RRQ pisze:KNMTG pisze:i jeszcze chciałem dodać, że sami gną sobie łuki - ceny najniższe w Polsce, jak by nie liczył i terminy najszybsze:D
Z ABM-em współpraca przynosi o 30% większe zyski niż z innymi

to chyba jak w reklamie layon-a (9 na 10 wypadków zdaża sie w domu*)
* nie poparte żadnymi badaniami
qwa jaka bzdura.... dobrze ze po podejściu pana Papisa ta firma jeszcze na nogach stoi. Przyszedł jakiś żółtodziób i chce rozdawać karty, okna cenowa rewelacja tylko 5 k to tylko w ościeznicy a w skrzydle cały czas 4, Murańka ich wykiwał i wymazał logo z kasku a ty mi mówisz tu o liderze i o 30% zyskach dla dealera??. Stary na Vece to jeszcze jest Witraż, Wertex, Dako i mają się dobrze. Wiec nie pisz takich bzdur. A okno pasywne to pograniczy rynkowe jak sprzeda się tego 5% z obrotu uznam to za wielki cud.
z ABM nie ubił bym muchy w kiblu nie mówiąc już o kupowaniu od niech okien
I nie piekl się mówie z góry za tego posta bo już nie moge tych bzdur czytać.
pzdr
O`k nie gniewam się - każdy ma prawo do swojego zdania.
Chciałem Ci zwrócić uwagę co do przegród pasywnych, a mianowicie to z pewnością zauważasz, że tzw termomodernizacje kończą się przynajmniej w dużych miastach i mam na mysli blokowiska. Zostało tak na oko 20%-30%. Zostają tzw domki gdzie wydaje mi się, że koszta ogrzewania gazem są dużo wyższe. Myślę, że odpowiednie info dla Klienta powinno zaszczepić w nim myśl do zakupu pasywnego okna. Polecam bo mylisz się co do udziału tych 5% w sprzedaży tego typu pasywnych przeszkleń. Przykładem jest tu np firma JEZIERSKI, która okien z szybą 0,7 sprzedaje w wysokości prawie 40% - dane za 2007 rok. I uwierz mi, że jest to większa firma niż ABM JĘDRASZEK.
Co do ABM -u to uważam, że Twój osąd jest nie sprawiedliwy co do sytuacji na dzien dzisiejszy. To bardzo wiarygodny Klient dla poddostawców

To bardzo duży postęp w stosunku do okresu sprzed 4 lat

Dodatkowo chcę zwrócić Ci uwagę, że ktoś od ABM kupuje okna a tzn., że odbiorcy odpowiada Dostawca.
Nie demonizował bym Pana Papisa - był - zrobił swoje - odszedł a ABM dalej istnieje i rozwija się - inwestuje

.
Co do nowych twarzy na rynku - no cóż jak sam wiesz z ludźmi a szczególnie z fachowcami jest problem, problem i to coraz większy ( Kanada na wiosnę znosi wizy dla Polaków ...Anglia i Irlandia się przemieszczą a na ich miejsce przyjadą nowi znad Wisły).
Reasumując to w takiej sytuacji trzeba szkolić nowy narybek. Ale jak sam wiesz to nie jest to taki szybki proces - szczególnie z nowymi generacjami
Dajmy szansę - dla Pana Jędraszka liczą się WYNIKI. Nie ma wyników na bruk
Pozdrawiam i więcej optymizmu - nadchodzi sezon i musisz mieć dostawcę z gwarantowanym terminem realizacji przez cały rok max 10 dni. To jest też powód dzięki któremu SPRZEDAWCY ABM JĘDRASZEK zarabiają 0 30% więcej od Ciebie. Mają więcej pieniędzy - nie bądź frajer i kupuj w ABM-ie