Czy to tylko mój problem czy może ktoś ma podobny???
Ferno ma problem
Ferno ma problem
Zamówiłem kilka okien wpłaciłem zaliczki i jak się później okazało okna które powinny być już dawno u mnie, niestety ale nie trafiły jeszcze na produkcję i nikt z pracowników firmy nie był w stanie odpowiedzieć kiedy i czy w ogóle trafią, więc zrezygnowałem z zamówień i wystąpiłem o zwrot zaliczek. Minął miesiąc a nikt mi nie potrafi powiedzieć kiedy zwrócą mi kasę i czy w ogóle.

-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Hehe, noa twarz na forum i od razu uwagi prosto z mostu. KNMTG - fakt, ja od dawna tez patrzę na Twoją sygnaturkę, ale nie robiłem publicznych wyrzutówrays pisze:Dla KNMTG : jesteś w błędzie. Okna to nie materiał budowlany, to powinny być dzieła sztuki. Trzeba je poprostu pokochać. Inaczej będziesz tylko mielił towar. Pozdro
Zgadzam się z RAYS - szczególnie okno drewniane powinno być "dziełem" - ja tak podchodzę do swojej działalności i mam z tego satysfakcję (lub nie).
Materiały budowlane powiny trafiać na składy a nie do salonów.
ale to tak poza wątkiem tego tematu!:)
Współczuję kłopotów wszelkim wierzycielom.
Re: Ferno ma problem
Przerabiałem temat podobny do twojego ale to nie rozmowa na forum jak chcesz wiecej informacji to napisz.pm pisze:Zamówiłem kilka okien wpłaciłem zaliczki i jak się później okazało okna które powinny być już dawno u mnie, niestety ale nie trafiły jeszcze na produkcję i nikt z pracowników firmy nie był w stanie odpowiedzieć kiedy i czy w ogóle trafią, więc zrezygnowałem z zamówień i wystąpiłem o zwrot zaliczek. Minął miesiąc a nikt mi nie potrafi powiedzieć kiedy zwrócą mi kasę i czy w ogóle.
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
arturrex pisze:KNMTG wychodząc z Twojego założenia powinnienem zamówic kilka kontenerów okien u chińczyków
Prawie wszystko jest już produkowane w Chinach
A bedzie jeszcze więcej
To Klient dyktuje warunki zakupu - w 80 - 90 % jest to cena i sami o tym wiecie.
Mam nadzieję, że jednak produkt gotowy jak OKNO nie będzie sprowadzany z Chin ale... kto to wie ?
Okno kiedyś było tak traktowane jak dzieło sztuki - to były czasy kiedy było 300 producentow okien w Polsce. Na dzień dzisiejszy jest ok 5000 i otwierają się nowi.
Pozdrawiam
P.S. ...sprzedawanie dzieł sztuki winno odbywać się w odpowiedniej otoczce a nie w zapyziałym punkcie wielkości duzej łazienki
jawaryn 
...i jeszcze jedno - nauczcie się lepiej parametrów technicznych, możliwości wykonania, statyki, profesjonalnego montażu a przedewszystkim nowoczesnych jego technik. Będziecie wtedy o wiele bardziej wiarygodni dla Klienta - żonglujcie technicznym info a wtedy uda Wam się sprzedać drozsze okucie, szybę 0,7 czy P4 czy profil 5 czy 6 komorowy. 15% prowizji od 800 to wiecej niż od 650
Pitolenie Klientowi w stylu ...ach, jakie te okna są piekne " i takie tam d.... w tym stylu wzbudza uśmiech politowania - moze na wsi zabitej dechami takie teksty działają jeszcze
Narra
Pitolenie Klientowi w stylu ...ach, jakie te okna są piekne " i takie tam d.... w tym stylu wzbudza uśmiech politowania - moze na wsi zabitej dechami takie teksty działają jeszcze
Narra
jawaryn 
Jesteś w błędzie. Na wsi zabitej dechami mozna sprzedawać duzo okien bo spotykam jeszcze miejscowości gdzie nie wymieniono jeszcze ani jednego okna, a co masz w mieście w 80-90% juz pozamiatane. Sam zresztą ze wsi pochodzę i nie uważam że z tego powodu mam być gorszy od innych.
Nie sprzedaje okien w systemie Avandgarde.
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Jan, a co tu mozna wiecej powiedziec? Czekam na jakis głos rozsądku ze strony Ferno, ale to milczenie zdaje sie potwierdzac pogłoski.Jan36_39 pisze:Ten watek chyba dotyczył Ferno, więc prosze o wypowiedzi na temat.
Z resztą.. która z firm "drewnianych" nie miala w ciagu ostatnich 2-3 lat problemów ? Jak pokazywały opracowania Forum Branzowego rentownosc w tej branzy byla znacznie gorsza niż w dobrze prowadzonym PCW.
i klopoty z drewnem (czyli wygórowanymi warunkami cenowymi) - można mieć kasę, a zabraknie źródeł zaopatrzenia, bo sprzedadzą tam, gdzie ktoś płaci wiecej.
Juz tyle razy wypowiadałem sie o ferno, że jak czytam nowe posty na ich temat to sie zastanawiam dlaczego niektórzy są tak łatwowierni. Ferno z tego co wiem to już od roku bardzo cienko przędzie. Ostatnio malowali okna goranowi, produkcja praktycznie nie istnieje, w tej chwili to typowy pośrednik kupił-sprzedał.
PS Poszukuję odbiorców na vekę w dobrej cenie i porzadnej jakości info na maila
PS Poszukuję odbiorców na vekę w dobrej cenie i porzadnej jakości info na maila
Nie sprzedaje okien w systemie Avandgarde.