Co sądzicie o firmie Budvar
-
doświadczony
- Czytelnik

Co sądzicie o firmie Budvar
Bardzo proszę o opinię.
Budvar
W Piotrkowie Tryb. też mają salon. Jest to firma zdobywająca ludzi reklamą wciskając i kit częściowo - pośrebnio oczywiście. Nie wiem jak w innych miastach ale w Piotrkowie są problemy z reklamacjami. Ludzi do pracy biorą z łapanki. Szukasz pracy idz do Budvaru odrazu zostaniesz fachowcem od montażu. Same OKNA są ok. tylko, że zadrogie są inni co robią na tym profilu i są tańsi niż Budvar, a oni mają tylko klientów poprzez reklamę. Gadają coś o ołowiu, że szkodzi - chyba że zjesz kawałek profilu to może zaszkodzi. Na zdrowy rozum wszystkie zabawki dziecięce, tzw gryzaki no i oczywiście rury kanalizacyjne i te przez które płynie woda którą pijemy - zadajcie sobie pytanie czy nie mają ołowiu. Jak boicie sie okien z ołowiem to lepiej przejdzcie na zdrową żywność to wam mniej zaszkodzi. A oczywiście co do utylizacji tych profili to zgoda. Wszyscy powinniśmy przechodzić na profile bezołowiowe dbając o środowisko lecz to pewnie nie możliwe. A i oczywiście gościu który prowadzi salon BUDVARU pewnie ma ich dosyć lub szuka kasy bo otworzył kolejny salon z oknami w Piotrkowie na ulicy Kostromskiej. Co nim kieruje tego nie wiem, może mało zleceń że druga firma, a może nie wytrzymuje konkurencji i bedzie jechał na dwa źródła, pod inną nazwą?
e-mail: [email protected]
adapi to niejaki Adam Pietrzyk. Jest to facet, który został wylany niedawno z Budvaru. Wcześniej pracował w kilku innych firmach też bardzo krótko. Gość ma chyba nierówno pod sufitem skoro swoje problemy rozwiązuje w ten sposób. Powinien jego nowy pracodawca KOMSTA pamiętać jak kończy się współpraca z Pietrzykiem.
mtmd nie wiem dlaczego mnie obrażasz? Doskonale wiem kim jesteś.miej na tyle odwagi i przedstaw sie forumowiczom.
Nie wiem dlaczego piszesz , że wylali mnie z Budvaru skoro doskonale wiesz że to ja złożyłem wypowiedzenie.
Dlaczego nie piszesz o tym jak kończy się współpraca z Budvarem? Opluwaniem ludzi, listami do pracodawcy, nie wypłaceniem wynagrodzenia.
Wiem , że moje odej ście z Bubvaru bardzo ciebie boli. Odszedłem bo nie mogłem patrzeć na to jak traktuje się ludzi, na przekręty o , których wiesz doskonale.
Zastanów się nad tym co mówisz i piszesz, bo twój ukochany Budvar może skończyc jak TRAS.
Jeżeli chodzi o moje problemy to możesz byc pewien , że potrafię doskonale je rozwiązywać, więc nie prowokuj!
Mojemu nowemu pracodawcy nie dorastasz do pięt.
Miłego dnia
Nie wiem dlaczego piszesz , że wylali mnie z Budvaru skoro doskonale wiesz że to ja złożyłem wypowiedzenie.
Dlaczego nie piszesz o tym jak kończy się współpraca z Budvarem? Opluwaniem ludzi, listami do pracodawcy, nie wypłaceniem wynagrodzenia.
Wiem , że moje odej ście z Bubvaru bardzo ciebie boli. Odszedłem bo nie mogłem patrzeć na to jak traktuje się ludzi, na przekręty o , których wiesz doskonale.
Zastanów się nad tym co mówisz i piszesz, bo twój ukochany Budvar może skończyc jak TRAS.
Jeżeli chodzi o moje problemy to możesz byc pewien , że potrafię doskonale je rozwiązywać, więc nie prowokuj!
Mojemu nowemu pracodawcy nie dorastasz do pięt.
Miłego dnia
Cześć adapi. Widzę, że cały czas zostawiasz za sobą smrodek. Miałeś w Krakowie boskie życie aż zacząłeś kombinować. Wywiało Cię na Mazury, a potem jak się poznali na tobie zaliczyłeś na krótko kolejne firmy. Nie dziwię się Budvarowi, że króciutko Cię przetestowali. Ciekawe, czy kiedyś nauczysz się szacunku do tych co Ci dają na chleb.
budwar - firma niesolidna, niedbająca o klienta
budvar firma niesolidna - uwaga na nię z montaż dwóch okien trwał 6 dni -i jest niedokończony - firma montażowa - skandal - uszkodziła 3 zestawy szybowe - jedno okno do wymiany- budwar teraz dochodzi między sobą co z tym zrobić a ja w rozgrzebanym mieszkaniu mieszkam dwa tygodnie - przestrzegam - !! jak ktoś więcej zainteresowany na p/w
msb12
BUDVAR, OKNOPLAST Kraków, JEZIERSKI, VETREX, ADAMS i kilka innych jeszcze firm to dla mnie wzorzec do którego się powinno dążyć. Sprzedają drogo i do tego mądrze.
Natomiast klub "CCC" do którego należy też OKNA Rąbień to obszar gdzie szuka się niskich kosztów produkcji a efektem są wypadające uszczelki , "pływające profile bo wzmocnienie za cienkie i za miękkie, wkręty co 50 cm i masa innych drobiazgów mających summa summarum poważny wpływ na cenę końcową.
Jak ktoś chce to mogę mu zrobić O 34 za 350 złotych.
Natomiast klub "CCC" do którego należy też OKNA Rąbień to obszar gdzie szuka się niskich kosztów produkcji a efektem są wypadające uszczelki , "pływające profile bo wzmocnienie za cienkie i za miękkie, wkręty co 50 cm i masa innych drobiazgów mających summa summarum poważny wpływ na cenę końcową.
Vetrex i Adams sprzedaja drogo?Spahis pisze:BUDVAR, OKNOPLAST Kraków, JEZIERSKI, VETREX, ADAMS i kilka innych jeszcze firm to dla mnie wzorzec do którego się powinno dążyć. Sprzedają drogo i do tego mądrze.
Przeciez to jedne z najtanszych firm w Polsce. Tam tez obowiazuje zasada CCC.
Re: Co sądzicie o firmie Budvar
W 2001 roku Budvar Centrum w W-wie na ul. Grochowskiej 144 zamontował mi 8 szkrzydeł okiennych i 1 drzwi balkonowe. Od wrzesnia 2007r reklamuje im rdzewiejace okucia, slaby docisk, utrudnione zamykanie w sumie w 5 oknach. Jak dotąd z ich stronu idealna cisza. W listopadzie wyslalem listem poleconym reklamacje i nadal idealna cisza.doświadczony pisze:Bardzo proszę o opinię.
Mam 10 lat gwarancji na okucia. Sprytnie w umowie maja ze sprawy sadowe odbeda sie w Zdunskiej Woli, a nie w miejscu pozwanego.
Ale czy o to chodzi w biznesie?
-
marnypopis
- Czytelnik

O jej firma Roto sprzedaje 3500000 garniturów rocznie a u jednego gołąbka coś zardzewiało - no i na pewno w tym nie ma winy użytkownika. A odnośnie gwarancji to ta jest dawana producentowi nie kowalskiemu.mrjot pisze:W 2001 roku Budvar Centrum w W-wie na ul. Grochowskiej 144 zamontował mi 8 szkrzydeł okiennych i 1 drzwi balkonowe. Od wrzesnia 2007r reklamuje im rdzewiejace okucia, slaby docisk, utrudnione zamykanie w sumie w 5 oknach. Jak dotąd z ich stronu idealna cisza. W listopadzie wyslalem listem poleconym reklamacje i nadal idealna cisza.doświadczony pisze:Bardzo proszę o opinię.
Mam 10 lat gwarancji na okucia. Sprytnie w umowie maja ze sprawy sadowe odbeda sie w Zdunskiej Woli, a nie w miejscu pozwanego.
OKIENKA BUDVAR
To firma ,która nie powinna istnieć na naszym rynku .
Zawiodłem się strasznie.
Zawiodłem się strasznie.
.marnypopis pisze:O jej firma Roto sprzedaje 3500000 garniturów rocznie a u jednego gołąbka coś zardzewiało - no i na pewno w tym nie ma winy użytkownika. A odnośnie gwarancji to ta jest dawana producentowi nie kowalskiemu.mrjot pisze:W 2001 roku Budvar Centrum w W-wie na ul. Grochowskiej 144 zamontował mi 8 szkrzydeł okiennych i 1 drzwi balkonowe. Od wrzesnia 2007r reklamuje im rdzewiejace okucia, slaby docisk, utrudnione zamykanie w sumie w 5 oknach. Jak dotąd z ich stronu idealna cisza. W listopadzie wyslalem listem poleconym reklamacje i nadal idealna cisza.doświadczony pisze:Bardzo proszę o opinię.
Sprzedają takie ilości i tylko u jednego zardzewiało! A dlaczego nie?
To są metody stosowane prez Budvar. Sugerowanie rzeczy nieprawdziwych w ich reklamach, niejasna gwarancja, problemy z reklamacjami, produkt mierny jakościowo, przegrana sprawa w UOKiK -u etc. Ale zwróć uwagę jeszcze na to co to znaczy 5 lat gwarancji na okucia (pisałeś 10 lat gwarancji na okucia, a jest 5; 10 lat to gwarancja na profil) Bo prawdopodobnie może być tak, że jest to 5 lat na funkcje okuć, więc gwarancja może nie obejmować przypadku ich zardzewienia. I tu jest pies pogrzebanymrjot pisze:W 2001 roku Budvar Centrum w W-wie na ul. Grochowskiej 144 zamontował mi 8 szkrzydeł okiennych i 1 drzwi balkonowe. Od wrzesnia 2007r reklamuje im rdzewiejace okucia, slaby docisk, utrudnione zamykanie w sumie w 5 oknach. Jak dotąd z ich stronu idealna cisza. W listopadzie wyslalem listem poleconym reklamacje i nadal idealna cisza.doświadczony pisze:Bardzo proszę o opinię.
-
marnypopis
- Czytelnik

Myslę że dobrze znam gwarancję na okucia Roto i jest ona 2 letnia z powloką włącznie. Reklamacjie się zdarzają na powłokę ale bardzo żadko , a po wnikliwej analizie przyczyn śniedzenia ( nie ma mowie o rdzy ) bardzo łatwo wskazać na czynniki ludzkie takie jakqwert pisze:To są metody stosowane prez Budvar. Sugerowanie rzeczy nieprawdziwych w ich reklamach, niejasna gwarancja, problemy z reklamacjami, produkt mierny jakościowo, przegrana sprawa w UOKiK -u etc. Ale zwróć uwagę jeszcze na to co to znaczy 5 lat gwarancji na okucia (pisałeś 10 lat gwarancji na okucia, a jest 5; 10 lat to gwarancja na profil) Bo prawdopodobnie może być tak, że jest to 5 lat na funkcje okuć, więc gwarancja może nie obejmować przypadku ich zardzewienia. I tu jest pies pogrzebanymrjot pisze:W 2001 roku Budvar Centrum w W-wie na ul. Grochowskiej 144 zamontował mi 8 szkrzydeł okiennych i 1 drzwi balkonowe. Od wrzesnia 2007r reklamuje im rdzewiejace okucia, slaby docisk, utrudnione zamykanie w sumie w 5 oknach. Jak dotąd z ich stronu idealna cisza. W listopadzie wyslalem listem poleconym reklamacje i nadal idealna cisza.doświadczony pisze:Bardzo proszę o opinię.
1. Magazynowanie okien np w foliach ochronnych - okna kisną
2. Montarz stolarki w trakcie robót wylewkowo tynkarskich i szczelne zamknięcie okien , brak wentylacji wrębu okuciowego ( nikt nie wycina uszczelek w skrzydle , bo po co ) powoduje równierz wytworzenie środowiska agresywnego
3. Używanie do czyszczenia okien środków z amoniakiem bardzo rozpowszechnionych w gospodarstwie domowym.
Oczywiście nie usprawiedliwiam Roto , ale wszystko trzeba mierzyć uczciwie i zastanowić się czy na pewno nie było tam naszej winy, a w Roto też ludzie i idzie się z nimi dogadać.
okna PCW kisną? jakim cudem? to nie drewno które może zostać potraktowane środkami konserwującymi i lakierami potrafiące wydzielać z siebie żywicę która agresywnie działa na powłokę okucia...marnypopis pisze:....
Myslę że dobrze znam gwarancję na okucia Roto i jest ona 2 letnia z powloką włącznie. Reklamacjie się zdarzają na powłokę ale bardzo żadko , a po wnikliwej analizie przyczyn śniedzenia ( nie ma mowie o rdzy ) bardzo łatwo wskazać na czynniki ludzkie takie jak
1. Magazynowanie okien np w foliach ochronnych - okna kisną
2. Montarz stolarki w trakcie robót wylewkowo tynkarskich i szczelne zamknięcie okien , brak wentylacji wrębu okuciowego ( nikt nie wycina uszczelek w skrzydle , bo po co ) powoduje równierz wytworzenie środowiska agresywnego
3. Używanie do czyszczenia okien środków z amoniakiem bardzo rozpowszechnionych w gospodarstwie domowym.
Oczywiście nie usprawiedliwiam Roto , ale wszystko trzeba mierzyć uczciwie i zastanowić się czy na pewno nie było tam naszej winy, a w Roto też ludzie i idzie się z nimi dogadać.
powiem szczerze firma Budvar kiedyś była moją wyjątkową konkurencją, bo produkowaliśmy na identycznych profilach (Thyssen'a obecnie Inoutic), o dobrze pamiętam to kilka lat temu mieli niezły problem z stosowaniem silikonem -> stosowali go do przyklejania podkładek systemowych przytrzymujących pakiet szybowy, po to by nie przesuwały się w czasie transportu(ten patent wiele firm stosuje). W czym polegał problem? w tym że jakaś mądra głowa kupiła tam silikon który wydzielał jakiś składnik(pachniał trochę jak ocet, potem się dowiedziałem że nie był to silikon szklarski) wchodzący w reakcję z tiokolem służącym do uszczelnienia pakietu szybowego, powodując wydzielanie się przykrego zapachu, bardzo podobnego do zapachu zgniłego jajka
z podobnymi wpadkami (głupiej oszczędności) spotkałem się nie tylko w Budvarze ale znam i podobne przypadki u innych firm, ale to kiśnięcie i tworzenie się środowiska agresywnego w oknach PCW bardzo mnie zdziwiło... bo wg mnie, jeżeli ktoś trzyma się ściśle technologii nie ma szans na takie problemy(dostawcy szkła bez problemu podają listę silikonów jakie można stosować do ich pakietów szybowych)
PS. Roto daje 5-o letnią gwarancję na okucie NT, na Centro 101k (zółte) po 98-99 wydłużyło z 2 lat do 10 lat, ale nie reaguje na długość gwarancji oferowanej klientowi ostatecznemu, gdzie każdy producent/sprzedawca okien ustala sobie ją dowolnie, Roto dla drewnianych okien daje chyba krótszą gwarancję ale tu ręki nie dam sobie uciąć, najlepiej by to sprostował ktoś robiący okna drewniane
dziwne gadanie
Dawno tu nie byłem i widzę, że nadal jest wielu co jeździ po Budvarze. Tak trudno zaakceptować ich sukces? Bronię ich bo pracowałem z nimi długo i widzę tutaj, że niedługo za suszę w Etiopii będzie odpowiadał Budvar. Oczywiście są i tam wpadki, ale przyjrzyjcie się innym i porównajcie... Pozdrawiam wszystkich.
-
czyżyk 303
- Małomówny

http://www.uokik.gov.pl/download/Z2Z4L3 ... MDA2LnBkZg
To by było na tyle w temacie 10-cio letniej gwarancji na okna.
To by było na tyle w temacie 10-cio letniej gwarancji na okna.
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Czyżyk, Twój link to miód na moje serce
ale tak uczciwie.. ilu z nas stosuje podobne "chwyty".. Co prawda na skalę mikro, ale jednak.. przepisy są jedne..
Aha, przeczytalem to 10 stron wyroku.. i zgodnie z nim dokonuję korekty wpisu.. bo przecież przekaz musi być rzetelny i pełny - wyrok dotyczny ulotek z podawaniem ceny netto (a musi być to zawsze kompletna cena zawierająca podatki) oraz podawanie ogolnej informacji typu "10 lat gwarancji" - a okazuje się że zawsze jest mnóstwo wyjątków wpisanych w karcie gwarancyjnej..
Mimo tego, w moim odczuciu fajnie trafił ten wyrok - chyba "dostalo się" fabryce za straszenie ołowiem. A moze w tej sprawie też toczy się sprawa?
ale tak uczciwie.. ilu z nas stosuje podobne "chwyty".. Co prawda na skalę mikro, ale jednak.. przepisy są jedne..
Aha, przeczytalem to 10 stron wyroku.. i zgodnie z nim dokonuję korekty wpisu.. bo przecież przekaz musi być rzetelny i pełny - wyrok dotyczny ulotek z podawaniem ceny netto (a musi być to zawsze kompletna cena zawierająca podatki) oraz podawanie ogolnej informacji typu "10 lat gwarancji" - a okazuje się że zawsze jest mnóstwo wyjątków wpisanych w karcie gwarancyjnej..
Mimo tego, w moim odczuciu fajnie trafił ten wyrok - chyba "dostalo się" fabryce za straszenie ołowiem. A moze w tej sprawie też toczy się sprawa?