CENY-CENY-CENY

Spahis
Rozgadany
Rozgadany

CENY-CENY-CENY

Post autor: Spahis »

Dostałem 61 za szyba 1,0 .

Piszę bo jak wszyscy wźmiemy się za targowanie u poddostawców to za dwa tygodnie dostanę 59 :P

Obroty mamy małe i wszystkich bolą koszta :D

W poniedziałek przyjeżdża profil i złomiarze - okucia i wzmocnienie - jak mi dobrze pójdzie to zejdę na 300 za O34 - dealery słyszycie :?: :!:
Jak nie zejdą mi z ceny to do WYMIANY na lepszy, tańszy model :twisted:
Konkurencja jest bardzo duża - chinczycy mają super ceny.
Nie podoba się coś to będę napychał kabzę chińskim kapitalistom - nie ma sentymentów.
W sezonie i tak nam dokopią podwyżkami :evil:

piszcie do mnie to wam sprzedam za gotówkę :lol:

oknoAD

A.S.BUDOWNICTWO
Czytelnik
Czytelnik

Re: CENY-CENY-CENY

Post autor: A.S.BUDOWNICTWO »

:arrow: :arrow: BRAWO BARDZO FAJNIE
POZDRAWIAM :mrgreen:
[email protected]
"TECHNOLOGJA W BUDOWNICTWIE"
Awatar użytkownika
RRQ
Ekspert
Ekspert
Kontakt:

Post autor: RRQ »

jakiś rok temu kupowałem cegłę na dom. rozmawiałem z jednym hurtownikiem który długi czas związany był z jednym dostawcą.Kiedy na przełomie roku nastąpił booom wszyscy chcieli kupować a nikt towaru nie miał okazało się że dostawcy sprzedawali.. ale tylko tym lojalnym i to oni zarobili w tamtym okresie najwięcej i mają się dobrze. Więc oceniam twoja strategię .... średnio choć życzę CI żeby się udało tym bardziej ze moje i twoje interesy nie koliduja ze soba - mamy innych klientów.

pzdr
AP!
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Post autor: AP! »

Nie ma sentymentów, zgadza się.. Oby przez Twoja politykę jedna wpadka nie zweryfikowała całej działalności. Powodzenia życzę :)
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

już mam 60 :D :D :D
teraz porządek z profilem i złomem :twisted:

ja im dam "oszukiwać", ja im dam :roll:

Bardzo kiepskie obroty, bardzo kiepskie - wsysycy płacza.
Chcesz zamówienia dawaj cenę.
Nie ma lojalności to nie hurtownia - produkcja połączona z handelkiem to jest to :P
andriu1968
Małomówny
Małomówny

Post autor: andriu1968 »

zacznijmy sprzedawac okna po 5zł. to jest to! ty debilu

Scotch&Soda
Małomówny
Małomówny

Post autor: Scotch&Soda »

Zróbmy wszystko po 4 zł, Jest dużo takich salonów, sam widziałem!
Alleluja i do przodu
benjii
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: benjii »

Wystarczy jeszcze bardziej "rozdmuchać" profil przyoszczedzić na wkręcaniu stali i myślę, że te 4 złote to realna suma. Boże uchowaj przed takim dziadostwem.

pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

Z tego co wiem to najtańszy na tę chwilę jest OKFENS SAINT GOBAIN :roll:
jawaryn :)
Scotch&Soda
Małomówny
Małomówny

Post autor: Scotch&Soda »

Ale czy babcia Gienia o tym wie? Babcia kupi tanie okno, bo dilery to oszusty!!!, chcą skórę zedrzeć!!! Ten trochę uczciwszy bo ma taniej! :D I potem taniocha wychodzi Babci bokiem, ale to pewnie dlatego, że wszystkie okna PCV są do d....!No proszę się przyznać uczciwie panowie dilery, który z was handlując "pseudo oknem" gdzie cena wynika z tego, że oszczędza się na stali , okuciu , stosuje tani profil z odzysku, powiedział to Babci Gieni?.Sami sp........śmy sobie rynek panowie, a teraz wstyd się do tego przyznać.Oj Boże to poszło w takim kierunku, że czas chyba umierać! DILERY BÓJTA SIĘ BABCI GIENI!!! :lol:
Alleluja i do przodu
Szerszel
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: Szerszel »

Scotch&Soda pisze:Ale czy babcia Gienia o tym wie? Babcia kupi tanie okno, bo dilery to oszusty!!!, chcą skórę zedrzeć!!! Ten trochę uczciwszy bo ma taniej! :D I potem taniocha wychodzi Babci bokiem, ale to pewnie dlatego, że wszystkie okna PCV są do d....!No proszę się przyznać uczciwie panowie dilery, który z was handlując "pseudo oknem" gdzie cena wynika z tego, że oszczędza się na stali , okuciu , stosuje tani profil z odzysku, powiedział to Babci Gieni?.Sami sp........śmy sobie rynek panowie, a teraz wstyd się do tego przyznać.Oj Boże to poszło w takim kierunku, że czas chyba umierać! DILERY BÓJTA SIĘ BABCI GIENI!!! :lol:
Ta Twoja babcia jest sama sobie winna , przeżyła tyle lat a głupia jak but - ja takich klientów nie żałuję. Zawsze będą takie babcie będą też dilery polujące na frajerów , wcześniej czy później trafi swój na swego a my zostawnym tych kretynów w spokoju i róbmy swoje. Zrobiłem tak kilka lat temu i nie żałuję
andriu1968
Małomówny
Małomówny

Post autor: andriu1968 »

Panowie tnijmy rynek na łeb i szyje.Duży ponoc może wiecej ale po co? Wole sprzedac mniej i drożej i nie miec babci na sumieniu.Nie ma to jak Gelan z odzysku. Pozdrawiam tych co sprzedaja tandete.
oknohit
Małomówny
Małomówny

Post autor: oknohit »

andriu ci co sprzedają tanio i dużo nie koniecznie muszą sprzedawać
tandetę i są idiotami w handlu tak samo jak cena sprzedaży ważna jest
cena zakupu a do jej negocjacji potrzeba trochę więcej niż duże " wole "
raczej duże systematyczne zakupy dobra sytucja finansowa i czy to ci
się podoba czy nie tylko takie firmy mają szansę przeżycia i rozwoju
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

Długo mnie znowu nie było - kupę forsy znowu zarobiłem :D

Te co drogo sprzedaja to wcale takie dobre to nie jest. Znam wiele przypadki co drogo ludzie pokópywali a później ma reklamacja. To skandal i oszustwo.

Ja jestem tani bo tanio kupuju wszystko co trza do okna. Place świetnie i dilery tez mi placi świetnie.

Ja umie liczyc - robie hurt jak Dobroplast, Okna z Raby, Wetrexy.
Ja mam eldorado i nie obrażajata mnie bo ja ze wsi - swój rozumek mam.

pozdrawiam wszystkich co tanio kupuja i sprzedaja - a te co maja drogo to niech maja i tak trzymaja - nie moga tak byc co wszyscy tanio spylaja.
tak nie robta wy tam w miastach.
pozdrawiam tyvh co jezdza mercami - reszta to biedne ludzie
klajster
Fachowiec
Fachowiec

Post autor: klajster »

za chwile bedzie łoronie pól więc znowu Cie długo nie bedzie a szkoda bo masz takie tanie te łokna .
Awatar użytkownika
RRQ
Ekspert
Ekspert
Kontakt:

Post autor: RRQ »

i tu cytat policjanci używaja skrutu Itc " DOBREJ FIRMY NIE ZBUDUJE SIĘ NA TANICH PRODUKTACH"
przykład "
- atlantic - produkcja chiny cena ...zajebis.. duża

panowie i panie na tanich produktach to można biedronke otworzyć pod warunkeim że sie cieżarna pracownica nie zbuntuje. dobre produkty koszująi to na nich się buduje firme. A ja taką firme znam info na prv

pozdrawiam
marnypopis
Czytelnik
Czytelnik

Re: CENY-CENY-CENY

Post autor: marnypopis »

Spahis pisze:Dostałem 61 za szyba 1,0 .

Piszę bo jak wszyscy wźmiemy się za targowanie u poddostawców to za dwa tygodnie dostanę 59 :P

Obroty mamy małe i wszystkich bolą koszta :D

W poniedziałek przyjeżdża profil i złomiarze - okucia i wzmocnienie - jak mi dobrze pójdzie to zejdę na 300 za O34 - dealery słyszycie :?: :!:
Jak nie zejdą mi z ceny to do WYMIANY na lepszy, tańszy model :twisted:
Konkurencja jest bardzo duża - chinczycy mają super ceny.
Nie podoba się coś to będę napychał kabzę chińskim kapitalistom - nie ma sentymentów.
W sezonie i tak nam dokopią podwyżkami :evil:

piszcie do mnie to wam sprzedam za gotówkę :lol:
Z takim podejściem do rynku życzę powodzenia i szczęścia bo to będzie potrzebne. Cala wielka konkurencja uderza w profile 80mm , 90 mm a tu proszę wyciągamy wszystko z okna bo musi być 300 pln za O34 - Człowieku nie te czasy - zacznij myśleć i sprzedawać wiedzą o produkcie a nie ceną - pozwolę sobie zacytować " Panie Spahis, psie Sabo - nie idźcie tą drogą "

Pozdrawiam i przepraszam za ostre slowa ale naprawdę nie ta droga - trzeba dać podwyżki pracownikom na produkcji o 40 % a to się nie zrobi obniżaniem ceny - ŻYJMY Z GODNOŚCIĄ I ZARABIAJMY GODNIE.
Ostatnio zmieniony wt mar 11, 2008 6:52 pm przez marnypopis, łącznie zmieniany 1 raz.
marnypopis
Czytelnik
Czytelnik

Spahis pisze:Długo mnie znowu nie było - kupę forsy znowu zarobiłem :D

Te co drogo sprzedaja to wcale takie dobre to nie jest. Znam wiele przypadki co drogo ludzie pokópywali a później ma reklamacja. To skandal i oszustwo.

Ja jestem tani bo tanio kupuju wszystko co trza do okna. Place świetnie i dilery tez mi placi świetnie.

Ja umie liczyc - robie hurt jak Dobroplast, Okna z Raby, Wetrexy.
Ja mam eldorado i nie obrażajata mnie bo ja ze wsi - swój rozumek mam.

pozdrawiam wszystkich co tanio kupuja i sprzedaja - a te co maja drogo to niech maja i tak trzymaja - nie moga tak byc co wszyscy tanio spylaja.
tak nie robta wy tam w miastach.
pozdrawiam tyvh co jezdza mercami - reszta to biedne ludzie
ORTOGRAFIA - pała
Bira
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: Bira »

Za tych "ludzią" też piątki byś nie dostał :lol:
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

polowa z tych co tu pisza źle na mnie i innych tanich fabrykanta kupuje od nas okna he,he,he. nawet nie wiedzą kto jest kto. biją dla mnie muchy w sracu jak to na abm ktos napisala jakas lala.

nie rozumieja dlaczego jest taka nagonka na tych co tanio produkuja - to są DOBRE OKNA - takie same jak te drogie.

Ja mam niskie koszta - u mnie ludzie na maszynkach automatikowych pracuja za 5,40 zlotych na godzina. Chcą pracowata, chcom i ja im nie zabraniam. Place gotowka za profil + okucie + szyba = niska cena tez.

Pole mam i ludzi co je obrabiaja tez mam. jestem nie wyksztalcona - wy jestesta . nie umiem dobrze pisata bo mam choroba na dyslektyke. jestem kaleka i mam renta od panstwa.
mam eldorado i mercedesa a wy nie mata.
nie mowcie zle o mnie. ja robie dobre okna powiedziala mi to taki jeden co sie zna
dany
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: dany »

przez takich jak ty co płacą 5.4 na godzinę
to niedziwie się ze ludzie spier....... za granicę
i brakuje ludzi do pracy
kto chce pracować za śmieszne pieniądze

zastanów się
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

dobry ten post - jak KABARET :P

:D uśmiałem się po pachy :D

PODWYŻKI na szkło za chwilę :roll:
marnypopis
Czytelnik
Czytelnik

Bira pisze:Za tych "ludzią" też piątki byś nie dostał :lol:
Upsss - faktycznie nie wygląda to dobrze :oops: - ale na tle calego wątku to i tak wypadam nieźle :D
tege1
Czytelnik
Czytelnik

To po ile można kupić przyzwoite okna ?

Post autor: tege1 »

Witam kabaret panów okniarzy.
Co do tematu to 300,00 za o 34 to przesada ale 400,00 to chyba cena przyzwoita za przyzwoite okno . I bynajmniej nie z Dobroplastu .
Pozdrawiam
tege
Bartłomiej Zegadło
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: Bartłomiej Zegadło »

Spahis .... bierz hinola, do tego GU, do kompletu wygnij sobie wzmocnionko pod zawiasiki z o,5 czrnej, na dokładkę szyby ze wschodu i jazda nabijać klientów w bambuko. Aby się sprzedawało i do przodu.
Za dwa lata twoi klienci zamkną ci produkcję.
Powodzenia.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Zaczyna się okres podwyżek na stal, szkło, okucia itd - także zaraz ceny się unormują i będzie rywalizacja na terminy dostaw.

jednak obawiam się, że będzie to ostatni rok tzw termomodernizacji dla stolarki otworowej. Kolejny segment rynku jaki się otwiera to realizacje dla domów jednorodzinnych. A tu Klient jest bardziej zasobniejszy przez to i portfel zamówień będzie z wyższej półki - okna pasywne, droższe + coraz wyższe ceny nośników energii = 5;6 komór, szyba 0,7, nawietrzaki itp.. To też szansa dla firm dealerskich,które mają bazę intelektualną na wyższym poziomie technicznym ( wyrafinowane sposoby montażu itp..)

Pozdrawiam
miroslaw

odp.

Post autor: miroslaw »

Brednie ...myslałby kto że masz cuda a inni tylko chiny.Niestety rynek jest tak ciekawy że kazdy sprzeda swój towar tak jak chce i to pod nosem najbardziej chwalacego sie wyrobnika,ja sprzedaję tylko na odległośc bo okazyje sie że głęboko w kraju są porzadni wytwórcy a na naszym rynku sami badziewiarze chocby mieli papier od boga że ich nic nie tyka a tak niektórzy myślą...spadachroniarze .pl łączcie się.
AP!
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Re: odp.

Post autor: AP! »

No dobra... tanio tanio - najtańsze o34 o którym słyszeliście Panowie to jakie? Jaka kwota?
budowlaniec
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: budowlaniec »

PANOWIE I PANIE A DLACZEGO DO PORÓWNANI BIERZEMY OKNO o34 A NIE JAKIEŚ INNE... CENA TEJ TYPÓWKI ZAWSZE BYŁA SZTUCZNIE ZANIŻANA...
Pozdrawiam..
adjj
Zaangażowany
Zaangażowany

Re: odp.

Post autor: adjj »

AP! pisze:No dobra... tanio tanio - najtańsze o34 o którym słyszeliście Panowie to jakie? Jaka kwota?
-750,- zł + koszty sądowe + koszty zastępstwa procesowego.

z konsumenckim pozdrowieniem
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

jak tam biznesmeny - mata pieniedze czy nie mata.
ja mam najlepsza cena w tym kraja - 300 dla dilersa
kolejka mam codziennie z rana - tymi zukami i polonezami przyjezdzaja do mnie po ten plastik, hehehehehe
dla mnie nie ma podwyzka - ja placa gotowka za wsysko.
a ztej anglia i irlandia to wracaja juz emigranty bo mowia ze tam to sie tyra a u nas pracuje hehehehe
dalej placa 5,4 za godzina i nie ma problema z niewolnikami
meraś
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: meraś »

jak nie mata problema to gitara a tymczasem idź formować pazłotka po wyrobach wedla i wciskaj je w swoje profile :)

ahooj !
..bałagan i porządek - to tylko liczby...
lukasz1975
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: lukasz1975 »

zawsze bedzie podział na tansze i drozsze ale nie o to chodzi .
Najbardziej smieszy mnie ze cena niekoniecznie zalezy od jakosci wyrobu , i poprostu sa klienci którzy chca kupic drozsze okna i tyle nie patrza na produkt pod katem szeroko rozumianej jakosci tylko wazne zeby miec okna z tej firmy i juz , dlaczego ? bo sasiad ma takie a ja musze miec conajmniej takie jak on albo i lepsze ( czytaj drozsze) .
Przeciez kazdy kto ma troche pojecia o skladnikach ceny okna wie ze w duzej mierze ma tu znaczenie koszt reklamy . przykład oknoplastu (nic do nich nie mam zeby nie było ze sie czepiam) który na reklame wydaje krocie i to musi wliczyc w cene okna , według waszego rozumowania to firma ktora robi dokladnei na tym samym (profil, szyba , okucia ) ale nie wydaje na reklame czyli ma tanszy produkt robi chlam ?
oczywiscie glupota niektorych klientow nei zna granic i wazne ze ich okno zaprojektował jakis wloski stylista i jest to najwazniejsza cecha tego okna ( ostatnia kampania reklamowe mnie rozwalila , juz myslalem ze przerzucili sie na ubrania)
drugi skrajny przykład : DOBROPLAST
jaki jest kazdy kto z nimi wspolpracował wie , ale maja tanio i to jest niepodwazalne . sa najwiekszym producentem w Polsce a dla ludzi z poza branzy nei istnieja , dlaczego ? bo nie wydaja nic na reklame nei zalezy im na firmowych punktach sprzedazy itp.

wiec z ta cena to nei tak dokonca ze jak drogie to produkt z najwyrzszej polki poprostu duze koszty reklamy robia swoje

kazdy kto handluje oknami musi sobie odpowiedziec do jakiego klienta chce trafic , wiadomo ze drogich okien nei bedziemy sprzedawac w budce przy drodze tylko musimy miec ladny salon ( i to tez robi koszty)

moim zdaniem cena w duzej mierze wynika z polityki marketingowej firmy producenta i tyle a nie tylko z jakosci wyrobu
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

jo mom okno tanio i dobro - kłalite najwyższa.
mojo reklamo to nisko ceno - moja dilera zadowolona-kupuja i placi od raza.
klienty tyz zadowolono bo chwalo mnie
kupuje u mnie wszystkie ludzie - madre i glupie, ladne i bzydka, profesory i chamy

jo mom tako polityko na firma - sprawdzo sie juz tyle czasa i jest fajno
mam merca noje i nowa dziołcha - stara ja pogonil bo leniwo bylo i grubo
meraś
Profesjonalista
Profesjonalista

no i gra gitara i kolumny trzeszczą:)

tak trzymaj.

w wolnej chwili sieknij jakies koreczki z ojczystego. i kup obecnej jakies herbatki odchudzające bo przy takim "Panie" to wiadomo jedzie się na grubo ;)
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

jo mom już szklo po 58 - he,he,he
KAT
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: KAT »

Nie mogę zrozumieć, Saphis sobie jaja robi czy jest niespełna rozumu. Jak myślicie
Kaktus
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Kaktus »

Cały ten temat to zwykła podpucha zrobiona przez jakiegoś znudzonego dzieciaka. Porównajcie styl 1 postu z następnymi. To forum schodzi na psy, zostało opanowane przez mało rozgarniętych dowcipnisiów.
No chyba, ze ma to być jakaś forma ironii dotycząca pseudobiznesmenów z oknem O34 za 300 zł. Jeżeli tak to gratuluje pomysłu.
Bartłomiej Zegadło
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Pierdoły. Szyby po 58 i O34 za 300. Kpiny i podpuchy, a rynek i tak swoje.
Zejdźmy na ziemię z tymi cenami. Już Aluplast i Gelan dają wysoko. Jak ktoś chce się ratować tanimi zakupami to chyba tylko Chinole i Avangarda zostały na rynku z jakimiś chorymi cenami. Każdy mądry kupuje za rozsądne pieniądze i za takie też sprzedaje.
meraś
Profesjonalista
Profesjonalista

ja wiem jedno te wszytskie wątki cenach / O34 za 300pln / obniżkach piszą jebnię.i dilerzy :)
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

jo dumał że najtanszy na rynoku okien.
maja jeszcze taniej.
Bartłomiej Zegadło
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Majo, majo i nidługo darmo bedo dawać. Trza tylko poczekoć.
klajster
Fachowiec
Fachowiec

o cenach można sobie biadolić po sezonie , a w trakcie sezon liczy sie dobra opinia ,marka i termin . Do usłyszenia w lutym , pozdrawiam :D
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

jak tam - bijeta muchy w sracu z braku kasy - ha,ha,ha
nie idzie okno co ?
a mnie idzie he,he,he

kupujta dalej drogo to nie zarobita tyle ile moje dilera zarabiaja he,he,he
ja mam tanie i dobre plastyki a wy mata dobre i drogie plastyki

he,he,he
klajster
Fachowiec
Fachowiec

spahis wez se w leasing pole truskawków i pisz te swoje brednie na forum truskawkowym .piszesz w kółko to samo już mi się lcd pomarszczyło od tych twoich wypocin
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

to jo wom daje najnowsza mesycz z moja firma a wy krytyka

truskawy to kulowa biznesa

świnia to jest forsa - juz mom prawie 300 sztuk, inwestuja w druga noga

he,he,he
Bartłomiej Zegadło
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Oj Spahis, litości !!!!!!!!!
Niech to wreszcie ktoś skończy, bo płakać się chce z powodu tej durnej dyskusji.
ODPOWIEDZ