Obserwuje to forum juz od dluzszego czasu ( nawet cos tam pisalem)
Opisze wam jedna sytuacje.
Bedac na Budmie w 2008 odwiedzilem pare "nowych" firm produkujacych okna drewniane. Z "zachwytem" bylem przyjmowany i obslugiwany.
np. moze przýjdzie pan pozniej albo moze jutro itd. to juz swiadczy o tym ze nie chcecie sprzedawac i nie macie checi na nowych handlarzy.
W paru firmach byli nawet zainteresowani wspolpraca.
Po zlozeniu zapytania ofertowego w dniu 01.02. odpowiedzi dostalem w nastepujacych terminach
Fair Basse juz 06.02. Gratuluje !!
Domex 12.02 skomponowany - wyslany 18.02 po naciskach !!! no i do tego blednie policzony ( zle ilosci, zle klamki okucia itd) nie mam szans na zakup
Swiebodzin 04.02. Gratuluje Oferta ok.!!!
Welet 04.02. Gratuluje Oferta ok !!
Isotra napoczatku chcieli a pozniej doszli do wniosku ze nie oplaca im sie sprzedawac gdzie indziej jak na rynku slowackim ale proponuja mi rolety zaluzje itd. po jaka ch.... ??? ja chce okna !!
Pozbud - do tej pory zwodzi i nie wystawil oferty!!!
Jak widac w duzo glowach zostalo pokomunistyczne myslenie , i nie ma potrzeby handlowania . A dodatkowy handlarz to nowa praca i wysilek.
Budma itp.
Budma itp.
Ostatnio zmieniony pn mar 03, 2008 11:29 am przez Morka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Budma ( i inne duze targi) to nie jest dobre miejsce na robienie interesów dla handlowców. Co innego Prezesi którzy spotykają się przy okazji targów na obiadku w restauracji.
Mówię to na podstawie swoich "pobytów". Regularnie, po obu stronach.
Na Budmie można popatrzec, dotknąć, zamienić dwa słowa a jak się wyczuje "dobry klimat" to można sie umawic dalej.
To nieporozumienie by oczekiwac po targach złotych interesow.. Zycie i handel nie są takie proste.
Mówię to na podstawie swoich "pobytów". Regularnie, po obu stronach.
Na Budmie można popatrzec, dotknąć, zamienić dwa słowa a jak się wyczuje "dobry klimat" to można sie umawic dalej.
To nieporozumienie by oczekiwac po targach złotych interesow.. Zycie i handel nie są takie proste.
A mnie się podobał "modelowy montaż okien w modelowym domu" na tzw.BUDSHOW (dodatku do BUDMY). Pełny "profesjonalizm", a jaka wiedza i sztuka budowlana!!!. Zdjęcia do wglądu dla wszystkich zainteresowanych. Promocja "dobrego" gratis! Że też "profesjonaliści" tego nie zauważyli? No chyba, że tak właśnie się teraz modelowo montuje. Oby nie.
Z konsumenckim pozdrowieniem.
Z konsumenckim pozdrowieniem.