KALKULATOR KRYZYSOWY
-
zenek_ekonom
- Czytelnik

Re: KALKULATOR KRYZYSOWY
Ciekawa lektura ale jak klienci indywidualni przeczytaja to beda gniesc sprzedawcow oj beda 
CENY RĄBIENIA JUŻ NIEAKTUALNE I TO MOCNO 034 POWŻEJ 400,- NETTO
- perfektaokna
- Profesjonalista

- Kontakt:
ceny stollar tez nieaktualne dane wyssane z palca 
Najszybszą metodą podwojenia pieniędzy jest złożenie ich na pół i umieszczenie w tylnej kieszeni spodni. 
-
zenek_ekonom
- Czytelnik

Perfekt, jeżeli piszesz, że ceny są z palca wyssane, to dlaczego wymienione firmy proponują mi takie warunki.
Napisz więc jaka jest prawda wg Ciebie.
Napisz więc jaka jest prawda wg Ciebie.
hm, faktycznie ciekawa lektura, szkoda że tylko pozycje z cennika typowego choć i tak głównie one schodzą, ale będę drążył i poproszę o jeszcze - zenek_ekonom, może nietypówka ?
- perfektaokna
- Profesjonalista

- Kontakt:
jeśli stollar dał ci takie ceny to ja muszę sobie przedzwonić do Lipskiego i porozmawiać na temat moich upustów

Najszybszą metodą podwojenia pieniędzy jest złożenie ich na pół i umieszczenie w tylnej kieszeni spodni. 
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Zenon_ekonom = zenon długi język.
Nie sądzisz że przesadzasz wklepując tu takie informacje? To są dane poufne i wymagają minimum dyskrecji..
coraz więcej rzeczy mnie denerwuje - chyba zrobię sobie przerwę..
Nie sądzisz że przesadzasz wklepując tu takie informacje? To są dane poufne i wymagają minimum dyskrecji..
- perfektaokna
- Profesjonalista

- Kontakt:
co dobroplastu się zgodzę
rabien podobno podniósł ceny
stollar absolutnie droższy
a i panowie przy obecnym kursie euro nie czarujmy się będą znowu podwyżki
rabien podobno podniósł ceny
stollar absolutnie droższy
a i panowie przy obecnym kursie euro nie czarujmy się będą znowu podwyżki
stollar nie aktualny
rabien od jutra nie aktualny
i kolejne podwyzki tez beda.
ps
dzisiaj dostalem maila od dostawcy szkla o podwyzce o 11% od marca. (moze jestem wyjatkiem?)
dostawca aluminium tez juz przebakuje o mozliwosci podwyzki.
rabien od jutra nie aktualny
i kolejne podwyzki tez beda.
ps
dzisiaj dostalem maila od dostawcy szkla o podwyzce o 11% od marca. (moze jestem wyjatkiem?)
dostawca aluminium tez juz przebakuje o mozliwosci podwyzki.
-
zenek_ekonom
- Czytelnik

TO JEST KALKULACJA Z DNIA 17.02.2009:
Drutex aktualny do 1.03.2009,
Dobroplast do 19.02.2009r.
Okna Rąbień do 20.02.2009r.,
Stollar do odwołania (możliwe, że Wam Panowie już coś zmienili-ja mam dalej aktualne)
-
zenek_ekonom
- Czytelnik

KRYZYS ? - moim zdaniem przetrwają najlepsi, a każdy z prowadzących swoją firmę Panie i Panowie, gdy przeanalizuje powyższe wyliczenia (patrz tabela) zdoła zobaczyć pretendentów. Dlaczego, chyba jasne ....
Jak bym nie liczył to przy DRUTEX odejmując abat wychodzi zupełnie co innego np.:
O34 697zł - 38%rabatu = 432,14zł
Więc gdzie tu prawda?
O34 697zł - 38%rabatu = 432,14zł
Więc gdzie tu prawda?
e-mail: [email protected]
-
zenek_ekonom
- Czytelnik

Kuba N. - Drutex ma dodatkowo 20 % podstawowego rabatu, a poza tym mają promocję na 034 tak jak Dobroplast.
Zenek...skąd Ty te ceny masz??? ale jeśli to prawda to Stola właśnie stracił jednego z klientów.... 
Panie zenek_ekonom, podawanie takich informacji (niezależnie od ich rzetelności) na forum jest co najmniej niepoważne, ciekawy jestem jak na takie rewelacje zareagują Pańscy klienci (chyba nie liczy Pan na to, że nie bywają na forum), bo przecież jakąś marżę Pan narzuca? Myślę, że publikując takie bzdury robi Pan krzywdę całej branży okiennej, która i tak nie ma się za dobrze w nadchodzącym kryzysie.
Pozdrawiam i życzę więcej rozwagi przy wsadzaniu kolejnego kija w mrowisko.
finlandia pisze:Zenon_ekonom = zenon długi język.
to jest jakieś niepoważne..za dużo nowicjuszy na tym forum...finlandia - racja - idziemy stądkruk2 pisze:Panie zenek_ekonom, podawanie takich informacji (niezależnie od ich rzetelności) na forum jest co najmniej niepoważne, ciekawy jestem jak na takie rewelacje zareagują Pańscy klienci (chyba nie liczy Pan na to, że nie bywają na forum), bo przecież jakąś marżę Pan narzuca? Myślę, że publikując takie bzdury robi Pan krzywdę całej branży okiennej, która i tak nie ma się za dobrze w nadchodzącym kryzysie.
..bałagan i porządek - to tylko liczby...
PANOWIE
NIE JEST TO CHYBA DZIWNE PRZY TYM KURSIE EURO KTÓRY TAK GALOPUJE PROPONUJE WSZYSTKIM PRODUCENTOM OKIEN PRZELICZYC MATERIAŁÓWKĘ ( DOKŁADNIE) KTO NIE PODNIESIE CENY TEN ZGINIE. OD MARCA ZNOWU PODWYŻKA +10% . ERA TANICH OKIEN SIĘ KOŃCZY.

NIE JEST TO CHYBA DZIWNE PRZY TYM KURSIE EURO KTÓRY TAK GALOPUJE PROPONUJE WSZYSTKIM PRODUCENTOM OKIEN PRZELICZYC MATERIAŁÓWKĘ ( DOKŁADNIE) KTO NIE PODNIESIE CENY TEN ZGINIE. OD MARCA ZNOWU PODWYŻKA +10% . ERA TANICH OKIEN SIĘ KOŃCZY.
-
Bartłomiej Zegadło
- Profesjonalista

- Kontakt:
Ciekawe przeliczenie, ale nie na długo. Wszystko w górę przez waluty. To ostatnio bywało stale o 2% dziennie - dla Dobroplastu i Drutexu co to ekstruzję mają też, bo dostawcy komponentów z cen nie będą schodzić, a tu za euraski trzeba brać i nie na przelewy tylko cash-em trzeba płacić. Decco to samo, bo za dolce sprowadzają, a słyszałem, że magazyny czyszczą. Coś się będzie działo.
Profil w górę, okucia w górę.....................szkło też w górę.
Ciekawe, co zrobią ci, co w styczniu przetargów za gówniane pieniądze nawygrywali. No chyba, że mają profile i okucia na magazynie kupione w czerwcu. Oj popłynie trochę konkurencji, popłynie.
Profil w górę, okucia w górę.....................szkło też w górę.
Ciekawe, co zrobią ci, co w styczniu przetargów za gówniane pieniądze nawygrywali. No chyba, że mają profile i okucia na magazynie kupione w czerwcu. Oj popłynie trochę konkurencji, popłynie.
DO ADMINISTATORA FORUM
Może warto usunąć tabelę z cenami ?
Po pierwsze jest to udostępnianie poufnych informacji
Po drugie klienci indywidalni nie zapłacą więcej za okna niż w tym cenniku.
To tak jakby ktoś napisał ile bierzecie za reklamy a ile kosztuje was utrzymanie portalu.
W sezonie i po korekcie kursu będą to ceny nieralne a klient będzie takich wymagał gdyż takie znalazł na forum
W naszej branży i tak klienci strasznie naciskają bez takich informacji.
Wydaje mi się, że koleś który to publicznie udostępnił i tak zostanie pociągnięty do odpowiedzialności przez wymienionych producentów. Takie informacje są objęte klauzulą poufności w każdej umowie dealerskiej.
GRATULUJĘ GŁUPOTY,
POWINIENEŚ ROZDAWAĆ TĘ TABELĘ SWOIM POTENCJALNYM KLIENTOM, ABY MOGLI WYLICZYĆ ILE DOKŁADNIE NA NICH ZAROBISZ
Może warto usunąć tabelę z cenami ?
Po pierwsze jest to udostępnianie poufnych informacji
Po drugie klienci indywidalni nie zapłacą więcej za okna niż w tym cenniku.
To tak jakby ktoś napisał ile bierzecie za reklamy a ile kosztuje was utrzymanie portalu.
W sezonie i po korekcie kursu będą to ceny nieralne a klient będzie takich wymagał gdyż takie znalazł na forum
W naszej branży i tak klienci strasznie naciskają bez takich informacji.
Wydaje mi się, że koleś który to publicznie udostępnił i tak zostanie pociągnięty do odpowiedzialności przez wymienionych producentów. Takie informacje są objęte klauzulą poufności w każdej umowie dealerskiej.
GRATULUJĘ GŁUPOTY,
POWINIENEŚ ROZDAWAĆ TĘ TABELĘ SWOIM POTENCJALNYM KLIENTOM, ABY MOGLI WYLICZYĆ ILE DOKŁADNIE NA NICH ZAROBISZ
-
Bartłomiej Zegadło
- Profesjonalista

- Kontakt:
A jak się kolego dowiesz po ile, dajmy na to dealer forda, sprowadza samochody, to też będziesz takiej ceny wymagał. Możesz sobie wymagać, bo i tak za te pieniądze nikt Ci nie sprzeda. A, co myślisz, że ludzie to już w tej Posce do końca są głupi, żeby nie wiedzieć, że pośrednik zarabia na każdym oknie. Przeciecież to jego praca i za darmo nie będzie zpie............, bo też ma rodzinę i swoje potrzeby.
A jakie to poufne informację, jak Dobroplast, dajmy nato, w cały swiat rozsyła cenniki i wielkości rabatów, żeby sprzedaż ruszyć. Do mnie tez przysyłają, bo myślą, że produkcję zamknę, żeby ten ich szajs sprzedawać. Bo co, że tani? Cena nie czyni cudów, tylko kłopotów przysparza.
A porównanie jest dobre. Zaraz będzie nieaktualne bo waluty drożeją, albo dlatego, że kogoś może niedługo na rynku zabraknąć, bo sobie przeinwestował.
I nie podpuszczać mi tu Pana Andrzeja, bo już wystarczającą ilość postów skasował. Na ten tydzień limit wyczerpany.
A jakie to poufne informację, jak Dobroplast, dajmy nato, w cały swiat rozsyła cenniki i wielkości rabatów, żeby sprzedaż ruszyć. Do mnie tez przysyłają, bo myślą, że produkcję zamknę, żeby ten ich szajs sprzedawać. Bo co, że tani? Cena nie czyni cudów, tylko kłopotów przysparza.
A porównanie jest dobre. Zaraz będzie nieaktualne bo waluty drożeją, albo dlatego, że kogoś może niedługo na rynku zabraknąć, bo sobie przeinwestował.
I nie podpuszczać mi tu Pana Andrzeja, bo już wystarczającą ilość postów skasował. Na ten tydzień limit wyczerpany.
- perfektaokna
- Profesjonalista

- Kontakt:
rozmawiałem wczoraj z kolega Irkiem handluje Rąbieniem ceny na 100 % nie aktualne Stollar też ostro pogonił więc jesteśmy na poziomie gdzie rabat który dawaliśmy klientowi jeszcze parę miesięcy temu sami mamy u producenta to jakieś wielkie nieporozumienie 
...i bardzo dobrze, że ceny w górę, zarobię więcej z obrotu jako handlowiec, bo dla mnie obrót jest wyznacznikiem 
OKFENS JAKI MA RABAT CHODZI MI O ŚREDNICH ODBIORCÓW?
TAKICH DANYCH TO SIĘ NIE UJAWNIA - MOŻNA DAĆ POJEDYNCZY PRZYKŁAD ALE NIE TYLE
e-mail: [email protected]
I GDZIE JEST TERAZ ADMIN?????? ZAJĘTY WYCINANIEM NIEPOCHLEBNYCH POSTÓW O PLASTICO???
MOŻE PANIE ADNRZEJU - TA TABELA NIE MA WARTOŚCI MERYTORYCZNEJ I TO JĄ TRZEBA USUNĄĆ?????
FAKTYCZNIE TRZEBA SOBIE ZROBIĆ PRZERWĘ
MOŻE PANIE ADNRZEJU - TA TABELA NIE MA WARTOŚCI MERYTORYCZNEJ I TO JĄ TRZEBA USUNĄĆ?????
FAKTYCZNIE TRZEBA SOBIE ZROBIĆ PRZERWĘ
Dwa razy koła nie wymyślisz...
...a co Ty taki nerwowy ??? Jeśli jesteś dobry, to i tak sprzedaż droższy towar !