Aluplast, sezon - problemy !!!
-
Producent
Aluplast, sezon - problemy !!!
Jestem producentem (śląskie) stolarki okiennej na systemie "aluplast". W tym roku miałem ogromne problemy z dostawami profilu w sezonie. Mówiac szczerze, poniosłem w związku z tym duże straty, których chciałbym uniknąć w 2003 roku. Z racji tego że produkcje z tego systemu rozpocząłem w 2000 roku, nie wiem czy problem pojawia sie cyklicznie wraz z nastaniem sezonu na sprzedaż, czy był to odosobniony przypadek. Nadmnienię że w sezonie produkuję ok. 50-60 okien dziennie i należe do dobrych płatników. Nie mogę powiedzieć abym był niezadowolony z samego systemu, ale co do terminowości realizacji zamówień mam spore zastrzeżenia, natomiast w profilach okleinowanych, to już jest tragedia. Być może jest inny system podobny jakościowo i cenowo, ale bez wyżej wymienionych minusów ?
Z Pozdrowieniami - Producent.
Z Pozdrowieniami - Producent.
-
ALUPLASTOWIEC
-
Gość
-
miłośnik aluplastu
-
mirek
-
INŻYNIER
-
mirek
-
inżynier
-
tylko technik
-
Producent_
Ludzie ! Spokojnie ! Ja nie mam zastrzeżeń do jakości (pracuję na standarcie ). Chodziło mi tylko o problemy z dostawami. Dla kolegi wyżej wyjaśniam, że płacę w terminie - a nawet wcześniej co nie zmienia faktu, że w zeszłym roku przestałem prawie 3 tygodnie, albo pracowalismy na pół gwizdka. Być może ma pan lepsze "układy" u dziewczyn, co nie zmienia faktu, że sytuacja jest "nienormalna" . Co do Veki - myślę, że robią ten sam błąd - niedługo będzie dziesięciu producentów z tego samego profilu na jednej ulicy - ja dziękuję. Poszukam czegoś lepszego.
Pozdrawiam - Producent
Pozdrawiam - Producent
-
mirek
-
mirek
-
DD
Czy to prawda
Czy to prawda, że w ALUPLAŚCIE - trzeba zamawiać profile teraz, żeby już we wrześniu je mieć (termin dostawy ok. 6 tygodni) ?
-
AJK
-
u-1,1
-
TOMASZ
DRODZY ROZMÓWCY NAJWKIEKSZE FIRMY OKNIARSKIE W POLSCE PRACUJĄ NA.... WIEC JAKI ALUPLAST...JEST DOBRY KIEDY STAJECIE DO PRZETARGÓW KIEDY GŁOWNE SKRZYPCE GRA CENA. JAKOŚC ALUPLASTA ROZBAWILIŚCIE MNIE. NIE PRODUKUJE OKIEN ANI NIE PROWADZĘ PUNKTU SPRZEDAZY , NATOMIAST PRACUJE W JEDNEJ Z FABRYK OKIEN ZALICZANYCH DO POTENTATÓW. Z CAŁĄ PEWNOŚCI ALUPLASTA NIE MOŻNA PORÓWNYWAĆ DO INNYCH ZNANYCH PROFILI.
-
Gość
Pod jakim względem Aluplast tak odstaje od innych profili?TOMASZ pisze:DRODZY ROZMÓWCY NAJWKIEKSZE FIRMY OKNIARSKIE W POLSCE PRACUJĄ NA.... WIEC JAKI ALUPLAST...JEST DOBRY KIEDY STAJECIE DO PRZETARGÓW KIEDY GŁOWNE SKRZYPCE GRA CENA. JAKOŚC ALUPLASTA ROZBAWILIŚCIE MNIE. NIE PRODUKUJE OKIEN ANI NIE PROWADZĘ PUNKTU SPRZEDAZY , NATOMIAST PRACUJE W JEDNEJ Z FABRYK OKIEN ZALICZANYCH DO POTENTATÓW. Z CAŁĄ PEWNOŚCI ALUPLASTA NIE MOŻNA PORÓWNYWAĆ DO INNYCH ZNANYCH PROFILI.
Chyba cenowym . A może nie jest tak pazerny na kasę?
A czy wiesz o tym kolego drogi ,że u innych dostawców(oczywiście nie wszystkich) można wycyganić podobne ceny ?
Powiedz na czym pracujesz a postaram się pozbawić cię złudzeń ,bo
coś mi zdaje że u tego potentata to tylko sprzątasz.