Co nie tak z Aluplastem?
Co nie tak z Aluplastem?
Proszę o odpowiedź co jest nie w porządku z profilami Aluplasta w stosunku do konkurencji. Prosiłbym również o wyważone i jasne odpowiedzi zamiast niedomówień i obrzucania błotem. Wątek zdecydowałem rozpocząć po lekturze forum i przeczytaniu wielu wypowiedzi negatywnych na temat tej marki. Pozdrawiam i zapraszam do wypowiedzi.
Wszystko jest względne i zależy od punktu widzenia i siedzenia.
-
grzegorz37b
- Czytelnik

Re: Co nie tak z Aluplastem?
Aluplast nie jest drogim profilem więc trudno spodziewać się cudu. Są lepsze, ale to nie znaczy że na Aluplaście nie da się zrobić okna.
Da się i to całkiem dobre, trwałe i ładne.
To nie z profilu wynikają te złe opinie, tylko z "oszczędności" a prawdę mówiąc oszustwa.
Dopuszczają się tego typu nieuczciwych praktyk:
1) producenci którzy inne okno dają do ITB a inne produkują (wzmocnienia, jakość produkcji)
2) sprzedawcy walczący tylko ceną (niska marża niska cena montażu czego efektem są "łaminosy" bez młotka kielni
)
KUPUJESZ CENĘ NIE OKNA - SPODZIEWAJ SIĘ CENY NIE OKIEN
dodam jeszcze, nasi okniarze nie przechwalają się kto lepiej zarabia, tylko kto ma taniej
jak takiego nazwać ?? jak z nim konkurować??
a klient durny szuka ceny a jak wydaje 8000 to nie stać go na 9000???
Odnosząc się do każdego produktu:
(jeśli nie zostaniemy oszukani) DROŻSZE JEST LEPSZE stać firmę na poprawkę, reklamację
KUPOWAĆ U SPRAWDZONYCH ZNANYCH PRODUCENTÓW - mniejsza szansa na problemy
Pozdrawiam
Grzegorz
Da się i to całkiem dobre, trwałe i ładne.
To nie z profilu wynikają te złe opinie, tylko z "oszczędności" a prawdę mówiąc oszustwa.
Dopuszczają się tego typu nieuczciwych praktyk:
1) producenci którzy inne okno dają do ITB a inne produkują (wzmocnienia, jakość produkcji)
2) sprzedawcy walczący tylko ceną (niska marża niska cena montażu czego efektem są "łaminosy" bez młotka kielni
KUPUJESZ CENĘ NIE OKNA - SPODZIEWAJ SIĘ CENY NIE OKIEN
dodam jeszcze, nasi okniarze nie przechwalają się kto lepiej zarabia, tylko kto ma taniej
jak takiego nazwać ?? jak z nim konkurować??
a klient durny szuka ceny a jak wydaje 8000 to nie stać go na 9000???
Odnosząc się do każdego produktu:
(jeśli nie zostaniemy oszukani) DROŻSZE JEST LEPSZE stać firmę na poprawkę, reklamację
KUPOWAĆ U SPRAWDZONYCH ZNANYCH PRODUCENTÓW - mniejsza szansa na problemy
Pozdrawiam
Grzegorz
-
ekodomgizycko
- Zaangażowany

Po co gdybac i snuć domniemania.Każda informacja powinna byc poparta fachową wiedzą więc zapraszam do poczytania tego postu i wyciągnięcia odpowiednich wniosków,a słuchanie typu bo słyszałem,bo mówiono,bo.....żałosne.......
http://www.aluplast.com.pl/index.php?mo ... egoria=1;3
I jeszcze jedno wyróżnienia nie dostaje się za masło! na wyróżnienie trzeba zapracować i to ciężko
http://www.aluplast.com.pl/index.php?mo ... egoria=1;3
I jeszcze jedno wyróżnienia nie dostaje się za masło! na wyróżnienie trzeba zapracować i to ciężko
Kolego zbyflo ty jesteś z Aluplasta że mi link podsuwasz?
Moje prywatne zdanie:
ok 10 lat temu wyażnie królowały dwa profile dzielac ludzi na dwa obozy - veka z polityką sprzedajemy tylko dużym odbiorcom i aluplast na zasadzie-każdy kto ma żelazko do zgrzewania i szope może kupić profil i produkować okna. (wtedy panorama już była be,a inne profile jak kommerling,knipping to były niszowe produkty) Kampania (oknoplast i inni wekowcy) zrobiła swoje, na rynku trafiały się częściej okna garażowe na aluplaście i z tąd ta opinia, Nawet kiedy weka robiła wersję euro profilu komorowego i kolorowy profil 5 komorowy w wersji 4 komory w skrzydle, a aluplast dalej tłoczył "normalną"trójkę,miał profile 5 i 6 komorowe to sepił na reklamie i uświadamianiu. No i dostał za swoje.(oczywiście brak przestrzegania norm dotyczących wzmocnień to główny grzech producentów na alusiu)
ok 10 lat temu wyażnie królowały dwa profile dzielac ludzi na dwa obozy - veka z polityką sprzedajemy tylko dużym odbiorcom i aluplast na zasadzie-każdy kto ma żelazko do zgrzewania i szope może kupić profil i produkować okna. (wtedy panorama już była be,a inne profile jak kommerling,knipping to były niszowe produkty) Kampania (oknoplast i inni wekowcy) zrobiła swoje, na rynku trafiały się częściej okna garażowe na aluplaście i z tąd ta opinia, Nawet kiedy weka robiła wersję euro profilu komorowego i kolorowy profil 5 komorowy w wersji 4 komory w skrzydle, a aluplast dalej tłoczył "normalną"trójkę,miał profile 5 i 6 komorowe to sepił na reklamie i uświadamianiu. No i dostał za swoje.(oczywiście brak przestrzegania norm dotyczących wzmocnień to główny grzech producentów na alusiu)
-
Andrzej Malinowski
- Czytelnik

Witam Panie Marku.
Dawno nie wypowiadał się Pan na forum..??
Pozdrawiam
Dawno nie wypowiadał się Pan na forum..??
Pozdrawiam
-
Bartłomiej Zegadło
- Profesjonalista

- Kontakt:
Cyt;: Aluplast zdobył w tym roku statuetkę Polski Herkules 2008, która przyznawana jest firmom, organizacjom oraz ich szefom za wybitne osiągnięcia i wysoką pozycję w branży budowlanej. Statuetkę odebrał dyrektor aluplast sp. z o.o., Pan Christian Voicu."
Czy ktoś tu wspomina, że to wyróżnienie za wybitą jakość? Nie. Za gigantyczny obrót i za największą w Polsce ilość klientów.
A kto to wyróznienie przyznał? Może zadowoleni klienci? hehehe. Zebrało sie grono popierajacych sie ludzi i zrobiło trochę szumu.
Czy bedzie to skutkowało jakimiś pozytywnymi reakcjami Aluplastu w kierunku poprawienia jakości? Nie!!!!!!! Wpadną w jeszcze większy samozachwyt.
Co jest nie tak z profilem?
Profile economy i coex. Do tego producenci dokładaja swoje oszczędności i kiepski wyrób jest gotowy.
Ja n ie potrzebuję specjalnych wyróżnień. Ciesze się, że moje produkty doceniaja klienci. To jest najlepsza reklama.
Pozdrowionka
W Wymar dostał Gazelę Biznesu za 2008 r. I jakoś nikt o tym nie mówi.
Czy ktoś tu wspomina, że to wyróżnienie za wybitą jakość? Nie. Za gigantyczny obrót i za największą w Polsce ilość klientów.
A kto to wyróznienie przyznał? Może zadowoleni klienci? hehehe. Zebrało sie grono popierajacych sie ludzi i zrobiło trochę szumu.
Czy bedzie to skutkowało jakimiś pozytywnymi reakcjami Aluplastu w kierunku poprawienia jakości? Nie!!!!!!! Wpadną w jeszcze większy samozachwyt.
Profile economy i coex. Do tego producenci dokładaja swoje oszczędności i kiepski wyrób jest gotowy.
Ja n ie potrzebuję specjalnych wyróżnień. Ciesze się, że moje produkty doceniaja klienci. To jest najlepsza reklama.
Pozdrowionka
-
ekodomgizycko
- Zaangażowany

Trzeba lat dobrej pracy a żeby się mówiło i o Pana produktach,a ja o aluplascie i owszem słyszę wszędzie jak i o BMW,Mercedesach czy Volvo a o Panu ciszaaaaa,czyli pozostało pocieszać sie i podpierac "chwiejną "opinią klientów.Bartłomiej Zegadło pisze:Cyt;: Aluplast zdobył w tym roku statuetkę Polski Herkules 2008, która przyznawana jest firmom, organizacjom oraz ich szefom za wybitne osiągnięcia i wysoką pozycję w branży budowlanej. Statuetkę odebrał dyrektor aluplast sp. z o.o., Pan Christian Voicu."
Pozdrowionka
cyt..."Co jest nie tak z profilem?
Profile economy i coex. Do tego producenci dokładaja swoje oszczędności i kiepski wyrób jest gotowy"
a co jest pan kasjerem liczącym ich oszczędności???
i technologiem który wystawia swiadectwa techniczne wyrobu????W pana wypowiedziach to mozna wyczytac iz chciałby pan za wszelka cene wypromowac sie w obojetnie jak kiepski sposób a zeby tylko byc na swieczniku.....Prosze podpytac Dodę jak to sie robi moze bedzie lepszy efekt.
Nie chce mi się z panem polemizowac wiec prosze oszczędzic sobie uwag i pytań w moją strone.
pozdrawiam
-
ekodomgizycko
- Zaangażowany

Magic353 pisze:Kolego zbyflo ty jesteś z Aluplasta że mi link podsuwasz?
Nie nie jestem z aluplasta, ale żeby cos mowic trzeba miec wiedze popartą mocnymi argumentami bo gdybanie i domysły czesto prowadzą w niewłasciwą stronę a po co to nam?
Długi jest później proces udawadniania winy kto ma racje a chyba nam nie o to chodzi ,bo czas ten powinniśmy spedząć na sprzedaży.
Pozdrawiam
-
Bartłomiej Zegadło
- Profesjonalista

- Kontakt:
Na świeczniku być nie muszę. Aluplasta znam, bo kilka lat z ich profilu produkowałem. Nic się tam nie zmieniło (chyba, że na gorsze, bo za moich czasów economika tylko wporowadzili. Potem coexa, bo tanio ma być) Szumu wokół siebie nie robię. Polityke marketingowa mam ugruntowaną i jej raczej nie zmienię.
Jeżeli ktoś mnie docenia, cieszę się. Jeżeli ktoś mnie krytykuje, przyjmuję do wiadomości zastanawiając sie, czy ma rację. Może czasami sie mylę, ale nie ma ludzi nieomylnych. Ten sie nie myli, kto nic nie robi.
Pozdrowienia. HEY.
Jeżeli ktoś mnie docenia, cieszę się. Jeżeli ktoś mnie krytykuje, przyjmuję do wiadomości zastanawiając sie, czy ma rację. Może czasami sie mylę, ale nie ma ludzi nieomylnych. Ten sie nie myli, kto nic nie robi.
Pozdrowienia. HEY.
Panowie prosiłem o wyważone odpowiedzi zamiast rzucania błotem. Panie Bartłomieju bardzo cenię pana wypowiedzi ale w tym momencie to trochę nie w temacie pan mi odpowiedział ponieważ pochwały o profilach to znajdę na oficjalnej stronie w/w firmy.Dotyczy to również innych producentów. Mnie nie interesują statuetki,nagrody i inne wyróżnienia przyznawane firmom.Interesuje mnie techniczna strona zagadnienia tak jak wypowiedzieli się panowie Grzegorz37 i Komarko1 i chciałbym więcej takich opinii. Wyprzedzając pytanie,tak sprzedaję okna produkowane na profilach Aluplasta jak i Deceunicka. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Ostatnio zmieniony pt mar 06, 2009 7:08 pm przez Magic353, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Bartłomiej Zegadło
- Profesjonalista

- Kontakt:
No to krótko i na temat. Profile Aluplasta produkowane w Niemczech OK, bez zastrzeżeń. To, co w Polsce robią, to wg mnie oczywiście, pozostawia wiele do życzenia. Produkowałem i z tych pierwszych i z drugich i różnica była zawsze zauważalna. W Polsce poszli zdecydowanie w cenę zamiast zwracać uwagę także na drugą stronę medalu, czyli jakość. Stąd te dziwne wytwory, coex-y itp. No i park maszynowy.
W Polsce zdecydowanie przestarzały (no, chyba, że mają nówki ekstrudery, o czym nie wiem. Tamte stare były bodajże z lat 80-tych)
To by było na tyle, bez ochlapywania kogokolwiek błotem.
W Polsce zdecydowanie przestarzały (no, chyba, że mają nówki ekstrudery, o czym nie wiem. Tamte stare były bodajże z lat 80-tych)
To by było na tyle, bez ochlapywania kogokolwiek błotem.
Aluplast nie był taki zły i zawsze można było skleić z niego dobre okno.Jednak bezołowiowy ID 4000-5-kom,coex to totalna porażka dla niektórych producentów.
- perfektaokna
- Profesjonalista

- Kontakt:
co do aluplasta to miałem kiedyś reklamacje na profil barwiony w masie listwy przyszybowe nie trzymały się w ogóle na skrzydle kolor orzech skrzydła wymienili a gość z aluplasta powiedział że coś się im na lini produkcyjnej spartoliło
Najszybszą metodą podwojenia pieniędzy jest złożenie ich na pół i umieszczenie w tylnej kieszeni spodni.