Witam
Czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć na nurtujące mnie pytanie:
Czy producent okien ma obowiązek przeprowadzania zakładowej kontroli jakości produkcji, nawet jak nie posiada certyfikatu zgodności z aprobatą ITB. Jeśli tak, a nie robi tego to czy są jakieś konsekwencje w przypadku nie dopełnienia tego obowiązku? Czy w ogóle ktoś z zewnątrz może przyjść i skontrolwać producenta, czy urztmywany i udokumentowany jest przebieg zakłdowej kontroli jakości produkcji.
Bardzo dziękuj za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Mały Producent
Zakładowa kontrola jakości produkcji
-
mały producent
-
Gość
-
Gość
-
Gość1
Re: Zakładowa kontrola jakości produkcji
Panie mały Producencie, jeżeli ktoś ma certyfikat to kontroluje go ITB, a jeżeli ma mały zakładzik to moze wyznaczyć sobie nawet panią Gienię i zrobić ją odpowiedzialną za kontrolę. A tak naprwdę o co ci chodzi?mały producent pisze:Witam
Czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć na nurtujące mnie pytanie:
Czy producent okien ma obowiązek przeprowadzania zakładowej kontroli jakości produkcji, nawet jak nie posiada certyfikatu zgodności z aprobatą ITB. Jeśli tak, a nie robi tego to czy są jakieś konsekwencje w przypadku nie dopełnienia tego obowiązku? Czy w ogóle ktoś z zewnątrz może przyjść i skontrolwać producenta, czy urztmywany i udokumentowany jest przebieg zakłdowej kontroli jakości produkcji.
Bardzo dziękuj za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Mały Producent