Cuda w budowlance
Cuda w budowlance
niezłe cuda się dzieją w naszej branży od początku roku mieliśmy już chyba z 5 podwyżkę cen szyb (prawie o 80 % od początku roku 2006) a niektórzy producenci w ogóle nie podnieśli cen na swoje okna, zastanawiające nieprawdaż.
Jakie podwyzki?
na razie to szklarze zakontraktowali w hutch szkło i tereaz obnizaja ceny żeby sprzedać to co zamówili bo kary maja w umowach. cała budowlanka wyhamowuje powoli. Ceny suporka, styropianu itp. powoli idą w dół. Co z tego ze jest materiał jak nie ma fachowców do roboty.
Ceny pozawyzali tylko posrednicy. Ot i całe cuda.
na razie to szklarze zakontraktowali w hutch szkło i tereaz obnizaja ceny żeby sprzedać to co zamówili bo kary maja w umowach. cała budowlanka wyhamowuje powoli. Ceny suporka, styropianu itp. powoli idą w dół. Co z tego ze jest materiał jak nie ma fachowców do roboty.
Nie sprzedaje okien w systemie Avandgarde.
Skoro tak uważasz to jak wytłumaczysz cenę okna O34 w pewnej znanej wszystkim firmie na D, teraz kosztuje 383 zł netto w ubiegłym roku w tym okresie równiez tyle kosztowało czyzby robili po kosztach.arturrex pisze:Jakie podwyzki?![]()
na razie to szklarze zakontraktowali w hutch szkło i tereaz obnizaja ceny żeby sprzedać to co zamówili bo kary maja w umowach. cała budowlanka wyhamowuje powoli. Ceny suporka, styropianu itp. powoli idą w dół. Co z tego ze jest materiał jak nie ma fachowców do roboty.Ceny pozawyzali tylko posrednicy. Ot i całe cuda.
Firma Dobroplast produkuje sobie sama 2 najważniejsze cenotwórcze komponenty - to samo za siebie mówi czyli nie trzeba więcej tłumaczyć bo rozumiem, ze na mikroekonomi się wyznajesz tak jak zresztą każdy z nas.
Jednak dziwię się, że nie spylają taniej bowiem powiem szczerze, że mam bardzo zbliżone ceny ale nie mam potrzeby sprzedawania po 383 bo udaje mi się o wiele drożej. Dodam, że nie korzystam z dealerów niezależnych a robie to poprzez swoje biura handlowe - podobnie BUDVAR dystrybuje okna i drzwi. Także nie należę do klubu "CCC".
Jednak dziwię się, że nie spylają taniej bowiem powiem szczerze, że mam bardzo zbliżone ceny ale nie mam potrzeby sprzedawania po 383 bo udaje mi się o wiele drożej. Dodam, że nie korzystam z dealerów niezależnych a robie to poprzez swoje biura handlowe - podobnie BUDVAR dystrybuje okna i drzwi. Także nie należę do klubu "CCC".