CO sadziecie o profilu RYVEN
CO sadziecie o profilu RYVEN
Co sądziecie o profilu RYVEN Mieliście Państwo może jakiś kontakt z nim? Ja miałem ale troszkę niemiły bo u sąsiadki piętro niżej po dwóch latach kolor przybrał barwę śmietany(delikatna żółć) Nie wiem Może to tylko u niej tak wyszło dlatego pytam o zdanie forumowiczów
Ale mnie rozśmieszasz To Ty miałeś styczność czy sąsiadka a może (masz skoki w bok z sąsiadką ) że tak zwracasz na to uwagę i znasz nazwę profilu jaki ona akurat ma. A tak na serio to firma która produkuje okna na tym profilu ,to jedna z solidniejszych jakie znam i jakoś też jest bardzo wysoka. Sprzedaje ich okna już chyba 7 lat i nie miałem żadnych większych problemów i z czystym sumieniem polecił bym ich wyrób. No może trochę mnie zdziwiło ze przechodzą na okucie MACO ale podobno już wracają na ROTO. No i cena nie jest najlepsza ale za dobry towar trzeba zapłacić trochę więcej!!! Pozdrawiam Jacek
Rozumiem Pana irytację związaną z moim pytaniem i próbę odbicia piłeczkil, zejścia z tropu sedna zapytania - w końcu Pan tym handluje od 7 lat
Paredziesiąt profili w życiu widziałem i nie muszę się za bardzo wytężać, żeby rozpoznać profil panie Saperos
Zapytałem z czystej ciekawości A może u Pana też są "śmietankowe" i dlatego Pan nie odpowiedział.
Ja chciałem znać tylko opinie a nie jakieś dyrdyluchy i mędrkowanie urządzać i to czytać.
Pozdrawiam Pana Jarka
Paredziesiąt profili w życiu widziałem i nie muszę się za bardzo wytężać, żeby rozpoznać profil panie Saperos
Zapytałem z czystej ciekawości A może u Pana też są "śmietankowe" i dlatego Pan nie odpowiedział.
Ja chciałem znać tylko opinie a nie jakieś dyrdyluchy i mędrkowanie urządzać i to czytać.
Pozdrawiam Pana Jarka
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
To fakt.. JoGo nalezy do znawców, bo RYVEN jako małopopularny raczej nie bywa tak łatwo rozpoznawalny... ja bym miał problem, chociaz widziałem to wiele razy z bliska..
Ale jak ktos juz pyta o zdanie to Plastimet od zawsze bylo moją konkurencją i raczej jego dealerzy stawiali na firmę ze względu na dobrą współpracę, czyli porządne okno i dobra atmosfera..
JoGo, a moze Ty widziales u sąsiadki Panoramę z Tarnowa... ? (pytam całkiem powaznie)..
Ale jak ktos juz pyta o zdanie to Plastimet od zawsze bylo moją konkurencją i raczej jego dealerzy stawiali na firmę ze względu na dobrą współpracę, czyli porządne okno i dobra atmosfera..
JoGo, a moze Ty widziales u sąsiadki Panoramę z Tarnowa... ? (pytam całkiem powaznie)..
-
dociekliwiec
- Małomówny

Re: CO sadziecie o profilu RYVEN
Proponowalbym spytac sie sasiadki czym umyla okna. Widzialem okna zzolkniete - okazalo sie za zzolk nalot po plynie, ktorym umyla okna. Oczywiscie winny byl producent i zaczelo sie wieszanie psow na produkcie.JoGo pisze:Co sądziecie o profilu RYVEN Mieliście Państwo może jakiś kontakt z nim? Ja miałem ale troszkę niemiły bo u sąsiadki piętro niżej po dwóch latach kolor przybrał barwę śmietany(delikatna żółć) Nie wiem Może to tylko u niej tak wyszło dlatego pytam o zdanie forumowiczów
P.S.
Pozdrawiam wszystkich uczciwych.
Panie Saperos jak Pan znasz tylko 15 - 20 profili to proponuje się dokształcić. A o różnych profilach jednego producenta to słyszał Pan? Policzy Pan sobie ile samych konstrukcji wypuścił Aluplast, Veka, Roplasto, Trocal, Kommerling czy nawet Thyssen itp itd Myśl Pan co piszesz:):):)
A wiesz Pan w ogóle od kiedy ten profil istnieje(Ryven)??? Słyszał Pan o modyfikacjach w profilach? Przecież napisałem że to był może jeden z pierwszych wypustów tego rodzaju profili.
Panie finlandia. Po pierwsze nie jesteśmy na "TY" Ryven to może jest mało popularny tam gdzie Pan handluje, nie tam gdzie ja. Bez urazy. Może spod Racławić??? hehehe
Panie dociekliwiec. Jakby chodziło o umycie i płyn to chyba nie pytałbym się o takie rzeczy na forum.
A wiesz Pan w ogóle od kiedy ten profil istnieje(Ryven)??? Słyszał Pan o modyfikacjach w profilach? Przecież napisałem że to był może jeden z pierwszych wypustów tego rodzaju profili.
Panie finlandia. Po pierwsze nie jesteśmy na "TY" Ryven to może jest mało popularny tam gdzie Pan handluje, nie tam gdzie ja. Bez urazy. Może spod Racławić??? hehehe
Panie dociekliwiec. Jakby chodziło o umycie i płyn to chyba nie pytałbym się o takie rzeczy na forum.
-
dociekliwiec
- Małomówny

Jest takie fajnie powiedzenie - krowa, ktora duzo muczy daje malo mleka.JoGo pisze:Panie Saperos jak Pan znasz tylko 15 - 20 profili to proponuje się dokształcić. A o różnych profilach jednego producenta to słyszał Pan? Policzy Pan sobie ile samych konstrukcji wypuścił Aluplast, Veka, Roplasto, Trocal, Kommerling czy nawet Thyssen itp itd Myśl Pan co piszesz:):):)
P.S.
JoGO dla mnie to jest oczywiste że dany profil ma wiele rozwiązań 3,4 ,5 ,6 komorowych i nie będę sie wytężał na forum żeby to opisywać jak, Pan bo dla każdego to jest raczej oczywiste , i nie pytał pan szczegółowo o jaki profil Ryvena (RYVEN Thermo, RYVEN Thermal, RYVEN Optimal, RYVEN Standard)kurcze pisząc tak szczegółowo czuje sie fachowcem niemal jak JOGo GO GO
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Mysle ze trafione.. A Pan JoGo nie czuje bluesa.dociekliwiec pisze: Jest takie fajnie powiedzenie - krowa, ktora duzo muczy daje malo mleka.
A szkoda, bo to forum to miejsce wymiany doswiadczen, a nie kłótni. Nie ma sie co obrażać, trochę luzu.
Znam Plastimet i jego dealerów od 9 lat i praktycznie nie słyszałem na nich złego słowa.
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
No wiesz, ja tez mam wywieszony jeden z najlepiej rozpoznawalnych szyldow firmy X, ale sprzedaje poza swoja firma "X" takze 6-7 innych znanych marek.
I mam czasem problem z wytłumaczeniem, by Klient zrozumial ze nie kupuje tanich drzwi z firmy "X", (bo ta takich nie produkuje) tylko kupuje drzwi firmy "Y" bardzo uznanej w swoim segmencie. On i tak powie ze kupil drzwi za 200zl w firmie "X" (niewazne ze jej cennik sie zaczyna od 2000zł)
Tak sie dzieje w większości naszych firm, prawda?
I mam czasem problem z wytłumaczeniem, by Klient zrozumial ze nie kupuje tanich drzwi z firmy "X", (bo ta takich nie produkuje) tylko kupuje drzwi firmy "Y" bardzo uznanej w swoim segmencie. On i tak powie ze kupil drzwi za 200zl w firmie "X" (niewazne ze jej cennik sie zaczyna od 2000zł)
Tak sie dzieje w większości naszych firm, prawda?
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
No ale jak ktoś mowi ze sprzedaje Plastimet a wpycha coś innego to jest zwykle oszustwo (chociaz nie musi tak być w przypadku który opisujesz).Darek W pisze:A ja znam biura dealerskie działające pod szyldem Plastimet które Aluplastem handlują. I co z tego że Plastimet mają napisane???
Ryven jest solidny tyle że troszkę droższy i takie to rozważania, a jeśli kogoś gryzie konkurencja to niech zmieni branżę hihihi.
Znam wiele przykladów nieuczciwości sprzedawców działających nawet pod bardzo dobrym logo, ale i naiwności Klientów którzy sami nie chcą wyjść z błędu (jak napisałem wyżej)
Wystarczy wpisywać do umowy "profil trzy komorowy biały..." i mamy spokój .JoGo pisze:Sam od znajomego pogoniłem raz ekipe pewnej firmy. W umowie inny profil a przywieżli inny profil. A jakie pretensje mieli, że co to za różnica..... Znajomy zamówił droższy a przywieźli mu Aluplast i to w dodatku z naklejkami na profilu - nawet tego niedopilnowali hehehe