Napisałem już poniższy post w temacie " CENY MONTAżU" , ale bardzo mi zalezy o szybkich opiniach, więc pozwoliłem sobie założyc oddzielny temat
temat 1:
Od dwóch tygodni interesuje się tym tematem, jestem w tej chwili na "garnuszku państwa" ,znajomy , który ma zakład produkcji okien PCV oraz buduje bloki , podpowiedział mi ze jest to dobry "temat" i roboty jest full, podpowiedział mi żeby nauczyć sie i zostać podwykonawcą jego , oraz innych firm produkcyjnych ( mieszkam w okolicy W-wy i jest ich sporo)
no ale w miarę zgłębiania tematu nie wygląda to już tak super, tym bardziej ze ja nie mam w tym żadnej praktyki.
Ja chciałbym wejść w to jak najszybciej , więc tak to sobie wymyśliłem : mam kolegę który, montuje i sprzedaje dość długo okna( powiedział ze jest to ciężki kawałek chleba) , od niego nabywam ogólnej wiedzy i jeżdże na montaże, następnie szukam w okolicy zamieszkania kogoś z długą praktyką i proponuje mu współpracę ( ja wnoszę kapitał : samochód ,narzędzia, zakładam firmę i zajmuje sie sprawami papierkowymi oraz zostaje jego pomocnikiem przy montażu, on wnosi swoja wiedzę i umiejętnośći ) tworzymy dwuosobowa brygadę i zyskami dzielimy sie na pół.
Szukamy zleceniodawców wśród producentów stolarki, wydawać by sie mogło , ze jest ich tyle że powinno sie kręcić.
temat2
Przy okazji zgłębiania tego tematu kolega ( ten co montuje) powiedział mi że dobrze jet sie załapać do jakiegoś producenta do pomiarów u klijenta, podobno dobrze za to płacą jak się będzie sumiennie wykonywało obowiązki, ja zadzwoniłem do kilku firm, ale niestety wzadnej nie było zapotrzebowania na to stanowisko.
Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi i napisanie co tym sadzicie, bo muszę sie szybko zdecydować co robić ( mam propozycję pracy jako kierowca " busa" jazda po polsce z towarami, i zarobki 2-3 tys. pln) na początku wydawało mi sie że montaż jest bardziej opłacalny i perspektywiczny, ale po przeczytaniu niektórych postów zaczynam sie nad tym zastanawiać.
pozdrawiam i proszę o podpowiedzi.