a może coś o schuco ???
-
alexy
a może coś o schuco ???
wszyscy tu pieknie sie wypowiadają o innych profilach a ja chce wiedziec jakie macie zdanie o schuco?
jakieś złe lub dobre doświadczenia?
ktos produkuje w tym systemie ?
pozdrawiam
jakieś złe lub dobre doświadczenia?
ktos produkuje w tym systemie ?
pozdrawiam
-
alexy
-
Gość
-
Gość
Drogi Alexy
System kommerling w przeciwienstwie do wielu systemów dostepnych na rynku ( a taki chyba Ci jest tylko znany-stąd te zdziwienie) nie posiad tylko "jednej" oscieżnicy, skrzydła, słupka i listwy przyszybowej.
W zalezności od potrzeb (statyka sie kłania) okna mogą być wykonywane z profili dwu, czy nawet jednokomorowych ()
System kommerling w przeciwienstwie do wielu systemów dostepnych na rynku ( a taki chyba Ci jest tylko znany-stąd te zdziwienie) nie posiad tylko "jednej" oscieżnicy, skrzydła, słupka i listwy przyszybowej.
W zalezności od potrzeb (statyka sie kłania) okna mogą być wykonywane z profili dwu, czy nawet jednokomorowych ()
-
alexy
Anonymous pisze:Drogi Alexy
Szanowny Gościu
Tak sie składa ze miała to byc ironiczna odpowiedz na bezsensowny post innego (??) Gościa
Zadałem proste pytanie i po raz kolejny dochodze do wniosku że to forum coraz częściej przypomnia zwykłą pyskówkę
Faktycznie niepotrzebnie powołałem sie na profil Kommerling (bije sie w pierś aż dudni) bracia kommerlingowcy wybaczcie
A ze statyką, wierz mi ... daję sobie radę
-
Gość
Drogi Alexy
Chyba jednak ja trochę przesadziłem, bo równie dobrze można Twoją wypowiedż o kommerlingu 2-komorowym zinterpretować tak że to nie ilość komór decyduje o jakości danego profilu, ale świadczy o tym że dobry i bogaty system ma całą palete potrzebnych do produkcji profili.
Jednak tak to napisałeś, że odczytałem to jako jawną drwinę.
Pozdrawiam również Szamana. Kommerlingowiec. (z prawidłową produkcją okna)
Chyba jednak ja trochę przesadziłem, bo równie dobrze można Twoją wypowiedż o kommerlingu 2-komorowym zinterpretować tak że to nie ilość komór decyduje o jakości danego profilu, ale świadczy o tym że dobry i bogaty system ma całą palete potrzebnych do produkcji profili.
Pozdrawiam również Szamana. Kommerlingowiec. (z prawidłową produkcją okna)-
Szaman
Witam
No niestety ale jestem przekonany w 100 % że profil może być super najlepszy nawet najdroższy no taki "ach" i "och" ...........................
a "producent" spiepszy okno w fazie jego produkcji ( nie zgadza się przekątna - to najczęstsza wada )
Po drugie profil może być gorszej jakości tzn. może np w czasie szybciej ulec korozji ale prawidłowo wyprodukowane okno będzie funkcjonować bez jakichś tam zgrzytów.
Jeżeli mogę to radziłbym nowicjiszom podejmować decyzję ( handel / montaż etc ) tymi kategoriami
Ja swego czasu zmoczyłem tyłek tanimi oknami
Jeżeli ktoś chce działać dłuzej szczerze odradzam
Robię spad do Zakopca na "łykend"
nara Szaman
No niestety ale jestem przekonany w 100 % że profil może być super najlepszy nawet najdroższy no taki "ach" i "och" ...........................
a "producent" spiepszy okno w fazie jego produkcji ( nie zgadza się przekątna - to najczęstsza wada )
Po drugie profil może być gorszej jakości tzn. może np w czasie szybciej ulec korozji ale prawidłowo wyprodukowane okno będzie funkcjonować bez jakichś tam zgrzytów.
Jeżeli mogę to radziłbym nowicjiszom podejmować decyzję ( handel / montaż etc ) tymi kategoriami
Ja swego czasu zmoczyłem tyłek tanimi oknami
Jeżeli ktoś chce działać dłuzej szczerze odradzam
Robię spad do Zakopca na "łykend"
nara Szaman
-
alexy
Szanowny GościuAnonymous pisze:Drogi Alexy
Pozdrawiam również Szamana. Kommerlingowiec. (z prawidłową produkcją okna)
Zbyt długo "robię" w oknach żeby pozwolic sobie na drwinę z jakiegokolwiek systemu.
Co innego "fachowcy", którzy mają dany profil przerobić na okno lub sprzedać gotowe.... tu dopiero wychodzą różne kwiatki jak pewnie sam dobrze wiesz
A powiedz mi jak u ciebie z klientami w ten niezbyt ciekawy czas?
Szaman masz racje z tą krótkowzrocznością w branży
Panowie pozdrawiam
Alexy z Klanu Schuco (z cetyfikowanymi oknami)
-
jerry
schuco
http://www.schueco.de/cda/index/
Kiedyś schuco było najmocniejszym systemem okiennym w europie - Handlowałem kiedyś z firmą MAGE POLSKA - Jedynym Autoryzowanym przedstawicielem na Polske - niestety chyba zbankrutowali. U nas chyba nie stać ludzi zwłaszcza tych z bloków gdzie idzie najwiecej O32 i podobne - po co komu takie wzmocnienia??? Przecież tam aluplast 2000 odchudzony euro bez żadnego wzmocnienia też będzie się trzymał
Pozdrawiam okniarzy - już wiosna - wiec i ruch coraz większy...
Kiedyś schuco było najmocniejszym systemem okiennym w europie - Handlowałem kiedyś z firmą MAGE POLSKA - Jedynym Autoryzowanym przedstawicielem na Polske - niestety chyba zbankrutowali. U nas chyba nie stać ludzi zwłaszcza tych z bloków gdzie idzie najwiecej O32 i podobne - po co komu takie wzmocnienia??? Przecież tam aluplast 2000 odchudzony euro bez żadnego wzmocnienia też będzie się trzymał
-
köliber
Niestety Kommerling nie sprzedaje się tak jak aluplast (O35~500zł).
Jedyne to dobre, że się ma doczynienia z ludżmi świadomymi tego co kupują. Czasami mam dosyć odpowiadać na pytania A DLACZEGO TAK DROGO, tam za rogiem TAKIE SAME a dużo taniej !!!!!!!!!!
Mimo wszystko pozdr dla Szamana i Alexego idzie wiosna panowie
Jedyne to dobre, że się ma doczynienia z ludżmi świadomymi tego co kupują. Czasami mam dosyć odpowiadać na pytania A DLACZEGO TAK DROGO, tam za rogiem TAKIE SAME a dużo taniej !!!!!!!!!!
Mimo wszystko pozdr dla Szamana i Alexego idzie wiosna panowie

-
alexy
Własnie wiosna przyszła (NARESZCIE
) a klienci nadal swoje
"Panie takie drogie okna???"
zawsze ich wtedy pytam czy wędlinę i chleb tez tani kupują?
Powiedzcie mi co zrobić żeby za któryms razem po prostu takiemu łba nie ukręcić ze złości.
A swoja drogą narasta we mnie pokusa równania w dół, zaczelismy w firmie zastanawiac sie czy by czasem jakiegos cieniutkiego, taniutkiego profila nie wprowadzic. Moze cos z cienszą stalą "półokuciem" i dalej z ofertą??????
RETY !!!!!!!!
Tchnijcie we mnie troszke optymizmu bo jak rany naprawde zdradze schuco
Szaman jak weekend ???
pozdrawiam
Powiedzcie mi co zrobić żeby za któryms razem po prostu takiemu łba nie ukręcić ze złości.
A swoja drogą narasta we mnie pokusa równania w dół, zaczelismy w firmie zastanawiac sie czy by czasem jakiegos cieniutkiego, taniutkiego profila nie wprowadzic. Moze cos z cienszą stalą "półokuciem" i dalej z ofertą??????
RETY !!!!!!!!
Tchnijcie we mnie troszke optymizmu bo jak rany naprawde zdradze schuco
Szaman jak weekend ???
pozdrawiam
-
Szaman
a/:
alexy pisze:Własnie wiosna przyszła (NARESZCIE) a klienci nadal swoje
Powiedzcie mi co zrobić żeby za któryms razem po prostu takiemu łba nie ukręcić ze złości.![]()
![]()
A swoja drogą narasta we mnie pokusa równania w dół, zaczelismy w firmie zastanawiac sie czy by czasem jakiegos cieniutkiego, taniutkiego profila nie wprowadzic. Moze cos z cienszą stalą "półokuciem" i dalej z ofertą??????![]()
![]()
RETY !!!!!!!!
Tchnijcie we mnie troszke optymizmu bo jak rany naprawde zdradze schuco![]()
![]()
Szaman jak weekend ???
pozdrawiam
Witanko
Alexy dzięki bardzo weekend lux, super i w ogóle extra , po prostu bajka
Co do tańszych okien to radzę załozyć drugą firmę ( inna nazwa , ludzie etc ) i jechać na całego . W razie kłopotów zwijamy manele . Stara firma działa nadal . Reszta to zmartwienie klientów
Nara pozdrowienia wszystkim