czy kupujący okna poszukują tanich okien?

yuka
Czytelnik
Czytelnik

czy kupujący okna poszukują tanich okien?

Post autor: yuka »

witam

interesuje mnie czy rynek oczekuje tanich okien

oknoAD

lukasz1975
Czytelnik
Czytelnik

Re: czy kupujący okna poszukują tanich okien?

Post autor: lukasz1975 »

tak i nie , to zalezy od klienta . jeden chce kupic najprostrze okno tanio a inny chce kupic drogo bo nie moze byc gorszy od sasiada .:)

a tak nawiase mowiac to mysle ze wkoncu ludzie załapia ze lepiej kupic tanie i wymienic po 5 latach niz wydac kupe kasy i potem zalowac bo nic nei jest wieczne i postep jest nieunikniony . Co z tego ze ktos kupił pare lat temu okna drogie jak i tak dzisiaj sa przestarzałe , juz ceny nie sa kosmiczne wiec mysle ze lepiej wymieniac czesciej okna .
ender

Post autor: ender »

makiawelizm zwykle nie jest w cenie - predzej, czy pozniej sie nauczysz...
Awatar użytkownika
RRQ
Ekspert
Ekspert
Kontakt:

Post autor: RRQ »

klient niewyedukowany przez sprzedawcę kupuje tanie bo to jedyna cecha jaką potrafi rozpoznać i porównać wśród konkurencji

klient wyedukowany jest w stanie zapłacić więcej jeśli sprzedawca pokaże, że jego pieniądze sa tego warte

morał :

kupuj tanio, edukuj klienta i sprzedawaj drogo :-D
Dwa razy koła nie wymyślisz...
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

dzisiaj byłem w Manufakturze w Łodzi po komplet garnków - byłem dobrze nastrojony do wydania sporej sumy. Niestety, ale nie kupiłem bo ekspendientki nie potrafiły wytłumaczyć logicznie dlaczego jeden komplet garów firmy Freeser kosztował 650 zeta a drugi 980 . Indolencja totalna - nie sprzedały nic. Gdyby obok był sklep z podobnymi produktami i w miarę rozgarniety personel to bym wydał te pieniądze a tak to żona będzie musiała na starych pichcić :D

kupię chyba na bazarze - tam sprzedają właściciele towar i się starają :idea:
jawaryn :)
kruk2
Małomówny
Małomówny

Post autor: kruk2 »

Tylko tym którzy nie potrafią sprzedawać wydaje się, że klient oczekuje wyłącznie CENY. Tylko ci handlowcy którzy mają odpowiednią wiedzę, potrafią ją przekazać i mają świadomość tego, że klient najczęściej wraca dla sprzedawcy , a nie koniecznie towaru nie muszą się martwić o cenę jaką oferują. :D

ODPOWIEDZ