Ile zarabiamy na rękę.
Ile zarabiamy na rękę.
Chodzi o stanowisko samodzielnego handlowca.
Mam pytanie o pensje, na rękę.
Ja zarabiam miesięcznie ok 5200 (woj. mazowieckie)
Sprzedaję miesięcznie za ok 100 tys. netto (bez VAT)
Okna i drzwi drewniane
Mam pytanie o pensje, na rękę.
Ja zarabiam miesięcznie ok 5200 (woj. mazowieckie)
Sprzedaję miesięcznie za ok 100 tys. netto (bez VAT)
Okna i drzwi drewniane
...to zależy kto jak liczy i jak podchodzi do tematu. Od jakiegoś czasu wybieram 10 % na PCV, ale że wysokie ceny i długie terminy - daję radę sprzedać tylko za ok. 60-80 tys. ..., do tego na "złomie" tylko 1% z obrotu 200 tys.... . Nie "płac z ę" co prawda za paliwo+mobile - ale za to "hapię" po tych naszych dziurawych drogach (pełnych samobójców i chciwych gliniarzy) - po 7-8 tys. kmów w północnej Polsce.
ps: jednak mimo "ciężkiej roboty" żadną "ciepłą" posadką na etacie PH czy DT czy tam inne tam RKS / ASM, ani tym bardziej PM - nie jestem zainteresowany !
ps: jednak mimo "ciężkiej roboty" żadną "ciepłą" posadką na etacie PH czy DT czy tam inne tam RKS / ASM, ani tym bardziej PM - nie jestem zainteresowany !
... kto pyta - nie błądzi ...
Ile zarabiamy?
Witam.
Pracuję na produkcji, jednak wiem że koledzy z biur handlowych nie zarabiają więcej niż 3000 na rękę. Jeśli mogę, jedno pytanie: ile zarabiają kierownicy zmianowi (produkcja okien i drzwi drewnianych), dodam że firma w której pracuję zatrudnia ok. 250 osób.
Pracuję na produkcji, jednak wiem że koledzy z biur handlowych nie zarabiają więcej niż 3000 na rękę. Jeśli mogę, jedno pytanie: ile zarabiają kierownicy zmianowi (produkcja okien i drzwi drewnianych), dodam że firma w której pracuję zatrudnia ok. 250 osób.
Prezes pewnej spółki telekomunikacyjnej zarabia 250.000 PLN. Jego Dyrektor 80.000 PLN. I tak co miesiąc na pełnym etacie +ZUS
Pewien Handlowiec w dużej firmie produkującej okna zarabia od 8.000 do 12.000 na rękę !!! Jego sprzedaż kontroluje ok 60% produkcji.
1% prowizji to uczciwa i sprawiedliwa cena za rzetelną pracę - zresztą zamysł prowizji jest jasny i przejrzysty. Dzięki temu pracownika nie trzeba kontrolować - sam się napędza i kontroluje a wyniki ...
Jak nie masz tyle to zmień pracodawcę - każdy normalny biznesmen z chęcią przyjmie obroty Twojej sieci sprzedaży
Powodzenia i śmierć frajerom
Pewien Handlowiec w dużej firmie produkującej okna zarabia od 8.000 do 12.000 na rękę !!! Jego sprzedaż kontroluje ok 60% produkcji.
1% prowizji to uczciwa i sprawiedliwa cena za rzetelną pracę - zresztą zamysł prowizji jest jasny i przejrzysty. Dzięki temu pracownika nie trzeba kontrolować - sam się napędza i kontroluje a wyniki ...
Jak nie masz tyle to zmień pracodawcę - każdy normalny biznesmen z chęcią przyjmie obroty Twojej sieci sprzedaży
Powodzenia i śmierć frajerom
jawaryn 
-
agnieszkaokna
- Czytelnik

stawka godzinowa ???
Mój chłopak jest sprzedawcą w salonie , za obrót 200 000 netto dostaje stawkę godzinową za pracę (8 zł do ręki) i 1% prowizji - to nie pomyłka 0,07%. Oprócz tego jeszcze inne obowiązki (fakturowanie, negocjacje cen z dostawcami itp...)
Za pracę 10godzin dziennie 1760 zl netto + 200 zł premii
Mówię mu że to śmiech na sali, bo skubaniec umie sprzedawać, wiem coś o tym bo 200 000 netto na pcv to nie takie proste
Napiszcie na: [email protected], jeżeli ktoś ma inną propozycję w Łodzi
Cały dzień chłopa niema w domu
, a przynosi grosze!!!!
Pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Za pracę 10godzin dziennie 1760 zl netto + 200 zł premii
Mówię mu że to śmiech na sali, bo skubaniec umie sprzedawać, wiem coś o tym bo 200 000 netto na pcv to nie takie proste
Napiszcie na: [email protected], jeżeli ktoś ma inną propozycję w Łodzi
Cały dzień chłopa niema w domu
Pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
budowlaniec
- Czytelnik

Panowie i Panie ja pracuje na Podkarpaciu....
Sprzedaje okien i drzwi na około 35.000zł miesięcznie i zarabiam 1500 zł na rękę...a pracuje po 9 - 10 dziennie bo konkurencja duża a ceny z dnia na dzień u konkurencji idą na dół...
Co wy na to.....
Sprzedaje okien i drzwi na około 35.000zł miesięcznie i zarabiam 1500 zł na rękę...a pracuje po 9 - 10 dziennie bo konkurencja duża a ceny z dnia na dzień u konkurencji idą na dół...
Co wy na to.....
Ostatnio zmieniony pn kwie 21, 2008 9:45 am przez budowlaniec, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam..
-
budowlaniec
- Czytelnik

znam handlowca w całkiem sporej firmie okiennej
ma 1800 netto podstawy + 2% od sprzedaży
o aucie i telefonie pisac chyba nie musze
jakie robi obroty nie wiem ale moge zapytac
znam też sprzedawców w salonach okiennych
zarabiaja srednio 1200-1500 netto + 5% od sprzedaży
miesięcznie na rękę wychodzi im 4-5tys
ma 1800 netto podstawy + 2% od sprzedaży
o aucie i telefonie pisac chyba nie musze
jakie robi obroty nie wiem ale moge zapytac
znam też sprzedawców w salonach okiennych
zarabiaja srednio 1200-1500 netto + 5% od sprzedaży
miesięcznie na rękę wychodzi im 4-5tys
No właśnie piszecie o zarobkach a jakie obowiązki . W biurze handlowym siedząc 8 godzin potem srednio 3 godziny pomiarów jakiieś drobne regulacje, własny samochód własna działalność .w sumie ponad 10 godzin dziennie nie można porównywać do słodkiej blondynki która siedzi w biurze dobrze kreci tyłkiem i chce zarobić 3 tysićce na rekę.
Ja wiem ze jak sie spręże to zarobie ale musze przekroczyć 120000 netto z jednego punktu w miesiącu same okna i parapety mam prowizje(co by było gdybym miał z calej sprzedaży razem z montażem średnio 30% wiecej)
Pracuje już w branży 10 lat wyrobiłem sobie rynek i nie narzekam, ale sam sobie wszystkiego pilnuje
A i nie można porównywać handlowca producenta i handlowca dealera, ja odpowiadam przed klientem ostatecznym dla którego to jest jedno jedyne okno , a nie jak dla przedstawiciela handlowego jedno z wielu.
Ja wiem ze jak sie spręże to zarobie ale musze przekroczyć 120000 netto z jednego punktu w miesiącu same okna i parapety mam prowizje(co by było gdybym miał z calej sprzedaży razem z montażem średnio 30% wiecej)
Pracuje już w branży 10 lat wyrobiłem sobie rynek i nie narzekam, ale sam sobie wszystkiego pilnuje
A i nie można porównywać handlowca producenta i handlowca dealera, ja odpowiadam przed klientem ostatecznym dla którego to jest jedno jedyne okno , a nie jak dla przedstawiciela handlowego jedno z wielu.
Ludzie a kto wam broni sprzedawać z 50% marżą sami siebie wyzywacie od idiotów a wydaje mi się że to właśnie wy zaniżacie te ceny
równie idiotyczne jest wyliczanie pensji przez pm007 5 tys na rękę z
50 tyś zł obrotu taki pracownik kosztuje pracodawcę ponad 8 tyś jeszcze
pensja kierowcy z 3 tyś właściciel też powinien chapnąć z 1200 złociszy
no to panowie tu marża grubo przekroczy 100% brać przykład i do
przodu jak widać nie wszyscy w branży to idioci
nie tak kolego...oknohit pisze:Ludzie a kto wam broni sprzedawać z 50% marżą sami siebie wyzywacie od idiotów a wydaje mi się że to właśnie wy zaniżacie te ceny
handlowcy maja wlasna działalność i piszą faktury
zagwarantoane maja 1200 zl + vat
do tego dochodzi prowizja 5%
ale płacą sobie sami zus i podatek
tak więc żeby zarobić 5tys na ręke trzeba sprzedać okien za ponad 100tys w miesiącu
odejście
Koledzy. Na stolarce okiennej można zarobić kupę szmalu. Zarobi je handlowiec jak i właściciel ale dwie strony muszą chcieć doceniać sie i dawać.
Ja niedawno zrezygnowałem z pracy z jednej z większych firm w polsce. Powodem było zawalenie terminów przez firmę jak i brak dotrzymania danego słowa co do procentu. były to dwie inwestycje na ponad 2 000 000. zł
stolarka drewniana. Procent był umówiony 1% z inwestycji ale kiedy daje 20 % na stolarkę jeśli dam mniej szef miał podzielić się ze mną pozostałą różnicą 50-50, jednym słowem klient otrzymał 10% na całe zlecenie a ja oczywiście 1 %, a co na moje przypomnienie o reszcie uśmiech ... i to mi wystarczyło. Pierwsze pieniądze były to zaliczki na partie okiem więc otrzymałem 1% ale w następnych transzach coś sę zmieniło szef postanowił mi coś więcej dać i dodatkowo 1% dostałem i raz tylko zostało mi to wypłacone bo odszedłem. 4 lata pracy kontakty i odszedłem ale tak naprawdę to nie wiem czy się to opłacało mojemu byłemu szefowi. Kontakty i wielu odbiorców która ze mną idzie...... Pozdrowienia dla mego byłego szefa
Ja niedawno zrezygnowałem z pracy z jednej z większych firm w polsce. Powodem było zawalenie terminów przez firmę jak i brak dotrzymania danego słowa co do procentu. były to dwie inwestycje na ponad 2 000 000. zł
stolarka drewniana. Procent był umówiony 1% z inwestycji ale kiedy daje 20 % na stolarkę jeśli dam mniej szef miał podzielić się ze mną pozostałą różnicą 50-50, jednym słowem klient otrzymał 10% na całe zlecenie a ja oczywiście 1 %, a co na moje przypomnienie o reszcie uśmiech ... i to mi wystarczyło. Pierwsze pieniądze były to zaliczki na partie okiem więc otrzymałem 1% ale w następnych transzach coś sę zmieniło szef postanowił mi coś więcej dać i dodatkowo 1% dostałem i raz tylko zostało mi to wypłacone bo odszedłem. 4 lata pracy kontakty i odszedłem ale tak naprawdę to nie wiem czy się to opłacało mojemu byłemu szefowi. Kontakty i wielu odbiorców która ze mną idzie...... Pozdrowienia dla mego byłego szefa