BROKAT-NAJLEPSZĄ FIRMA OKIENNA W POLSCE
-
KAMIL KOSOWSKI
BROKAT-NAJLEPSZĄ FIRMA OKIENNA W POLSCE
KTO JEST W STANIE DORÓWNAĆ BROKATOWI ???!!
ILOŚCIOWO I JAKOŚCIOWO !!!!
-
Kamil Kurant
-
Gość
Ilościowo 30 tys/miesiecznie.Kamil Kurant pisze:pod jakim względem najlepsza ??
ilościowa ? tzn jaką ma sprzedaż ??
jakościowo ?? hmm pod względem wykonania, montażu, innych usług ??
proszę dookreślić swoją wypowiedź
bo nie wiem jak Pana zaatakować)
![]()
Kamil Kurant
Jakość dzieki produktom Veka,Winkhaus,Press-Glas a także dzięki wyszkolonej pod każdym względem kadrze pracowniczej.
Pozdrawiam
-
Gość
-
Gość
-
Piotr K.
Produkuje się łatwo...
Czy ta ilość okien została już sprzedana, czy może tylko rozwieziona po składach (konkurencyjnych firm) z wielomiesięcznym terminem płatności?

-
psuBrat
18 tys okien miesiecznie ?? To daje 720 okien dziennie . Z tego co slyszalem to maja Panstwo 2 zgrzewarki 4 glowicowe kilka dwu glowicowych . Czyli jedna automatyczna linie i reszte to poprawek . Na czym mieli by Panstwo osiagac takie ilosci ?? Wydajnosc jednej w pelni automatycznej lini wynosi okolo 220 okien . Zauzmy ze pracuja Panstwo na 3 zmiany to daje Max 500-600 okien (24 h na dobe przez 25 dni w miesiacu) zakladajac ze nie nawali dostawca okuc , profili czy szyb a tak bardzo czesto bywa ze np. stali nie ma i nie ma skad wziasc chocby nie wiem ile sie dawalo pieniedzy . Czyli reasumujac musza miec Panstwo mozliwosc wyprodukowania do 1000 okien dziennie aby uzyskac srednia miesieczna 720 okien co daje 333 okna na zmiane (zawsze jest tak ze druga i zwlaszcza trzecia zmiana jest mniej wydajna) . Do takiej produkcji wymagane jest co najmniej 3 w pelni automatyczne linie o wydajnosci ponad 200 okien kazda , z trzema zgrzewarkami 4 glowicowymi i jedna 6 glowicowa z centrum obrobczym itd itd jedna taka linia kosztuje okolo 1 mln Euro co po pomnozeniu przez 3 daje 3 mln Euro . Bez dalszego komentarza
Maxio
-
Gość
-
KAMIL KOSOWSKI
Trudno w to uwierzyć ale tak naprawdę jest !!!maxio pisze:18 tys okien miesiecznie ?? To daje 720 okien dziennie . Z tego co slyszalem to maja Panstwo 2 zgrzewarki 4 glowicowe kilka dwu glowicowych . Czyli jedna automatyczna linie i reszte to poprawek . Na czym mieli by Panstwo osiagac takie ilosci ?? Wydajnosc jednej w pelni automatycznej lini wynosi okolo 220 okien . Zauzmy ze pracuja Panstwo na 3 zmiany to daje Max 500-600 okien (24 h na dobe przez 25 dni w miesiacu) zakladajac ze nie nawali dostawca okuc , profili czy szyb a tak bardzo czesto bywa ze np. stali nie ma i nie ma skad wziasc chocby nie wiem ile sie dawalo pieniedzy . Czyli reasumujac musza miec Panstwo mozliwosc wyprodukowania do 1000 okien dziennie aby uzyskac srednia miesieczna 720 okien co daje 333 okna na zmiane (zawsze jest tak ze druga i zwlaszcza trzecia zmiana jest mniej wydajna) . Do takiej produkcji wymagane jest co najmniej 3 w pelni automatyczne linie o wydajnosci ponad 200 okien kazda , z trzema zgrzewarkami 4 glowicowymi i jedna 6 glowicowa z centrum obrobczym itd itd jedna taka linia kosztuje okolo 1 mln Euro co po pomnozeniu przez 3 daje 3 mln Euro . Bez dalszego komentarza
-
KLO
BROKAT NAJLEPSZA FIRMA
Na wstępie pragniemy poinformować iż w firmie nie pracuje Kamil Kosowski.
Wiele uwag jest trafnych odnośnie sprzetu i mozliwości , a liczby o których rozmawiamy są prawdziwe.
Z pozdrowieniami dla specjalistów.
Wiele uwag jest trafnych odnośnie sprzetu i mozliwości , a liczby o których rozmawiamy są prawdziwe.
Z pozdrowieniami dla specjalistów.
Nie do końca zgadzam się z wyliczeniami Maxia. Sympatyczny kolego popraw organizację produkcji a przekonasz sie ,że przy dwóch zgrzewarkach czterogłowicowych( lini półautomatycznej) dwóch stołach do szklenia można spokojnie wykonać w czasie 8 godz 300 okien.Nie jest prawdą , że na w pełni automatycznej lini mozna wykonać tylko 220 okien skoro na lini półautomatycznej produkuje sie 300- 320 okien. Maxio może Twoi ludzie pracują tylko na 60%
Dużo pracy jest jeszcze przed Tobą!!!!!
Dużo pracy jest jeszcze przed Tobą!!!!!
-
Gość
-
Gość
Może tak Brokat pochwali się jaki przychód osiąga rocznie? Bo w te 18tys okien nie wierzę (chyba, że to okna typu o1
)...
Swego czasu Okfens chwalił się na budmie, że wyprodukował 220tys okien w ciągu roku. Później na popijawie podchmielony dostawca okuć rzucił z uśmiechem, że to chyba były prawie same fix-y, bo kupili tylko 160tys zasuwnic (co uwzględniając okna wieloskrzydłow mówi samo za siebie...)
Swego czasu Okfens chwalił się na budmie, że wyprodukował 220tys okien w ciągu roku. Później na popijawie podchmielony dostawca okuć rzucił z uśmiechem, że to chyba były prawie same fix-y, bo kupili tylko 160tys zasuwnic (co uwzględniając okna wieloskrzydłow mówi samo za siebie...)
300 szt. okien na dwoch stolach do szklenia ?? Ambitne ... Naprawde ambitne , malo tego nierealne . Napewno nie na dwoch stolach do szklenia . 300 szt okien to daje 19 okien na godzine na jeden stol . Pokaz mi ekipe ktora zlozy srednio 19 okien (czyli sa godziny ze skladaja 25 a sa ze 10) na jednym stole do szklenia . To jest poprostu nie realne . Tak jak mowilem do produkcji 720 okien dziennie jest potrzebna wydajnosc realna 1000 okien , co daje wydajnosc na jedna pelna zmiane przynajmniej 400-500 okien . Jezeli to zmienic na trzy nawet zmiany to wyjdzie wlasnie cos kolo tysiaca okien . Ale nie na dwoch stolach do szklenia .
Maxio
-
Lolo
adapi napisal ze na lini pol automatycznej (z dwoma stolami do szklenia) jest w stanie wyprodukowac 320 okien w ciagu osmiu godzin, ja tylko udowodnilem ze to jest nie realne . Na dwoch stolach do szklenia przy zgranej ekipie daje 150-200 okien w ciagu osmiu godzin . To daje okolo 5 min na jedno okno (na jednym stole) . To jest realne , gotowy zgrzew musi najpierw ustawic wziasc szybe wsadzic zaszklic podkladkami zdjac okno . Zakladam oczywiscie ze kto inny przycina listwy i kto inny zajmuje sie segregowaniem szyb i podawaniem ich .
Maxio
Drobna pomyłka nie 300szt. okien tylko 300 zaszklonych szyb co daje srednio 170 -180 szt okien. 300szt. okien tj.około 510 szyb.
Na lini produkcyjnej pracuje 24-25 osób. Przy szkleniu 3- 4 osoby.
Drobna uwaga ekipa szkląca nie składa okien tylko je szkli!!!!
Szklarz ma obowiązek załozyc podkładki i mostki zasilikonowac je, przekosić kwaterę, załozyc listwy przyszybowe i sprawdzić funkcjonowanie okna.
pozdrawiam
praktyk z KRAKOWA
Na lini produkcyjnej pracuje 24-25 osób. Przy szkleniu 3- 4 osoby.
Drobna uwaga ekipa szkląca nie składa okien tylko je szkli!!!!
Szklarz ma obowiązek załozyc podkładki i mostki zasilikonowac je, przekosić kwaterę, załozyc listwy przyszybowe i sprawdzić funkcjonowanie okna.
pozdrawiam
praktyk z KRAKOWA
-
Dr.
pytanie do Brokatu
Chciałem sie zapytać jak firma BROKAT definiuje mocniejsze zgrzewy od konkurencji o 30 % ?
Dla zrozumienia mojego pytania pozwalam sobie zacytować Państwa wypowiedz na portalu Oknonet
"Zastosowane w tych liniach zgrzewarki serii AKS 8000 posiadają zamontowany system PLL (czyli równoległego mocowania elementów przed procesem zgrzewania) dający możliwość zwiększenia sztywności połączenia w zgrzewanym narożu nawet do 30%. Czyli można śmiało powiedzieć, że od dzisiaj okna z BROKATU mają silniejsze naroża od konkurencji - MOCNIEJSZE OKNA Z BROKATU!"
Jak mam to rozumieć 30% od czego ? Prosze podać wyniki pomiarów ?
Dr.
Dr.
Dla zrozumienia mojego pytania pozwalam sobie zacytować Państwa wypowiedz na portalu Oknonet
"Zastosowane w tych liniach zgrzewarki serii AKS 8000 posiadają zamontowany system PLL (czyli równoległego mocowania elementów przed procesem zgrzewania) dający możliwość zwiększenia sztywności połączenia w zgrzewanym narożu nawet do 30%. Czyli można śmiało powiedzieć, że od dzisiaj okna z BROKATU mają silniejsze naroża od konkurencji - MOCNIEJSZE OKNA Z BROKATU!"
Jak mam to rozumieć 30% od czego ? Prosze podać wyniki pomiarów ?
Dr.
Dr.
Wszystko sie zgadza.Lolo pisze:Panowie , jedyną stałą i niezmienialną cechą linii ( każdej ) jest czas zgrzewania . Wystarczy 24 godziny podzielić przez ten czas powiększony o czas włożenia 4 profili w zgrzewarkę i wychodzi nam maxymalna wydajność. Więcej się nie da , nawet cud tu nie pomoże.
L
czas zgrzewania 70 sek,
czas obierania 4 naroży 90 sek.
proste wiliczenie to daje 320 gotowych zgrzewów w czasie 8 godzin przy 2 zgrzewarkach jest to minimum 580 zgrzewów ram- skrzydeł ok 380- 400 otworów do szklenia w ciagu jednej zmiany produkcyjnej.
Wszystko sie zgadza.Lolo pisze:Panowie , jedyną stałą i niezmienialną cechą linii ( każdej ) jest czas zgrzewania . Wystarczy 24 godziny podzielić przez ten czas powiększony o czas włożenia 4 profili w zgrzewarkę i wychodzi nam maxymalna wydajność. Więcej się nie da , nawet cud tu nie pomoże.
L
czas zgrzewania 70 sek,
czas obierania 4 naroży 90 sek.
proste wiliczenie to daje 320 gotowych zgrzewów w czasie 8 godzin przy 2 zgrzewarkach jest to minimum 580 zgrzewów ram- skrzydeł ok 380- 400 otworów do szklenia w ciagu jednej zmiany produkcyjnej.
-
Bruce Lee
Drogi panie z Brokatu!
Nie jest to możliwe żeby brokat zrobił 18 tys. okien miesięcznie.
Nie jestecie żadnym gigantem w Polsce. Przychód za 2001 rok rzędu 36 mln i za pierwszy kwartał 2002 roku rzędu 5,5 mln nie stawia was w szeregu największych firm. Chyba że część okien rozdajecie za darmo a tego nie ujmujecie w rachunku zysków i strat.
Nie jest to możliwe żeby brokat zrobił 18 tys. okien miesięcznie.
Nie jestecie żadnym gigantem w Polsce. Przychód za 2001 rok rzędu 36 mln i za pierwszy kwartał 2002 roku rzędu 5,5 mln nie stawia was w szeregu największych firm. Chyba że część okien rozdajecie za darmo a tego nie ujmujecie w rachunku zysków i strat.
-
KOLO
-
jadecor
Brokat?
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz....Mieszkam i pracuje we Wrocławiu, tutejsze przedstawicielstwo wiele mówi na temat jakości produkowanych okien. A ja mam do panów z Brokatu jedno pytanko czy u was JAKOŚĆ=ILOŚĆ? Pięknie ide demontować wasze okna i lece do Jasia z garażu on każde okno przy najmniej oglądnie...Sic!
-
bezio
Sprawdż, czy Jasio z garażu zazbroi okno, jaki pakiet zaszkli do okienka i jakie zastosuje "myki" w okuciu, żeby było taniej. Jeśli kiedykolwiek montowałeś lub demontowałeś okno z Brokatu, to musisz wiedzieć, że na każdym oknie jest potwierdzenie osoby sprawdzającej okno przed opuszczeniem hali produkcyjnej ( oprócz sprawdzenia poprawności działania przez osoby szklące ).
P.S.
Pozdrów Jasia z garażu i życzę Ci wielu sukcesów w budowaniu wizerunku firmy i załatwianiu reklamacji w jasiowych okienkach.
P.S.
Pozdrów Jasia z garażu i życzę Ci wielu sukcesów w budowaniu wizerunku firmy i załatwianiu reklamacji w jasiowych okienkach.
-
Bruce Lee
-
fan
-
E.T.
Re: BROKAT-NAJLEPSZĄ FIRMA OKIENNA W POLSCE
Szanowny panie KamiluKAMIL KOSOWSKI pisze:KTO JEST W STANIE DORÓWNAĆ BROKATOWI ???!!
Zapewniam że w polsce dużo jest firm "robiacych"
DUŻO I DOBRZE - nie brokat jest pierwszy. A teraz fakty dla wszystkich: REKORD SPRZEDAŻY ( i produkcji) to 24 tys JEDNOSTEK !!! Bo tak nalezy liczyc wielkośc produkcji !!!! To jest wynik za październik 2002. fakt kolejny - świętowanie rekordu było skromne ( permanentny brak kasy)co daje do myślenia dla wszystkich , którzy myślą ,że należy produkowac dużo i tanio sprzedawac .Jakośc faktycznie na niezłym poziomie ( choc od poczatku tego roku systematycznie spada)
WNIOSKI : Pozostawiam wam samym którzy są za jak i przeciw.
Ps. Dla powaznie zainteresowanych tym tematem służę dalszymi danymi .
-
Gość
-
Malina
brokat
Panowie, należało by tutaj w tym miejscu wspomnieć o kadrze handlowców którzy odeszli i tak naprawdę, to ONI przyczynili się do dynamicznego wzrostu firmy Brokat!
współczuję ich następcą, oby nie okazało się że ich odejście spowodowało najdynamiczniejszy spadek obrotów!
A swoja droga to gratuluję zarządowi że pozwolił im odejść! BRAWO macie teraz super konkurencję! Przecież tylko człowiek o braku wyobraźni pozbywa się takich ludzi.
Bardzo wiele razy się z nimi ścierałem w terenie i muszę powiedzieć że była to kadra profesjonalistów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Doszło do tego że wchodząc do punktów handlowych w których znajdowły się okna w/w firmy poprostu wiedziałem że będzie ciężko i wierzcie mi było do momentu ich odejścia teraz wiem że mogę śmiało wkraczać na ich teren, ludzie którzy handlują oknami są poprostu wkurzeni że ich tzn "handlowców" brak!
współczuję ich następcą, oby nie okazało się że ich odejście spowodowało najdynamiczniejszy spadek obrotów!
A swoja droga to gratuluję zarządowi że pozwolił im odejść! BRAWO macie teraz super konkurencję! Przecież tylko człowiek o braku wyobraźni pozbywa się takich ludzi.
Bardzo wiele razy się z nimi ścierałem w terenie i muszę powiedzieć że była to kadra profesjonalistów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Doszło do tego że wchodząc do punktów handlowych w których znajdowły się okna w/w firmy poprostu wiedziałem że będzie ciężko i wierzcie mi było do momentu ich odejścia teraz wiem że mogę śmiało wkraczać na ich teren, ludzie którzy handlują oknami są poprostu wkurzeni że ich tzn "handlowców" brak!
-
truteń
Po ilości postów można powiedzieć że Brokat do potęga jakich mało. A tak prawdę mówiąc to przecieź tani ...... Zwolnienia, redukcje, brak polityki sprzedażowej, drastyczne cięcia kosztów, bo nikt nie wie ile kosztuje wyprodukowanie okna. itd szaro, nudno i do d..py. A jeśli chdzi o wydajność to po pijaku zawsze się dwoi.
-
Darek
Dla Trutnia
Faktycznie kolego to pseudo pasuje do Ciebie! Tak się składa że jestem jednym z byłych handlowców firmy "Brokat" i tak naprawdę, to wypisywanie steku bzdur, na temat " brokatu" ,jest tylko domeną niezorientowanych! Z całą powagą, po mimo tego, że już nie pracuję dla tej firmy, wiem że warto z tą firmą współpracować a co do jakości, to napewno wielu producentów mogłoby się postarać, aby dorównać właśnie "Brokatowi" I nie będę wypisywał tutaj powodów dla których warto bo zrozumie to tylko ten kto zacznie z TĄ FIRMĄ WSPÓŁPRACOWAĆ! A napewno szybko to doceni! Pozdrawiam Dariusz F.
-
GOŚĆ 1
Re: Dla Trutnia
Popieram , panowie więcej obiektywizmu , fakty i liczby mówia za siebie jakość i obsługa bez zarzutu Czekam na porównanie do innych radzę pamiętac też , o dynamice ,co w tych czasach jest chyba rekordem nie do pobicia.Darek pisze:Faktycznie kolego to pseudo pasuje do Ciebie! Tak się składa że jestem jednym z byłych handlowców firmy "Brokat" i tak naprawdę, to wypisywanie steku bzdur, na temat " brokatu" ,jest tylko domeną niezorientowanych! Z całą powagą, po mimo tego, że już nie pracuję dla tej firmy, wiem że warto z tą firmą współpracować a co do jakości, to napewno wielu producentów mogłoby się postarać, aby dorównać właśnie "Brokatowi" I nie będę wypisywał tutaj powodów dla których warto bo zrozumie to tylko ten kto zacznie z TĄ FIRMĄ WSPÓŁPRACOWAĆ! A napewno szybko to doceni! Pozdrawiam Dariusz F.
-
truteń
-
Jarosław L.
BROKAT NAJLEPSZA FIRMA W POLSCE
Widze trutniu , że zachowujesz się troche za pewnie , pokaż swoje osiagnięcia ,a wtedy będziesz miał prawo do krytyki ( dotyczy to wszystkich).Poki co faktycznie jestes tylko "trutniem!?
Brokat stworzyła grupa ludzi , zarówno handlowców jak i zespołu na miejscu i można tego tylko pozazdroscic . Konkurencja tylko mogła przygladać ie ekspansji, a dzisiaj gdy nas nie ma nadal żaden dealer nie mysli o zmianie dostawcy. myślę ,że to jest najlepsza rekomendacja dla producenta.Pozostała częsć załogi brokatu nadal dostarcza i produkuje okna , a zawsze należy szanowac konkurencję , każdy kto ma troche oleju ( chyba go komuś brakuje) nie krytykuje kiedy nie jest lepszy . Pokaż co potrafisz , a wtedy pogadamy.
Jestem również byłym handlowcem brokatu
Czekam na wyniki Twojej pracy
Jarosław L.
Brokat stworzyła grupa ludzi , zarówno handlowców jak i zespołu na miejscu i można tego tylko pozazdroscic . Konkurencja tylko mogła przygladać ie ekspansji, a dzisiaj gdy nas nie ma nadal żaden dealer nie mysli o zmianie dostawcy. myślę ,że to jest najlepsza rekomendacja dla producenta.Pozostała częsć załogi brokatu nadal dostarcza i produkuje okna , a zawsze należy szanowac konkurencję , każdy kto ma troche oleju ( chyba go komuś brakuje) nie krytykuje kiedy nie jest lepszy . Pokaż co potrafisz , a wtedy pogadamy.
Jestem również byłym handlowcem brokatu
Czekam na wyniki Twojej pracy
Jarosław L.
-
Jarosław L.
BROKAT NAJLEPSZA FIRMA OKIENNA
Dlaczego odeszliśmy ?
Nie jest to nasza tajemnica i zarządu firmy brokat
Nie jest to nasza tajemnica i zarządu firmy brokat
-
J.L.
BROKAT NAJLESZA FIRMA
--------------------------------------------------------------------------------
Dlaczego odeszliśmy ?
Nie , jest to nasza tajemnica i zarządu firmy brokat
ups, przepraszam , ale NIEEEEEEEE (jeden przecineka ile zamieszania)
Dlaczego odeszliśmy ?
Nie , jest to nasza tajemnica i zarządu firmy brokat
ups, przepraszam , ale NIEEEEEEEE (jeden przecineka ile zamieszania)
-
złośliwy?
-
Gość
Re: brokat
...nie odeszli, tylko się hurtem przenieśli...Malina pisze:Panowie, należało by tutaj w tym miejscu wspomnieć o kadrze handlowców którzy odeszli i tak naprawdę, to ONI przyczynili się do dynamicznego wzrostu firmy Brokat!
-
Gość
-
JL.
BROKAT NAJLEPSZA FABRYKA
MAZURY SA RÓWNIE PIEKNE JAK KOŁOBRZEG A I OKNA POTRAFIĄ ROBIC DOBRE I TANIEJ
Z pozdrowieniami dla wszystkich bezimiennych gości
Jarosław L.
Jarosław L.
-
Bezimienny
Re: BROKAT NAJLEPSZA FABRYKA
...ciekawe czy obecny pracodawca P.JL. pisze:MAZURY SA RÓWNIE PIEKNE JAK KOŁOBRZEG A I OKNA POTRAFIĄ ROBIC DOBRE I TANIEJ
Jarosław L.
-
bezimienny
dla bezimennego
Ciekawe kim jesteś kolego? być może młokosem który nie ma innych szczytnych celów!!! Ale mnie się wydaje że poprostu pracownikiem brokatu i chyba niezbyt lubisz JL.
-
J.L.
Re: dla bezimennego
Może mnie nie lubi a może czuje się samotny.W takim układzie zapraszam ( telefon chyba znany?)bezimienny pisze:Ciekawe kim jesteś kolego? być może młokosem który nie ma innych szczytnych celów!!! Ale mnie się wydaje że poprostu pracownikiem brokatu i chyba niezbyt lubisz JL.
-
Bezimienny I
Re: dla bezimennego II
... nie żebym nie lubił, nawet nie znam zbytnio J.L. Drażnią mnie tylko tacy handlowcy, którzy zostawiają "swoją" firmę i idą tam gdzie lepsze auto dają....bezimienny pisze:Ciekawe kim jesteś kolego? być może młokosem który nie ma innych szczytnych celów!!! Ale mnie się wydaje że poprostu pracownikiem brokatu i chyba niezbyt lubisz JL.
-
Bezimienny I
Re: dla J.L.
....może czas szukać nowej pracy. Pan P. nie lubi takich jak wy, mimo, że wydaje wam się, że on myśli inaczej....J.L. pisze:Może mnie nie lubi a może czuje się samotny.W takim układzie zapraszam ( telefon chyba znany?)bezimienny pisze:Ciekawe kim jesteś kolego? być może młokosem który nie ma innych szczytnych celów!!! Ale mnie się wydaje że poprostu pracownikiem brokatu i chyba niezbyt lubisz JL.
-
niekreatywny
Wtajemniczenie wiedzą co się tam dzieje.
Czytam, że temat exodusu został już poruszony (więc nie ma się co czaić, wszak sprawiedliwości musi się zadość uczynić i ......).
Wiadomo, jakakolwiek firma bez zespołu handlowców terenowych i lokalnych (a to nie jedyni) jest skazana na porażkę. Tutaj muszę pochwalić "ex", że mimo wszystko wyrażają się nadal pozytywnie, choć na pewno to dyplomacja.
Więc prowokuję pytanie: Kiedy rzesza bezrobotnych w K-g wzrośnie?
(Sorry za pytanie z serii: Kto i dlaczego Lenin był największym człowiekiem w dziejach świata).
Czytam, że temat exodusu został już poruszony (więc nie ma się co czaić, wszak sprawiedliwości musi się zadość uczynić i ......).
Wiadomo, jakakolwiek firma bez zespołu handlowców terenowych i lokalnych (a to nie jedyni) jest skazana na porażkę. Tutaj muszę pochwalić "ex", że mimo wszystko wyrażają się nadal pozytywnie, choć na pewno to dyplomacja.
(Sorry za pytanie z serii: Kto i dlaczego Lenin był największym człowiekiem w dziejach świata).
-
Bezimienny I
....niekreatywny pisze:Wtajemniczenie wiedzą co się tam dzieje.
-
demaskatorr
-
Bezimienny I
-
Gość
Panie i Panowie,
jeżeli nadal zastanawiacie się, w jaki sposób można "tanio" sprzedawać okna przy "wysokich kosztach" i w dodatku wciąż iść do przodu, polecam bardzo sympatyczną lekturę - cennik okien typowych i nietypowych firmy BROKAT.
Być może, że po wnikliwej analizie dojdziecie do właścicwych wniosków.
(dla mniej zorientowanych podaję "gotowca" - okna typowe najczęściej porównywane przez odbiorców podczas negocjacji cenowych, np. 032, 034ns, 038 występują w cenniku w zaniżonych o 7-10% cenach - przy jednakowych rabatach).
Uzyskany efekt 1- obiegowa opinia o niskich cenach "Brokatu".
Uzyskany efekt 2- (przy nieświadomości odbiorców) - wysokie ceny sprzedaży. Brawo BROKAT!!!!!!!
Dla przepełnienia czary goryczy podam, że te same okna ale w wersji tzw. nietypowej kosztują ok. 20%!!!!!!!!!!!!!!! więcej.
Jeżeli potrzebujecie analizy własnej oferty, śmiało piszcie, chętnie ją wykonam - za pieniądze. Tę krótką informację (analizę cen BROKATU)pozostawiam w sieci gratis.
Pozdrawiam wszystkich, którzy chcą nauczyć się jak zarabiać pieniądze przy produkcji i sprzedaży okien PCV w dobie szalejącego kryzysu gospodrczego - kolejny były handlowiec Brokatu.
jeżeli nadal zastanawiacie się, w jaki sposób można "tanio" sprzedawać okna przy "wysokich kosztach" i w dodatku wciąż iść do przodu, polecam bardzo sympatyczną lekturę - cennik okien typowych i nietypowych firmy BROKAT.
Być może, że po wnikliwej analizie dojdziecie do właścicwych wniosków.
(dla mniej zorientowanych podaję "gotowca" - okna typowe najczęściej porównywane przez odbiorców podczas negocjacji cenowych, np. 032, 034ns, 038 występują w cenniku w zaniżonych o 7-10% cenach - przy jednakowych rabatach).
Uzyskany efekt 1- obiegowa opinia o niskich cenach "Brokatu".
Uzyskany efekt 2- (przy nieświadomości odbiorców) - wysokie ceny sprzedaży. Brawo BROKAT!!!!!!!
Dla przepełnienia czary goryczy podam, że te same okna ale w wersji tzw. nietypowej kosztują ok. 20%!!!!!!!!!!!!!!! więcej.
Jeżeli potrzebujecie analizy własnej oferty, śmiało piszcie, chętnie ją wykonam - za pieniądze. Tę krótką informację (analizę cen BROKATU)pozostawiam w sieci gratis.
Pozdrawiam wszystkich, którzy chcą nauczyć się jak zarabiać pieniądze przy produkcji i sprzedaży okien PCV w dobie szalejącego kryzysu gospodrczego - kolejny były handlowiec Brokatu.
-
RedYeti
-
harakiri
-
Olo
-
Olo
-
Bezimienny I
-
Gość
jeżeli nie wiadomo o co chodzi, to.... idzie o kasę. Jaką??? To już chyba bez znaczenia. Ważne, że w całym tym łańcuszku jedno ogniwo kasy nie dostało lub dostało duzo mniej niz sie spodziewało i ..... efekty widać. Mam jednak przekonanie i życzenie, aby stało się na przekór wszystkim tym, którzy życzą okrętowi brokatu zatonięcia, i aby brokat w tym sezonie mimo istotnych "cięć" w dziale handlowym, przetrwał i trwał nadal. Mimo wielu oskarżeń brokat to solidny produkt z certyfikatem i jakość wykonania, mimo zastosowanych okuć -flex II, godna uwagi, która powinna stać się wzorem do naśladowania dla większości "producentów" posiadających w parku maszynowym zgrzewarki 1-głowicowe. pozdrawiam.harakiri pisze:skoro Brokat był taki cud to czemu tak wiele osób od niego odeszło ?? tego nie mogę zrozumieć ...
-
misiek 1
Re: dla bezimennego II
Witam.
j.l. nie zmienil firmy Brokat z takiego powodu że gdzie indziej dają nowe lepsze auta. tam chodzilo o coś innego.
j.l. nie zmienil firmy Brokat z takiego powodu że gdzie indziej dają nowe lepsze auta. tam chodzilo o coś innego.
-
Dealer
Anonymous pisze:Może tak Brokat pochwali się jaki przychód osiąga rocznie? Bo w te 18tys okien nie wierzę (chyba, że to okna typu o1)...
-
Gość