system
-
ale ja sie nie znam
- Małomówny

poczytaj sobie wątki o Forisie które były na tym forum, ja sie nie wypowiadam bo znowu Pan z Garbalinskiego bedzie słal maile, dlaczego się źle wypowiadam na temat tak wspaniałej firmy. Generalnie odpowiadając na Twoje pytanie zdecydowanie nie FORIS czy veka nie wiem - uważam, że to kwestia rynku na którym się będziesz poruszał. Pozdrawiam!!!
Moj przedmówca widocznie ma jakieś wstręt do foris-a nie wiem dlaczego ale pewnie uważa sie za znawce rynku pcv. Jednak sa odbiorcy profilu foris na naszym rynkiu prawda? Ja mogę powiedzieć ze producentów veki jest sporo prawie tyle co aluplasta więc czy będzie to dobry wybór? odpowiedz sam !!! (choćby vetrex co zaopatruje dilerów w dobrej cenie itp.)
FORIS!!! jeśli zaczynasz produkcję wyróżnij się spośród tłumu ALUPLASTA i VEKI, oraz natłoku PROFINE. Zobacz dokładnie profil 5 komorowy - wzór bardzo oryginalny i nie podobny do konkurencji.
Weź pod uwagę to co jeszcze oferują w ramach współpracy, być może zaoszczędzą ci dużo czasu i problemów.
Pozdrawiam.
Weź pod uwagę to co jeszcze oferują w ramach współpracy, być może zaoszczędzą ci dużo czasu i problemów.
Pozdrawiam.
-
ale ja sie nie znam
- Małomówny

-
ale ja sie nie znam
- Małomówny

Udzielam się ponieważ jest to forum dyskusyjne - służące z definicji do wymiany poglądów i opini
Gratuluję wyboru dostawcy - jak sam zauważyłeś produkujesz i masz do czynienia z tym "towarzystwem" od niedawna więc...trzymaj się dzielnie Kolego wszystko przed Tobą..."kolorowego zawrotu głowy życzę" pozdrawiam 
-
Stanisław Najda
- Czytelnik

-
Stanisław Najda
- Czytelnik

Re:
Jak wspomniał kolega również gratuluje wyboru dostawcy i współpracy z tymi ludźmiale ja sie nie znam pisze:Udzielam się ponieważ jest to forum dyskusyjne - służące z definicji do wymiany poglądów i opiniGratuluję wyboru dostawcy - jak sam zauważyłeś produkujesz i masz do czynienia z tym "towarzystwem" od niedawna więc...trzymaj się dzielnie Kolego wszystko przed Tobą..."kolorowego zawrotu głowy życzę" pozdrawiam
Wiec życzę jak to napisał kolega kolorowego zawrotu głowy i powodzenia!
-
Bartłomiej Zegadło
- Profesjonalista

- Kontakt:
Re: system
Z jednym się zgodzę. Na rynku trzeba sie wyróżnić. Mieć coś innego niż reszta towarzystwa. Aluplast, Veca, Decco, Gelan; tego wszędzie pełno i producenci na jadnym systemie sami między sobą walczą cenami (niczym innym nie za bardzo mogą, bo produkt nie różni się od siebie - no może okuciem i jakośią wykonania, lecz to klientowi ciężko wytłumaczyć)
O Foris już sporo wiesz. W taniznę bym się nie pchał, bo to z daleka śmierdzi porażką, a przy rozpoczynaniu produkcji warto się uczyć na systemie, który ma zachowane wszystkie parametry techniczne profili. Na gorszych jakościowo materiałach trudno jest dopilnować dobrej jakości i w ogóle trudno ją uzyskać. A to Ty będziesz musiał tłumaczyć się klientom z niedostatecznej jakości produktu (obyś nigdy tego nie doświadczył, tego Ci życzę)
Pomyśl o Wymar. Profile z importu, produkowany w Belgii. Jakość rewelacyjna i obsługa bez zastrzeżeń (wiem co mówię, bo jestem z nimi już ponad 3 lata). Ceny są umiarkowane i co ważna płacisz w PLN, co przy takich wachaniach kursów walut jest plusem (zawsze masz materił w jednakowej cenie i nie musisz zawracać sobie głowy ciągłymi korektami w kalkulacjach i zmianą cen dla klientów - a jak wiadomu ci ostatni nigdy nie będą z tego zadowoleni).
No i okno powinno być dobrze wyposażone. Bez oszczędności, bo to szkodzi Tobie przede wszystkim.
Powpodzenia. B.Z.
O Foris już sporo wiesz. W taniznę bym się nie pchał, bo to z daleka śmierdzi porażką, a przy rozpoczynaniu produkcji warto się uczyć na systemie, który ma zachowane wszystkie parametry techniczne profili. Na gorszych jakościowo materiałach trudno jest dopilnować dobrej jakości i w ogóle trudno ją uzyskać. A to Ty będziesz musiał tłumaczyć się klientom z niedostatecznej jakości produktu (obyś nigdy tego nie doświadczył, tego Ci życzę)
Pomyśl o Wymar. Profile z importu, produkowany w Belgii. Jakość rewelacyjna i obsługa bez zastrzeżeń (wiem co mówię, bo jestem z nimi już ponad 3 lata). Ceny są umiarkowane i co ważna płacisz w PLN, co przy takich wachaniach kursów walut jest plusem (zawsze masz materił w jednakowej cenie i nie musisz zawracać sobie głowy ciągłymi korektami w kalkulacjach i zmianą cen dla klientów - a jak wiadomu ci ostatni nigdy nie będą z tego zadowoleni).
No i okno powinno być dobrze wyposażone. Bez oszczędności, bo to szkodzi Tobie przede wszystkim.
Powpodzenia. B.Z.
Re: system
Co do firmy wymar zgadzam się w 100% miałem styczność z tymi profilami oraz z oknami wyprodukowanymi na tych profilach i stwierdzam ze naprawde jest to kawał dobrej pracy i jakości jednocześnie co do pozostałych firm nie mogę sie wypowiadać ponieważ nie miałem z nimi do czynienia no jedynie jeśli chodzi o parę profili przysłanych do okleinowania przez inne firmy typu baumal czy nexbaum.