okna drewniane czy plastikowe

Iwona.
Czytelnik
Czytelnik

okna drewniane czy plastikowe

Post autor: Iwona. »

Witam wszystkich
Bardzo proszę Was o radę jesteśmy z mężem na etapie wybierania okien mam problem gdyż nie wiem które wybrać, przeczytałam sporo artykułów ale żaden z nich nie pomógł mi w ich wyborze , więc bardzo proszę pomóżcie , czekam na opinie i porady

Pozdrawiam

oknoAD

Jan36_39
Małomówny
Małomówny

Post autor: Jan36_39 »

Kurcze dyskusja stara jak świat. Trudno mówic co jest lepsze i drewno i PCV ma swoje wady i zalety. Na pewno dobre okno PCV, na dobrym profilu, od dobrego producenta, niczym nie będzie odbigało wałściwościami od okien drewnianych a byc może nawet je przewyższy. Na dzień dzisiejszy ze względu na brak dobrej klasy klejonki wybrałbym PCV, Np okna Oknoplastu, Jezierskiego, MS lub Salamander
Darek W
Małomówny
Małomówny

Post autor: Darek W »

Zgadzam się z Jan36_39
Dorzuciłbym jeszcze Postęp
Jan36_39
Małomówny
Małomówny

:D :D :D
Tylko żeby klamki zamontowali prawidłowo
Darek W
Małomówny
Małomówny

Panie Jan36_39
Bzdury Pan wypisujesz o tych klamkach Nic takiego na pewno nie miało miejsca (chyba że Pan tak w zleceniu na stolarkę zaznaczył i zapewne wówczas to zrobili)
Dopisałem producenta, któy uczciwie składa okna a Pan jakieś fanaberie wymyśla. Masz Pan jakiś problem, uprzedzenie czy kompleks na tym punkcie to Pan napisz o tym oficjalnie na forum i problem zniknie - przestanie Pana prześladować.
Jest jeszcze jesdna sprawa Może okna z Postępu są tak dla Pana konkurencyjne że nie może Pan tego znieść w spokoju i próbuje bombardować bezsensownymi tekstami o klamkach. Jeśli ktoś zna się na oknach, długo działą na rynku i biega w temacie to wie, że taki numer z klamkami by nie przeszedł nigdzie - chyba że jak już napisałem Pan tak opisał w zamówieniu.
JoGo
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: JoGo »

Co racja to racja Panie Darku

Jan36_39
Małomówny
Małomówny

Oczywiście że jest to nieprawda, chyba, nie uwierzyłeś w to że można w jakis tam sposób zamontować odwrotnie klamki (wiecej luzu facet). Po prostu śmieszy mnie troche sztuczny sposób promowania tej małej fabryczki na forum, Podstawieni goście pisza co 15 minut posta, że takie fajne okna oni niby maja). Marketing szemrany jest świetną forma promocji, ale trochę, trzeba to robic z głowa. Z tymi klamkiami to był oczywiście żart, (mam nadzieję że nikogo nie uraziłem), nie sądziłem ze ktoś mógł w to uwierzyć. Co do moich problemów i kompleksów to wolałbym aby w dalszym ciągu pozostały moje.
Naprawdę życze wiecej luzu Panowie
Pozdrawiam
Darek W
Małomówny
Małomówny

Panie Jan36_39
Każdy tu wymienia nazwy pewnych producentów więc ja też postanowiłem wymienić Dlaczego??? Proste Bo jak ładnych parę lat zajmuję się stolarką to przekonałem się do produktów Postępu i go wymieniam.
Pana o pseudo JoGo znam służbowo ale broń boże nie jest to jakiś mój koleszka przytakiwacz - nie może nim być bo pracuje dla całkiem innego producenta, a znam go z tąd, że chciał się kiedyś do mnie wbić ze swoimi produktami i tyle.
Ja mam luż i to nawet niewyobraża Pan sobie jaki, ale jak w kilku postach widzę "śmieszny" atak na Postęp to coś mogło znaczyć. teraz widzę, że to był jaja.
Apropo marketingu to też nam się trochę na tym i w życiu bym nie próbował tego robić w ten sposób.
Pozdrawiam
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

Pani Iwono
Po konstruktywnej wypowiedzi na forum koleżeństwa proszę wybrać sie do punktu gdzie okna zamawiali Pani znajomi i są zadowoleni. Zapewne w chwili trwogi i problemów to z tą firmą a nie z producentem będzie Pani miała do czyńienia. NIe ważne jest czy to tworzywo, czy okno z wypełniaczem drewnianym. Jak Pani chce żyć wygodnie i nie przejmować się oknami sugeruję PCV, jak stać na co kilka lat zrobienie konserwaćji okien - to drewniane. Ja osobiście jestem leniem więc mam w domu okna z PCV - białe - bo tańsze i stabilniejsze niż kolorowe. Gdybym miał służbę - kupiłbym drewniane. Radzę polegać na znajomych i nie przejmować się tym tematem.Wszak nie samymi oknami człowiek żyje. Pozdrawiam
ROB_72
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: ROB_72 »

komarko - nic dodać nic ująć
Pozdrawiam i życzę dalej zdrowego rozsądku
dar82
Małomówny
Małomówny

Post autor: dar82 »

PVC uber alles
ODPOWIEDZ