KNMTG pisze:Panie i Panowie - ABM dziennie szkli około 1000 sztuk szyby.
Po wybudowaniu hali moce wzrosną minimum x 2.
Po to jest to robione żeby dalej utrzymać max 10 dni realizacji na okna
Jak sami widzicie i na VECE można zbudować sporą firmę - nie musi się TANIOCHY grzać. Recepta jest jedna - fachowcy + fachowcy = sukces
Strategia jest jedna - wszystko w firmie jest podporządkowane SPRZEDAZY.
SALES - SALES - SALES - SALES
Rośnie nam następny FIGHTER - jeśli urośnie to będziemy mieli kolejnego - czołowego producenta okien w Polsce w okolicy Łodzi.
Maciek - damy radę.
Pozdrowienia dla wszystkich
Niestety z tym podporządkowaniem sprzedaży nie masz racji.
Uważam, że Tatiana bo to ona póki co próbuje kierować sprzedażą, kompletnie nie ma czucia.
Nie ma pojęcia o sprzedaży, w ogóle nie czuje rynku a ni jego potrzeb.
Obserwuje go jedynie pod kątem cen i próbuje się kaoś wpasować, a nie zauważa jak i w która stronę ten rynek się rozwija, jakie są potrzeby klientów.
Najchętniej by robili tylko białe i prostokątne okna typowe, jakikolwiek skos to jest dla nich mega utrudnienie.
Zapytajcie swoich klientów jak długo czekali na wyceny czegokolwiek w ABM - ie ????
Nie wspomnę już o dziale aluminium, który dawno umarł w tej firmie.
Ja nie dlaej jak dwa tygodnie temu poprzez zaprzyjaźnionego dilera próbowałem wycenić kilka nietypowych okienek, tak dla porównania cen i sprawdzenia jak długo to będzie trwało.
O cenę jestem spokojny, są droźsi ode mnie, ale na wycenę trzeba było czekać 6 dni, no i oczywiście kilka razy się przypominać telefonicznie.
Wniosek jest jeden, nigdy nie będą w stanie konkurować z największymi w segmencie białej typówki.
Ci najwięksi chociaż nie najlepsi mimo wszystko jaką idą do przodu i ABM ich nie dogoni, natomiast wszystko inne niż typówka jest robione tak samo długo jak nie dłużej niż u innych nawet mniejszych producentów.
Albo nie rozwijają się w tym kierunku w jakim powinni albo stoją w miejscu, bo to ich przyśpieszenie jest constans, równe przyśpieszeniu największych.