Przed chwilą, po raz pierwszy w historii naszego forum, usunąłem użytkownika. Chce opisać sytuację aby wypracować czytelne zasady forum.
Historia jest taka,
1. Użytkownik „dziodzio”, napisał że Firma X ogłosiła upadłość i że przejmuje ją „ktoś tam”. (znane nazwisko w branży)
2. Po chwili inny użytkownik dodał, że to pewna hurtownia- Firma ich przejmuje.
3. Ja jako admin napisałem maila i na pw do „dziodzio” o następującej tresci:
Panie ……….., czy Pan sobie zdaje sprawę, ze taki na pozór niewinny post, nie podparty rzetelną wiedzą, może Pana kosztować sporo, jeśli ……. poda Pana do sądu...? Piszę do Pana, aby Pan ewentualnie sam przemyślał sprawę. Jeśli ma Pan jakieś poważne informacje o upadłości …… to proszę o kontakt ze mną, będe wdzięczny.Ale jeśli to nie jest podparte rzetelną wiedzą, to rozsądniej będzie usunąć ten post.
pozdrawiam Pana i całą ……….
Andrzej Kubicki
red. nacz.
komórka do mnie
P.S.
Wysyłam kopię tej informacji również na Pana e-maila.
4. Zadzwoniłem do autora drugiego postu, sprawdzając, czy ma jakąś konkretną wiedzę, zdecydowanie zaprzeczył i przyznał, że to było takie żartobliwe uzupełnienie…. (przy okazji pozdrawiam „starego” forumowicza
5. Nie doczekałem się się maila ani telefonu od "dziodzio".
6. Zadzwoniłem do zainteresowanej firmy i od właściciela usłyszałem historię pracownika, który „nęka” firmę w instytucjach, bankach itp.
7. Dziś znów „dziodzio” zaczął w ten sam sposób, umieszczając wpis o upadłości, nadal nie odzywając się do mnie.
8. Usunąłem ten wątek, przepraszam tych, którzy zdążyli się w nim odezwać.
9. Usunąłem użytkownika „dziodzio” i nie przepraszam. Tak będę postępował w podobnych sytuacjach.
10. Chętnie przeczytam opinie na temat tej sytuacji, ale to co napisałem traktujemy jako zasadę na forum.
Pozdrawiam
Andrzej Kubicki
red. nacz. oknonet.pl