UWAGA NA DRZWI EURONORD Z GDAŃSKA
-
PARTNER_OKNOPLAST
- Czytelnik

UWAGA NA DRZWI EURONORD Z GDAŃSKA
Sprzedajemy okna z OKNOPLASTU oraz drzwi wielu wiodących producentów drzwi wewnętrznych oraz wejściowych, jednak chcę wszystkich przestrzec przed producentem drzwi wejściowych EURONORD z Gdańska. Jest to producent u którego reklamacja to pojecie wirtualne, klient tu nigdy nie ma racji i zawsze znajdą sobie pretekst by odrzucić reklamację. Dlatego uprzedzam wszystkich przed tą nieuczciwą firmą, by nie musieli załatwiać nawet ewidentnych reklamacji tak jak my przez sąd. Chętnie opowiem w szczególał jeśli ktoś jest zainteresowany oraz posłucham kogoś kto miał z nimi do czynienia.
Re: UWAGA NA DRZWI EURONORD Z GDAŃSKA
Wielu producentów drzwi wyśmiewa się z okniarzy że Ci to z byle powodu reklamację uznają , dobrze wiedzieć że Euronord też do nich należy.
Zauważyłem że dotyczty to w szczególności producentów drzwi wewnątrzlokalowych , ja ograniczyłem i to mocno sprzedaż drzwi , wolę rolety , żaluzje i inne tego typu pierdoły , robota czysta i kasa nawet większa. Reklamacje sporadycznie i załatwiane w tydzień do tego łatwe w naprawie.
Zauważyłem że dotyczty to w szczególności producentów drzwi wewnątrzlokalowych , ja ograniczyłem i to mocno sprzedaż drzwi , wolę rolety , żaluzje i inne tego typu pierdoły , robota czysta i kasa nawet większa. Reklamacje sporadycznie i załatwiane w tydzień do tego łatwe w naprawie.
- perfektaokna
- Profesjonalista

- Kontakt:
dawno już nie sprzedałem euronordów bo wolę sprzedać bardziej markowe produkty tak to jest że drzwi bez przylgowe mają to do siebie że zawsze jest z nimi jakiś problem regulacja znikoma i wykonanie nie najlepsze mogę coś powiedzieć na temat np. gdańsków z porty w zasadzie takie samo wykonanie i konstrukcja kiedyś mieliśmy na ten model reklamacje od dystrybutora dowiedziałem się wtedy że regulacja odbywa się za pomocą przygięcia zawiasu oczywiście młotkiem problem polega na tym że zawias się ułamał fakt dostaliśmy nowy ale trzeba było kupę czasu zmarnować i pieniędzy na dojazdy do klienta to tyle, faktem jest że są troszkę lepsze od chińczyka ale to tylko moje zdanie na ten temat
Najszybszą metodą podwojenia pieniędzy jest złożenie ich na pół i umieszczenie w tylnej kieszeni spodni. 
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Nie ma się co dziwić, bo reklamacja w drzwiach zewnętrznych to na ogół o niebo większe koszty i nakład pracy.
Poza tym drzwi są non stop uzywane i stąd ciągle narażone na usterki. Tu mści sie każdy błąd montażowy, także te nieodpowiednie dobranie techniki montazu czy rozmiar (np. za duze luzy) a nawet brak zadaszenia. Niby to nie wina montażysty, ale sprzedawca powinen wymóc na Kliencie - lub go uświadomić - że zachowanie pewnych warunków jest przy drzwiach niezbędne. Fakt że nie jest to łatwe, ale wiadmo że reklamacja zawsze do nas wróci.
Jak ktoś się nie czuje - to lepiej nie sprzedawać drzwi - tu nie przejdą błedy tak jak w oknach.
Poza tym drzwi są non stop uzywane i stąd ciągle narażone na usterki. Tu mści sie każdy błąd montażowy, także te nieodpowiednie dobranie techniki montazu czy rozmiar (np. za duze luzy) a nawet brak zadaszenia. Niby to nie wina montażysty, ale sprzedawca powinen wymóc na Kliencie - lub go uświadomić - że zachowanie pewnych warunków jest przy drzwiach niezbędne. Fakt że nie jest to łatwe, ale wiadmo że reklamacja zawsze do nas wróci.
Jak ktoś się nie czuje - to lepiej nie sprzedawać drzwi - tu nie przejdą błedy tak jak w oknach.