matplast czy oknoplast??

marcin32
Czytelnik
Czytelnik

matplast czy oknoplast??

Post autor: marcin32 »

drodzy Forumowicze
Mam wielką prośbę: czy możecie mi pomóc w wyborze okien.
Obydwie firmy produkuję okna na tych samych profilach i różnią się tylko okuciami. Podały tą samą cenę za okna do domku jednorodzinnego.
Oknoplast jest firmą większą i ma (tak się wydaje) większe doświadczenie ale późniejszy termin realizacji.
Czy matplast z Nowej Rudy ma dobry serwis?
Którą ofertę wybrać?
Dziękuję za opinie :D
inwestor prywatny

oknoAD

amaru sanok
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: amaru sanok »

Moim zdaniem oknoplast. Dlaczego?: dłuższa gwarancja, okucia MACO (moim zdaniem najlepsze), noi przedewszystkim doświadczenie.
Wiadomo że wszystko zależy jeszcze od tego jak będzie wyglądał montaż ale to już sprawa Przedstawiciela chandlowego.
ale ja sie nie znam
Małomówny
Małomówny

Post autor: ale ja sie nie znam »

Zdecydowanie Matplast z Nowej Rudy - sam mam w domu ich okna /zamontowane w 2000 roku/ i wszystko działa bez żadnych problemów - firma rzetelna kompetentna i solidna - oczywiście nic złego na Oknoplast nie można powiedzieć aczkolwiek...prosiłeś o opinie więc mój głos zdecydowanie na MATPLAST...Pozdrawiam.
adam2411
Małomówny
Małomówny

Post autor: adam2411 »

No mamy dwie dobre firmy.Osobiście jeśli nie ma różnicy wybrałbym oknoplast
ale ja sie nie znam
Małomówny
Małomówny

Post autor: ale ja sie nie znam »

Absolutnie nie mam nic do Oknoplastu ale...jeden lubi chodzić na zakupy do supermarketu inny lepiej się czuje w swoich ulubionych małych sklepikach....ja należę do tej drugiej grupy...pozdrawiam
Gość!
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Gość! »

To zależy co chcesz mieć u siębie w domu. NIby to Veka i to Veka. Jednak Oknoplast ma kilka produktów na wyłączność, a Matplast robi okna tylko z tak zwanych profili ogólnodostępnych. Do tego dochodzą lepsze okucia, zdecydowanie lepsza marka, dobry serwis etc. Poza tym sukces Oknoplstu nie wziął się z nikąd. No ale to zależy czy zwracasz uwagę na takie detale.

marcin32
Czytelnik
Czytelnik

dziękuję za pomoc

Post autor: marcin32 »

Dziękuję wszystkim za przesłane uwagi i opinie.
Pozdrawiam użytkowników Oknoplastu
inwestor prywatny
ODPOWIEDZ