vat 2008
vat 2008
Witam. Prosze o odpowiedź na pytanie kiedy i w jakich przypadkach można w 2008 roku stosować obniżony vat na uslugi budowlane tzn np jak przychodzi klient, który buduje dom i chce okna z montażem to jaki jest vat. Czy coś się zmieniło względem 2007 roku

Witam
No i niekoniecznie jest bez zmian.
Jestem laikiem ale otrzymałem informację ze zapis dający posrednikom sprzedaży okien wraz z montażem w bodajże 2004 roku uprawnienia do wystawiania 7%vatu na montaż stolarki okiennej i drzwiowej został nieopatrznie usunięty.
Producenci którzy zostali dopisani później do uprawnionych do stosowania takiej stawki pozostali, a dilerów i pośredników podobno wykreslono.
Więc wg mojej księgowej od 1/01/2008 tylko producenci mogą korzystac z wystawiania 7 % na stolarkę z montażem.
Może jakaś mądra głowa z forum mogłaby to zgłębić????
Pozdrawiam
JB
No i niekoniecznie jest bez zmian.
Jestem laikiem ale otrzymałem informację ze zapis dający posrednikom sprzedaży okien wraz z montażem w bodajże 2004 roku uprawnienia do wystawiania 7%vatu na montaż stolarki okiennej i drzwiowej został nieopatrznie usunięty.
Producenci którzy zostali dopisani później do uprawnionych do stosowania takiej stawki pozostali, a dilerów i pośredników podobno wykreslono.
Więc wg mojej księgowej od 1/01/2008 tylko producenci mogą korzystac z wystawiania 7 % na stolarkę z montażem.
Może jakaś mądra głowa z forum mogłaby to zgłębić????
Pozdrawiam
JB
Bond "otrzymałem informację ze zapis dający posrednikom sprzedaży okien wraz z montażem w bodajże 2004 roku uprawnienia do wystawiania 7%vatu na montaż stolarki okiennej i drzwiowej został nieopatrznie usunięty." Możesz podać z kad zaczęrpnąłeś takie dziwne ustalenia i na jakiej podstawie ?
Może jak masz wątpliwości to pisz na priv.
Może jak masz wątpliwości to pisz na priv.