Ferno ma problem

pm
Czytelnik
Czytelnik

Ferno ma problem

Post autor: pm »

Zamówiłem kilka okien wpłaciłem zaliczki i jak się później okazało okna które powinny być już dawno u mnie, niestety ale nie trafiły jeszcze na produkcję i nikt z pracowników firmy nie był w stanie odpowiedzieć kiedy i czy w ogóle trafią, więc zrezygnowałem z zamówień i wystąpiłem o zwrot zaliczek. Minął miesiąc a nikt mi nie potrafi powiedzieć kiedy zwrócą mi kasę i czy w ogóle.

Czy to tylko mój problem czy może ktoś ma podobny???
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

oknoAD

finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: finlandia »

Takie rzeczy się zdarzają. Nie tylkow Ferno. Mój producent w zeszłym roku też miał taki problem (a przyczyną był brak drewna - no i na pewno też pieniędzy) ale ja wierzyłem i spałem spokojnie.. jak pokazał ten rok nie zawiodłem sie.
Powodzenia i wytrwałosci.
Jan36_39
Małomówny
Małomówny

Post autor: Jan36_39 »

Ferno nie ma problemu to juz jest po prostu koniec, o zwrot zaliczek będzie cięzko chyba ze Syndyk odda.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

Jan36_39 pisze:Ferno nie ma problemu to juz jest po prostu koniec, o zwrot zaliczek będzie cięzko chyba ze Syndyk odda.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
jawaryn :)
Jan36_39
Małomówny
Małomówny

ferno zwija zagle, może ktos podpowie jak odzyskac dług.
rays
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Post autor: rays »

Dla KNMTG : jesteś w błędzie. Okna to nie materiał budowlany, to powinny być dzieła sztuki. Trzeba je poprostu pokochać. Inaczej będziesz tylko mielił towar. Pozdro

finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

rays pisze:Dla KNMTG : jesteś w błędzie. Okna to nie materiał budowlany, to powinny być dzieła sztuki. Trzeba je poprostu pokochać. Inaczej będziesz tylko mielił towar. Pozdro
Hehe, noa twarz na forum i od razu uwagi prosto z mostu. KNMTG - fakt, ja od dawna tez patrzę na Twoją sygnaturkę, ale nie robiłem publicznych wyrzutów ;)
Zgadzam się z RAYS - szczególnie okno drewniane powinno być "dziełem" - ja tak podchodzę do swojej działalności i mam z tego satysfakcję (lub nie).
Materiały budowlane powiny trafiać na składy a nie do salonów.
ale to tak poza wątkiem tego tematu!:)

Współczuję kłopotów wszelkim wierzycielom.
gjasinski
Czytelnik
Czytelnik

Re: Ferno ma problem

Post autor: gjasinski »

pm pisze:Zamówiłem kilka okien wpłaciłem zaliczki i jak się później okazało okna które powinny być już dawno u mnie, niestety ale nie trafiły jeszcze na produkcję i nikt z pracowników firmy nie był w stanie odpowiedzieć kiedy i czy w ogóle trafią, więc zrezygnowałem z zamówień i wystąpiłem o zwrot zaliczek. Minął miesiąc a nikt mi nie potrafi powiedzieć kiedy zwrócą mi kasę i czy w ogóle.

Czy to tylko mój problem czy może ktoś ma podobny???
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Przerabiałem temat podobny do twojego ale to nie rozmowa na forum jak chcesz wiecej informacji to napisz.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

rays pisze:Dla KNMTG : jesteś w błędzie. Okna to nie materiał budowlany, to powinny być dzieła sztuki. Trzeba je poprostu pokochać. Inaczej będziesz tylko mielił towar. Pozdro
...a pieniądze - jakie są ?
arturrex
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: arturrex »

KNMTG wychodząc z Twojego założenia powinnienem zamówic kilka kontenerów okien u chińczyków :?:
Nie sprzedaje okien w systemie Avandgarde.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

arturrex pisze:KNMTG wychodząc z Twojego założenia powinnienem zamówic kilka kontenerów okien u chińczyków :?:

Prawie wszystko jest już produkowane w Chinach :roll:

A bedzie jeszcze więcej :roll: :roll:

To Klient dyktuje warunki zakupu - w 80 - 90 % jest to cena i sami o tym wiecie.

Mam nadzieję, że jednak produkt gotowy jak OKNO nie będzie sprowadzany z Chin ale... kto to wie ?

Okno kiedyś było tak traktowane jak dzieło sztuki - to były czasy kiedy było 300 producentow okien w Polsce. Na dzień dzisiejszy jest ok 5000 i otwierają się nowi.

Pozdrawiam

P.S. ...sprzedawanie dzieł sztuki winno odbywać się w odpowiedniej otoczce a nie w zapyziałym punkcie wielkości duzej łazienki :P
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

...i jeszcze jedno - nauczcie się lepiej parametrów technicznych, możliwości wykonania, statyki, profesjonalnego montażu a przedewszystkim nowoczesnych jego technik. Będziecie wtedy o wiele bardziej wiarygodni dla Klienta - żonglujcie technicznym info a wtedy uda Wam się sprzedać drozsze okucie, szybę 0,7 czy P4 czy profil 5 czy 6 komorowy. 15% prowizji od 800 to wiecej niż od 650 8)

Pitolenie Klientowi w stylu ...ach, jakie te okna są piekne " i takie tam d.... w tym stylu wzbudza uśmiech politowania - moze na wsi zabitej dechami takie teksty działają jeszcze :P

Narra
arturrex
Zaangażowany
Zaangażowany

Jesteś w błędzie. Na wsi zabitej dechami mozna sprzedawać duzo okien bo spotykam jeszcze miejscowości gdzie nie wymieniono jeszcze ani jednego okna, a co masz w mieście w 80-90% juz pozamiatane. Sam zresztą ze wsi pochodzę i nie uważam że z tego powodu mam być gorszy od innych.
Jan36_39
Małomówny
Małomówny

Ten watek chyba dotyczył Ferno, więc prosze o wypowiedzi na temat.
finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Jan36_39 pisze:Ten watek chyba dotyczył Ferno, więc prosze o wypowiedzi na temat.
Jan, a co tu mozna wiecej powiedziec? Czekam na jakis głos rozsądku ze strony Ferno, ale to milczenie zdaje sie potwierdzac pogłoski.

Z resztą.. która z firm "drewnianych" nie miala w ciagu ostatnich 2-3 lat problemów ? Jak pokazywały opracowania Forum Branzowego rentownosc w tej branzy byla znacznie gorsza niż w dobrze prowadzonym PCW.
i klopoty z drewnem (czyli wygórowanymi warunkami cenowymi) - można mieć kasę, a zabraknie źródeł zaopatrzenia, bo sprzedadzą tam, gdzie ktoś płaci wiecej.
arturrex
Zaangażowany
Zaangażowany

Juz tyle razy wypowiadałem sie o ferno, że jak czytam nowe posty na ich temat to sie zastanawiam dlaczego niektórzy są tak łatwowierni. Ferno z tego co wiem to już od roku bardzo cienko przędzie. Ostatnio malowali okna goranowi, produkcja praktycznie nie istnieje, w tej chwili to typowy pośrednik kupił-sprzedał.
PS Poszukuję odbiorców na vekę w dobrej cenie i porzadnej jakości info na maila
ODPOWIEDZ