Nieuczciwy klient

daruś
Czytelnik
Czytelnik

Nieuczciwy klient

Post autor: daruś »

WITAM!!!
Mam problem z klientem sprawa w sądzie. Zamówił zestaw balkonowy PCV 2065x1420 w jednej ramie podział 865(RU) reszta fix w ramie plus 865x2195, stare okna drewniane o35/2, o26 łączone plus drzwi balkonowe ob5. Umowa na gębę tylko wymiary na kartce. Podczas montażu stwierdził że okna za małe i nie będzie płacił oddać też nie chciał po roku podaliśmy do sądu bo nie przychodził płacić. Rzeczoznawcy jak zwykle za klientem i stwierdzili że jako profesjonaliści zamontowaliśmy okno niezgodne z podziałem poprzednim a nie mogliśmy tego rzekomo zrobić, okna za małe gdyż drewniane są większe o kilka centymetrów. Stary parapet został więc jak mieliśmy zamontować dłuższe. Może ktoś miał ppodobną sytuację jak udowodnić iż okna drewniane są inne niż okna PCV i inne posiadają wymiary ( nie mamy doświadczenia w montażu okien drewnianych). Blok z cegły różnica między glefem zewnętrznym a wewnętrznym. Po montażu ocieplono blok zostało ramy ok 35mm (więc też źle zamontowaliśmy bo zamało schowaliśmy ramę za glef zewnetrzny przed ociepleniem bo napewno musiał iść steropnian na bok i weź udowodnij jaki był otwór przed montażem). Okna uszkodzone powiercone rolety do ramy a nie do listwy.

oknoAD

pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: pchelek »

rzeczoznawcy do kitu raczej - zazadac PRZEZ sąd niezaleznej ekspertyzy - podzial nie ma tu nic do rzeczy - okna z PVC musza miec inne wymiary bo maja inne ramy i inny sposob osadzania parapetow
RB
Czytelnik
Czytelnik

Re: Nieuczciwy klient

Post autor: RB »

No i jak się zakończyła ta sprawa ?
finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: finlandia »

Mam nadzieję że każdy wyciągnie nauczkę - żadnych umów na gębę..
daruś
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: daruś »

Witam!!!
W pierwszej instancji przegrałem, ale w apelacji wygrałem sąd tylko potrącił 300zł za złe obróbki ale klient zapłacił za okna odsetki plus koszt 3 ekspertyz bo 2 podważyłem.
meraś
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: meraś »

i elegenacko ;)

jechac z k.... !!

klientami.
..bałagan i porządek - to tylko liczby...

Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

brawo - gratuluję
jawaryn :)
arturrex
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: arturrex »

umowa rzecz święta choćby na zwykłej kartce
Nie sprzedaje okien w systemie Avandgarde.
RB
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: RB »

Brawo !!!
ksl
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: ksl »

gratulacje! tak trzymaj. ludziom sie w d..ch poprzewracało, przepraszam: klientom
jakistam
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: jakistam »

ARTURREX....nie sprzedajesz okein Avantgarde czy Avandgarde bo to niewielka aczkolwiek jednak różnica??? Czy to ma być reklama czy może coś innego???
Po za tym jeżeli chodzi o sprawy sądowe to powiem tylko tyle że dziwi mnie Wasze podejście do klienta. U mnie musi być dopięte na ostatni guzik. nawet jak jest zwłoka ze stpony producenta czy jakaś reklamacja to wolę dać solidny rabat niż ciągać się po sądach-nawet jeżeli jest to czasem z winy mojego klienta...
ODPOWIEDZ