Stolcad - pytanie

ProPCV
Czytelnik
Czytelnik

Stolcad - pytanie

Post autor: ProPCV »

Witam,
od niedawna jestem użytkownikiem STOLCADA i mam problem ze wstawieniem szprosu niestandardowego w formie T. Czy w tym program da się coś takiego zrobić? Jeśli tak to jak? z góry dzięki za wszelką pomoc.

oknoAD

staryproducent
Czytelnik
Czytelnik

Re: Stolcad - pytanie

Post autor: staryproducent »

Nie mogę pojąć jak może tak długo utrzymać się na rynku program który kupujesz a póżniej na forum musisz prosić innych o pomoc zamiast zapytać serwis lub producenta jak kto to zwał.Pracowałem na tym kilkanaście lat temu i próbowałem kilka miesięcy dodzwonić się do pana Sadowskiego aby dokupić kolejny klucz sprzętowy nie mówiąc już o pomocy jakiejkolwiek technicznej.Nigdy więcej nie wejdę do tej rzeki.
tomi
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: tomi »

nie ma takiej możliwości, przynajmniej w wersji 11 w dół, niestety trzeba dorysowywać ręcznie przy zamówieniach szkła
kazio
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: kazio »

Każdy szpros można dowolnie przesówać. Rysujesz normalnie "krzyż" podświetlona ikonka górna szprosu, najeżdżasz na szpros, który chcesz przesynąć ( lub usunać ) klikasz i pokazuje się okienko o przesuwaniu szprosu - lub + wpisujesz odpowiednie dane góra lub dól i wszystko ( tylko przeba pamiętać, że wymiar jest od początku wymiaru okna także trzeba ręcznie obliczyć ).
kazio
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: kazio »

staryproducent pisze:Nie mogę pojąć jak może tak długo utrzymać się na rynku program który kupujesz a póżniej na forum musisz prosić innych o pomoc zamiast zapytać serwis lub producenta jak kto to zwał.Pracowałem na tym kilkanaście lat temu i próbowałem kilka miesięcy dodzwonić się do pana Sadowskiego aby dokupić kolejny klucz sprzętowy nie mówiąc już o pomocy jakiejkolwiek technicznej.Nigdy więcej nie wejdę do tej rzeki.

Teraz z obsluga jest lepiej. Prawda jest taka, że o pomoc trudno. Najlepiej samemu metodą prób i blędów wszystko opanować.
ProPCV
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: ProPCV »

Zasięgnąłem dzisiaj informacji u źródła. Zadzwoniłem do firmy "Sadowski Software" i się dowiedziałem, że się nie da... a szkoda bo wg mnie to bardzo duży minus tego programu...
pozdro
d

ODPOWIEDZ