Pomoc przy wystawce drzwi wewnętrznych

Zgred Stolarka
Czytelnik
Czytelnik

Pomoc przy wystawce drzwi wewnętrznych

Post autor: Zgred Stolarka »

Witam, w najbliższym czasie otwieram salon drzwi, okien, podłóg itp. No i mam dość duży problem, w lokal który wynająłem posiada ogrzewanie podłogowe (przez co nie mogę mocować do podłogi), nie wiem w jaki sposób, zbudować i przymocować "imitacje ściany", w której mają być zaprezentowane drzwi. Dodam, że "ścianka" miała być na środku lokalu nie przylegająca do żadnej ściany, a w każdej ściance miało być dwoje drzwi.
Bardzo proszę o rady i podpowiedzi, czy jest jakieś wyjście z tej sytuacji?
Z góry dziękuje Szymon

oknoAD

old66
Czytelnik
Czytelnik

Re: Pomoc przy wystawce drzwi wewnętrznych

Post autor: old66 »

Dwie płaskie stopy z nagwintowanymi nogami, rura trochę któtsza niż wysokość pomieszczenia, nagwintowana do tych stóp z gwintem lewym i prawym z drugiej strony.
Całość wstępnie składasz, ustawiasz gdzie chcesz, kręcisz rurą która rozpiera stopy i przyciska je do podłogi i sufitu.
Po solidnym zamontowaniu, do takich rur możesz przykręcać konstrukcję w którą zamontujesz swoje drzwi.
Udanych eksperymentów. Jak masz znajomego co robi w rusztowaniach to on ci wszystko wyjaśni.
Pozdrawiam
finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Re: Pomoc przy wystawce drzwi wewnętrznych

Post autor: finlandia »

Zrób nową "podłogę" przymocowaną do stojaków od dołu.
Ew. stojaki przyklej tylko na silikon/klej montazowy do podłogi a skręć je górą. Pod drzwiami zamontuj próg z płyty trzymający nogi. Nikt nie zwróci na niego uwagi a całość się będzie lepiej trzymała.
ODPOWIEDZ