Okno otwierane z zewnątrz

finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Okno otwierane z zewnątrz

Post autor: finlandia »

Witam,
mam pytanie o Wasze doświadczenia z oknami zamontowanymi "odwrotnie" tj. ze skrzydłami otwieranymi na zewnątrz.
Oczywiści proponuję Klientowi normalne skrzydło drzwiowe otwierane zgodnie z technologią, ale to będzie jego decyzja.
Chodzi o okno 76x76cm które będzie zamontowane w szczycie ściany, pod dużym okapem dachu, w środku 36centymetrowej ściany jednowarstwowej. Wg przeznaczenia Klienta ma służyć jako "rewizycjne drzwi" na poddasze, a główny cel to estetyka - by wyglądało jak inne okna.

Zakładam już że:
- nie będzie bezpieczne (klamka z drabiny będzie dostępna dla każdego)
- może przeciekać woda do wewnątrz pomieszczenia, chociaż układ zamontowania nie powinien zbytnio narażać okna na zaciekanie opadów.
Czy znacie jeszcze jakieś inne przeciwskazania dla tego rozwiazania? Bo mi już brakuje arumentów :wink:

oknoAD

Awatar użytkownika
perfektaokna
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Re: Okno otwierane z zewnątrz

Post autor: perfektaokna »

kiedyś zamontowaliśmy tak właśnie klientowi drzwi balkonowe do tej pory nie przyszedł z reklamacją dodam że klient sam podał wymiar i kierunek na własna odpowiedzialność nikt od nas nie pofatygował się do niego wszystko zaakceptował umowa itd. tylko że nie powiedział iż nie ma innego wejścia na strych który ponadto zaadoptował na mieszkalne poddasze klamka z kluczykiem i zatrzask balkonowy rozwiązała sprawę co teraz się z tym dzieje pojęcia nie mam minęło już chyba z 6 lat
Najszybszą metodą podwojenia pieniędzy jest złożenie ich na pół i umieszczenie w tylnej kieszeni spodni. :)
Awatar użytkownika
perfektaokna
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: perfektaokna »

dodam jeszcze że kiedyś jakiś inspektor budowy na przetargu w szkole zaczął szkolić montażystów jak się montuje okna że skrzydła maja być na zewnątrz itd. oczywiście chłopaki się troszkę wystraszyli typa i zamontowali tak jak chciał na całym parterze strasznie się koleś zdziwił jak przykręcili klamki na zewnątrz tłumaczył się palant potem że źle zobaczył w dokumentach że myślał ze okna będą się otwierać na zewnątrz a klamki będą w środku i takie tam oczywiście ekipa wszystkie okna przemontowała jeszcze raz na jego koszt hehehe ta lekcja go chyba czegoś nauczyła pozdrawiam
Najszybszą metodą podwojenia pieniędzy jest złożenie ich na pół i umieszczenie w tylnej kieszeni spodni. :)
arturrex
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: arturrex »

Miałem podobny przypadek. Nie rób odwodnień to woda nie bedzie zaciekać do środka. Zawiasy moga szybko rdzewieć.
Nie sprzedaje okien w systemie Avandgarde.
Maszka
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Maszka »

perfektaokna pisze:..klamka z kluczykiem i zatrzask balkonowy rozwiązała sprawę
Zatrzask balkonowy w zestawie do samodzielnego montażu możesz kupić http://www.sklep.winkhaus.pl/artykul.as ... =1&p=8&t=4 Pasuje do każdego okucia, a w zestawie jest instrukcja montażu.
finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Taki zatrzask i pochwyt mogę i ja Tobie sprzedać od ręki. Pochwyt jak chcesz nawet w kolore starego złota albo oliwki.
Ale nie w tym rzecz. To jest dobra funkcja dla chwilowego zamknięcia okna, a tu chodzi o stałe, stabilne zamknięcie bez ryzyka o przypadkowe otwarcie, np w czasie silnego wiatru. Poza tym zatrzask nie zabezpieczy przed opadami zewnętrznymi.

r_okna
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: r_okna »

Witam
Okna otwierane na zewnatrz zamawiam w Dobroplascie. Maja oni okna pcv na profilu angielskim. Bardzo fajany system działania i super kształt. Wejdzcie na strone Dobroplastu lub skontaktujcie się numery tam do nich sa. dowiezli mi juz kilkakrotnie okna w przeciągu tygodnia. Naprawde polecam.
R_okna
monik_1
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: monik_1 »

ja rownież zgodzie sie ze okna otwierane na zewnątrz z dobroplastu są rewelacyjne. ładny wyglad, wzorowe funkcjonowanie i rewelacyjne ceny. można powiedziec ze jest to strzał w dziesiątke ze strony dobroplastu. wiekszość klientów odwiedzajacych moj sklep zastanawia sie nad zmianą okien własnie na te okna angielskie z dobroplastu. polecam nie bedziecie rozczarowani!!!
finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Przepraszam autorów poprzednich wpisów:
- nie prosiłem o reklamy, a o wymianę doświadczeń.

Dwie osoby ktore się dziś pojawily na forum i od razu 5 postów łącznie z reklamą Dobroplastu. Zbieg okoliczności.
Sorry, to już nie macie co robić w biurze albo nikt nie chce słuchać Waszej telefonicznej agitacji że zaczynacie od podstaw, czyli forum?

A wracając do okien angielskich: reklama zadziałała - pokierowałem się ku stronei Dobroplastu a tam ani mrumru o tym systemie. Ale jak rozumiem koleżanka ma je u siebie na ekspozycji? Chętnie je zobaczę. Poproszę adres biura - może być na priv. Będę w ciągu tygodnia, choćby to było na końcu Polski.
monik_1
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: monik_1 »

a co do tych okien angielskich to faktycznie dobroplast kuleje z reklamą no i ta ich strona w necie starocie: :lol: :lol: :lol:
ale kto szuka ten znajdzie, ja rozmawiałam na ten temat przez tel z ich przedstawicielem, no i na maila dostałam wszystkie potrzebne mi materiały.
aga246
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: aga246 »

widzialam takie okno otwierane na zewnatrz i musze przyznac,ze to fajna sprawa zwlaszcza jakby je wstawic w domu jednorodzinnym
lekomin
Fachowiec
Fachowiec
Kontakt:

Post autor: lekomin »

Wiem że są firmy, które można wynająć do PRu na forach dyskusyjnych, ale nie wiedziałem, że robią to tak bezczelnie.

Jedna prośba,
na forach ludzie będą pisali i dobre i złe rzeczy, taki vox populi. Ale kilka osób, które ma po kilka postów, z których WSZYSTKIE są na temat, jaki to Dobroplast wspaniały, to już lekkie przegięcie. Wiem, że macie podłą markę na rynku, ale nie zmienicie jej pisząc posty, które brzmią tak jakby pisał je przedszkolak, któremu obiecano lizaka za lizusostwo.

Co do okien otwieranych na zewnątrz: zawsze możesz mu wstawić okno na profilu drzwiowym ;)
finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Lekomin, ja dziekuję za cenę takiego okna :D Prawie jak w drewnie :)
A te "piiaaAarrr" Dobroplastu jest faktycznie na poziomie przedszkola.
To jak, która z Pań posiadająca u siebie w biurze okno"angielskie" da mi namiar ? Chcę je zobaczyć, choćby to miało być w fabryce pod Zambrowem!
jakistam
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: jakistam »

Finladdio.........nie rozumiem czemu się uczepiłeś tak Dobroplastu?????? Co Oni Ci zrobili a moż4e nawet z nimi nie współpracowałeś tylko głupot żeś się nasłuchał???
finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

W ostatnim tygodniu naczytałem się pseudo reklam i obrzucania błotem konkurencji.
To sprawiło że mi się nie podoba ich sposób działania, bo zagrania - lekko mówiąc - poniżej pasa.
ODPOWIEDZ