Penta Investments przejmuje Okna Rąbień
Penta Investments przejmuje Okna Rąbień
Wiedziałem, że coś nie tak jest z tym Rąbieniem. Jak się na oknach zarobić nie da, można firmę rozbudować i w sprzedać....
penta investments chyba nie pozwoli rozdawać okien za darmo jak teraz.
penta investments chyba nie pozwoli rozdawać okien za darmo jak teraz.
Dwa razy koła nie wymyślisz...
Re: Penta Investments przejmuje Okna Rąbień
PENTA to najbardziej agresywna grupa inwestycyjna w srodkowej europie - mają żabkę , mobilkinga, okna rąbień , produkcję helikopterów i wiele wiele innych - ciekawie się zapowiada ten nowy rok oj ciekawie. 
chyba Pruszyński też skupuje firmy okniarskie - produkujące na Gealanie na tę chwilę.
Coż mi to pachnie częściową konsolidacją rynku.
Ja wiem czy w Polsce to się uda - ten kraj wymyka się wszelkim statystykom i prawidłom ekonomicznycm.
Polacy są nie przewidywalni i nie sterowalni

Coż mi to pachnie częściową konsolidacją rynku.
Ja wiem czy w Polsce to się uda - ten kraj wymyka się wszelkim statystykom i prawidłom ekonomicznycm.
Polacy są nie przewidywalni i nie sterowalni
jawaryn 
-
ender
inwestor strategiczny... jak ladnie nazwano handel zywym towarem (sprzedaz zakladu)... ale moze faktycznie, przestana rozdawac (podwyzke mieli od 01.09 o 2%, czekamy na kolejna ;p)
i gratulujemy inwestora.. pan kucharski zarobil, a reszta? ;p
i gratulujemy inwestora.. pan kucharski zarobil, a reszta? ;p
Pan K. nie zarobił bo jest prezesem i ponoć pracuje tylko do marca - więc raczej stracił.
Zarobił za to p. P. który jest ( był ) właścicielem Rąbienia.
Ostatnio zmieniony wt paź 14, 2008 8:43 pm przez czarny241, łącznie zmieniany 2 razy.
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
Penta ma podobno bardzo bogate plany w Polsce. Ale to są księgowi, więc ich pierwszą decyzją będzie podwyżka cen okien.
Ja mogę tylko pogratulować byłemu właścicielowi Okna Rąbień, bo wydaje się, że zrobił dobry interes. Co do nowego właściciela.. khm.. moim zdaniem szybko przeżyje szok na naszym rynku.
Ja mogę tylko pogratulować byłemu właścicielowi Okna Rąbień, bo wydaje się, że zrobił dobry interes. Co do nowego właściciela.. khm.. moim zdaniem szybko przeżyje szok na naszym rynku.
no panowie to do wyjęcia jest niezła posadkaczarny241 pisze:Pan K. nie zarobił bo jest prezesem i ponoć pracuje tylko do marca - więc raczej stracił.
Dwa razy koła nie wymyślisz...
Wiec czas składac podanie 
Ciekawe jak ci Filipińczycy będą te okna produkować w Rąbieniu.....oj ciekawe.
ciekawe pytanie podobne jak to czy chińczycy są dobrzy w iphonach najchętniej kupowanych aparatach telefonicznych w EU. 
- perfektaokna
- Profesjonalista

- Kontakt:
dla informacji Pruszyński kupił Podkarpacką fabrykę okien OKNO-RES lub jak kto woli okno-stres sprzedają teraz pod marka Stolbud Pruszyński bodajże
Najszybszą metodą podwojenia pieniędzy jest złożenie ich na pół i umieszczenie w tylnej kieszeni spodni. 
nie wierzę w tzw konsolidację rynku stolarki otworowej pvc - to się nie uda z Polakami.
jawaryn 
w czasach kiedy D... st rozpoczynał extruzje też tak wszyscy pisali i co... ?
A Rąbień i tak zrobi swoje a inni się będą przyglądać
A Rąbień i tak zrobi swoje a inni się będą przyglądać
PENTA NA SŁOWACJI KUPIŁA PRODUCENTA NA ALUPLASCIE KTÓRY PRODUKUJE PODOBNO 1200 OKIEN DZIENNIE.
jo słyszoł że ta penta to dżejmse bondy z dawnego układu warszawskiego