Okucia ze zlotowa ?

kleszczpiotr
Czytelnik
Czytelnik

Okucia ze zlotowa ?

Post autor: kleszczpiotr »

mam pytanie c osadzicie o okuciach "romb" ze złotowa na jakich okuciach najlepiej robic okna? zeby byly w maire ok i nie bylo duzo reklamacji myslalem tez o okuciach mako

oknoAD

klajster
Fachowiec
Fachowiec

Post autor: klajster »

romb nazywa się teraz caro i są ok. mają dużo nowinek, widać że równają do najlepszych, tylko czekać aż uczeń przerośnie mistrza. Pozdrawiam
pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: pchelek »

potwierdzam. Zlotow jak zloto zwyzkuje
ONYX2
Rozgadany
Rozgadany

ROMB

Post autor: ONYX2 »

Każdy ma swoje doświadczenie z różnymi okuciami ale fakt zgadzam się z Tanatosem i Klajsterem, dzieje się u nich. Dużo nowinek porównując w jaki sposób rozwijali się do tej pory, i co ważne te nowinki nie są w jakich wysokich dopłatach w porównaniu do konkurencji, normalne ceny.
To że pracują tam ludzie którzy tworzyli ROMB'a od początku to plus, doświadczeni i łatwo się z nimi dogadać, i reagują na nietypowe potrzeby własnych klientów z bardzo nietypowymi rozwiązaniami.
W końcu jako producenci mający konstruktorów i bogate zaplecze, laboratorium itp. niezostawiają klienta samego sobie.
Biorąc pod uwagę poprzednie lata współpraca z nimi jest coraz lepsza byle tak dalej i doprzodu :P
Co do ceny to spadający kurs euro niepomaga im, ale niestety inne okucia podnoszą ceny bo to też nie jest im na ręke.
Jeżeli chcesz współpracować z MACO to ok. ale już kiedyś wypowiadałem sie o nich i o fakturach które wystawiają (no cóż jakoś trzeba sobie nadrobić niskie euro :?: )
Napewno znajdzie sie trochę minusów ale dobrych stron możn ajeszcze długo wymieniać.
Każdy ma swojego faworyta.
Cześć
No to co Heyah i do przodu ;)
adam2411
Małomówny
Małomówny

Post autor: adam2411 »

Nie wiem jak kolega może poruszać w dyskusji o okuciach, fakturowanie
przecież jest kurs i cena, mnie tam Maco nigdy nie naciągneło.
Bartłomiej Zegadło
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: Bartłomiej Zegadło »

Podzielam w 100% opinię większości. Pracuję z nmi od października 2005 r. i jest coraz lepiej. Co chwila jakieś nowe rozwiązanie lub udoskonalenie starego. Ostatnia zmiana to ciekawe rozwiązanie blokady zasuwnicy z podnośnikiem skrzydła. Jakość też cały czas w górę. Myślę, że to się nie zmieni. Obsługa też bardzo dobra.
Polecam.

Pozdro wszyskim.

ONYX2
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: ONYX2 »

adam2411 pisze:Nie wiem jak kolega może poruszać w dyskusji o okuciach, fakturowanie
Skoro nikt mi niezabrania to mogę.
Ale niechodzi tutaj o to żeby się kłucić :? prawda?
wiesz okucie to też współpraca i jakieś zaufanie, jakoś do handlowców z MACO mam mniej zaufania, ale inni mogą miec inaczej.
Kurs euro oczywiście kolego jest ale nie u nich na fakturach, jeżeli masz czas przeliczać z kalkulatorkiem w ręku każdą pozycję i porównywać czy taką samą masz wstawioną w programie wyceny stolarki to ok, ja niemam na to czasu. :D
No to co Heyah i do przodu ;)
adam2411
Małomówny
Małomówny

Post autor: adam2411 »

ONYX2 pisze:
adam2411 pisze:Nie wiem jak kolega może poruszać w dyskusji o okuciach, fakturowanie
Skoro nikt mi niezabrania to mogę.
Ale niechodzi tutaj o to żeby się kłucić :? prawda?
wiesz okucie to też współpraca i jakieś zaufanie, jakoś do handlowców z MACO mam mniej zaufania, ale inni mogą miec inaczej.
Kurs euro oczywiście kolego jest ale nie u nich na fakturach, jeżeli masz czas przeliczać z kalkulatorkiem w ręku każdą pozycję i porównywać czy taką samą masz wstawioną w programie wyceny stolarki to ok, ja niemam na to czasu. :D

W sumie to kolega ma rację .
CO do handlowców, to w tej profesji ciężko znależć kogoś w pełni zaufanego, tak to juz z nimi jest.
kalkulatora to ja nie mam ale zrobiona mam listę w exel- u.
Do siebie nie mam zaufania a co do innych.
strauss
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: strauss »

Może i mercedes wśród okuć to nie jest,bo np. Roto pracuje bardziej płynnie( nie spotkałem zjawiska tzw."strzelającej " zasuwnicy) ale ma za to większy zakres regulacji. Jeśli ktoś nie robi typówki tylko pod zamówienia, lub jego zgrzewarka miewa lekkie "odskoki" na wymiarach, to śmiało można polecić Złotów( przynajmniej montażyści nie plują jadem że muszą przeszkliwać skrzydła bo regulacji zabrakło). Z terminami jest ok, technik do kontaktów z klientami spoko człowiek( nie tak jak przedstawiciel pewnej konkurencyjnej firmy- blady i dumny ciągle daje do zrozumienia jaką wielką łaskę robi że raczył się zniżyć do poziomu plebsu i złożyć wizytę)
meraś
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: meraś »

heheh...no ja to sie nie wypowiem za dobrze bo był u mnie taki jeden ze złotowa i dał w cenie winkhausa więc spory minus dla ciebie kolego :)
..bałagan i porządek - to tylko liczby...
Gucio
Małomówny
Małomówny

Post autor: Gucio »

ZŁOTÓW LEPSZY OD ROTO
Bartłomiej Zegadło
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: Bartłomiej Zegadło »

Pewnie, że lepszy od Roto.
Antywłama mam z dopłatą tylko do zaczepów - to jest tylko kilka złotych na okno dwuskrzydłowe. teraz w standardzie daję podnośnik skrzydła i blokadę zasuwnicy - też niedrogo.
A zasuwnice nie strzelają. Dokładność wymiarowa bez zastrzeżeń.

Pozdro.
ODPOWIEDZ