OKNA SKRZYNKOWE

Gucio
Małomówny
Małomówny

OKNA SKRZYNKOWE

Post autor: Gucio »

WYKONAŁEM KILKANAŚCIE OKIEŃ SKRZYNKOWCH DLA PEWNEJ GMINY I TERAZ PAN INSPEKTOR SZUKA DZURY W CAŁYM A TO FARBE ROZCIĘCZAŁEM KAŻE KIT POMALOWAĆ ZEW SZYBY SĄ NA SILKONIE CIĄGLE MU COŚ SIE NIE PODOBA ZASTANAWIAM CZY MIELI PRAWO PROJEKTOWAĆ TAKIE OKNA BO STARE TEŻ BYŁY SKRZYNKOWE PROPONOWAŁEM OKNA JEDNORAMOWE ALE NIE CHCIELI PROSZĘ KOLEGÓW O RADE

oknoAD

komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

spożądż protokół odbioru na którym inspektor wypisze zapewne wady które mu nie odpowiadają. Ustalcie termin poprawek tych wad (tak żebyś je zrobił) potem następuje drugi odbiór i spokój
fafik
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: fafik »

o ile mnie pamięć nie myli to okna skrzynkowe wykazują ponadprzeciętna przenikalność cieplną na poziomie dużo poniżej 1,5 co spełnia normy w budownictwie. Dziwne może ale prawdziwe.
Myśl jak coś piszesz - Twoje informacje czyta przyjaciel , ale i wróg
Gucio
Małomówny
Małomówny

Okna są szklone szkłem 4mm a po obwodzie ramy i na przymyku jest uszczelka a malowane farbą wodną GORI a na specyjikacj i na umowie jest zapisane okna skrzynkowe z zastosoweniem uszczelki i rodzaj oszklenia i nic o farbie,okuciach Z własnej dobrej woli dałem zasówki czołowe OTLLAW zamiast {motylków} i zasównice ROMBA to tego ciołek niewidzi
Gucio
Małomówny
Małomówny

ZAPOMNIAŁEM DODAĆ PAN INSPEKTOR ZAPOWIEDZIAŁ MI ŻE BĘDZIE OTWORY W SKRZYNKACH WIERCIŁ W CELU SPRAWDZENIA ILOŚCI PIANY :lol: POZDRAWIAM
sahra
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: sahra »

Hallo Gucio !!
Czy ty nie widzisz ze tobie poprostu nie chca zaplacic i szukaja dziury w calym ?? zbedne jest czytanie umow i szukanie wyjscia bo ta droga jest strasznie kreta ! Ten fenomen przenosi sie z europy zachodniej , zamowic cos , kazac zamontowac a potem zobaczymy czy cos sie zaplaci ....

pozdrawiam i zycze cierpliwosci i wytrzymalosci !

ROB_72
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: ROB_72 »

Guciu jeżeli w specyfikacji zamówienia nie ma punktu o mozliwości sprawdzenia wyrywkowego zamówionego towaru przez przecięcie ramiaków nawierty itp. to "pan" inspektor może sobie wiercić paluszkiem we własnej ddddd.
Jeżeli masz w swojej umowie lub na swojej fakturze pkt pt "Do momentu uregulowania całkowitej wartości towar należy do sprzedawcy " lub coś podobnego to spróbuj z grubej rury ale idź do inwestora anie do dupka który czeka ażsię z nim podzielisz swoim zarobkiem i postaw sprawę jasno albo kasa albo demontaż - okien skrzynkowych mało kto produkuje .
Ja kiedyś tak zrobiłem i się udało też w szkole. Mieli tam też takiego mądralę wię c po rzeczowej dyskusji z dyrekcją poinformowałem tamtejszy komisriat Policji że zabieram swoja własność - zanim chłopaji z pierwszą partią skrzydeł i okuć wykręconych z ościeżnicy doszli do samochodu Pan dyrektor przyniósł potwierdzenie przelewu.

Pozdrawiam iżyczę powodzenia
pawelskw
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: pawelskw »

panowie zejde troche z tematu mam troche problem.. potrzebuje okuc do kokien skrzynkowych z zabytkowej kamienicy w warszawie .. nie wiecie moze ko dorabia cos takiego na zamówienie ?? bardzo prosze o pomoc
sahra
Czytelnik
Czytelnik

zabytkowe okucia

Post autor: sahra »

Kolego niedaleko berlinie jest taka firma co sie tym zajmuje , kupisz tam prawie wszystko i niedrogo
mozna tez chyba wysylkowo kupic ale dokladnie nie wiem
Zalaczam adres :http://www.historische-bauwerkstuecke.d ... tegorie=FB
ODPOWIEDZ