Lojalka handlowca!

krzysiek30
Czytelnik
Czytelnik

Lojalka handlowca!

Post autor: krzysiek30 »

Witajcie drodzy forumowicze.
Mam w sumie, tylko jedno pytanko do Was.Jestem niewielkim producentem okien PCV z kujawsko-pomorskiego i mam problem z moim byłym handlowcem. Ów człowiek po przepracowaniu w mojej firmie okresu 2 lat, odszedł do konkurencji i w chwili obecnej sami wiecie co robi.... Sprzedał się jak dziwka przy drodze.Powiedzcie jaką umowę trzeba spisać z handlowcem aby uniknąć na przyszłość takich kłopotliwych sytuacji. Ostrzegam Was i proszę o pomoc. Pozdrawiam

oknoAD

miroslaw

odp.

Post autor: miroslaw »

Jaki alfons taka dz...nie szanuje sie to sie ma,ja takie przypadki przerabiałem,walilem na konto firmy po 17-20 zamowien dziennie jedzac szczypiorek na klatkach bo nie bylo czasu na wyjście.Efekt jest taki ze gosc ma kasy i firme sławna a ja musiałem rozwijac swoja i pracowac od nowa na siebie.Dlatego pamietajcie -nigdy nie rozsławiajcie firmy tylko promujcie siebie nazwiskiem a klient wróci do was chocby miał przepłacić.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

Handlowiec zmienił pracodawcę bo miał do tego PRAWO. Pewnie dostał lepszą PENSJĘ i pewnie większy KOMFORT pracy jest w jego nowej firmie.

To Twój problem KRZYSIEK 30, że nie potrafiłeś utrzymać u siebie w firmie tak strategicznej persony jaką jest handlowiec.
Znane są przypadki nawet bankructw firm z powodu odejścia strategicznych pracowników działu handlowego czy technicznego.

Zaskoczony jestem Twoim brakiem przewidywania konsekwencji pewnych sytuacji.

Pozdrawiam
jawaryn :)
adjj
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: adjj »

Krzysiek nie pytaj na forum, tylko w kancelarii prawniczej. Oszcżędni tracą
zazwyczaj 2x vide Ty. To się nazywa "zakaz konkurencji", ale to kosztuje.
Chyba, że handlowiec podobny do szefa. Podpisze choć nie wie. Tyle masz u mnie w prezencie.
Z konsumenckim pozdrowieniem
Dobreokno
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Dobreokno »

Mozna zabrać handlowcowi paszport , albo zagrozic jego rodzinie :) tragedia... ze tez jeszcze sa tacy pracodawcy ...
Spokojnego dnia.
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: DAREK 13 »

Napisz więcej o warunkach pracy, zakresie obowiązków, wynagrodzeniu owego człowieka a napiszę na podstawie własnych doświadczeń co mnie zatrzymuje w firmie w której pracuję.
Jeśli zadasz sobie trud porozmawiania z ludźmi o tym co ich zatrzymuje w firmie dla której pracują, być może zauważysz co jeszcze możesz poprawić by ludzie chcieli z Tobą pracować.

Awatar użytkownika
RRQ
Ekspert
Ekspert
Kontakt:

Post autor: RRQ »

buuuuaaaaaaaaccccchhhhhhhhaaaa

to ty dziwka jesteś prostaku jeden

CHCIAŁEŚ WYDYMAĆ HANDLOWCA???? TO TERAZ HANDLOWIEC WYDYMA CIEBIE!!!!

ludzie nie ma lojalek a jak są to się płaci za nie podjęcie pracy u konkurencji.

Jak chcesz mojej rady to zaproś jakiegoś handlowca z konkurencji i powiedz mu swoje warunki daje głowę że się uśmiechnie i wyjdzie.
ODPOWIEDZ