Witam wszystkich, na wstępie chciałem powiedzieć że jestem laikiem w branży w której się tutaj poruszacie dlatego proszę o zrozumienie dla niektórych moich pytań.
No ale do sedna otóż:
Wróciłem parę miesięcy temu z dość długiej emigracji udało mi się odłożyć parę złotych i myślałem żeby w coś je zainwestować mój znajomy prowadzi fabrykę okien plastykowych i drewnianych. Zaproponował mi spółkę dotyczącą produkcji okien aluminiowych. I teraz mam kilka pytań do państwa jak wygląda rynek okien aluminiowych czy jest duże zapotrzebowanie na nie i ogólne wskazówki oraz co myślicie o takiej współpracy. Znajomy jest człowiekiem uczciwym tak więc nie wchodzi w gre to że chciałby mnie „wykiwać”. Twierdzi że mogła by to być w miarę opłacalna produkcja żadnych kokosów ale że można z tego żyć. No i najważniejsze ma już sieć dystrybucji przez którą mógłby je sprzedawać. Ale czy nie nędą one w pewnych sektorach konkurencją dla jego własnych wyrobów?
Myślę że na forum jest dużo dealerów okien i przede wszystkim do państwa się zwracam co o tym myslicie?
Przepraszam za moją gramatykę ale nie było mnie w Poslce 20 lat.
Dzięki i pozdrawiam.
Co o tym sądzicie??
jeżeli się na tym znasz, mam na myśli aluminium, to można w to wejść, jak nie to odradzam, do aluminium potrzeba dużo dokładności i bardzo łatwo coś popsuć (najczęściej porysować, a tego klienci nie lubią), nie jedna firma PCV robiła już w AL, a otem z hukiem od tego odeszła, bo trzeba do tego dokładności i dbałości, której niestety ludziom brakuje... a pomyłki i niedbalstwo tu sporo kosztują
dzieki za odpowiedz
nie nie znam sie na tym mam mozliwosc przeszkolenia zalogi i pozyskania paru pracownikow na okres czasowy z dzialajacej fabryki w Niemczech. Ja bylem szefem produkcji duzej firmy wytwarzajacej sprzet medyczny tak wiec jestem szczegolnie nastawiony na kwestie jakosci.
Niestety nie znam realiow polskiego rynku tzn rozwoj sprzedazy tych okien i zapotrzebwanie na nie.
nie nie znam sie na tym mam mozliwosc przeszkolenia zalogi i pozyskania paru pracownikow na okres czasowy z dzialajacej fabryki w Niemczech. Ja bylem szefem produkcji duzej firmy wytwarzajacej sprzet medyczny tak wiec jestem szczegolnie nastawiony na kwestie jakosci.
Niestety nie znam realiow polskiego rynku tzn rozwoj sprzedazy tych okien i zapotrzebwanie na nie.