Witryna... wielka?
Witryna... wielka?
Szanowni fachowcy,mam pytanie,co sądzicie o wykonaniu witryny w pcv,w pełnym,ciemnym kolorze,o wymiarach 3730*2200,z jedną niedzieloną szybą.Jaka to miałaby być szyba i kto jest wstanie ją wykonać....oczywiście z pełnymi papierami i znakiem"B".
Pozdrawiam...już prawie świątecznie:)
Pozdrawiam...już prawie świątecznie:)
- perfektaokna
- Profesjonalista

- Kontakt:
Re: Witryna... wielka?
nie jestem technologiem ale szyba 4-16-4 jest za słaba wydaje mi się że albo jeśli już to 6 szyba albo jakiś pakiet bezpieczny wydaje mi się również że lepiej było by to zrobić w aluminium jak mówię nie jestem technologiem i to są tylko moje sugestie
Najszybszą metodą podwojenia pieniędzy jest złożenie ich na pół i umieszczenie w tylnej kieszeni spodni. 
tylko klejonka - może na 6/6 ?
4-16-4 masz do 4 m2
4-16-4 masz do 4 m2
..bałagan i porządek - to tylko liczby...
przesympatyczny kolego to jest prawie 8m2 szyby!!!
Co najmniej klejonka i to dwie strony. Natomiast powstaje wtedy problem przemieszczania takiej witrynki ze względu na jej ciężar. Jak chcesz mieć problemy to zamawiaj (Pcv pięknie będzie pracowało pod ciężarem i przy takim wymiarze) Powodzenia przy wymianie takiej szyby w razie uszkodzenia !!!
Co najmniej klejonka i to dwie strony. Natomiast powstaje wtedy problem przemieszczania takiej witrynki ze względu na jej ciężar. Jak chcesz mieć problemy to zamawiaj (Pcv pięknie będzie pracowało pod ciężarem i przy takim wymiarze) Powodzenia przy wymianie takiej szyby w razie uszkodzenia !!!
- perfektaokna
- Profesjonalista

- Kontakt:
najlepiej zadzwoń do fabryki z którą współpracujesz i pogadaj z technologiem on ma chyba o tym większe pojęcie:D
Najszybszą metodą podwojenia pieniędzy jest złożenie ich na pół i umieszczenie w tylnej kieszeni spodni. 
Dzięki wszystkim za wypowiedzi.Komarko,też właśnie tak myślę,zapytałem trochę na przekór.Zrezygnowałem z zamówienia ze względu na powyższe zagrożenia.Wszyscy moi konkurenci nie widzą żadnych problemów,łącznie z tym że montaż jest na wysokim parterze/około 2,5 m od gruntu.Przesympatyczna pani w pobliskiej firmie zamierza wykonać to na wkładzie 4-16-4 i tez bez problemów

Pani sympatyczna co robi jej sprawa, natomiast z ciebie handlowiec jak z koziej d.. trąba.
Jesteś nie douczony i odpuściłeś klienta tak 3 maj. Patrząc na "problem" łatwo się domyślić ile ty błędów już zrobiłeś a ile nadal przed tobą, nie interesuj sie sympatyczna panią tylko poczytaj sobie o szkle.
Jesteś nie douczony i odpuściłeś klienta tak 3 maj. Patrząc na "problem" łatwo się domyślić ile ty błędów już zrobiłeś a ile nadal przed tobą, nie interesuj sie sympatyczna panią tylko poczytaj sobie o szkle.
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
- perfektaokna
- Profesjonalista

- Kontakt:
to mu pojechałeś po całościDAREK 13 pisze:Pani sympatyczna co robi jej sprawa, natomiast z ciebie handlowiec jak z koziej d.. trąba.
Skoro sympatyczna pani z konkurencji zrobi to pakiecie 4/16/4 to gratuluje jej odwagi, optymizmu, głupoty i kto wie czego jeszcze być może będzie miała farta i nic się z tym nie stanie
Pozdrawiam Prawdziwych handlowców
Darek13,rozumiem że rzeczy niemożliwe wykonujesz natychmiast,a cuda w ciągu godziny,choć wydaje mi się że w tak gorącym,przedświątecznym okresie ludzie mają zdecydowanie więcej życzeń i Twoje terminy też się wydłużają
Ja niestety jestem tylko zwykłym sprzedawcą okien ,który od kilkunastu lat mierzy siły na zamiary i woli nie popełniać błędów z premedytacją.Oczywiście kilka błędów popełniłem i niestety pewnie jeszcze popełnię,ale nie mam magazynu,pełnego fatalnie wykonanych,czy zmierzonych okien,ani kolejki petentów wiecznie monitujących o usunięcie usterek lub wprowadzonych w błąd ,jedynie w imię chwilowego,pozornego zysku.Wykonanie i montaż takiej witryny w cenie zwykłego okna/jedynie z dopłatą za szkło/przerasta moje skromne możliwości.Oczywiście jeśli byś chciał,mogę Cię polecić temu klijentowi!Podaj swoje namiary!
I jeszcze jedno.....DAREK 13 pisze:Pani sympatyczna co robi jej sprawa, natomiast z ciebie handlowiec jak z koziej d.. trąba.
niedouczony-razem nie osobno
JAK WIDZISZ UCZYMY SIĘ CAŁE ŻYCIE
-
krzysztofp
- Rozgadany

Racjonalnie i spokojnie, do wszystkich którzy uaktywnili się w tym wątku.
Wydaje się Wam, że wiecie, ale tylko się Wam wydaje.
Wróćcie do przedszkola. Wiedza podstawowa, niezbędna do rozwiązania tego zadania przez handlowca (nie technologa)sprowadza się do informacji o maksymalnych, standardowo
używanym w produkcji zespoleń wymiarach tafli szkła. Jak się dowiecie, to będziecie wiedzieli dlaczego dywagacje w tym momencie należy zakończyć. I uczyć się, uczyć.
Wydaje się Wam, że wiecie, ale tylko się Wam wydaje.
Wróćcie do przedszkola. Wiedza podstawowa, niezbędna do rozwiązania tego zadania przez handlowca (nie technologa)sprowadza się do informacji o maksymalnych, standardowo
używanym w produkcji zespoleń wymiarach tafli szkła. Jak się dowiecie, to będziecie wiedzieli dlaczego dywagacje w tym momencie należy zakończyć. I uczyć się, uczyć.
Eeee; chyba wiem do czego pijesz, ale IMHO nie jest tak źle. Jeżeli dobrze pamiętam wymiary tafli, to wyciąć się to da, trzeba tylko zlecić takim, którzy tną klejonkę z jumbo (6000x3210). Gorzej z zespoleniem takiego cholerstwa. Moje wiadomości są jednak przeterminowane, więc może obecnie nie jest to już problemem. Inna sprawa, że przy takich wymiarach to ja bym jako szybę zewnętrzną sugerował jakąś hartowaną ósemkę. A od wewnątrz? Klejnonka 2x4 wydaje mi się niewystarczająca. Nie liczyłem tego, ale to wymiar większy niż mała tafla, a gdy przypomnę sobie jak to pracowało przy przemieszczaniu... Najlepiej więc chyba też jakieś ESG, a jeśli nie, to może klejonka na szóstkach? Tylko wtedy waga będzie dość znaczna: ca 400 kgkrzysztofp pisze: Wiedza podstawowa, niezbędna do rozwiązania tego zadania przez handlowca (nie technologa)sprowadza się do informacji o maksymalnych, standardowo używanym w produkcji zespoleń wymiarach tafli szkła. Jak się dowiecie, to będziecie wiedzieli dlaczego dywagacje w tym momencie należy zakończyć. I uczyć się, uczyć.
Pozdro
- perfektaokna
- Profesjonalista

- Kontakt:
nie chcę nikogo bronić ani ganić ale skoro sympatyczna pani ze sklepiku przyjęła takie zlecenie to już jej problem a wątpię aby czytała to forum i czerpała wiedzę z wiadomości tu zawartych tak więc proponuje zakończyć ten temat
i nie rozpatrywać go pod względem kto silniejszy i mądrzejszy bo wszyscy musimy coś sprzedać i jakoś obsłużyć klienta jedni to robią lepiej inni gorzej jednak nikt nie jest perfekcyjny
Z koziej d.. trąba nie miał wiedzy i nie mógł doradzić klientowi. Natomiast miał dar jasnowidzenia i wie co robi pani sympatyczna, z ortografii tez jest niezły.
Może choć forum cie synku dokształci bo już kilka rozwiązań jest podanych a tak normalnie to dziś jest niesłychanie łatwo o wiedzę. Wystarczy zagóglować lub poczytać witryny branżowe.
Natomiast pan handlowiec z koziej d.. trąba woli ładnie się uczesać, pięknie uperfumować i wciskać kity lecąc na pierwszym wrażeniu. Minimalny nawet wysiłek intelektualny brzydzi go, on wie wszystko co mu potrzebne nawet wie co robi konkurencja.
My tez wiemy co robi jego konkurencja. JW konkurencja tego pana po prostu sprzedaje
Może choć forum cie synku dokształci bo już kilka rozwiązań jest podanych a tak normalnie to dziś jest niesłychanie łatwo o wiedzę. Wystarczy zagóglować lub poczytać witryny branżowe.
Natomiast pan handlowiec z koziej d.. trąba woli ładnie się uczesać, pięknie uperfumować i wciskać kity lecąc na pierwszym wrażeniu. Minimalny nawet wysiłek intelektualny brzydzi go, on wie wszystko co mu potrzebne nawet wie co robi konkurencja.
My tez wiemy co robi jego konkurencja. JW konkurencja tego pana po prostu sprzedaje
Ostatnio zmieniony pt gru 19, 2008 8:27 pm przez DAREK 13, łącznie zmieniany 1 raz.
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
DAREK 13 pisze:Z koziej d.. trąba nie miał wiedzy i nie mógł doradzić klientowi. Natomiast miał dar jasnowidzenia i wie co robi pani sympatyczna, z ortografii tez jest niezły.
May tez wiemy, konkurencja tego pana sprzedaje
Nie będę się upokarzał poziomem który reprezentujesz.
Myśl przewodnia forum to :"broń zostawiamy w szatni",nic tam nie ma by zostawiać w niej kulturę,ale jak widać nie tylko nie umiesz pisać po polsku,ale i czytać.
A po co ty tak to osobiście przyjmujesz?
O ile pierwszy post, ten z błędem, był do ciebie o tyle samo drugi przedstawia częsta manierę w jaką popadamy my handlowcy.
Zamiast dążyć do samodoskonalenia, zamiast szlifowania warsztatów i poprawiania własnych błędów i nieudolności wolimy zrzucać porażki na inne przyczyny.
A to szef, a to konkurencja, a to sruty piersduty... i ble bele...a walnąć się w piersi i doskonalić póki czas na to to się nie chce
I tyle żadnym wyjątkiem nie jesteś.
O ile pierwszy post, ten z błędem, był do ciebie o tyle samo drugi przedstawia częsta manierę w jaką popadamy my handlowcy.
Zamiast dążyć do samodoskonalenia, zamiast szlifowania warsztatów i poprawiania własnych błędów i nieudolności wolimy zrzucać porażki na inne przyczyny.
A to szef, a to konkurencja, a to sruty piersduty... i ble bele...a walnąć się w piersi i doskonalić póki czas na to to się nie chce
I tyle żadnym wyjątkiem nie jesteś.
po 1 - jaka firma zrobi tej Pani szybę ok 8 m2 w zespoleniu 4/16/4 ??? chyba taka która nie bierze odpowiedzialności za nic i nikogo. Bo w razie wypadku ma ciepło..
po 2 panie DAREK13 - nie bądż taki wybujany i nie neguj kolegi bo nie wiesz jak wygląda sprawa od środka. Twója klient ? to się nie wpier...aj
Może mało do zarobienia było a skoro mówi o h=2,5 metra to powodzenia z oszkleniem tego ścierwa....z linami życzę szczęścia..
po 2 panie DAREK13 - nie bądż taki wybujany i nie neguj kolegi bo nie wiesz jak wygląda sprawa od środka. Twója klient ? to się nie wpier...aj
Może mało do zarobienia było a skoro mówi o h=2,5 metra to powodzenia z oszkleniem tego ścierwa....z linami życzę szczęścia..
Nie rozumiem jednej rzeczy - każdy producent ma swoich poddostawców, którzy mają swoich opiekunów techniczno handlowych Klientów/Odbiorców szkła, profila czy okuć a nawet wkrętów . Wytłumaczcie mi DLACZEGO ta Pani z DOK (Dział Obsługi Klienta czyli dealera w tym przypadku) nie zadzwoni do takiego jegomościa, który sprzedaje jej szyby i się nie spyta - Panie a w takim rozmiarze to jakie te szyby grube powinny być ?!
Może nie zna się na obsłudze telefonu ?
wszystko jest możliwe z kobietami
Może nie zna się na obsłudze telefonu ?
wszystko jest możliwe z kobietami
jawaryn 
Nie mój klient i się nie w...tyle że wolałbym aby handlowiec pracujący dla mnie miał tę odrobinę dobrej woli i wiedzy by wytłumaczyć klientowi co tak naprawdę potrzebuje. Dlatego uważam że dobry handlowiec jest doradca klienta a nie sprzedawcą. Fajnie jak wie co robi konkurencja tyle że w tym przypadku jestem pewien że to ta sympatyczna pani wytłumaczyła klientowi czego tak naprawdę potrzebuje. Podobnie jak i Meraś szczerze wątpię by ta sympatyczna pani sprzedała szkło 4mm. Natomiast użalający się nad sobą i światem handlowiec piszący na forum o własnych, tak śmiesznie błahych, kłopotach jest jak z koziej d.. trąba.
Czy to nie oczywiste?
Czy to nie oczywiste?
-
glaskiewicz
- Małomówny

- Kontakt:
Przy 4-16Ar-4T znak B i gwarancja jest do 3m2, a przy 6-tkach do 6m2
Grzegorz Laskiewicz
(pracownik firmy ASMER)
ASMER - Autoryzowany Partner Handlowy MS Więcej niż OKNA
ul. Reduty Ordona 7, 71-202 Szczecin
tel. 91 486 01 45, fax 91 486 01 44
e:mail: [email protected]
http://www.asmer.pl
(pracownik firmy ASMER)
ASMER - Autoryzowany Partner Handlowy MS Więcej niż OKNA
ul. Reduty Ordona 7, 71-202 Szczecin
tel. 91 486 01 45, fax 91 486 01 44
e:mail: [email protected]
http://www.asmer.pl
glaskiewicz a skąd masz takie info ???
bo 3m2 to troszke mało
ja proponuję takie zespolenie 8mm/16arg/44.4 VSG i mamy 1.0 współczynnik
DAREK13 - wiem o co Ci chodzi, ale żeby tak zrugać nowego kolegę ?! jeżeli ktos ma jakieś wątpliwości to chyba od tefo jest to forum
bo 3m2 to troszke mało
ja proponuję takie zespolenie 8mm/16arg/44.4 VSG i mamy 1.0 współczynnik
DAREK13 - wiem o co Ci chodzi, ale żeby tak zrugać nowego kolegę ?! jeżeli ktos ma jakieś wątpliwości to chyba od tefo jest to forum