Winkhaus a Aubi

pudels

Winkhaus a Aubi

Post autor: pudels »

Szukam argumentów za i przeciw Winkhaus a Aubi?
Który system jest lepszy?
Czym się różnią itp..?

oknoAD

Gość

Post autor: Gość »

Winkhaus ma profesjonalną obsługę, doradców i informatyków. Żyjącą stronę internetową i własne oprogramowanie dostarczane wytwórcom okien. Firma z określoną strategią i organizacją. Wg mnie najlepiej zarządzana firma okuciowa w Polsce. Nie jest powiązana z VBH i innymi pośrednikami. Prowadzi samodzielnie dystrybucję swoich okuć jak wielu innych akcesoriów okiennych.

Niestety z AUBI nie korzystałem. Podobno połączyli się z Siegenią.

Nie związany z Winkhaus-em.
technolog

winkhaus kontra aubi

Post autor: technolog »

Anonymous pisze:Winkhaus ma profesjonalną obsługę, doradców i informatyków. Żyjącą stronę internetową i własne oprogramowanie dostarczane wytwórcom okien. Firma z określoną strategią i organizacją. Wg mnie najlepiej zarządzana firma okuciowa w Polsce. Nie jest powiązana z VBH i innymi pośrednikami. Prowadzi samodzielnie dystrybucję swoich okuć jak wielu innych akcesoriów okiennych.

Niestety z AUBI nie korzystałem. Podobno połączyli się z Siegenią.

Nie związany z Winkhaus-em.

Miałem doświadczenie i z jedną i z drugą firmą i mogę potwierdzić że Winkhaus bije Aubi pod każdym względem.
P.S. Nie sugeruj się informacjami handlowców AUBI oni sami nie wierzą w to co mówią.
RedYeti

Post autor: RedYeti »

Winkhaus - przede wszystkim doskonała logistyka, bardzo dobra współpraca. Rzadko jakieś braki.
Aubi - problemyz dystrybucją (ASC) nie do końca dopracowany system sprzedaży bezpośrednio z Kluczborka. Za często jaieś braki.
Pit

Aubi

Post autor: Pit »

ASC już umarło śmiercią naturalną. Aubi prowadzi własną sieć sprzedaży. Moje kontakty z tą firmą są OK - na przestrzeni ok. roku.
RedYeti

Tyle tylko że ta sieć sprzedaży Aubi do pięt nie dorasta Winkhausowi, chociaż się uczą.

RedYeti

Zmieniłem zdanie, aubi jest cienkie jak barszczyk w obsłudze klienta...
mirek

Post autor: mirek »

RedYeti pisze:Zmieniłem zdanie, aubi jest cienkie jak barszczyk w obsłudze klienta...
zmieniłeś zdanie jak PIT pochwalił aubi, no no to bardzo ciekawe czemu tak chwalisz winkhausa czyżby pracownik firmy zachwalał produkt.
To prawda sigenia połkneła aubi. pozdrowienia
RedYeti

Zmieniłem zdanie po krótkiej współpracy z Aubi (spójrz sobie na daty postów). Nie powiedziałem natomiast ani słowa na temat winkhausa, który mimo wielu zalet na pewno nie będzie moim nowym dostawca...
mirek

Post autor: mirek »

RedYeti pisze:Winkhaus - przede wszystkim doskonała logistyka, bardzo dobra współpraca. Rzadko jakieś braki.
Aubi - problemyz dystrybucją (ASC) nie do końca dopracowany system sprzedaży bezpośrednio z Kluczborka. Za często jaieś braki.
no tak nic nie powiedziałeś na temat winkhausa, tak mi się tylko zdawało
pozdrowienia
Szaman

Post autor: Szaman »

Witam

Jedynie Siegenia jest godna uwagi reszta no cóż ... powiem więcej takie sobie

Nara
JarekK

Post autor: JarekK »

Sorrki Szaman że się z tobą nie zgodzę, ale chcąc działać nie tylko w Polsce musisz patrzeć trochę inaczej.
Siegenia nie jest niestety okuciem, które jest w każdym kraju UE dobrze kojarzona( ale tym się w Polsce nikt nie przejmuje, bo i po co?? Jak nikt nie myśli co będzie za rok - czytaj 01.05.2004).
RedYeti

Mirku
Na pewno Winkhaus przerasta o naście głów Aubi w temacie obsługi klienta, ale to że tak napisałem nie znaczy że tam pracuję.
Pozdrowienia
blackhorse

Post autor: blackhorse »

RedYeti pisze:Mirku
Na pewno Winkhaus przerasta o naście głów Aubi w temacie obsługi klienta, ale to że tak napisałem nie znaczy że tam pracuję.
Pozdrowienia
Nie pracuję ale biore kasę!
RedYeti

blackhorse pisze:
RedYeti pisze:Mirku
Pozdrowienia
Nie pracuję ale biore kasę!
NIe współpracuję od 1,5 roku z Winkhausem więc niestety ni ma powodu żeby płacili mi kasę.
na ale jezeli tobie płacą to możesz mi odpalić
Gość

Post autor: Gość »

Szaman pisze:Witam

Jedynie Siegenia jest godna uwagi reszta no cóż ... powiem więcej takie sobie

Nara
MASZ RACJĘ JEDYNIE SIEGENIA JEST GODNA UWAGI BO NIE MA TAKIEJ TAKTYKI JAK WINKHAUS TZN DAJE WSZYSTKIM JEDNAKOWE CENY BEZ WZGLĘDU NA WIELKOŚĆ FIRMY
ODPOWIEDZ