlowiec go zakręcił. Mają taki sam termin realizacji czyli 7 dni jak ja - bronię ABM bo żyję jak Pan Bóg przykazał a nie jak Wy. W niedzielę na sumę a od poniedziałku palce w d...pę wsadzacie innym i wąchacie.

Bardzo jest to żenujące - pamiętajcie, że firma ABM produkuje baardzo dużo okien - ten dealer przedtem od Rąbniętych kupował i stwierdził, że nigdy więcej - nawet za darmo. Taki ..... tam grzeją. Prawie chłop zawału dostał od reklamacji. Słyszałem , że Dobroplast ma lepszą już jakość niż Rąbnięci - jak się nie ma szkół to się zatrudnia do zarządzania a nie samemu rzeźbi.

Ja uważam, że każdy zarobi w tym roku i z pokorą czekam na 6 w TotoLotka.

Panie amateur i dobrzepoinformowany - zróbcie sobie spotkanie i niech jeden drugiemu naleje trochę oleju do głowy. Acha i weźcie sobie do towarzystwa Pana Wiesia - ten następny "mądry" jak widzę po postach.

Wiecie, że dealerzy odchodzą od Rąbniętych - w 5 tygodni okna grzeją. Przychodzą też do mnie - mniam, mniam są mile zaskoczeni moją produkcją ale nie mile ceną HA-HA-HA. A ja im na to - tanie mięso jedzą psy i kupują.

To tyle ( na razie)

PK
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: PK »

Witam!
Nazywam sie Piotr Kalas, jestem przedstawicielem handlowym firmy ABM Jędraszek.
Jeśli ktoś chce otrzymać wiarygodne informacje na temat ABM-u, proszę o telefon 0506012151.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: DAREK 13 »

To dopisz jeszcze stacjonarny i godziny urzędowania :)
amateur
Czytelnik
Czytelnik

Panie Piotrze wiarygodne czy tylko takie jakie chciałby usłyszeć klient a to różnica :lol:
wiarygodne informacje to mozna usłyszeć w barze Remiza na 20-go Stycznia, bądź w klubie Sin-City na Zamkowej gdzie chłopaki sie bawią po robocie, a jak sie poleje to powiedzą co nieco :D
Scotch&Soda
Małomówny
Małomówny

Post autor: Scotch&Soda »

Cześć!
Dajcie spokój, nie macie powodu, żyby nie ufać Piotrkowi, to poważny facet :!: :!: :!:
Pozdro dla Piotrka :!:
Alleluja i do przodu
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

amateur pisze:Panie Piotrze wiarygodne czy tylko takie jakie chciałby usłyszeć klient a to różnica :lol:
wiarygodne informacje to mozna usłyszeć w barze Remiza na 20-go Stycznia, bądź w klubie Sin-City na Zamkowej gdzie chłopaki sie bawią po robocie, a jak sie poleje to powiedzą co nieco :D
...i u Rąbniętych tam gdzie tyrasz - amateur. Pochwal się co tam kombinujecie na produkcji z aluplastem - wasze okienka na gealanie stoją w ich siedzibie w Rzgowie
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

co tu się dzieje, co tu się dzieje - ten post to rekordzista w ilości wyświetleń. To tylko znaczy, że ABM generuje wysokie zainteresowanie.
Wysoka klasa - wysoka.
Okna cały czas w 8 dni a szyba w 3 - nawet roto się stara jak nigdy. Ho, ho, ho.
Dealerzy sami przychodzą z Warszawy - to prawda - nawet mnie pytają gdzie te Pabianice i czy są tam agentki :P Bardzo dobre to forum - wszyscy je odwiedzają. Po całej Polsce jeżdżę

Narracha

P.S. ...prezydent Pabianic ma odwiedzić ABM i TVN ma być oraz minister Aumiller (budownictwo). Piotrek - wydepiluj się :roll:
PK
Czytelnik
Czytelnik

Szanowny panie Tomaszu!
Jeśli dla pana wiarygodnym żródłem informacji o firmie ABM Jędraszek jest to co usłyszał pan w barze lub dyskotece to gratuluje.Niemniej jednak gdy będzie pan chciał wziąść kredyt w banku,radzę zgłosić się do doradcy finansowego a bar odwiedzić po uzyskaniu kredytu.Pozdrawiam i życzę udanego weekendu.
Ostatnio zmieniony pt kwie 20, 2007 11:32 pm przez PK, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Scotch&Soda
Małomówny
Małomówny

Racja PK W barze to można drinka wypić,najlepiej zWiesiem bo stawia,ale czy z tamtąd są wiarygodne informacje,wątpie :!: Bo jak któryś z klasy robotniczej ABM-u sp.....oli robotę to zawsze nie jego wina i premia się należy,a dyrektor to drań :!: Amateur jak taki fajny jesteś to sam im zapłać za zj....ą robotę :!: Dobra KNMTG idziemy na dziwki,a amateur niech się dalej siurkiem bawi i odwiedza puby dla gejów !!! :Wątpie tylko czy Piotrek wydepiluje nogi dla pana ministra, bo ma chłop zasady :wink: :
Alleluja i do przodu
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Panie i Panowie - ABM dziennie szkli około 1000 sztuk szyby.
Po wybudowaniu hali moce wzrosną minimum x 2.
Po to jest to robione żeby dalej utrzymać max 10 dni realizacji na okna :!: :!: :!:

Jak sami widzicie i na VECE można zbudować sporą firmę - nie musi się TANIOCHY grzać. Recepta jest jedna - fachowcy + fachowcy = sukces

Strategia jest jedna - wszystko w firmie jest podporządkowane SPRZEDAZY.

SALES - SALES - SALES - SALES

Rośnie nam następny FIGHTER - jeśli urośnie to będziemy mieli kolejnego - czołowego producenta okien w Polsce w okolicy Łodzi.

Maciek - damy radę.

Pozdrowienia dla wszystkich
dobrzepoinformowany
Czytelnik
Czytelnik

KNMTG pisze:Panie i Panowie - ABM dziennie szkli około 1000 sztuk szyby.
Po wybudowaniu hali moce wzrosną minimum x 2.
Po to jest to robione żeby dalej utrzymać max 10 dni realizacji na okna :!: :!: :!:

Jak sami widzicie i na VECE można zbudować sporą firmę - nie musi się TANIOCHY grzać. Recepta jest jedna - fachowcy + fachowcy = sukces

Strategia jest jedna - wszystko w firmie jest podporządkowane SPRZEDAZY.

SALES - SALES - SALES - SALES

Rośnie nam następny FIGHTER - jeśli urośnie to będziemy mieli kolejnego - czołowego producenta okien w Polsce w okolicy Łodzi.

Maciek - damy radę.

Pozdrowienia dla wszystkich
Niestety z tym podporządkowaniem sprzedaży nie masz racji.
Uważam, że Tatiana bo to ona póki co próbuje kierować sprzedażą, kompletnie nie ma czucia.
Nie ma pojęcia o sprzedaży, w ogóle nie czuje rynku a ni jego potrzeb.
Obserwuje go jedynie pod kątem cen i próbuje się kaoś wpasować, a nie zauważa jak i w która stronę ten rynek się rozwija, jakie są potrzeby klientów.

Najchętniej by robili tylko białe i prostokątne okna typowe, jakikolwiek skos to jest dla nich mega utrudnienie.
Zapytajcie swoich klientów jak długo czekali na wyceny czegokolwiek w ABM - ie ????
Nie wspomnę już o dziale aluminium, który dawno umarł w tej firmie.

Ja nie dlaej jak dwa tygodnie temu poprzez zaprzyjaźnionego dilera próbowałem wycenić kilka nietypowych okienek, tak dla porównania cen i sprawdzenia jak długo to będzie trwało.
O cenę jestem spokojny, są droźsi ode mnie, ale na wycenę trzeba było czekać 6 dni, no i oczywiście kilka razy się przypominać telefonicznie.

Wniosek jest jeden, nigdy nie będą w stanie konkurować z największymi w segmencie białej typówki.
Ci najwięksi chociaż nie najlepsi mimo wszystko jaką idą do przodu i ABM ich nie dogoni, natomiast wszystko inne niż typówka jest robione tak samo długo jak nie dłużej niż u innych nawet mniejszych producentów.

Albo nie rozwijają się w tym kierunku w jakim powinni albo stoją w miejscu, bo to ich przyśpieszenie jest constans, równe przyśpieszeniu największych.
Scotch&Soda
Małomówny
Małomówny

Kolego dobrzepoinformowany czy mógłbyś mi powiedzieć jak ja się właściwie nazywam :?: Bo jak ty się nazywasz to ja wiem :!: :wink:
Alleluja i do przodu
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Dziś tu jutro tam, zasze mogę wrócić i rzeźbić dalej to co poprzednio. Każda firma z którą współpracowałem chętnie jeszcze raz ze mną pohandluje.
Jak odpocznę od polskiego piekiełka, to znów bedę robił na własny rachunek, tylko że z szerszą perspektywą.
"Kto nie pije ten donosi..".
Pytanie do naczelnego - Czy rejestracja użytkowników nadal obowiązuje?
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

bez względu na wypowiedzi szczere czy nie szczere jedne jest pewne -

ABM JEDRASZEK rozwija się bardzo dynamicznie i nie robi tego strategią najniższej ceny. W zamian daje DEALERowi 8 dniowy termin realizacji, przystępną cenę oraz jakość na poziomie zadowalającym ( jeśli jest LIPA to się poprawia i nie ucieka od odpowiedzialności).

Poziom zamówień w stosunku do 2005 roku to ok 100% więcej. To oznacza przede wszystkim akceptację firmy - produktu na rynku nie tylko polskim.

Pozdrawiam

P.S. ..."dobrzepoinformowany" jesteś krytyczny w związku z tym pochwal się który w.g Ciebie producent spełnia Twoje potrzeby w sezonie i argumenty konkretne poprosimy.
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

KNMTG pisze:bez względu na wypowiedzi szczere czy nie szczere jedne jest pewne -

ABM JEDRASZEK rozwija się bardzo dynamicznie i nie robi tego strategią najniższej ceny. W zamian daje DEALERowi 8 dniowy termin realizacji, przystępną cenę oraz jakość na poziomie zadowalającym ( jeśli jest LIPA to się poprawia i nie ucieka od odpowiedzialności).

Poziom zamówień w stosunku do 2005 roku to ok 100% więcej. To oznacza przede wszystkim akceptację firmy - produktu na rynku nie tylko polskim.

Pozdrawiam

P.S. ..."dobrzepoinformowany" jesteś krytyczny w związku z tym pochwal się który w.g Ciebie producent spełnia Twoje potrzeby w sezonie i argumenty konkretne poprosimy.

Chłopie wróć na ziemie..............oceniaj fakty
jakość wzrosła od kiedy przestali szklić przy słupku, a po za tym nadal są bardzo profesjonalni mogą wyprodukować jako jedyni w świecie o50 w jednej ramie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zawsze stawiali na niską cenę - dlaczego widzisz w tym coś złego?

Ta taktyka się sprawdza, jest ok nie krytykuj chlebodacy.
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Scotch&Soda pisze:Kolego dobrzepoinformowany czy mógłbyś mi powiedzieć jak ja się właściwie nazywam :?: Bo jak ty się nazywasz to ja wiem :!: :wink:
cienki!!!!!!!! CIENKI BOLEK jesteś! !!!!!!!!!!:):):):):):):):):):):):)
PK
Czytelnik
Czytelnik

Szanowni forumowicze!
Pragnę oświadczyć, że do tej pory nikt się ze mną nie skontaktował w sprawie uzyskania informacji o firmie ABM Jędraszek.Mniemam więc że osby typu dobrzepoinformowany, amateur - pan Tomasz i inni wolą dalej w sposób anonimowy wypisywać bzdury które obrażają firmę w której pracuję.Chciałbym jednak zaznaczyć że Forum okienne powinno służyć wymianie wiarygodnych informacji i do tego zostało stworzone. Natomiast miejscem na plotki jest bar i niech tak dalej zostanie ,czego Państwu i sobie życzę.Pozdrawiam serdecznie.
Piotr Kalas
Scotch&Soda
Małomówny
Małomówny

Piotrek, toż to brzmi jak manifest :!: ale masz racje. :!: :!: :!:
Alleluja i do przodu
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

amateur pisze:Szyby to może i będą mieli ale co z tego jak bedzie problem z okuciami, profilem wszyscy dostawcy pachaja towar na wschód i to juz nie tirami a pociągami.
I powtórze dopóki ABM nie zacznie się liczyć z pracownikami to robiąc najlepsze okna na rynku daleko nie zajedzie. Bo nie wiem czy wam by sie chciało pracować na produkcji przez 12 godzin dziennie, robiąc na akord, starasz sie zapierdzielasz przed świetami a tu przychodzi dyrektor produkcyjny i stwierdza, ze nie wyrobiliscie plany produkcyjnego który sobie założył i odejmuje wam z pensji 3 stówki. Niestety w wiekszości zakładów przyjęta jest zasada, ze lepiej ukarać pracownika niz go nagrodzić.
jak sobie pościelesz tak się wyśpisz - znam firmy gdzie ludzie prcują za 7,00 zeta brutto/1 godzinę.

uczyć się trzeba to się będzie więcej zarabiało
:roll:
GAL
Czytelnik
Czytelnik

ABM ....

Post autor: GAL »

Ktoś napisał, że pan Kalas to jeden z najlepszych handlowców w Polsce.....hmm raczej się nie zgodzę., ale personalnie baardzo miły.

No a wracając do cen to 5k S-line 034 za 525 netto to trochę wygórowana cena, nie mówiąc już o oknie trochę odbiegającym od standardu +/_ 2,5 cm to cena jest już 596 netto.
I to przy płatności max 2 dni.
Scotch&Soda
Małomówny
Małomówny

No tak najlepszy handlowiec to taki co o34 sprzedaje za 290 zł. :!: :wink: A może ABM PROPONUJE COś JESZCZE w tej cenie :?: Może bardzo krótki termin :?: Może profesjonalną obsługę, dobrą jakość itd.Oferty to trzeba umieć czytać, żeby potem wyjść na swoje :!: :!: :!: Nawet w Radomiu :!:
Pozdro :P
Alleluja i do przodu
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Re: ABM ....

GAL pisze:Ktoś napisał, że pan Kalas to jeden z najlepszych handlowców w Polsce.....hmm raczej się nie zgodzę., ale personalnie baardzo miły.

No a wracając do cen to 5k S-line 034 za 525 netto to trochę wygórowana cena, nie mówiąc już o oknie trochę odbiegającym od standardu +/_ 2,5 cm to cena jest już 596 netto.
I to przy płatności max 2 dni.
Przewidywana cena okna O 34 na przełomie sierpień/ wrzesień to 600 - 850 PLN/ 1szt netto. Powodem będą tylko i wyłącznie galopujące w górę ceny profili, okuć i szyb. Potężna podwyżka profili pvc szykuje się w sierpniu.

Dodatkowym i chyba najbardziej znaczącym powodem będzie brak szkła na rynku. Tylko 50 -60 % producentów okien w Polsce będzie miało zapewnione dostawy szyb w terminie realizacji 5 dni. Pozostali, niestety ale 2 - 3 tygodnie oczekiwania. Ok. 15 % w ogóle nie dostanie szkła jesienią.

>>>alleluja i do przodu<<<

P.S. ...a może nie będzie tak źle

:P
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Byłem dzisiaj na hali ABM - robota pali się chłopakom w rękach. Wszystko jak w najlepszym porządku. JAK BY ABM DOBRZE NIE PłACIL TO BY NIKT TAK NIE ZAP....AL !!! To widać i czuć ...
Dach jest - ktoś tu pisał, że nie ma. Pewnie po złości. Grzeją tylko 5 k VEKI.
Kolejna hala w budowie ok. 4000 m2.
Sprzęt FIMTECA sprawuje się wyśmienicie. Najnowsze czyszczarki sprawują się super - idealnie obrabiają strefę zgrzewu.
Oddzielna hala do pakowania - bardzo profesjonalna ; w pełni zautomatyzowana maszyna do pakowania okien.
Nikt takiej nie ma !!!

Na nowej hali staną 4 nowe automatyczne linie - prawdopodobnie FIMTECA lub URBANA (negocjacje trwają ) :!: :!: :!: Plus te 8 zgrzewarek 2 głowicowych da ABM wydajność czołowych firm w Polsce.

Rośnie nam kolejny LIDER w REGIONIE LODZKIM.

Scotch&Soda
Małomówny
Małomówny

To wszystko dzieje się naprawdę :!: :!: :!: Warto połorzyć kilka złotówek więcej, i mieć święty spokój :!: Pozdro :P
Alleluja i do przodu
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

DEALER otrzymując okna w 8 dni koncentruje się tylko na zapewnieniu wiarygodności montaży.

Im więcej zamontuje tym więcej zarobi - dzięki 8 dniowym terminom realizacji zarobi się 4 x więcej niż w 28 dniowym ( 4 tygodnie = 1 m-c ).

nie wiele więcej przepłacając zyskuje się o wiele większe zyski. O wiele - liczyć to trzeba umieć

lekomin
Fachowiec
Fachowiec
Kontakt:

Post autor: lekomin »

KNMTG,
Z całym szacunkiem ale lekko przesadzasz :) Akurat CNC zaczyszczarki z Fimteca nigdy idealnie zgrzewu nie wybiorą, bo nie mają korekty wysokości profila. No oczywiście jest kwestia "idealności" :) Wiem co mówie, bo z programowania tych diabelskich maszyn mam prawie doktorat.
lekomin
Fachowiec
Fachowiec
Kontakt:

KNMTG,
i jak, podrzymujesz opinię o ABM? :wink:
Scotch&Soda
Małomówny
Małomówny

Ten rok pokaże,że ABM to już nie ten sam ABM (pozdrowienia dla Pana Andrzeja Jezier......) Po wielu przejściach które dotknęły firmę ABM w minionych latach,w ubiegłym roku fabryka została wyprowadzona na prostą dzięki determinacji jednego ze współwłaścicieli Pana M. Jędraszka :!: WIELKIE BRAWA :!: :!: :!: Mam nadzieję że ABM-u już nic nie zatrzyma w drodze do sukcesu :!: :!: :!: Zapraszam na święto ul.Piotrkowskiej :!: Pozdro :lol:
Alleluja i do przodu
new
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: new »

Scotch&Soda pisze:Panowie, dość już tej taniochy w ABM IDZIE NOWE!!!
new
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: new »

KNMTG pisze:Zwracam wszystkim uwagę, że ABM i jeszcze kilkadziesiąt firm w Polsce ma zagwarantowane dostawy szkła na cały rok.
Także jest to producent o wysokim bezpieczeństwie partnerskiej współpracy dla DEALERóW.

Dealerzy ABM będą sprzedawać okna a inni będą czekać po 2-3 miesiące na okna :roll:
A CZY DOSTAWY PROFILU TEŻ MAJĄ ZAGWARANTOWANE , CZY BĘDĄ SZKLIĆ W DREWNIE ?
maska
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: maska »

new dobra uwaga !. Co panie Macieju z 8 dniowym terminem realizacji zlecen . Przecież Veka kolory wozi jak chce . Mimo wszystko życzę powodzenia
maska
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: maska »

new dobra uwaga !. Co panie Macieju z 8 dniowym terminem realizacji zlecen . Przecież Veka kolory wozi jak chce . Mimo wszystko życzę powodzenia
Scotch&Soda
Małomówny
Małomówny

Z tego co się orientuję, każdy dealer ABM-u dostał informacje,że Veka gwarantuje ABM-owi ciągłość dostaw profila, poprzez stworzenie " buforu" tylko dla ABM-u . maska czy bardzo będziesz zły jeśli z 8 dniowego terminu zrobi się 10cio dniowy? new znając pana M.J. jestem pewien że ABM utrzyma terminy choćby nawet miał szklić w drewnie :!: :!: :!: :!: :!: Pozdro :lol:
Alleluja i do przodu
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Nowa hala wstaje - ABM się zbroi.

Pozdrowienia

P.S. ...a Wiesio przeszedł na jidisz :P
Wiesio
Małomówny
Małomówny

Post autor: Wiesio »

Julo ! Napisze fonetycznie : Le male ja haim , berełe idisze a szum a wort main lodzer geszeft. Myśle że zrozumiesz . I jeszcze jedno , Maćkowi nie są potrzebni " napinacze " co to raz dowalą a raz wychwalą.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Jarek ale Ty już nie zarządzasz ABM i jego właścicielami. Teraz sterujesz ZIEMIA OBIECANA i jej właścicielami.

...martwimy się trochę o Twoje zdrowie
lekomin
Fachowiec
Fachowiec
Kontakt:

KNMTG,
to Wiesio jest z ZO? Pogratulować, pogratulować ;)
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Ziemia Obiecana to marginalna firma - nie licząca się na dzień dzisiejszy w rankingu czołowych producentów szyb zespolonych
sunaj78
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: sunaj78 »

Po ilości wyświetleń i postów zawartych w tym temacie można wnioskować, że ABM będzie długo pozostawał w obiegu. Świadczy to również o tym, że są przedsiębiorstwem, którego losy śledzą całe setki ludzi zainteresowanych nie tylką tą branżą. Rynek okienny jest taki jaki jest i dlatego też baczna obserwacja i analizowanie zachowań czyni z nas "redaktorów" wydarzeń w branży okiennej. Świadczą o tym wszystkie posty nie tylko te znajdujące się pod tym tematem.
Pozdrawiam!
fafik
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: fafik »

jeśli odejmiemy 42 posty kolegi KNMTG to tej setki trudno się doliczyć ;)
Mam nadzieję że jednak teraz okna robią trochę lepsze niż onegdaj i teraz mucha nie siada (kiedyś mucha nie siadała bo wolała wybrać g....)
a na wschód to i dobroplast i rąbień i cała gama innych producentów wywozi i nie ma sie co tak tym podniecać
Myśl jak coś piszesz - Twoje informacje czyta przyjaciel , ale i wróg
sunaj78
Czytelnik
Czytelnik

Kolego Fafik!
Spójrz na ilośc wyświetleń. Sama ta cyfra mówi sama za siebie. Jest dużo postów kolegi KNMTG, ponieważ śledzi rynek okienny i czynnie relacjonuje jak wielu na tym forum sytuację w branży.

Nie zapominajmy o tych, którzy dużo mówią na ten teman poza tym forum.
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Gowno śledzi, wywaliłbym go z mojej firmy na zbity pysk. Uczepił się jednej firmy bo nie potrafi handlować z innymi, lub jest na to zbyt leniwy. Handlowiec z jednego klienta, może obsługuje jeszcze od czasu do przypadku kogoś innego, kompletnie nic nie znaczącego dla firmy w której pracuje. Dzięki temu wypełnia w miarę poprawnie raporty i tuszuje swoją niezaradność - czy to sukces w waszej ocenie.
Do tego bardzo brzydko wypowiada się o potencjalnym kliencie ZO (tyż J. P. nie lubię ), ale ja nie mam szans na jakiekolwiek stosunki handlowe z kimkolwiek z Was, to sobie mogę pozwolić na brak profesjonalizmu. A ty KMNTG co zarabiasz za dużo że możesz pluć na potencjalnych klientów.

UWAGA
to jest tylko ocena pracy i postawy na portalu, nie dotyczy KMTG jako człowieka, tutaj może być super facetem, jeśli mam rację to przyjmie krytykę i wyciągnie wnioski.
Pozdrawiam i czekam na zemstę, mściwych zachowań nie wolno zabraniać bo potęguje to agresję, należy ich wysłuchać w skupieniu i analizować, czekam na riposytę.
Szerszel
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: Szerszel »

Racja Darku całkowita racja , przez takich zarozumialców jak KMNTG popularność tego portalu spada bo ile można czytać o ABM , ilość postów świadczy chyba o braku zajęcia. Z ABM też kiedyś handlowałem i żeby niewiem jak słodził KMNTG drugi raz nie wejdę do tej samej rzeki !
sunaj78
Czytelnik
Czytelnik

Jeśli chodzi o ten temat macie absolutną rację - zbyt długo się ciągnie i zagadnienia zataczają okrąg, nic nowego.
Sądząc po twoich postach DAREK 13, również realcjonujesz rynek tak jak wielu na tym forum. Są to róże wypowiedzi, z którymi nie zawsze można się zgodzić. Kultura jednak wymaga tego, żeby każdego wysłuchać.
Ilość postów jednak nie świadczy o braku zajęcia, lecz o chęci podzielenia się swoimi spostrzeżeniami i uwagami. Forum to do tego celu zostało stworzone.
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

...jak się komuś coś nie podoba to nie musi czytać czy komentować tego postu. Może się "trzepać" na innych jeśli ma ochotę czy potrzebę ...
Cieszę się, że tak dużo różnych emocji wzbudza temat ABM Jędraszek.
Michnik
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Michnik »

fafik.... :D :D :D

... prawie udało Ci się ugryźć KNMTG w kostkę :D

KNMTG to widać facet który ma pojęcie a uczepiliście się go jak fafik nogawki ;)

poza tym, radzę prześledzić forum uważniej, zauważycie że wpisuje się w wielu tematach, nie tylko o ABM :!:
sunaj78
Czytelnik
Czytelnik

Widzę, że temat ABM nadal gorący. Nie ma zamiaru stygnąć!
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Szerszel pisze:Racja Darku całkowita racja , przez takich zarozumialców jak KMNTG popularność tego portalu spada bo ile można czytać o ABM , ilość postów świadczy chyba o braku zajęcia. Z ABM też kiedyś handlowałem i żeby niewiem jak słodził KMNTG drugi raz nie wejdę do tej samej rzeki !
Nikt Ci nie każe handlować z ABM a ABM na pewno poradzi sobie bez Ciebie co jest chyba dla Ciebie zrozumiałe. Aczkolwiek chciałem Ci zwrócić uwagę, że w biznesie nie powinno się obrażać, urażać czy stroić fochy a powodem jest ZYSK zwany też przez niektórych RABATEM czy UPUSTEM.

Uważam, że nie jestem zarozumiały ale pewny siebie i tego co mówię i piszę. Rzeczywiście na brak czasu nie narzekam a powodem jest odpowiednia organizacja czasu w ciągu dnia.

Pozdrawiam Cię (złamasie)
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

DAREK 13 pisze:Gowno śledzi, wywaliłbym go z mojej firmy na zbity pysk. Uczepił się jednej firmy bo nie potrafi handlować z innymi, lub jest na to zbyt leniwy. Handlowiec z jednego klienta, może obsługuje jeszcze od czasu do przypadku kogoś innego, kompletnie nic nie znaczącego dla firmy w której pracuje. Dzięki temu wypełnia w miarę poprawnie raporty i tuszuje swoją niezaradność - czy to sukces w waszej ocenie.
Do tego bardzo brzydko wypowiada się o potencjalnym kliencie ZO (tyż J. P. nie lubię ), ale ja nie mam szans na jakiekolwiek stosunki handlowe z kimkolwiek z Was, to sobie mogę pozwolić na brak profesjonalizmu. A ty KMNTG co zarabiasz za dużo że możesz pluć na potencjalnych klientów.

UWAGA
to jest tylko ocena pracy i postawy na portalu, nie dotyczy KMTG jako człowieka, tutaj może być super facetem, jeśli mam rację to przyjmie krytykę i wyciągnie wnioski.
Pozdrawiam i czekam na zemstę, mściwych zachowań nie wolno zabraniać bo potęguje to agresję, należy ich wysłuchać w skupieniu i analizować, czekam na riposytę.

Darku 13 tak mnie zbulwersowałeś swoim textem, że pozwoliłem sobie po niuchać w Łodzi za Twoim tropem. Niestety, ale nie masz najlepszej opinii jako handlowiec/sprzedawca. Wszyscy co Cię znają to mają jedno zdanie o Tobie: drobny cwaniaczek.
Także nie błaznuj więcej bo prawie wszyscy w łódzkim monitorują to forum i wszyscy wiedzą wszystko o wszystkich.

Pozdrawiam Cię ( frajerze )
fafik
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: fafik »

KNMTG napisał :na brak czasu nie narzekam a powodem jest odpowiednia organizacja czasu w ciągu dnia.
GRATULUJEMY dobrej onanizacji czasu pracy w ciagu dnia i podnieceniem (wzwodem ?) powstałym w temacie ABM Jędraszek (kiedyś robili bardzo ch..sorki fallusowe okna - jakoś tak mi się seksualnie dziś kojarzy)
Myśl jak coś piszesz - Twoje informacje czyta przyjaciel , ale i wróg
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

fafik pisze:KNMTG napisał :na brak czasu nie narzekam a powodem jest odpowiednia organizacja czasu w ciągu dnia.
GRATULUJEMY dobrej onanizacji czasu pracy w ciagu dnia i podnieceniem (wzwodem ?) powstałym w temacie ABM Jędraszek (kiedyś robili bardzo ch..sorki fallusowe okna - jakoś tak mi się seksualnie dziś kojarzy)
fafik - jak ujadasz to nie główkuj a jak główkujesz to kucaj :P

narra
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Sznowny Panie KMNTG uprzejmnie przypominam piłeś nie pisz i domagam się przeprosin. Pana słowa nie dotyczą mojej pracy, nie są poparte żadnymi dowodami. W przypadku braku reakcji z Pana strony pozwolę sobie poprościć o pomoc Pana przełożonych, spotkaliśmyt się osobiście pomijam wymianę maili. Rozumiem złość po krytyce, nie akceptuję oszczerstw i wyzwisk. W Łodzi będe w lipcu i poprosze konkretnie na priv kto i co powiedział, sam zadbam o swoją opinię dziękuję za twoją troskę.

Z szacunkiem dla osoby, bez szacunku dla twojej postawy.
Wiesio
Małomówny
Małomówny

A ja myślę , że Julek { czytaj KMNTG } jest ze wszech miar obiektywnym formułowiczem .Obiektywnie oceniając Jego wpisy dotyczące ABM i personalnie Maćka ,nie są tekstami podszytymi zależnością między dostawcą a odbiorcą , trzeba wiedzieć , że Julek nie sprzedaje szkła do tej firmy. Jeszcze w zeszłym roku wstrzymał dostawy do ABM .Ciekaw jestem , czemu Maciek czytajac takie pochlebne recenzje na swój temat z " ust " KMNTG nie kupuje od niego szkła ?
Wiesio
Małomówny
Małomówny

i jeszcze jedno pytanie do Scotch&Soda : kiedy i jakiej treści { w pełnym brzmieniu } pismo do ABM wysłała Veka ? Dotyczy ciągłości dostaw i "buforu" tylko tej firmie.
arturrex
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: arturrex »

Mam prośbe do moderatora.
Proszę zamknąć ten wątek bo cos mnie trafia jak to widzę.
Produkcja okien nie zaczyna sie i nie konczy na ABM.
To jeden z n - liczby producentów. A to jest tylko bezpłatna reklama tej firmy.
Nie sprzedaje okien w systemie Avandgarde.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Wiesio pisze:A ja myślę , że Julek { czytaj KMNTG } jest ze wszech miar obiektywnym formułowiczem .Obiektywnie oceniając Jego wpisy dotyczące ABM i personalnie Maćka ,nie są tekstami podszytymi zależnością między dostawcą a odbiorcą , trzeba wiedzieć , że Julek nie sprzedaje szkła do tej firmy. Jeszcze w zeszłym roku wstrzymał dostawy do ABM .Ciekaw jestem , czemu Maciek czytajac takie pochlebne recenzje na swój temat z " ust " KMNTG nie kupuje od niego szkła ?
Jarosław - dziękuję Ci za obiektywne słowa. Co do handlu to niestety, ale nie reprezentują TpSA i przez to nie jestem monopolistą i mam konkurencję - takie to czasy :wink:
Ale jestem optymistą i wierzę, że będzie jak w bajce - lato idzie, dziewczyny GO-GO nadchodzą ....
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

arturrex pisze:Mam prośbe do moderatora.
Proszę zamknąć ten wątek bo cos mnie trafia jak to widzę.
Produkcja okien nie zaczyna sie i nie konczy na ABM.
To jeden z n - liczby producentów. A to jest tylko bezpłatna reklama tej firmy.
...ależ Arturze, przecież nikt Ci nie każe tego czytać.
Jak sam widzisz ABM ma wielu fanów ...
Scotch&Soda
Małomówny
Małomówny

Wiesiu co tam chłopie w Ameryce słychać l :lol:
Alleluja i do przodu
Wiesio
Małomówny
Małomówny

w USA ok. Postaraj się jednak odpowiedzieć na pytanie
tomass
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: tomass »

dajcie spokój.. wiem jak tam jest... KOŁCHOZ
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

ABM wprowadza nową usługę - gięcie profili.
Widziałem linię do tego - ciekawa konstrukcja.
Na razie się uczą ale myślę, że będą wykonywać też na zewnątrz.
Nie będę ukrywał, że daje się zauważyć coraz większą liczbę producentów, którzy wprowadzają elementy tzw samo wystarczania szczególnie w obszarach niszowych.

To dobrze - więcej się zarabia.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Panie i Panowie - ABM cały czas pracuje na 10 dniowym terminie realizacji zamówień !!! Jak oni to robią , jak oni to robią - nikt nie ma tak krótkiego terminu, nikt !!!
arturrex
Zaangażowany
Zaangażowany

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bardzo proste wysoka cena i będzie 10 dni. Gdzieś nawet u mnie leży ten ich nowy zielony cennik. :lol: :lol:
ROB_72
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: ROB_72 »

Drutex robi w tydzień z transportem
arturrex
Zaangażowany
Zaangażowany

:) ale sie chłopaki starają. Jestem pełen podziwu, taka produkcja i taka organizacja. Tak trzymać!
Szerszel
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: Szerszel »

ROB_72 pisze:Drutex robi w tydzień z transportem
Robił 2 lata temu ! Teraz potrzebują 3 albo i 4.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Szerszel pisze:
...nie wierzę, to jest nie możliwe.
Wiesio
Małomówny
Małomówny

Julo ! co Ty robiłeś między czerwcem a wrzesniem ? a jak iuż tak zachwalasz 10 - cio dniowy termin w ABM-ie to pytanko do Ciebie : ile sprzedajesz tam szkła w tygodniu ?
arturrex
Zaangażowany
Zaangażowany

Witam
Rozmawiałem dziś ze znajomym, który handluje z Drutexem. Potwierdził : okna białe ok 7dni ( jak zamówi w środę do 12.00 to w poniedziałek ma juz je u siebie -rewelka!), okna w kolorze do 2 tygodni.( minus barwienie w masie tylko brąz, brak karmelu dla złotego dębu)
arturrex
Zaangażowany
Zaangażowany

KNMTG pisze:
Szerszel pisze:
...nie wierzę, to jest nie możliwe.
To chyba tak działa cosmofen :lol:
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Wiesio pisze:Julo ! co Ty robiłeś między czerwcem a wrzesniem ? a jak iuż tak zachwalasz 10 - cio dniowy termin w ABM-ie to pytanko do Ciebie : ile sprzedajesz tam szkła w tygodniu ?
...nie mogę Ci powiedzieć - to jest tajemnica handlowa. ABM się rozwija bardzo dynamicznie - w przyszłym roku planują kolejną inwestycję. Będą budować następny odcinek hali - chcą dogonić OKNA Rąbień. Wierzę, że im się uda - wszyscy im pomagają i mają "zielone światło"!!!

...ach, jak ten region łódzki się rozwija jak Włoszczowa :roll:

Pozdrawiam
Wiesio
Małomówny
Małomówny

to porównanie z Włoszczową to chyba strzał w kolano. Własne. Jednego dnia Człek pracuje dla firmy , drugiego jest wylany a następnego znów pracuje dla tej firmy. Cabaret to jest dobra dyskoteka w Łodzi.
brawo
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: brawo »

KNMTG pisze:Zwracam wszystkim uwagę, że ABM i jeszcze kilkadziesiąt firm w Polsce ma zagwarantowane dostawy szkła na cały rok.
Także jest to producent o wysokim bezpieczeństwie partnerskiej współpracy dla DEALERóW.

Dealerzy ABM będą sprzedawać okna a inni będą czekać po 2-3 miesiące na okna :roll:
dostawców szyb zmieniają jak rękawiczki .......... może problemy finansowe :?:
brawo
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: brawo »

KNMTG pisze:
Wiesio pisze:Julo ! co Ty robiłeś między czerwcem a wrzesniem ? a jak iuż tak zachwalasz 10 - cio dniowy termin w ABM-ie to pytanko do Ciebie : ile sprzedajesz tam szkła w tygodniu ?
...nie mogę Ci powiedzieć - to jest tajemnica handlowa. ABM się rozwija bardzo dynamicznie - w przyszłym roku planują kolejną inwestycję. Będą budować następny odcinek hali - chcą dogonić OKNA Rąbień. Wierzę, że im się uda - wszyscy im pomagają i mają "zielone światło"!!!

...ach, jak ten region łódzki się rozwija jak Włoszczowa :roll:

Pozdrawiam

przepraszam bardzo kogo masz na myśli mówiąc WSZYSCY IM POMAGAJą :?:
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

toto-lotek, np.. :P
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

jedna taki mi powiedziala ze bum bum na okna nie bedzie w tym roku.
i powiedziala mi ze bym robila eksporta bo tam bedzie :D
co wy na to ludzie :?:
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

:D :D :D :D :D :D :D
ODPOWIEDZ