OKIENKA BUDVAR

XXX
Czytelnik
Czytelnik

OKIENKA BUDVAR

Post autor: XXX »

Co do Budvaru to szczerze nie polecam. To firma ,która się tak pięknie reklamuje a w rzeczywistości to firma krzak. Nowy dom nowe okna a po 3.5roku powinienem przeprowadzić remont to jest wymienić OKNA. Uszczelki
do wymiany, woda zostaje w środku okna na profilu popękane słupki środkowe i niektóre futryny . Reklamacja nie uwzględniona bo stwierdzono zły montaż przez ekipę montażystów ,która zaznaczam była nadana przez Budvar. To są normalnie kpiny taka firma nie powinna wg. ISTNIEć . To co piszą o plusach i nagrodach i innych pochlepstwach to nie wchodzi w realia
Pozdrawiam wszystkich i uważajcie na niesolidne FIRMY.

oknoAD

lekomin
Fachowiec
Fachowiec
Kontakt:

Post autor: lekomin »

Ten kto oszczędza, płaci dwa razy :-(
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

właściciel jest senatorem także wiesz - chyba nie wygrasz w sądzie 8)
jawaryn :)
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

jeśli masz pisemną informację że zły montaż jest przyczyną twoich nieszczęść to powinieneś egzekwować wymianę okien od montażystów a nie od budwaru
qwert
Czytelnik
Czytelnik

Re: OKIENKA BUDVAR

Post autor: qwert »

XXX pisze:Co do Budvaru to szczerze nie polecam. To firma ,która się tak pięknie reklamuje a w rzeczywistości to firma krzak. Nowy dom nowe okna a po 3.5roku powinienem przeprowadzić remont to jest wymienić OKNA. Uszczelki
do wymiany, woda zostaje w środku okna na profilu popękane słupki środkowe i niektóre futryny . Reklamacja nie uwzględniona bo stwierdzono zły montaż przez ekipę montażystów ,która zaznaczam była nadana przez Budvar. To są normalnie kpiny taka firma nie powinna wg. ISTNIEć . To co piszą o plusach i nagrodach i innych pochlepstwach to nie wchodzi w realia
Co mają uszczelki do złego montżu? Nabijają cię w butelkę. A uszczelki będzie ciężko wymienić bo są ekstrudowane, poza tym baaaaaardzo liche. Wyglądają raczej jak gumka od majtek niż jak uszczelki.
A co do słupka to mają słupek zgrzewany i podobno woda nie cieknie 8)
Poza tym to jest firma, która jak napisze prawdę w swoich reklamach, to znaczy że się pomyliła. Ale może chciałeś okna bezołowiowe :lol:
mtmd
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: mtmd »

...miesza się Wam. Huzia na Juzia. Popękane ramy, uszczelki, woda. Jak ktoś ma pojęcie to wie, że ramy same nie pękają. Budvar - firma krzak. Dobre sobie, hehe. Ciekawe, z której firmy konkurencyjnej są autorzy tych wypowiedzi.

JoGo
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: JoGo »

Taaaaaaa
ewaf
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: ewaf »

podpisuje sie dwoma rekami pod wypowiwdzia na temat okien z budvaru: mam je niecały rok i tez sie zastanawiam co dalej bedzie z tymi uszczelkami i woda w środku. Łudze sie, ze moze po regulacji okno bedzie lepiej przylegac i woda nie bedzie przeciekac. Uszczelki to sparszywiala gumka do majtek. Baaardzo delikatne i ssczerze nie poecam nikomu. Szkoda nerwow. To tak, jak naiwny nie słucha i nie czyta co inni maja do powiedzenia.
PLAST-MAR
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: PLAST-MAR »

WITAM. WIDZE żE BUDVAR TROCHE NAMIESZAł NA RYNKU. KOSI KONKURENCJE I TO SIE NIE PODOBA. TAK JUż JEST. :D
Bira
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: Bira »

Chińczycy też koszą konkurencję.
PLAST-MAR
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: PLAST-MAR »

i wszystko idzie jak woda :lol:
Bira
Zaangażowany
Zaangażowany

Ten uśmieszek Ci zniknie jak zaczniesz wymieniać uszczelki. Coś podobnego przerabiałem na Spectusie. Nie będę uprzedzał wroku Sądu ale toczy się sprawa o uznanie okien z uszczelką wgrzewaną za produkt jednorazowy, a jako taki nie można go stosować bez powiadomienia o tym klienta. A zaczęło się właśnie od chińskich wiertarek do których nie ma części zamiennych.
miroslaw

odp.

Post autor: miroslaw »

Właśnie zwineli w moim mieście dzisiaj punkt...ale to chyba dlatego ze kadencja senatoprów tez sie kończy i wchodza nowi...ciekawe co za firme otowrza ?chyba wszystko po 0,99grosza.
XXX
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: XXX »

Bardzo dobrze powinni wszędzie zwinąć -- tylko uważajcie bo ten sam bubel może być pod inną nazwą pozdrowienia
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: DAREK 13 »

Budvaru nigdy nie lubiłem co nie zmienia faktu że z wymiana uszczelki koekstrudowaniej jest nie wiele większy kłopot niż z wymiana uszczelki wciąganej paluszkami w garażyku Pana Producenta. Natomiast na pewno uszczelka zgrzewana razem z profilem to uszczelka systemowa w odróżnieniu od większości wciąganych - najczęściej produkcji Tureckiej.
W samoistne pekanie ram i słupków nie wierzę, tak samo jak nie wierzę t to że Pan xxx nie potrafi wyegzekwować przywilejów gwarancyjnych, jak również nie wierzę że Pańska aktywność na tym forum przyniesie Panu inne profity po za rozładowaniem napięcia, może trochę złość ukoi - nic materialnego się nie zdarzy.
Qba
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Qba »

Nie polecam nikomu firmy Budvar. Zakupiłem w sierpniu 2007 okna tej firmy (na cały dom łącznie 20 okien-5 komorowe), montaż również przeprowadziła w/w firma. Niestety okna mają więcej wad niż zalet. Uszczelki są beznadziejne woda wlewa się z zewnątrz. Pomino reklamacji nie potrafiono usunąć wady, okno na całej długości nie dość dostatecznie dociska na całej powierzchni. Następna sprawa - w wyniku naprężeń nie wiem nawet jakich 2 szyby pękły tutaj w ramach reklamacji wymieniono mi szyby. Po trzecie występują peknięcia przy ościerznicach. Ekipa montująca nie znała się na rzeczy ponieważ od zewnątrz zastosowała tynk maszynowy MP75, który po miesiącu poodpadał. To, że firma notowana jest na giełdzie nic nie znaczy. Okna są tandetne.
ironka
Czytelnik
Czytelnik

:)

Post autor: ironka »

zgadzam się z opinią "mtmd". Ciekawa jestem jak woda dostaje sie przez słupek, skoro jest on wgrzewany z ramą? A tak na marginesie, to nie pisze się "ościerznica" lecz "ościeżnica". Zapraszam najpierw do słownika ortograficznego. Pozdrowienia dla konkurencji.
dragard1951
Małomówny
Małomówny

Post autor: dragard1951 »

jak woda dostaje sie przez słupek, skoro jest on wgrzewany z ramą
Widział ktoś papier na taki sposób połączenia?
ironka
Czytelnik
Czytelnik

do dragarda1951

dragard1951 pisze:
jak woda dostaje sie przez słupek, skoro jest on wgrzewany z ramą
Widział ktoś papier na taki sposób połączenia?

Hej, widziałam na produkcji jak maszyna akurat zajmowała się zgrzwaniem :) Powiem Ci w nawiasie, że fabryczka całkiem całkiem niezła
Bira
Zaangażowany
Zaangażowany

ironka jako kolega z branży przekaże Tobie i innym "fachowcom" wiedzę o wgrzewanych słupkach ku przestrodze i całkiem za darmo. Słupki wgrzewane to żadna nowość. Metodę tą jako pierwszy stosował " Metal-Plast" w Kaliszu przy produkcji okien z panoramy a wcześnie z poltrokalu w początku lat 90.
Zarzucili tą metodę ponieważ występowały pęknięcia zgrzewów przy słupkach przy większych rozmiarach okien ze względu na niewłaściwy montaż, a w zasadzie nie tyle niewłaściwy co nieostrożny. Tą drogą dostawała się woda do ościeżnicy powodując korozję wzmocnień.

DAREK 13 zbliżają się targi w Poznaniu więc może umówimy się na nich i pokażesz jak to Twoimi sprawnymi paluszkami szybciej wymieniasz uszczelkę koekstrudowaną niż ja wciąganą. Dam Ci nawet fory i możesz zacząć dzień wcześniej. :lol:
Druga rzecz czemu obrażasz przemysł turecki. Skoro są ich wyroby dopuszczone na rynek UE (może nie wiesz, ale nasz kraj od jakiegoś czasu jet jego częścią) to muszą spełniać takie same wymogi jak uszczelki niemieckie czy angielskie.
ironka
Czytelnik
Czytelnik

Hej, Bira. Chciałabym zaznaczyć nieśmiało, że nigdy nie napisałam, że należę do "fachowców". Wg mnie człowiek nie jest doskonały i przez całe życie musi się wiele nauczyc, dlatego dziękuję Tobie za cenną uwagę życząc miłego dnia Tobie i wszystkim forumowiczom.
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Dzięki za zaproszenie do Poznania pozostanę jednak w domu.

Napisałem że kłopot z uszczelka koekstrudowaną jest nie wiele większy, ale jest faktycznie ciężej ja wcisnąć.

Natomiast widzisz dałaś się złapać, często stosuje te metodę, napisałem że uszczelka często jest produkcji tureckiej, stwierdziłem fakt.
Reszta jak u naszego narodowego wieszcza.

"A czuły słuchacz w swej duszy dośpiewa", no i dośpiewał sobie z czym sie zgadzam. Turecka oznacza gorsza, nie mniej jednak tańsza.
Bira
Zaangażowany
Zaangażowany

DAREK 13 odpowiem słowami innego poety" Mądrej głowie dość dwie słowie". Jednak niestety nie rozumiem ostatniego Twojego zdania.

Co do uszczelki to widzę że nie wiesz o czym piszesz. Na tym kończę z Wami tą dyskusję.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Ja mam okna BUDVAR-u na Trocalu bezołowiowym i wszystko jest na najwyższym poziomie - bez problemów.

Myślę, że wielu, którzy się w tym poście wypowiadają niekorzystnie to konkurencja uprawiająca czarną reklamę. Jest to nie etyczne i powiem szczerze, że spora część Klientów też negatywnie reaguje na takie zachowania podczas procesu sprzedaży.

Pozdrawiam

P.S. ...w niedzielę chodzicie do kościoła a od poniedziałku kłamiecie i oszukujecie - fuj, brzydko, nie ładnie.
Awatar użytkownika
RRQ
Ekspert
Ekspert
Kontakt:

Post autor: RRQ »

BUDWAR-nieuczciwa reklama z oknami bez ołowiu.. okna na poziomie średnim montażyći podnajęci, stolarka taka sobie, nazwa zmieniana ze 3 razy niewiedzieć czemu (tzn wiedzieć ale głośno nie mówić), jeżelichodzi o warunki pracy (jak opowiadał znajomy handlowiec) lipa. tylko dlaczego się jeszcze trzyma... A tak na marginesie to jakie ceny teraz mają?
pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: pchelek »

o tym ze okna z uszczelka koekstrudowana to produkt jednorazowy to nawet pisalo w warsiawskiej prasie - chyba im wygarne za te brednie - a uszczelka koekstrudowana schodzi z profila w try miga - a kanal pozostaje bo jest od zawsze i mozna w nie wstawic uszczelki nawet te tureckie - nie widze dla nich przeciwskazan
Awatar użytkownika
RRQ
Ekspert
Ekspert
Kontakt:

a ja mam na dekeniku zendow i to nie od jakiegos gigantycznego producenta. Ale najważniejsze to to że dobrze zrobione. Po wstawieniu żadnego nie regulowałem, nawet balkon na słupku ruchomym nie potrzebował kręcenia by chodzić super (wiadomo w każdym balkonie w pionowym ramiaku oscieżnicy dybel - jak Bozia każe). Przy elewacji czy tynkach wewnątrz nikt nawet nie pisnoł ze cokolwiek jest krzywe.

Morał: "Nie trzeba sie nazywać Budwar żeby robić dobre okna, trzeba mieć do tego odpowiednich ludzi i podejście"
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Moim skromnym zdaniem to ta firma robiła okna niekompletne, gdzieś juz o tym pisałem albo się mnie zdaje.

Pomijam grubość wzmocnień ....:(..jak u wielu innych, ale co istotne w latach 2004 - 2006 (może nadal a może i wcześniej ) stosowała okucie do skrzydeł R bez górnego pływającego narożnika, brak możliwości regulacji w pionie.
Z tego właśnie powodu od pewnej wysokości (nie pamiętam o ilu mm) wszystkie skrzydła stawały się RU. To były (może są ) wytyczne technologiczne - dlaczego tak każdy chyba wie, a żeby było zabawniej śrubka pionowej regulacji w skrzydłach R była na swoim zwykłym miejscu, a co niech sobie montery pokręcą a to w te......u uuu cu. opór no dawaj z powrotem i raz i dwa i .i. .i. i nic sie nie dzieje :):)
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

RRQ pisze:BUDWAR-nieuczciwa reklama z oknami bez ołowiu.. okna na poziomie średnim montażyći podnajęci, stolarka taka sobie, nazwa zmieniana ze 3 razy niewiedzieć czemu (tzn wiedzieć ale głośno nie mówić), jeżelichodzi o warunki pracy (jak opowiadał znajomy handlowiec) lipa. tylko dlaczego się jeszcze trzyma... A tak na marginesie to jakie ceny teraz mają?
Drogo kupują szkło-szyby także nie licz na spektakularne cyfry.
Za to polecam Ci ABM JĘDRASZEK Pabianice.
Kontrolują ceny zakupu i koszta także chyba cyfry jak na VEKĘ mają rewela. Dodatkowo wprowadzają do sprzedaży PASSIVE OKNO z szybą 0,7 na profili VEKA ALPHALINE 90 mm :!: w dobrej cenie.
Telefonik do handlowca: KALAS Piotr 0506 012 151.
On Ci dobrze zrobi :P i będziesz bogaty i szczęśliwy :roll:

Pa
pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

zgrzewy w slupkach zgrzewanych pekaja bo musza - jest niekorzystny rozklad naprezen, szczegolnie zima - slupek sie kurczy i nie moze bo mu usztywnienie nie pozwala - wiec pekaja w pachwinach zgrzewy - podobnie pekaja czsami naroza oscieznic zbyt mocno skotwionych okien.
pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

zostawcie budvar w spokoju - gielda pada a wraz z nia akcje tej firmy - a tak rozowo mialo byc
Awatar użytkownika
RRQ
Ekspert
Ekspert
Kontakt:

KNMTG pisze:
RRQ pisze:BUDWAR-nieuczciwa reklama z oknami bez ołowiu.. okna na poziomie średnim montażyći podnajęci, stolarka taka sobie, nazwa zmieniana ze 3 razy niewiedzieć czemu (tzn wiedzieć ale głośno nie mówić), jeżelichodzi o warunki pracy (jak opowiadał znajomy handlowiec) lipa. tylko dlaczego się jeszcze trzyma... A tak na marginesie to jakie ceny teraz mają?
Drogo kupują szkło-szyby także nie licz na spektakularne cyfry.
Za to polecam Ci ABM JĘDRASZEK Pabianice.
Kontrolują ceny zakupu i koszta także chyba cyfry jak na VEKĘ mają rewela. Dodatkowo wprowadzają do sprzedaży PASSIVE OKNO z szybą 0,7 na profili VEKA ALPHALINE 90 mm :!: w dobrej cenie.
Telefonik do handlowca: KALAS Piotr 0506 012 151.
On Ci dobrze zrobi :P i będziesz bogaty i szczęśliwy :roll:

Pa
hm jeśli chodzi o veke moge podac conajmniej kilka firm lepszych od ABM i niekoniecznie mocno droższych
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

...w czym lepszych ?
Awatar użytkownika
RRQ
Ekspert
Ekspert
Kontakt:

... leszych w oczach delareów którzy podbieraja od różnych producentów a potem dzielą się opinią na temat każdego z nich....
miroslaw

odp.

Post autor: miroslaw »

Trocala zakladałem w Monachium-jezeli to jest to co ma B... to szok...nie okna.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

RRQ pisze:... leszych w oczach delareów którzy podbieraja od różnych producentów a potem dzielą się opinią na temat każdego z nich....
ABM na tę chwilę szkli ok 600 jednostek/ 1 dzień - nie ma w środkowej Polsce na tę chwilę fabryki okien na VECE z takimi wynikami !!!

Oczywiście są więksi - OKNA Rąbień 2000 jednostek/ 1 dzień !!!

ABM zaczyna testy z VEKA ALPHALINE ( 90 mm ) + szyba 0,7 w standardzie. CENA ...shock rynkowy :roll:

Reasumując - obie firmy dlatego mają produkcję bo mają dobre ceny + jakość a one są wypadkową polityki finansowej - tylko CASH i jeszcze raz CASH za okna.
Kredyty to w bankach dają :D

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
RRQ
Ekspert
Ekspert
Kontakt:

KNMTG w jakiej firmie pracujesz bo wyczuwam subiektywność.. :-D
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

RRQ pisze:KNMTG w jakiej firmie pracujesz bo wyczuwam subiektywność.. :-D
jestem kobietą :roll:
Awatar użytkownika
RRQ
Ekspert
Ekspert
Kontakt:

KNMTG pisze:
RRQ pisze:KNMTG w jakiej firmie pracujesz bo wyczuwam subiektywność.. :-D
jestem kobietą :roll:

ok, fajnie, bardzo się ciesze.... ale jak się to ma do odpowiedzi na moje pytanie? :roll:
Awatar użytkownika
RRQ
Ekspert
Ekspert
Kontakt:

Tak wygląda Budvarcentrun na naszej giełdzie.. wszyscy czekają na raport roczny który ma wywindować akcje w górę. Ale to tylko spekulacje wykres pokazuje jak jest..
Załączniki
BUDVARCEN_S1Y.gif
(1.86 KiB) Pobrany 114 razy
pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

nawet najlepszy raport roczny nic nieda.
Na gieldzie male spolki tzw. misie daly ciala kompletnie i nikt ich nie kupi.
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: *** »

BUDVAR haha dobre sobie rotacja wsrod pracownikow ogromna na produkcji oraz w biurze. Jak czlowiek z ulicy bez pojecia o stolarce ma zrobic dobre okna. Ale konkurencja czeka dalej na wykwalifikowanych pracownikow oby tak dalej, pozdrawiam nowych pracownikow firmy BUDVAR. Uczcie sie i uciekajcie za lepszym "jutro" zobaczycie ze nie beda was trzymac.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

*** pisze:BUDVAR haha dobre sobie rotacja wsrod pracownikow ogromna na produkcji oraz w biurze. Jak czlowiek z ulicy bez pojecia o stolarce ma zrobic dobre okna. Ale konkurencja czeka dalej na wykwalifikowanych pracownikow oby tak dalej, pozdrawiam nowych pracownikow firmy BUDVAR. Uczcie sie i uciekajcie za lepszym "jutro" zobaczycie ze nie beda was trzymac.
Rotacja pracowników jest wszędzie - u małego, średniego czy dużego. Wysoka automatyzacja - taśma, powoduje szybkie wdrożenie się nowego do roboty. W dzisiejszych czasach a szczególnie na wiosnę kiedy rusza się budowlanka to normalna sytuacja z brylowaniem ludzi do roboty.
Na pewno w drewnie czy aluminium jest trochę gorzej bowiem robota wymaga myślenia ale w pvc to nie trzeba mieć matury aby okno zrobić.

Robocopów nigdy nie będzie brakować - są wszędzie :roll:

nie martw się o budvar - da sobie radę. Okien do wymiany jest więcej niż masz włosów na glowie :D

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
RRQ
Ekspert
Ekspert
Kontakt:

Czy da sobie rade czas pokaże myśle że tak tylko ta giełda mnie niepokoi...chm wspomnienia wracają Tras.

Zgadza się rotacja jest wszędzie i jeżeli chodzi o pracowników z produkcji zgadzam się że nie jest to tak duży problem jak rotacja pracowników administracyjnych.

pzdr
finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Re: OKIENKA BUDVAR

Post autor: finlandia »

XXX pisze:Co do Budvaru to szczerze nie polecam. To firma ,która się tak pięknie reklamuje a w rzeczywistości to firma krzak. Nowy dom nowe okna a po 3.5roku powinienem przeprowadzić remont to jest wymienić OKNA. Uszczelki
Przebiłem sie przez ten temat, bo jakos ostatnio mialem blizsze spotkanie z tymi oknami (poprzez montazystow). Ale wroce do sedna autora postu.

Oczywiscie nie zgadzam sie z XXX ze to firma krzak. Co obiektywne, to zaznaczam. Ale bycie nawet społką giełdową nie musi byc zaletą.
Monatzysci zawinili (najprawdopodobniej) a winią firmę. No tak, problem powraca często. Producent nie bierze odpowiedzialności za wykonawcw i dealerów. Chyba zgodnie z prawem... ale moze czas cos tu zmienic. Moze założe na to inny post.. ?

Faktem jest, że Budvar, podobie jak kilka innych znaczących firm to spólki stworzone do robienia biznesu. Tyle ze za produkt przyjęli okna. Te firmy nie czują "misji" tworzenia stolarki.. Jest tylko produkt i normy prawne. Nie lubię takich firm..
benjii
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: benjii »

W TAKIM RAZIE NALEŻY ZAMKNĄĆ BUDVAR :wink:
ODPOWIEDZ