farby do drewna a konkretnie drzwi

tata_muminka
Czytelnik
Czytelnik

farby do drewna a konkretnie drzwi

Post autor: tata_muminka »

No to szanowni fachowcy pole do popisu, nasz znajomy produkuje drzwi drewniane wyśmienite nie jakiś tam bubel z marketu czy seryjna produkcja. Ma facet mały zakładzik mnóstwo klientów, nie wyrabia się z produkcją. W każdym razie chce abym brał od niego te drzwi, wyrób wyśmienity mały zakładzik wszystko dopilnowane bo zatrudnia oprócz niego jeszcze 3 osoby. Problem jest z terminami na gotowy wyrób, czyli taki który jest zrobiony na tip top. On używa sikkensa czy jakoś tak do malowania. A chodzi o to że drzwi gołe może zrobić w miarę szybko ja tylko musiałbym je pomalować ładnie pistoletem, bądź też jakąś inną formą. Jakie najlepiej na początek farby wybrać aby nie spaprać roboty i co by jeszcze, to fajnie kryło i wyglądało.

oknoAD

Gucio
Małomówny
Małomówny

Re: farby do drewna a konkretnie drzwi

Post autor: Gucio »

GORI ŁADNIE KRYJE ALE TYLKO MALOWANE POMPĄ
tata_muminka
Czytelnik
Czytelnik

no pędzlem raczej malował nie będę tylko jak już to pistoletem
gehemot
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: gehemot »

Do okien i drzwi drewnianych używam lakiery Sigma, pełen wybór kolorów kryjących i mnóstwo transparentnych "lazurów".
Warto też zastanowić się nad Teknosem, dla początkujących łatwiejszy w użyciu.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

tata_muminka pisze:No to szanowni fachowcy pole do popisu, nasz znajomy produkuje drzwi drewniane wyśmienite nie jakiś tam bubel z marketu czy seryjna produkcja. Ma facet mały zakładzik mnóstwo klientów, nie wyrabia się z produkcją. W każdym razie chce abym brał od niego te drzwi, wyrób wyśmienity mały zakładzik wszystko dopilnowane bo zatrudnia oprócz niego jeszcze 3 osoby. Problem jest z terminami na gotowy wyrób, czyli taki który jest zrobiony na tip top. On używa sikkensa czy jakoś tak do malowania. A chodzi o to że drzwi gołe może zrobić w miarę szybko ja tylko musiałbym je pomalować ładnie pistoletem, bądź też jakąś inną formą. Jakie najlepiej na początek farby wybrać aby nie spaprać roboty i co by jeszcze, to fajnie kryło i wyglądało.
rozumiem, że kupujesz od znajomego surowe drzwi drewniane i chcesz sobie pomalować je w warunkach domowych samodzielnie :roll:
Hmm - dobra rada - daruj sobie 8)
jawaryn :)
tata_muminka
Czytelnik
Czytelnik

nie w warunkach domowych lecz w garażu gdzie kiedyś zajmowałem się takimi rzeczami mam potrzebny sprzęt i umiejętności. Chcę od czegoś zacząć bo troszkę wypadłem z obiegu.

ODPOWIEDZ