Milewski - autorytet jakości
-
dragard1951
- Małomówny

Milewski - autorytet jakości
Ha, ha, ha - "uśmiałem się ze śmiechu jak pszczoła" - jak mówił Wiesław Michnikowski. Uchowaj nas Panie przed takimi autorytetami.
Re: Milewski - autorytet jakości
MILEWSKI drzwi - kiedyś i owszem były dobre wręcz bardzo dobre.
Wygląd i wykonanie samych drzwi OK,
Jakie mam uwagi:
- szczeliny pod drzwiami do kilkunastu milimetrów, wykonane do klina (posiadam zdjęcia)
- najgorszy jest montaż
- Milewski proponuje odpłatny pomiar, oczywiście proszę o jego wykonanie dla uniknięcia popełnienia pomyłki. Po czym wysyła do mnie pomiary do podpisania (zamiast do osoby, która mierzyła)
w ten sposób odpowiedzialność za pomiary przechodzi na klienta (???)
Sposób montażu w moim domu - niektóre futryny wbijają na siłę, a gdzie nie może wejść - kują otwór w bocznej ścianie.
Pianka jest w śladowych ilościach (jeśli jest) mocowane są tylko na 4 śruby.
Po zamontowaniu głównej nośnej ramy, przeciwna wbijana (wkładana) jest na gazetę, tekturę (do skasowania luzów) ażeby nie wypadła.
Niektóre drzwi same się zamykają.
Jedna futryna wypadła łamiąc się (dobrze że na mnie a nie na dziecko) trzy następne można rękoma wyciągnąć.
Wykonanie i montaż 2013
Wygląd i wykonanie samych drzwi OK,
Jakie mam uwagi:
- szczeliny pod drzwiami do kilkunastu milimetrów, wykonane do klina (posiadam zdjęcia)
- najgorszy jest montaż
- Milewski proponuje odpłatny pomiar, oczywiście proszę o jego wykonanie dla uniknięcia popełnienia pomyłki. Po czym wysyła do mnie pomiary do podpisania (zamiast do osoby, która mierzyła)
w ten sposób odpowiedzialność za pomiary przechodzi na klienta (???)
Sposób montażu w moim domu - niektóre futryny wbijają na siłę, a gdzie nie może wejść - kują otwór w bocznej ścianie.
Pianka jest w śladowych ilościach (jeśli jest) mocowane są tylko na 4 śruby.
Po zamontowaniu głównej nośnej ramy, przeciwna wbijana (wkładana) jest na gazetę, tekturę (do skasowania luzów) ażeby nie wypadła.
Niektóre drzwi same się zamykają.
Jedna futryna wypadła łamiąc się (dobrze że na mnie a nie na dziecko) trzy następne można rękoma wyciągnąć.
Wykonanie i montaż 2013
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Masz zwyczajnie "skopany" pomiar, tj. źle dobrane wymiary drzwi do otworów a poza tym to jak widać wymiana, więc z niedogodnościami starego domu też trzeba było się liczyć.
Jeśli nie dało się zrobić drzwi na wymiar, to powinni CI powiedzieć, że konieczne będzie podkuwanie itp. A może i powiedzieli tylko tych uwag było tak dużo ze zebrano je w dokument i przedstawiono do podpisania.
Jeśli nie dało się zrobić drzwi na wymiar, to powinni CI powiedzieć, że konieczne będzie podkuwanie itp. A może i powiedzieli tylko tych uwag było tak dużo ze zebrano je w dokument i przedstawiono do podpisania.
Hmm... Nie chce podważać Twojego autorytetu f.. bo niewątpliwie jesteś "zasłużonym" forumowiczem ale wyjaśnij mi jakie znacznie ma tutaj pomiar skoro ościeżnica powinna być stawiana na gotowej podłodze (chyba, że żyję w słodkiej nieświadomościfinlandia pisze:Masz zwyczajnie "skopany" pomiar, tj. źle dobrane wymiary drzwi do otworów a poza tym to jak widać wymiana, więc z niedogodnościami starego domu też trzeba było się liczyć.
-
krzysztofp
- Rozgadany

W obronie Finlandii
Chyba już nie dożyję czasów gdy każdy będzie czytał ze zrozumieniem , a publiczną ocenę interlokutora (Finlandii - mimo woli) poprzedzi głęboki namysł. Otóż PROFESJONALISTA, wychwycił subtelną sugestię klienta dotyczącą "prostowania rzeczywistości" przez ekipę montażową, jak również (brawo)
dał dowód przezorności przed pochopną krytyką osoby odpowiedzialnej za pomiar i dobór wymiarów (zapewne typowych) drzwi.
Dla mnie - jeżeli prawdziwy jest opis sposobu prac - jedno pozostaje pewne. Ekipa montażowa się nie wysiliła, lub nie wiedziała co ją czeka.
Więcej życzliwości, miej uszczypliwości i samych fachowych komentarzy - wszystkim życzę.
Pozdrawiam
Krzysztof
dał dowód przezorności przed pochopną krytyką osoby odpowiedzialnej za pomiar i dobór wymiarów (zapewne typowych) drzwi.
Dla mnie - jeżeli prawdziwy jest opis sposobu prac - jedno pozostaje pewne. Ekipa montażowa się nie wysiliła, lub nie wiedziała co ją czeka.
Więcej życzliwości, miej uszczypliwości i samych fachowych komentarzy - wszystkim życzę.
Pozdrawiam
Krzysztof