dokąd?
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Re: dokąd?
Pytasz jako Klient końcowy czy sprzedawca? Najlepsze źródło informacji to znajomi którzy handlują w odległym mieście..
Forum zmusza do uważnego czytania i wyciągania wniosków, bo nikt nie ma monopolu na ich podawania na tacy.
Forum zmusza do uważnego czytania i wyciągania wniosków, bo nikt nie ma monopolu na ich podawania na tacy.
-
Bartłomiej Zegadło
- Profesjonalista

- Kontakt:
Tak mjest. Z tyuch informacji, które tutaj się pojawiają można wyciągnąć ciekawe wnioski. Nie można tych informacji traktować jako, w każdym "calu" wiarygodnych. Tu czasami każdy plecie, co mu slina na język przyniesie. Jakość najlepiej weryfikuje rynek, czyli opinie użytkowników. Najlepsza reklama, "z ust do ust".
Dla mnie zbyt niska cena, to zawsze gorsza jakość. Zawsze podaję klientowi osobno cenę okien i montażu, bo to od niego - mowią niektórzy, że w 70%- zależy jakość zamontowanego okna. No i jak klient chce zobaczyć produkcje okien (i tak nie ma ich wielu) to pokazuję, niech widzi, że go nie "motam".
Dla mnie zbyt niska cena, to zawsze gorsza jakość. Zawsze podaję klientowi osobno cenę okien i montażu, bo to od niego - mowią niektórzy, że w 70%- zależy jakość zamontowanego okna. No i jak klient chce zobaczyć produkcje okien (i tak nie ma ich wielu) to pokazuję, niech widzi, że go nie "motam".
pytam jako sprzedawca.
A WŁAŚCIWIE TO LEPIEJ JUŻ O NIC NIE PYTAĆ i tak już 3-ci miesiąc nic się nie sprzedaje.Dzięki i pozdrawiam
A WŁAŚCIWIE TO LEPIEJ JUŻ O NIC NIE PYTAĆ i tak już 3-ci miesiąc nic się nie sprzedaje.Dzięki i pozdrawiam
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Więc pomyśl o sprzedawaniu jakiegoś lepszego produktu. Tzn okna z wyższej półki. Wiem że ciężko się przestawić ale warto. Kiedyś najdroższe okno odkładałem na bok.. wyceniałem te tanie i tańsze. Kupowali najtańsze. Teraz nie chcą i tych tanich, a jak już jest ruch to tylko w tych najlepszych.europis pisze:pytam jako sprzedawca.
Przyszłość rynku widzę w typowych salonach jednego producenta.
-
Bartłomiej Zegadło
- Profesjonalista

- Kontakt:
I to jest święta prawda. Umowa sprzed tygodnia. O34 1320 zł. netto do tego szprosy 420 zł netto, szyba P4 i okucia antywłamaniowe (te i tak zakładam w standardzie z mikro, blokadą zasuwnicy i podnośnikiem skrzydła), no i montaż 20 zyla netto w gotowy otwór. Cały domek. Takich klientów nie ma na kopy, ale zarobek super. Klient wie czego chce i wie, że luksus kosztuje. Pewnie, że się targował. Każdy się targuje. W lutym mam 33 umowy, do dzisiaj i co druga taka wymyślna. Jakoś przezimuję.
Wśród tanizny nie znajdziesz materiału na wypasione okno, bo Dobroplast czy Decco lub inne z coextrydentów jest nastawionych na naiwnych łatwowierców szukających niskiej ceny powiązanej z "superjakością, a tego nie da się połączyć.
Tak, że kolego: Schucko, Deceuninck, Wymar no i Veka z wyższej półki. Ja próbuję na serii profili holenderskich z ramą 114 mm i skrzydłem 70 mm i choć to w Polsce całkowicie nieznane zaczyna mi trochę chwytać. Może tu jest przyszłość? Ja tak myślę i w tym kierunku podążam.
Pozdrawiam i powodzenia.
Wśród tanizny nie znajdziesz materiału na wypasione okno, bo Dobroplast czy Decco lub inne z coextrydentów jest nastawionych na naiwnych łatwowierców szukających niskiej ceny powiązanej z "superjakością, a tego nie da się połączyć.
Tak, że kolego: Schucko, Deceuninck, Wymar no i Veka z wyższej półki. Ja próbuję na serii profili holenderskich z ramą 114 mm i skrzydłem 70 mm i choć to w Polsce całkowicie nieznane zaczyna mi trochę chwytać. Może tu jest przyszłość? Ja tak myślę i w tym kierunku podążam.
Pozdrawiam i powodzenia.
Bartek, ja osobiście nie znam profili Wymar bo nie są specjalnie rozpowszechnione w Polsce. Mam natomiast w mieszkaniu okna z profili Rehau. Co o nich sądzisz. Nie jest to taka masówka jak Aluplast czy Veka ale sprzedaje się tego w naszym kraju dość sporo.Bartłomiej Zegadło pisze:I to jest święta prawda. Umowa sprzed tygodnia. O34 1320 zł. netto do tego szprosy 420 zł netto, szyba P4 i okucia antywłamaniowe (te i tak zakładam w standardzie z mikro, blokadą zasuwnicy i podnośnikiem skrzydła), no i montaż 20 zyla netto w gotowy otwór. Cały domek. Takich klientów nie ma na kopy, ale zarobek super. Klient wie czego chce i wie, że luksus kosztuje. Pewnie, że się targował. Każdy się targuje. W lutym mam 33 umowy, do dzisiaj i co druga taka wymyślna. Jakoś przezimuję.
Pozdrawiam i powodzenia.
Jestem ciekaw Twojej opinii.
Pozdrawiam Wojtys
-
Bartłomiej Zegadło
- Profesjonalista

- Kontakt:
Mam w domu okna na Rehau, ale kupowałem w 1997 roku. Sprawują sie dobrze do dzisiaj, choć nie mają jeszcze mikrowentylacji.
W zeszłym roku miałem dwie wizyty handlowców z Rehau z oferta na profile. Zostawili katalogi. Przejrzałem. Jeżeli dostarczają w takiej jakości jak w katalogach, a producent nic nie s.....rzy, to napewno ogólnie jest to dobry produkt.
Z tego co wiem, Rehau nie kombinował nigdy z jakimiś watpliwymi oszczędnościami na materiale. Chyba, że ktoś ma jakieś aktualniejsze informacje.
W zeszłym roku miałem dwie wizyty handlowców z Rehau z oferta na profile. Zostawili katalogi. Przejrzałem. Jeżeli dostarczają w takiej jakości jak w katalogach, a producent nic nie s.....rzy, to napewno ogólnie jest to dobry produkt.
Z tego co wiem, Rehau nie kombinował nigdy z jakimiś watpliwymi oszczędnościami na materiale. Chyba, że ktoś ma jakieś aktualniejsze informacje.
Każdy profil ma w swojej ofercie produkt z górnej półki. Czasy ( podobno) ciężkie , moim zdaniem obronią się punkty i producenci stawiający na jakość , a że ta kosztuje to i dobrze. Może i lepiej że tak będzie ,mam nadzieje że producenci taniej masówki zmądrzeją.( Bo dużej mierze to oni zmanierowali rynek)
Każdy dziś liczy, a to oznacza że czasy kiedy wchodził klient i liczyła się cena mamy ( mam nadzieję )za sobą.
Mniej klientów ale lepsi jakościowo.Tego każdemu życzę.
Każdy dziś liczy, a to oznacza że czasy kiedy wchodził klient i liczyła się cena mamy ( mam nadzieję )za sobą.
Mniej klientów ale lepsi jakościowo.Tego każdemu życzę.